En kort årsresume med bilder

Januari Började bli klar i skolan med kurserna men orkade inte med matten.

Jag blev moster till Alexander


Nina blev firad med en jäkla fest


Februari
Blev kompis med Linkan och blev för full.

Jag och Jonas firade ett år med middag och bio. Fick rosor och presentkort på gina av han♥


Åkte till Kina i slutet av februari



Mars Va ledsen att förlora farmor och mådde skit i Kina pågrund av diabetesen.

Va i Kina första dagarna i mars också


Farmor dog :/


April Sjöng på Carros brors bröllop och jobbade även på bröllopet.

firade att Jossie och Bine fyllt 20


valborg firades hemma hos mig och på krogen


Maj
Fick mitt största käning anfall, fick hjärnskakning och fick åka in till akuten.

Alexander hade välkomscermoni och jag sjöng


Åkte till Eknenäs och kollade riddarspel



Juni spelade äventyrs golf för första gången, klarade av MATTEN och fick jobb. Såg på eclipse på premiären med tjejorna.

Tog mitt första dopp på nationaldagen


Midsommarafton tillbringades hemma hos Steffi


Juli Va i blåvik för första gången och älskade det sen började jag jobba.

Jag och Jonas åkte till Karlshamn och hälsade på Jonas riktiga morfar


Jag fyllde 20 och firades


Augusti Va på skäninge marknad och åkte till vadstena med Jonny. Fick en spricka i revbenet av en för full gubbe på rix fm, va på måndags klubben för första gången.

Åkte till underbara London


Mattias fyllde 30 och han åh Sandra hade 60årsfest


September va stolt över min nya piercing och kändes skönt att ha mycket pengar. Va överlycklig över att äntligen hitta ett lag att spela innebandy i.

Jag tog mina "bröst" piercing


Jag började att spela innebandy i korpen ( gammal bild dock)


Oktober
Träffade Jackie ferm när vi firade Martina och träffade en gammal dejt på halloowen. Åkte även till Ullared.

Martina firades 20 med förfest,middag och utgång


Halloowen firades med förfest hos Maria och sen utgång


November
Såg både harry potter och paranoma activity på bio

Bakade en tårta som blev väldigt populär


Var barnvakt åt Tuva och Leo, umgicks även med bror och sandra. Åt julbord med Sandras familj.

December
Sjuk nästan hela månaden, började till slut på praktiken och fick reda på att jag kommit in på programet jag sökt.

Firade julafton hos Jonas


Firade att Ronja fyllt 20 ( igår)

Till Ronja

Nu ska jag ta buss hem till Ronja, hon fyllde år i tisdags så det blir att fira henne ikväll. Hon har ju fyllt 20 så blir lite alkohol att fira med. Eller lite, sist vi firade henne var när hon fyllde 18. Då vart det långt ifrån en lugn kväll för alla. Ingen va direkt nykter;) Har inte träffat Emma och Ronja sen innna sommaren tror jag inte? Mikaela träffa jag sist i augusti då jag festade med henne och sov över. Jehona ska också vara med denna gång, det va hon inte då för två år sen. Så ska bli kul att hon kommer, har ju varken pratat eller träffat henne sen då vi tog studenten, det va ju liksom juni 09..Så ni kanske fattar att vi kommer ha mycket att prata om? I högstadiet träffades ju vi flera gånger i veckan ändå hade vi jämt massor att snacka om.. Åh jag är så glad för få att träffa alla nu!

Här är några bilder hur det såg det ur för två år sen då vi firade Ronjas 18årsdag











Julaftonen hos Jonas







I julklapp fick jag detta av Lola och Mats ( Jonas föräldrar)



Detta fick jag av min älskling.




Sen fick jag ju även en klocka. Men lämnade tillbaka den för den va inte riktigt i min smak. Så Jonas fick tillbaka pengarna. Dock så hittade jag en kläning jag ville ha ,men när jag hade provat den ordentligt när jag kom hem så kände jag att den var lite för stor. lämnade tillbaka den igår. Jonas vill inte ha pengarna, men jag vill inte bara få pengar sådär. Visst är bara 299 kr men ändå!

♥ Dag 16 – Min första kyss.

Ärligt talat, jag vet inte riktigt??? Har liksom haft olika "pojkvänner" sen jag va sju. Dock så va ju inget seriöst då och man vågade väl knappt hålla varandra i handen? Alltså det är ju skillnad på en puss och en kyss tycker jag. Liksom en kyss är mer mjukt och "intensiv" på något sätt så ja något riktigt kyss hade jag väl inte när jag va liten. Pussade ju knappt de killarna man var tillsammans med, haha :)

Så ja mitt svar får bli att min första och riktigt ordentliga kyss va med  en kille som heter Mattias. Vi träffades under ett sommarlov och började umgås, egentligen va det hans kompis som var några år äldre en mig som gillade mig. Men jag gillade Mattias mer så vi började umgås mer och mer och efter ett tag började han få känslor för mig. Jag va väl dock inte riktigt med på dom känslorna men en kyss blev det i en jädrans tvättstuga och jag hade nyss fyllt 14. Ja alltid ska det hända saker på konstiga ställen för min del!


Mellandags rea i stan med Rebecca

Vart att slänga ut alldeles för mycket pengar idag, men så får det bli ibland tyvär.

Det här va det jag spenderade pengar på ialf.

Dyra
stumbyxor från åhlens de glittriga kostade 149 kr och de vanliga strumpbyxorna 99 kr. Ville ha några från
gina men det va jätte ut plockat där och tiden gick så fort så hann inte till någon annan affär efter Åhlens och behövde det här så fick bli dem.. Fast är sugen på att lämna tillbaka dem, men då måste jag in till stan imorgon och betala för bussen  och leta i andra butiker också. De här kanske håller längre en andra?

