Stora salen - Harry Potter

 

Jobb just nu.

Hur det ser ut för jobb för min del är det ett par som undrat. För er som inte vet så gick jag barn och fritid på gymnasiet, så är alltså utbildad barnskötare. Tog även min examen som fritidsledare innan sommaren. Så just nu är jag barnvakt inom fyra familjer. Två familjer har jag fått några inbokade tider med. De andra två hör av sig vid behov. Hittils har jag jobbat 1-2 gånger i veckan med barnvakts jobbet. Har både jobbat kvällar och helg. Men är ju inga långa tider. Utan brukar handla om 2-4 fyra timmar. Så det här är alltså bara lite extra jobb.
 
Sen har jag gått och väntat på att få börja jobba som fritidsledare. Ringde innan sommaren och då sa de att jag skulle ringa tillbaka efter semestern. Gjorde det, tog lång tid innan jag ens fick tag i någon att prata med. Sen fick jag vänta i över två veckor på intervju. Efter det sa de att de skulle höra av sig inom en vecka om jag fick jobbet. Men de hörde inte av sig, så jag trodde inte att jag skulle få jobbet. Men sen föra veckan så hade jag helt plötsligt fått hem ett anställningsbevis. Ringde flera gånger innan jag först fick tag i chefen i tisdags. Sen i onsdags var jag på diva och hälsa på,  där jag varit tjejcoach förut. Då berättade de att de hade fått något nummer, men chefen hade glömt bort namne.  Men hade ialf sagt att det var en toppen tjej. Men så var det ju mitt nummer. Hade de vetat att de var jag så hade de ringt och jag hade fått en del jobb. Så himla typiskt. Men som tur var så fick jag ialf jobba mina första dag i fredags på en fritidsklubb. Så nu jobbar jag även som timvikarie i kommunen och hoppas på mycket jobb!
 
Blir glad när jag får jobba!
 
 
 

Future in our hands.

Första dagen vi kom till Gambia så tog vi det bara lugnt och kollade runt i omårdet. Då vi hade börjat resan på natten med bil till Arlanda för att flyga tidigt på morgonen och vara framme på hotelet på eftermiddagen. Men andra dagen så var det dags för vårat första besök. Besöket blev på organisationen future in our hands. Där jobbar både svenskar och de ifrån Gambia. Det finns flera Gambis grupper runt om i Sverige som jobbar för den här organisationen. De jobbar för att öka tillgången till utbildning och styrka landbydsamhällen för att minska fattigdomen. De utbildar lärare för att de ska kunna lära ut bättre och resultaten i landet har ökat då fler barn har lärt sig läsa och skriva. De har även byggt skolor och brunnar i samhällena. Könsstympningen av kvinnor är ett vanligt problem i Gambia. De jobbar för att förhindra det igenom att ge de som håller på med könstympning en annan utbildning så att de kan försörja sig med annat. De får också kvinnor som själv blivit utsatta för det att prata om det inför andra. Sen finns det massor annat de gör, men de här var lite kort om det.
 
Vi samlade ju ihop pengar igenom olika projekt som skulle gå till ett förskolebygge. Men då sammarbetet inte gick igenom så fick istället future in our hands våra pengar. Som gick till skolmaterial, utbildning och för att förhindra könstympningen. 50 000 samlade vi in! :)
 
På vägen till future in our hands.
 
Future in our hands.
 

En videotitt in i Prags torg.

 

De mörka krafterna - Harry Potter

 
 
 

Bakuto hotel i Gambia.