Trosor för 34 kr från cubus.


Den är så mkt sötare på en på bild, men är från gina. 125 kr.


39 kr också från gina


49 kr från gina


64 kr från gina


Sen spenderade jag för mycket pengar på systemet med, men blir fest både imorgon och på nyår. Måste ju fira att Ronja fyllde 20 i tisdags. Mitt fel att det inte blev idag, för om det vart idag hade jag bara kunnat komma en stund och inte druckit på grund av praktiken. Men nu har jag ju inte vart där eftersom jag mått ganska kasst men kunde jag ju inte veta då när vi bestämde det!


Sen vart jag låg i mitt blodsocker så blev en fika och sen middag innan vi drog hem. Även busskort laddades på och present till Ronja. Mår dåligt av alla pengar jag spenderat.. Borde inte köpt något mer en nyårskläning, den har ju inte äns visat :P Men måste lära lmig att spendera pengar på mig själv utan att må dåligt, måste ta tag i att sluta betala saker åt folk och bjuda dem på allt :/

Jag kom in!



Ser ni???? Jag är så GLAD. Jag kom IN. Fattar ni? Jag slipper leta efter jobb som inte finns, jag slipper kämpa med arbetsförmedlingen, jag slipper bo kvar hemma. Jag ska flytta och skaffa mig en utbildning!
Jag är så glad, lycklig,nervös,trött och lite orolig. på samma gång.

Många datum att tänka på nu. Ska skriva in mig på en kurs den 13 januari, få något välkomstbrev hem i dagarna, tacka ja till utbildningen men vet inte hur en? Skaffa csn och kolla efter lägenheter.
Ska till mitt lärocenter som ligger i Motala den 19 januari, finns lite såna överallt som tur är så slipper man åka till Karlstad en gång i veckan eller flytta dit, dock ska jag dit ändå ibland. Redan den 24-25 januari, så sov plats måste fixas där med!

Jag kom även in på den fristående kursen: att förså barn och ungdom. Hittar dock ingen bra information om den på universitets hemsida, när ska börja och så. Den är med på distans, men ger ju ingen utbildning och vet inte heller hur lång den är så känner nu att den andra är bättre om jag någonsin ska kunna flytta eller få jobb. Är dock intresserad av den här kursen så kanske läser den om några år?

De senaste dagarna

Nu är äntligen julen över, bara nyår kvar, men nyår brukar bli bra :) De senaste dagarna har jag gjort det här:

Fredag: Firade lite julafton hos Jonas, fick fina julklappar av han och hans föräldrar. Visar dem någon dag:)

Lördag: på juldagen kom bror,syster och kusin med familjer. Vi öppnade lite julklappar och åt mat. Visar de jag fått sen va dem också.

Söndag.: Det vart ikano, letade dator i flera timmar, de va inte så blliga som föra året, så vart et skapligt dyr dator. Kanske får lämna tillbaka den. min eknomi är inte på topp. Vart att gå i andra affärer också, men va dåligt med fina grejor på rean. Så hittade bara en tröja.

Måndag: Vart  att gå på stan här i Motala, där vart det att köpa två trosor och sen lämna tillbaka en klocka jag fått av Jonas- Klockor är inte min grej tyvär så.. Inte mycket fynd den här dagem heller.

Idag: Skulle kollat runt i stan idag hemma i Linköping med Rebecca men stannade kvar hos Jonas. Mår inget bra idag så. Är ju rea hela veckan så borde finna kvar grejor imorgon med,

God jul

God jul önskar jag och min bebis




För tjattigt

Julen är så tjattig. mobilen bombas med god jul sms. Det ända som står på fecebook är god jul från alla. Så mycket roligare om folk kunde skicka vänliga hälsningar andra dagar också. Liksom bara skriva ha en bra dag. Men nej det funkar ju bara på julafton, då alla ska vara glada, snälla och kärleksfulla..Nej ingen jul glädje här inte och ingen jul känsla heller. Men är inte ensam denna jul ialf, är hos Jonas och ska vara här för att äta mat,kolla på kalle anka och få julklsppar. Hans släktingar kommer väl om nån timma kanske så ska väl fixa till mig snart och få uppleva en annorlunda jul- Förhoppnigsvis en jul som är bättre en andra som jag upplevt!


♥ Dag 15 – Mina drömmar.

- Flytta hem ifrån, det är en av mina allra största drömmar och har varit de det senaste åren.

- Träffa Henke Larsson, den drömmen har jag haft sen som 10åring och jag hopppas fortfarande på att det händer!

- Att min mamma och bästa vän ska må bättre, att se och veta att sin mamma och bästa vän lida varje dag är inte kul och därför så önskar jag och drömmer om att de ska må bätte snart!♥

Resa runt, Jag vill besöka så mycket länder och städer som möjligt i hela världen. Jag har redan besökt en del men har många, många kvar.

Bada med delfiner, det är också en dröm jag haft som liten. Det är en sak jag bara måste ha prövat på innan jag dör!

Jobba som programledare,
ja jag skulle faktiskt vilja testa på det yrket. Det verkar så kul!

Ta hand om apor och andra djur, ja kanske jobba på en djurpark för att få mata och leka med djur. Helst apor och delfiner såklart!

Det är väl de drömmarna som jag känner starkast för nu ialf. Sen så lär väl fler komma med tiden och kanske kommer jag på några sen som jag borde skrivit!


playing whit my heart

Fick sluta sjukt tidigt idag. Redan vid 12:30. Fyra timmar tidigare en vad jag ska sluta. Sjukt tidigt liksom! Men va så lite barn så va därför. Men det va bara skönt att sluta tidgare eftersom jag har lite saker att göra idag. Har redan hunnit med en tur till banken och arbretsförmedlingen. Sen har jag köpt de sista julklapparna. Va redan klar egentligen men ville köpa något till Jonas föräldrar. Ska ju inte äns fira jul men vill ge julklappar ändå :)

Igår va jag med Matilda efter praktiken. Vart att sitta och snacka massa som vanligt. Jag hoppas att du vet att jag ALDRIG vill förlora dig gumman. Jag orkar inte utan dig♥

En vacker bild på en vacker flicka som jag tagit :)


Nu måste jag ta ett varmt bad, städa och fixa med en massa tråkiga men viktiga saker..

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Stickad tröja från ullared.

Långkalsonger från intersport? strumpor från ullared

ving örhängena är från ur och pen och det andra från gina tricot.

Döskalle ring från skäninge marknad


Måste sova nu, skriver om den här dagen imorgon!

Solnedgången i Kroatien.

De allra flesta skulle nog hellre befinna sig i ett varmt land nu och nu när det är så här kallt så tänker jag extra mycket tillbaka på resor jag gjort. Tex när jag va i Kroatien med Matilda sommaren 07 och tog de här fina bilderna.





spy next door


Handling:
Bob ska göra ett sista uppdrag innan han kan pensionera sig och slå sig ner med sin granne. Hans enda problem är att grannens barn avskyr honom och när grannen hastigt måste ta ett flyg till sjukhuset där hennes pappa ligger passar Bob på att erbjuda sig att ta hand om dom 3 ungarna. Vilket var lättare sagt än gjort. Trots pensionen vill Bobs gamla kollega ha hjälp med en kodad fil, vilken tillhör en enormt farlig liga som nu vill ha den tillbaka.

Min åsikt: Filmen va helt okej, lite spännande och en del roligheter hände ju med. Den får 3/5 av mig.

♥ Dag 13 – Den här veckan.

Den är veckan är verkligen inte planerad på grund av praktiken. Kände att det va bäst att inte planera in massa när man inte vet riktigt när man kommer sluta, hur bussarna går och hur trött jag kommer vara efter, sen kan jag ju inte träna heller på grund av förkyldningen. Men nu är något bestämt ialf, tillkommer kanske mer saker att göra sen under veckan..

Måndag:Hade praktik till 16:30 sen tog det 90 min att komma hem prg av bussarna så vart att
duscha varmt, blogga, läsa bloggar, svara på kommentarer och kolla på ung och bortskämd.

Tisdag:( idag) Praktik til 16, fick sluta en halvtimma tidgare, sen har jag suttit vid datorn, kollat mejlen och kollat efter jobb. Ska kanske duscha varmt idag igen för fryser och sen kolla på ung och bortskämd finalen.

Onsdag: Praktik sen hem till Matilda

Torsdag:
Praktik sen kanske palla sig till systemet och köpa nyårs godiset;) In till banken för att ta ut lite sparade pengar till att köpa en ny dator eftersom den här är trasig. Åka hem till Jonas på kvällen kanske?

Fredag:
Sitta hemma vid datorn? Fira jul hos Jonas? Sova bort dagen?

Lördag:
"fira jul" ???

Söndag:
Ikano troligen för att gå på mellandagsrea!


Polkabräck

Ingredienser

200g choklad

200g vit choklad

2dl polkagrisar


Tillagning


1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Klä under tiden en form 30 x 20 med ugnsfolie och bred ut den
smälta chokladen i formen. Låt stelna helt.

3. Smält sedan den vita chokladen i vattenbad.

4. Krossa polkagrisarna.

5. Bred den vita chokladen över den stelnade chokladen och strö de
krossade polkagrisarna över.

6. Låt stelna innan du bryter den i bitar.



Det här gjorde jag och Jonas i lördags. Vi prov smakade och Jonas tyckte det va sådär. Men han har dålig smak tycker jag! Jag tyckte att det nog skulle vara godast med bara vit choklad, men va gott ändå. Men sen är ju ingen av oss choklad fantaster så lite dumt att fråga oss. Men det va värt att göra det för våra mammor älskade det och vet att fler kommer göra det:)


♥ Dag 12 – I min handväska.

Jag har ju inte alltid med mig samma grejor från dag till dag, beror liksom på hur länge jag ska vara borta och vad man ska göra. Ibland sover man ju över hos folk, tränar och ja har praktik som nu. Men visar det som jag har med mig en dag då jag bara ska till en kompis ett par timmar eller bara ska gå på stan.

En ful almenacka, men folk kan höra av sig och vilja ses, möten kan bli inbokade. Då är det bäst jag skriver upp så jag slipper glömma;)

När jag åker buss eller går i affärer brukar vantara och mössan få hamna i väskan.

Mina diabets saker, sprutor,nålar, blodsocker apparaten. Ja det allra viktigaste att jag har med!

Plånboken, där jag har busskort, bankomatkort, kort till massa affärer osv. Väldigt nödvändigt att ha med!

Ja sen kan det ju som sagt tillkomma saker i handväskan beroende på vad man ska göra. Men de här sakerna bär jag nästan alltid med mig året runt ( inte mössan och vantarna då)

Första dagen på praktiken.

Tack vare min älskling så fick jag sova ända till halv sju och sen få skjuts till praktiken, gött! Men resten av dagen då? Jo de skulle åka skridskor och det va ju inte bara förskoleklassen som jag ska vara i, utan hela skolan, upp till 6an alltså. Väldigt rörigt då man inte hade någon aning om vad barnen hette, lärarna eller vilken årskurs de tillhörde. Men gjorde mitt bästa och hjälpte alla som behövde hjälp och försökte prata med alla också.