Nu ska jag försöka sammanfatta två veckor ifrån Gambia med bilder, videos och lite text. För er som inte vet så har min dröm alltid varit att ha praktik utomlands i något land som har det sämre ställt. Så när jag gick mitt första år på Karlskoga folkhögskola och fick reda på att en klass som läser allmän internationel inriktning åker till Gambia varje år så vart jag jätte intresserad. Tyvärr kunde jag inte åka med mitt första år, då vi skulle på skidresa med fritidsledarlinjen. Så jag hade helt enkelt inte råd. Men jag tjattade och visade att jag verkligen ville åka. Förslog att jag kunde ha två veckors praktik där. Så min dröm slog helt enkelt igenom. Jag fick kämpa för att hitta en praktik prats i Gambia, då jag ville vara på SOS barnbyar. Men tyvärr tog de inte emot några praktikanter. Men vi beslutade att jag istället skulle följa med den här klassen på deras utflykter. De två veckorna gav mig så otroligt myket. Innan jag åkte iväg mådde jag riktigt dåligt, jag var på botten ( Kanske jag berättar varför snart, i ett inlägg). Så Gambia var min räddning. I Gambia fick jag träffa fantastiska människor som jag har kontakt med än idag. Jag fick uppleva så myckte, lära mig massor, åka på roliga utflykter, prova nya saker och så mycket intryck fick jag. Tyvärr krånglade min dator när jag kom hem ifrån Gambia så att jag inte kunde lägga in alla bilder. Sen gick ju min mobil sönder. Så några bilder är borta tyvärt. Men några bilder kan jag säkert låna ifrån någon och har ialf de viktigaste bilderna kvar!
 
Jag börjar att lägga in några bilder ifrån hotelet som vi bodde på  Det var ett mysigt hotel, där apor och sköldpaddor bodde. Det ända jag sakna var att det inte fanns någon frukostbuffe och att det var ganska dyrt att äta där. Men vi tog kylskåp på rumet och köpte vår egna frukost.
 

Det här är vad jag har gjort.

Föra måndagen körde jag 45 min på motionscykeln och 50 st benböj som var veckan utmaning att göra varje dag. På kvällen kollade jag på LFC -Vittsjö där LFC vann med 4-1 och sen kollade jag Sverige - Österrike. Som slutade 1-1.
 
Föra tisdagen körde jag  ett fettförbränande tränings program och 50 benböj. På kvällen jobbade jag som barnvakt.
Föra onsdagen körde jag ett annat fettförbrännande program i 30 min och sen 50 benböj. På kvällen jobbade jag som barnvakt i en annan familj.
Föra torsdagen blev inte som planerad och jag hade bara en dålig dag så de ända vettiga jag gjorde var att svara på jobb mejl.
Föra fredagen tränade jag fettförbränings programet i 30 min och 50 benböj. Sen var jag på en ny intervju hos en familj. På kvällen var jag med Kalle.
Föra lördagen  vaknade jag och mådde inte bra alls. Hade jätte ont i halsen och en djävulsk hosta. Så knappt två veckor fick jag vara frisk. Men  hade saker att göra så jobbade en stund på morgonen med att hjälpa mamma med att ta med tanterna på boendens marknad. Då hon jobbar i en fritidsverksamhet för gamla. Sen jobbade jag som barnvakt 17-00.
 
Föra söndagen var jag på Vallaskojsky med Alexander, en cirkus där barn uppträder.
 
 
I måndags var jag med Steffi, vi fikade, gick på stan och pratade. På kvällen kollade jag på LHC-DIF där LHC vann med 2-1.
 
I tisdags jobbade jag som barnvakt. I onsdags var jag med Nina, vi kollade tv, idol, snackade, och tog en liten promenad.
 
Jag och Nina i vintras.
 
I torsdags hängde jag hos Nina på dagen då jag hade sovit över där. Sen på kvällen åkte jag till Natta för att kolla LHC på tvn. Men vi kollade på idol sen istället efter andra perioden, då LHC spelade en riktigt dålig match.
I fredags mådde jag inget bra, hostan blev bara värre under veckan så hade en vilo dag.
I lördags var jag barnvakt åt brors barnen. Vi gick på bio, lekte i nya aktvitetsparken som ligger några minuter bort ifrrån där jag bor och så spelade vi sällskapsspel.
 
Tuva och Leo på en lektplats vi lekte i  föra sommaren.
 
I söndags jobbade jag som barnvakt några timmar.
Idag ( måndag) Hostar jag fortfarande och lite snorig men är ju bättre en vad det har varit. Har ialf jobbat som barnvakt nu ikväll hos en familj.
 
Min älskade hund blir orolig och ska ta hand om mig när jag hostat som mest.
 
 

Sista bilderna ifrån Bryssel.

 
Ännu en mängd med bilder ifrån Bryssel. Var ju där föra sommaren men haft mycket blogg uppehåll så därför har det tagit extra lång tid att få upp bilderna. Jag tar ju mycket bilder med mobile, rensar de inte och bara tar ut de bästa. Utan visar alla jag har och bryr mig inte om att de inte alltid är så bra. Men som sagt har sjukt mycket bilder att visa ifrån alla möjliga saker jag gjort och ifrån resor. Men något jag vet har varit otroligt efterlängtat är mina bilder ifrån Gambia. Där jag i februari åkte för två veckors praktik, så nästa bildbombs resa blir i från Gambia!

En titt in i den förbjudna skogen och Hagrids stuga.

Den förbjudna skogen.
 
Hagrids stuga

Sista mängden av bilder ifrån mini Europe - Bryssel.

 
 

Bilder som får mig att minnas och lee.

 

Mer ifrån Harry Potter utställningen.

Alastor Moddys saker.
Proffessor Lupin's kläder
 
quidditch
 
Dobbie.
 

One love.

Jag vet att många är trötta på tjatt om valet. Men det här kan vi inte sluta prata om. Vi kan inte sluta prata om när ett parti som SD väljs in som det tredje största partiet. Det vi måste prata om är hur vill alla människor ska jobba för att förhindra att SD får fler väljare och att de inte får igenom sin människosyn.
 
Det här jag kommer skriva nu är vad jag tror på och vad jag tycker!
Jag tror vi gjorde ett misstag redan ifrån början. Vi stod emot med ryggar när SD höll tal, det vart stora skriverier i Media. Folk vart mer intresserade av SD när de såg hur folk kasta skit på SD.
Alla måste få säga sin åsikt. Men jag har aldrig trott på det där med att stå vänd med ryggen mot ett parti och skrika för att överrösta dem. För att visa att vi inte håller med dem och vi inte vill höra på deras prat om människors olika värde, görs bättre igenom att inte ens gå dit. Visa dem att de flesta av oss inte tycker som dem.
 
Det är folk som är missnöjda med andra partier, de med okunskap och även de med en konstig människosyn som rösta på SD. Folk ville röra om i grytan. Men tyvärr förstod inte folk vilka konsekvenser det kan ge vårat land. Konskevenser som att folk med annan etniskbakrund, homosexuella, barn, kvinnor och män ska bli indelade i olika fack av värden.
 
Det jag tror på är att visa kärlek. Sprid kärlek till alla människor i vårat land. Upplys varandra om alla människors värde och om vad SD egentligen står för. Kasta inte hat och arga inlägg. Det räddar inte någon. Utan de provocerar folk till att gilla SD mer.
 
Så kasta inte hat på den granne, vän, jobbarrkompis eller vem du nu kan känna som röstade på SD. Samtala med dem, visa respekt och få dem att få en ny syn på världen. Få dem att förstår hur viktigt det är med människovärden och folks rättigheter. Vi tar alla varandra i hand, hoppas, tror och kämpar för en bättre värld!
 
 

En mängd med bilder ifrån mini Europe-Bryssel

 

Tecknade filmer.

 

Harry Potter utställningen i Norrköping.

Trolldrycks konst och spådomskonst
 
 
Lärarae i spådomskonst Sibylla Trelawney's kläder och saker.
 
Lärare i örtlära Pomona Sprout' kontor
 
 
Örtlära.
 
Proffesor Lockman lärare i svartkonster.

Roliga frågor.

1.Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
Åh vänner skulle ju vara så kul. Så mycket skratt, riktig vänskap och kärlek. Hänga med Joey alltså, stört skön ju!
 
Vad ville du bli när du var barn?
Jag har alltid haft en dröm, och det är att hjälpa folk. Redan som sexåring tjatta jag på min mamma att skaffa fadderbarn genom plan och skänkte mina kläder  och leksaker som jag inte använde längre till välgörenhet. Jag har gjort en rad av olika saker för att hjälpa de som har de svårt och mer kommer det bli. Min dröm står jag kvar vid!

 

3. Vilken  är din favorit doft?

Hav, bebisar, victoria secret parfymer och grillat!

 

 4.Om du var en stenbumling. var skulle du vilja ligga då?