Sen på eftermiddagen så vart det att vara på fritids, då vart det mest att spela spel med lite flickor. Fick en present av en tjej. En julgran hon hade gjort och sen lite kramar av flickorna och sen sa en annan att hon gillade mig. Shit trodde absolut INTE att jag skulle bli så omtyckt redan första dagen, men tydligen:)

Fick sluta vid halv fem, så måste alltså vara där från 08:00 - 16:30 varje dag. Långt! Sen så fick jag vänta på bussen i 35 min, jätte kul.:/ Fryser fortfarande så blir ett varmt bad nu. Men jag lär nog trivas där , men lär klaga på bussarna, för tidiga mornar, för långa dagar och typ ingen fritid!

Denna helg.

Sitter hemma hos Jonas just nu men ska snart hem. Han ska dock följa med mig och skjutsa mig till praktiken imorgon. Blir min första dag eftersom jag va sjuk i veckan och är fortfarande inte helt frisk, men får inte stanna hemma mer så.

Helgen har ialf varit bra :) I fredags åkte jag hem till Jonas och det vart en lugn kväll med tv tittande, i lördags blev det med tv tittande sen julbak, recept kommer nog någon dag. Sen så vart det film tittande på kvällen.
Idag har vi mest bara umgåts och haft det mysigt. Tråkigt att helgen är slut men snart helg igen... dock en jävlig jul helg...

Nån bild jag hittade på Jonas dator:P

♥ Dag 11 – Mina syskon

Min bror heter Mattias och är 10 år äldre en mig. Han flyttade hem ifrån direkt efter studenten så då var jag vara 9 år alltså.  Jag såg upp till han när jag var yngre och lärde mig ett och annat fullt ord av han. Ville gärna vara med och leka med hans kompisar eftersom de var äldre och tuffa tyckte jag. Nu bor han med sin fru och två barn, Tuva och Leo i oxelösund. Han jobbar inom färdtjänst och verkar trivas rätt bra med det.  Han är rätt så sport intresserad och hejar på LHC. Vi brukar inte ses så ofta eller prata så vi står väl kanske inte varandra så jätte nära men jag tycker om honom ändå. Han är oftast snäll och skojar mycket. Jag tror att han bryr sig om folk mer en vad han kanske alltid visar, han kan vara rätt så känslosam också. Men ja han är en bra kille!


Min syster är 6 år äldre en mig och bor nu i samma område som jag med sin son Alexander och sambo Tobias. Vi är inte alls lika, vi är nog nästan motsasten till varandra. Även fast vi bor så nära varandra så träffas vi knappt eller pratar med varandra. Har inte så bra kontakt. Men Karin heter hon ialf och hon håller på att utbilda sig till förskolelärarare gillar att umgås med sin egen familj och gillar även att springa. Vet att hon tog hand om mig en del när hon bodde hemma och jag brukade få gå och handla chips till henne och förhöra henne på läxor ibland. Så vi umgick mer när vi var yngre.


Min kropp är elak.

Sjukt, även fast jag varit hemma från praktiken hela veckan så har jag bara blivit sämre. Har sovit som minst 7 timmar men de flesta nätterna har jag sovit 9-12 timmar per natt. Jag borde vara utvilad? Har inte äns tränat på tre veckor! Nu sitter jag här igen och tar slut på toapappret för att jag är så snorig. Min handledare ringde förut också, då sa jag att ja inte hade någon feber men det skulle jag inte sagt. För nu har jag det! Alltså vem skojjar med mig?! Det är inte kul LÄNGRE! På måndag måste jag gå till prakitken, jag har inget val så bäst att kroppen sätter igång och blir frisk över helgen!



♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Tunika från bik book.

Ringar från H.M

Örhängen från Gina tricot

Canada goose jacka från en affär i kina vid kinesiska muren. Mössa från en julmarknad i medevi.

Skor från sko punkten och legginsen från ullared?

Ingen vet något?

Det är bara fel på mig... Jag lyckas inte gå ner i vikt, söker hjälp hos en dietist, hon kan inte hjälpa mig för allt jag gör är rätt och hon fattar inte hur jag kan misslyckas..
De på diabets mottganingen tycker jag ligger för lågt i mina värden, de vill att jag ska sänka mitt insulin för jag tar för mycket.. Men jag sänker doserna och ligger jätte högt istället, de fattar inte varför.
Jag går och blir sjuk, äter knappt något men ligger ändå väldigt konstigt nog högt i mina blodsocker värden. Idag hade jag symtomen för att ligga jätte högt, när jag kollar mitt blodsocker ligger jag väldigt lågt. Jag ringer sjukvårds upplyssningen. Tjejen fattar inget och säger bara att det är konstigt..

Så ja jag är en konstigt tjej med en kropp som ingen förstår sig på och det är ju jätte kul att det är så.. Verkligen när man går och lider för att det gör ont i kroppen och man mår verkligen inte bra och risken ökar till att jag kommer få skador på kroppen då mina blodsockervärden krånglar. Men som sagt ingen vet vad de ska göra så jag får fortsätta lida. Yes lyckliga livet....


♥ Dag 9 – Min tro.

Vad tror jag på? Jag tror inte på någon religion.. Kanske att jag tror på att andar, lr ja att döda människor typ vakar över oss. Jag hoppas ialf att det finns liv efter döden. Kul att bara ruttna bort i en kista? Jag vill ju fortsätta att se vad som händer med världen och de som jag känner som lever kvar i den...Men det låter omöjligt att det ska vara sant egentligen. Dock så har folk berättat att de sätt sin, morfar, farfar, pappa osv. Man kan ju få för sig mycket och folk kan ju ljuga men inte alla, eller? Nej jag vet inte helt enkelt vad jag tror på. Det får bli mitt svar.


inside out

Det känns som jag förlorat en stor jävla trygghet. Hur jag en försöker så kan jag inte få det tillbaka. Jag har redan kämpat för så många människor i mitt liv, men jag va inte beredd. Jag trodde inte att det skulle kännas så här hårt att förlora.

Jag vill bara ha Maria tillbaka. Varför kunde inte hon få stanna? Världen är hård och jag trött på att kämpa för alla andra. Jag vill FLYTTA!


Julbord.

När jag var i Oxelösund för tre helger sen så åt vi julbord på lördagen. Det va med min brors familj och sen Sandras familj(hans fru). Det va första gången jag åt julbord ute. Men det va trevligt, fanns mycket att välja på, tyvär så är jag bara förälskad i köttbullarna men provade på en del annat också.

Så här såg det ut då ( glömde att ta bild på efterrätterna)







♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

Ett ögonblick som jag aldrig kommer glömma är när jag fick ett efter längtat svar. När jag gick sista året på gymansiet så började jag i en internationell kurs där man vintern 09 fick chansen att åka på praktik utomlands om man hadde bra närvaro, lämnde in uppgifter i tid och gjorde vad man skulle. Jag nappade på det direkt. Jag ville åka och det visade jag från första dagen då kursen började! Jag missade knappt en lektion, jag fick bättre närvaro i hela 3an en vad jag hade haft under 1an och 2an. Jag va tvungen att visade att jag skulle klara av det, lärarna hade ställt så höga krav på mig. Vilket va orättvist egentligen eftersom andra var borta mer en jag, lämnade in försent och hade sämre betyg en jag.Men man blir alltid straffad för det man gjort tidigare. Min mentor var en av läraran vi hade i det här programet. Hon trodde inte på mig. Trodde jag skulle skita i det, inte göra det jag skulle..

Men så kom dagen då vi skulle få beskedet.. Jag var så nervös. Självklart skulle min mentor sitta och prata med mig, ställa frågor om jag verkligen kunde åka. Om jag skulle orka, om jag skulle klara av det, om jag hade pratat med mamma. Jag vart irrterad men sa åt henne att de här va det som jag hade kämpat för, allt jag hade gjort under trean hittils va bara för att jag skulle få åka. Det gav mig motivation. Så tillslut så sa hon att jag fick åka.

Jag fick åka till Irland i en månad med min kompis Steffi. Det är den bästa månaden i mitt liv. Jag slapp att vara hemma, jag slapp bråken ,jag var fri som jag aldrig hade varit tidigare. Jag längtade aldrig hem och jag satt med tårar i ögonen när vi skulle åka hem.. Jag ville inte tillbaka hit..


Stackars min bebis

Min lilla hund har tagit hål på en böld, så nu har hon fått ett sår på sidan som är infekterat därför måste hon ha den här strunten på huvudet i nästan två veckor. Hon har haft den sen i fredags och hatar den. Ser så ynklig ut och hon går in i saker hela tiden för att hon inte kommer förbi. Man tycker så synd om henne! ♥


sjuk igen!

Igår sa jag till mamma att jag inte hade haft ont i halsen under veckan eller vart massa snorig och hostig som veckan innan det. Det hade gått bort. Men de skulle jag inte sagt. Vaknade upp med värdens halsont och nu har jag huvudvärk igen. Sov skit dåligt i natt. Vaknade typ en gång i timmen... Så är jätte trött nu men ska vila. Fick ringa praktiken och sjukanmäla mig. Så jobbigt att bli sjuk nu, måste ju dit liksom. Men som min handledare där sa. " Ibland har man otur" Jo tack, jag har alltid otur med något, går inte en hel dag utan att något händer....

Aja nån gång i livet ska jag väl slippa oturen, åtminstone en hel dag;)

UPPDATE: Nu har både Ella och Rebecca hört av sig med för att de ville ses. Visa dagar frågar man massa folk om de vill ses men ingen kan och nu kan inte jag... Skulle nog ändå inte orkat efter praktiken för att jag inte jobbat och gått upp tidigt sen i augusti.. Är ju lockande att åka iväg en då, men måste försöka vila idag så jag inte blir mer sjuk:/

Bad day.

Tyvär så lider helgen mot sitt slut nu, ogillas verkligen :/ Men kan ju ialf berätta om vad jag gjort i helgen :)

I fredags kväll så va jag ju hos Gabbie, kollade tv, satt och snackade massor och lyssnade på när hon sjöng karioke, sjukt fint sjunger hon! Trevlig kväll med min babe♥

I lördags vart det som sagt att samla in pengar, bara att läsa om det i inlägget nedanför. Sen på kvällen vart det att åka in till stan för att hyra tre filmer med Jonny. Youth in revot, var en alldeles för konstig film så den tänker jag inte äns skriva om senare. Sen såg vi även knight and day och spy next door så de filmerna kan jag nog skriva om någon annan dag :)

Idag så har jag vart med Jonas. Han kom hem till Jonny vid ett tiden på natten igår, dock så har jag legat och sovit till fyra så vi har bara pratat lite och spelat spel. Mår skit idag. Huvudet gör förbannat ont fast jag druckit en hel del och tagit tabletter, jag fryser och svettas. Jätte kul! Får se om det blir praktik imorgon eller inte. Man kan väl inte komma dit sjuk första dagen, lr?


Så gick det.