Åh men måste jag välja ett ställe? Vill ju se mig omkring. Men en lastbil? Då får jag ju åka runt massor!

 

5.Du få veta att jorden kommer att gå under om ett par timmar, vad gör du?

Ehh, får panik. Blir stressad. Va fan samla alla nära och kära, boka flyg till något paradis land, samla ihop delfiner så att jag får bada med dem!

 

6.Vad tror du skulle var annorlunda i ditt liv om du vore det motsatta könet?

Jag kanske skulle förstå mig på hur visa idioter tänker? Fast nej. kanske inte. Föstår mig inte på tjejer alltid heller..  Men ja får ju ofta höra av mina killkompisar att jag inte är så tjejig. Så kanske skulle vara bög då?

 

7.Vilket är ditt favoritverktyg?

Verktyg? Jag använder bara min kropp som verktyg, har ju alla kroppsedelar på plats. Även om de är lite blåmärkta på visa ställen ;)

 

8.Vad gör du om 10 år?

Jag har ingen jävla aning. Jag har så mycket drömmar. Jag skulle kunna vara i vilket land som helst och antaligen jobba med människor. Jag vill inte ens veta :)

 

9.Vilken är din favorit låt att dansa til?

Jag dansar till det mesta, är ju skit kul. Så länge det inte är vals och tango, typ.

 

10.Kan du sy?

Neeej. Haha fick nästan ig på syslöjden i högstadiet, sitta still, pilla och fokusera på en sak är verkligen inte min grej!

 

11.Hur skulle du hantera om du vann typ 108 560 000 euro?

Men shit.. Finns det så mycket pengar äns? Nej men oj vad jag skulle resa, skänka,köpa vad jag ville för en gång skull. Skulle behöva låsa in pengar med så det blev sparat!

 

12.Vilket är ditt bästa recept och varför?

Jag lagar ju inte så mycket mat och bakar ännu mer sällan. Oftast slänger jag bara ihop något, utan att sen veta exakt vad jag hade i. Men min smörgåstårta är populär, men det receptet är hemligt!

 

13.Vad tycker du om köttkonsumtion?

Jag äter fisk och en del kött. Har alltid gjort och kommer inte att sluta. Men självklart tycker jag synd om djuren, men har inte läst mycket om det och vill inte heller.

 

14.Är du beroende av något?

Människor! Helvete vad det är tråkigt att vara själv!

 

15.Vilken musik triggar din nostalgiska sida och varför?

Hakuna mantata? För att det är min och Steffis låt, låten vi sjäng på i Irland när vi hade praktik där en månad och låten vi ofta sjunger på våra förfester!

 

16.Vad gör dig riktigt förbannad?

Lögner, krig, mobbning, personer som Jimmy åkesson, vänner som sviker när de hittat en partner...

 

17.Har du några husmortips?

Husmor? haha, men jo okej. Har ni testat bannanpankakor? Vill ni ha recept på det?

 

18.Finns det någon reklam som du tycker är riktigt bra?

Ica reklamerna ju! Så himla fint och bra gjort när Ica Jerry kom in i bilden!

 

20. Är du dig lik nu, som du var när du var barn?

Jo jag har nog mycket likheter kvar, fortarande envis, svårt att bestämma mig, och ta hand om andra. Det jag förlorat var väl all träning. Då jag hade bra kondition och var snabb när jag sprang orgientering.

 

 

Här arbetar Bryssel's kungafamilj.

 

Harry Potter the Exhibition.

Harry Potter utställningen i Norrköping har hållt på sedan i Maj och slutade nu i söndags. Riktigt tråkigt att de inte har kvar det. Det var en mysig utställning som inte var så stor och inte visade allt, men jag tyckte de ändå de fått ihop den bra och att den var snyggt gjord!
 
Tyvärr är inte bilderna jätte bra, då de var rätt mörkt, man fick inte använda blixt, jag hade bara min iphone och jag är ingen fotograf.
 
Både jag och Iza fick ha den talande hatten på oss och båda kom med i Gryffindor, woho!
 
Den talande tavlan.
 
Ron Weasly's kläder och säng.
 
Harry Potter's säng och kläder.
 
Hermione's kläder och böcker.
 
Det gyllende ägget.
 