Den här dagen började vid åtta på morgonen, då vart det att stiga upp för att äta frukost och fixa sig. Vid halv tio befann vi hos i huset där det fanns en massa saker att fixa..Vi blev lite sena för alltid ska saker strula men befann hos mitt i stan vid en halv tolv. Satt där i bilen full med massa saker och försökte hitta vart vi skulle stå. Sen när de andra packade upp de vi skulle ha gick jag och Gabbie för att samla in pengar i bössor. Det gick bra för oss. När vi stått där i typ 90 min så fick andra ta över så att vi kunde gå till bordet för att ställa oss att sälja, vi sålde även bröd, julgodis och kakor från stadsmissionens cafe och handgjorda saker från värdshuset. Vi hade även lite provsamkningar och bjöd på cafe. Försäljningen gick väl okej ialf, några hade vart på ikano och där hade försäljningen gått sämre. Men de hade fått in en del pengar i bössor. Jag och Gabbie tyckte det va kul ialf att stå och sälja så  vi fick stanna kvar längre, så stod där till tre innan vi var tvugna att packa ihop.

Sen fick vi gå till stadsmissionens cafe för att få lite dricka och smörgås. Kom hem vid halv fem, då va jag genom frusen så har tagit ett varmt bad nu. Borde äta mat men, inte hunnit med det idag. Så ska fixa mig nu och äta något. sen blir det filmkväll med Jonny :)

Jonny på bild :)


Psykis misshandel

Psykisk misshandel tror jag inte lika många tänker på som fysisk misshandel. Den går inte att märka på någon om den inte vill det. Man kan aldrig tvinga någon att prata och det är svårare att få reda på psykis misshandel en fysisk.

Det finns olika typer av psykisk misshandel.


Personen som gör det mot dig kan vara kontollerande då personen blandar sig in i allt du gör, du kanske inte får träffa vem du vill eller göra vad du vill. Du måste följa personens order. Sen finns den känslomässiga, då man måste ändra på saker, välja mellan personer och saker för annars så hotar personen med att t.ex  göra saker som att ta livet av sig. Personen kan ofta vara oförutsägbar också, personen startar bråk utan anledning, har stora humörsvägningar och reagerar olika gång på gång.

Sen finns det den sexuella, då man tvingas  till sexulla handlingar, man kan bli hotad med t.ex stryk. Ofta så skyller personen ifrån sig på dig, hittar på saker och säger att du överdriver eller ljuger. Ger också kränkande namn, kallar dig värdelös, hora, slampa osv. Du blir anklagad för saker, det är du som gör fel och du blir behandlad som du vore personens fiende. Personen säger emot dig och säger att du har fel, vad det en handlar om så  har den personen rätt och du fel. Blir rolig på din bekostnad, om du kanske råkat ut för t.ex en olycka så kan personen skratta åt det och tycka att du är klantig.

Det finns en massa olika varianter, den här är bara en liten del av allt man kan bli utsatt för i en psykisk misshandel... Hoppas ni inte känner igen er, för ingen ska behöva bli utsatt för det här....



Samla in pengar. LÄS!

Som jag skrivit tidigare i inlägg så ska jag och några andra samla in pengar för att kunna ha kvar några verksamheter som sputnik har. De har bland annat sorgegrupper, läger för barn och ungdomar,
Gratis samtals mottagning från 16-25. Onsdags öppet dit alla får komma och äta mat, pyssla, lära sig spela instrument, läxhjälp,fika, få prata av sig och umgås. En del små barn kan också få komma dit så att deras föräldrar kan få egen tid och fixa annat. De tar även in familjer som ofta blir skickade av soc som behöver hjälp med kläder, samtal, osv.

Kommunen
vill lägga ner det här stället för att ett annat företag var fyra kronor billigare. De vann med fyra kronor. Företaget kommer från Örebro och kommer endast ha gratis samtals mottagning för 16-25. Så om vi får in tillräckligt med pengar så kommer sputnik kunna ha kvar sina verksamheter. Mellan Pauserna på LHC matcherna brukar de samla in pengar genom att höras via radion, så om man hör det på radio eller någon match så kan man få uppgifter där ifrån hur ni kan skänka. Även kretsboden hjälper till, så shoppa där så går pengarna till sputnik!

Imorgon kommer vi stå med bössor, sälja julgodis och peppakakshus. Jag lär stå i ett tält och hoppas på bra försäljning så kom förbi stan imorgon skänk en slant och köp lite gott till jul. Eller skicka in ett bidrag :)

VI KOMMER STÅ I STAN FRÅN HALV ELVA TILL HALV TRE Hoppas ni vill hjälpa till :)


Nu ska jag dra till Gabbie och sover där. Imorgon ska vi ju vara i huset där sputnik håller till vid halv tio. Så ingen sovmorgon;)

Lite jobbigt...

Idag ringde min handledare på AF, han är bättre en min gamla men fortfarande inte så jätte bra kanske. Jag har vart inställd på att det inte skulle bli någon praktik nu eftersom allt tagit så lång tid och att de på praktiken inte säkert kunde erbjuda mig plast till efter jul. Men nu helt plötsligt ringer han idag och säger att de ändrats sig. De ville ha mig där till mars. Så på måndag börjar jag min praktik, eftersom det kom oväntat så känner jag mig inte så pepp.

Men va bara att åka till AF för att skriva på papper sen till tornby för att köpa termobyxor så att jag inte fryser ihjäl när vi ska vara ute 600 kr kostade dem..Snart är mina pengar slut :/ Dock så börjar jag ju på rätt dag eftersom de ska ha lucia tåg och sen åka pulka. Roligt:)Får nog skippa att gå på lucia movie night på söndag dock. Slutar ju inte fören sex på morgonen och jag börjar åtta.

Aja är både arg,irreterad och lite glad på samma gång.. Kommer bli sjukt jobbigt att tvingas upp för tidigt. Byta buss och åka i nån timma för att komma fram. Sen även tvingas gå en bra bit för att komma dit. Ja livet ät inte på topp för tillfället.

♥ Dag 7 – Min bästa vän.

Jag brukar säga att mina hund är min bästa vän. Men sen när jag tänker efter på vem som vet mest om mig och som jag umgåts med regelbundet under flera år så vet jag att ja har en annan bästa vän också. Hon heter Matilda. Det va henne jag va med igår. Jag och Matilda började umgås när hon och hennes familj blev grannar med mig. Jag va bara 10 år då och Matilda 9. Så vi har umgåts i över 10 år och lekt en massa lekar, sovit över hos varandra och till och med tältat i min trädgård. Nu när vi blivit äldre har det blivit att vi går på stan, bio, käkar ute,festar, sitter och snackar om princip allt. Vi har också spelat en del skipbo och bakat choklad bollar tillsammans. När vi va yngre så klädde vi ofta ut oss och tog konstiga kort. Vi satt och kollade på dem igår och en vidoe vi hade gjort. Vi skrattade ju en del. Vi har även gjort lite mindre resor tillsammans t.ex åkt till ullared och sen en störe då vi åkte till Kroatien.

Matilda är den som jag berättar mycket för, hon vet saker som de flesta inte har någon aning om. Det är skönt att prata med henne och hon brukar kunna prata med mig med. Vi finns alltid där för varandra. Vi har gått igenom så mycket tillsammans helt enkelt. Vi är inte lika och har inte direkt gemensamma intressen men vi har alltid saker att prata om och vi brukar ha roligt med. Jag bryr mig verkligen om henne och vill henne alltid väl. Det är som sagt tur att vi har varandra och jag älskar henne ♥













De flesta bilderna är från 06-08. Förutom den här sista på söta Matilda som togs igår av mig :)

Tokisar








De här söta bilderna togs för två helger sen när jag var i Oxelösund.

Irreterande

Fick antagnings beskeden till kurserna jag sökt idag. Kom in på reserv till alla.. Finns ju möjlighet att komma in om många tackar nej, men med tanke på att arbetslösheten är sky hög och folk måste plugga så känns den chansen inte så stor. Är inte så jätte glad nu, hade hoppats på att komma in direkt så jag slapp vänta ytterligare en tid för att få svar. Skit är det :(

Fast på den här är jag bara 4 reserv så hoppas folk säger nej :)

33 reserv, svårare att komma in på beteendevetenskapliga grundkursen.. Dock så är det inte så många innan mig som är reserver, den här att förstå barn och ungdomar är jag 11 reserv på. Så helt omöjligt är det väl inte?

♥ Dag 6 – Min dag

Lägger upp två på samma dag, men bäst att passa på när jag för en gång skull tagit lite bilder under dagen:)

Min dag började med att möta upp Matilda i stan vid ett tiden för att käka lunch buffe på ming palace.





Sen så gick vi på stan, Matilda handlade julklappar och jag med.. Köpte även två näs piercingar så jag har i reserv och bara för att byta ibland. Sen ett gulligt nagelack som Gabbie visade mig igår;)


Sen så drog vi hem till Matilda för att fota varandra med hennes systemkamra. Bilder från det kanske kommer någon dag:P Sen så bakade vi en nyttigare variant av choklad bollar:P

De va dock inget goda :/

Sen så satt vi bara och snackade en massa och hade trevligt:) Så kom hem för ungefär 30 min sen!

Tack för en fin dag gumman

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

Det här är kärlek för mig♥








The struggle through the long years. It taught me to outrun my fears


Tomtenatta i torsdags

I torsdags kväll var jag på tomtenatta med Maria. För er som inte vet vad det är så är det så att stan har öppet till klockan 23 och det säljer ut en hel del saker billigare. På bik book va det t.ex 40 procents rea mellan 22-23. Helt kaos va det. Fick stå i kö i nästan två timmar. Maria shoppade på vägen till kassan;)

Detta köpte jag ialf.

Ordinarie pris 140, fick den för 80 kr på Cubus.

Fick plånboken för 150 kr. 175 kr va ordinariepris, tror jag. Minns dock inte affärens namn.

Ordinarie pris 299 kr fick den för 120 tror jag? från bik book

Samma pris på den här tror jag, också från bik book. Ser dock ut inget fin på bild och den är ju lite för stor, men skön ändå :)


För övrigt så kom jag hem för en timma sen, följde med Gabbie hem sen efter att ha umgåts med tjejorna. Blir att sova hos Gabbie på fredag och "jobba" med henne på lördag. Trevligt =)

Grattis Iza!

Idag fyller Iza år och det hurrar vi för :) Så idag ska jag träffa henne och de andra flickorna och bland annat fira henne :)

För er som är nyfikna och undrade så va jag på ikano med Jonas igår.. Skulle hjälpa han att köpa julklappar.. Fy det va jobbigt, jätte svårt att hjälpa han eftersom han inte visste vad man kunde köpa till någon :/ Sen va jag tvungen att ytterligare en gång kolla på vad jag ville ha. Men svårt ju, jag vill inte ha något egentligen. Nöjer mig med att ha honom som pojkvän ;)

Nu måste jag fixa till mig så jag kan åka om en timma :)



Fredag-Söndag

I fredags var jag med Iza. Hon var så snäll och hämtade mig och sen drog vi till stan för att fixa lite oxh sen hem till henne för att på börja en fin överaskning;) Sen på kvällen så åkte jag hem till Jonas.

I lördags så gick vi på medevis julmarknad. Sjukt fint, när det var mörkt och massa ljus var tända. Jag köpte en ny mössa eftersom min gamla glömdes kvar på bussen när jag åkte hit i fredags. Jonas hiittade även en julklapp till sin mamma. Så det va en bra marknad. På kvällen vart det som vanligt att kolla film.

Söndag: Tog en snabb tur in till stan för att jag behövde ny piercing till näsan. Tappade bort den när jag sov? I fredags natt- Hittade en värdelös piercing på guldfynd som vi fick klippa av för att jag skulle få i den. Den var jätte tjock, lång och skruvad:S Blir att byta direkt när jag kommer hem Sen åkte vi till hans morbror för att fira att han fyllt år.

Idag Sitter hemmma hos Jonas. Han är på en brand utbildning idag mellan 8-14 så han är ju hemma om ett tag- Jag ville följa med för tyckte det va så kul när jag va på brand utbildningen för några veckor sen. Men va ju bara för hans jobb:(

Får se vad vi hittar på när Jonas kommer hem :)

Jag och Jonas i sthlm föra hösten.


♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

Jag tänker skippa den här punkten.. Jag äter inget just nu. Har tappat bort matlusten helt och hållet. Är så pass sjuk att jag inte känner någon hunger. Den största måltiden jag ätit sen i söndags är i onsdags när jag åt på donken. Lilla menyn och då åt jag inte äns upp allt. Jag lever på typ en knäcke macka och lite yoghurt om dagen, det är de jag fått i mig.

Med tanke på att jag har diabets och brukar bli medvetslös om jag inte äter så är det konstigt att jag är i liv. Men mitt blodsocker ligger JÄTTE HÖGT hela tiden. Förmodlingen har jag en rejäl virus infektion i kroppen. Men enligt vårdcentralen är det ju ingen fara? Jag måste vänta längre, för det har gått för kort tid. Ja jag vet att jag borde sätta emot och säga åt dem. Men jag har fullt upp med annat i mitt liv nu så jag orkar inte tjaffsa med dem också. Men om ni har tid över så slå gärna en signal till lambohovs vårdcentral åt mig. Så jag kan få hjälp.


Inte ens godis lockar mig att äta nu.. Jag vill knappt dricka äns... Illa är det..

Jätte förkyld.

Här sitter jag och nyser och snytter mig. Är jätte förkyld och har vart det sen i söndags. Dock så har jag inte vilat något och självklart har det bara blivit väre för varje dag. Huvudvärk, hosta och ont i halsen har jag också. Så ipreem och toalettpapper är mina två bästa vänner just nu! Har åtminstone vart hemma idag, skulle träffat en vän. Men först sa jag att ja inte orkade och när jag väl ångrade mig så hade hon fått förhinder. Men ska iväg ikväll en stund ialf. Hatar att vila ju!

Har suttit och kollat upp en del viktiga saker och min hjärna är väldigt mycket långsamare vilket gör att allt tar längre tid. Så ja egentligen borde jag endast kolla på tv/film och sova. Men nä det är ju tråkigt och dessutom måste jag njuta av friheten. Jag är ju ensam hemma! Galet glad för det. Ända till morgon kväll ;) Det är så lungt och tyst och bara jag och hunden är hemma.


Tornby med min Nathalie

Vart i Tornby idag med Natta. Sprang runt i massa affärer och båda hittade braiga saker, hann även med massa snack (Y) Jag hittade en julklapp till Jonas, men det ska lämnas tillbaka. Provade den tröjan som jag köpte och fan vad den satt oskönt. Stack som fan.. Så får hitta på något annat. ( Vet att han kanske läser det här men spela roll, jag ska ju ända lämna tillbaka tröjan och hitta något nytt att köpa )
Jag köpte ialf lite grejor till mig själv.. Har nog blivit smyckes beroende.. Köpte nästan aldrig något till mig själv för i tiden. Visserligen så söp jag bort pengarna då också men..

89 kr från gina tricot

79 kr från gina tricot

Ögonskugga från H.M 39 kr.


♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Min mamma heter Kerstin och är 53 år. Hon är sportfantast och följer både hockyen, fotbollen  och andra sporter när de är igång. Hon följer ofta med och kollar när jag har match för att hon tycker det är så kul att kolla. Hon har själv spelat handboll, lite innebandy och fotboll i allsvenskan. Hon har alltså varit riktigt duktig. Nu är hon tyvär skadad och har ont i kroppen. Men innan det så gymade hon och sprang ofta. Det är synd om min mamma. Hon gick in i väggen som man brukar säga när jag va 12 år. Alltså för 8 år sen. Hon vart då sjukskriven och är det en idag dock så har hon pendlat mellan olika timmar att jobba i veckan. Hon är utbildad undersköterska och jobbar på en fritidsverksamhet för äldre, men i nu lägget håller hon på att gå på en reblatherings kurs eller vad man ska kalla det för. Men min mamma är en god hjärtat kvinna. Hon går inte och gnäller och försöker att finnas där när hon kan. Hon kämpar för att må bättre och är envis av sig. Hon älskar attt skäma bort sina barn barn och hon är inte snål mot mig eller någon annan heller för den delen. Även om vi inte alltid kommer överens och jag blir besviken på henne ibland så vill jag henne alltid väl och jag älskar henne ♥

På den här bilden ser man att hon är min mamma. Den är tagen i Turkiet 05 av en fotograf.

Min pappa tänker jag inte skriva om.. Finns inte så mycket snällt att skriva...

RSS 2.0