Harry Potter's saker.
 
Neville Longbotten, Kattie Bells och  Luna's saker.
 
Proffesor Snigelhorns saker och kläder.
 
Proffesor Snapes.
 

Älskar alla små detaljer - Belgien.

 

Intervjuer och nya utmaningar.

I måndags var jag med Iza, vi hade filmmys och trevligt snack. I tisdags hade jag en dålig dag med högt blodsocker som gjorde mig sjukt trött, så det ända vettiga jag gjorde var att köra plankan i 5 min. Då min utmaning för den veckan var att köra 20 min plankan totalt. I onsdags var jag på barnvaktsträff där jag åt med familjen och fick lite mer info, ska småningom börja jobba hos dem någon kväll varannan vecka. Sen vart det en promenad på 3,5 km, plankan i 3 min och även jägaren i 75 sekunder, då jag även följde kesos utamning de hade på sin facebook sida. Så här ser den ut, gjorde deras första veckoutmaning för två veckor sen, innan jag blev sjuk.
 
I torsdags var jag på en intervju angånde ett fritidsledarjobb, sen vart det  en promenad på 3,5 km, mage och ryggövningar i 30 min plus mina två utmaningar. I fredags var jag med Iza på Harry Potter utställningen i Norrköping, ska försöka lägga ut bilder där ifrån snart. Var riktigt lyckat. Sen åt vi en god lunch. På kvällen åt jag middag med Beccy, Mats,Jossan och Madde. Sen körde vi snack, kaffe och korspelet sjuan.
 
Bjuder på en bild så länge ifrån Harry potter utställningen.
 
I lördags var jag och mamma i Brevik där man fick prova på höghöjds bana gratis. Jag är ju höjrädd och klumpig av mig, så skakade och svettades. Fick självklart blåmärken också ;) Men eftersom jag var osäker på om jag verkligen skulle klarade det, så är väl bilderna värt ett eget inlägg? Vi paddlade kanot också, i en liten insjö, så det kan ni få biler på nu :)

 
På kvällen tog jag en promenad på 4 km, körde plankan i 6 min, 20 upphopp och 20 situps. Sen hade jag en skype intervju med en familj ifrån Austalien, fick sjunga blinka lilla stjärna för deras yngsta son mitt i natten här liksom. Haha. Men gick vidare i deras process ialf, så min sångröst kan ju inte vara helt kass :)
I söndags var jag hos en ny familj som jag ska börja vara barnvakt åt :) Sen på kvällen var jag så trött efter alla intervjuer som varit under veckan och  nya intryk. Så körde 3 min plankan och 25 stycken rygglyft.
 
Avslutar inlägget med en bild på mig ifrån föra sommaren.
 
 
 
 
 
 

Vi är en cirkel, utan beslut eller ett slut.

Det är alltid som ett spel. Ett irreterande spel. För vem som håller ut längts och om vem som är envisats. För allt vi har stänger vi inom oss. Allt jag känner för dig, allt det jag känner för oss. Vad vet du?. Vad vet jag om dig?.Ibland är vi så nära och ibland så långt borta. Det kan ta dagar, det kan ta månader innan vi möts  igen. Jag förstår aldrig vad som sker. 
Denna räddsla som är omkring oss. Denna osäkerhet. Vad har det blivit av oss?. Åtta år av något som inte kan släppas. Jag vet inte vad det är. Men jag vet att det alltid kommer att finnas något där. Alla som ser oss säger samma sak. Att det är vi, du och jag. För mig är allt bara ett frågetecken av frågor som jag inte kan ställa. För frågor som jag inte ens vet om jag vill ha svar på. För vi sluter aldrig cirkeln med varandra, utan vi går om varandra och möts ibland och hålls kvar. Men att stanna en längre tid är för drygt. Det bara är så och det bara är så vi är.  En cirkel som aldrig tar slut.
 
 
 
 

Fler bilder ifrån mini Europe.

 
 
 

Visste du det här?

  • Att dom vita prickarna på naglarna betyder vitamin brist.
  • Att skador i leder aldrig läker helt.
  • Att hela jordens männskliga befolkning kan få plats på värners yta.
  • Att Sverige är klassat som världens demokratiska land.
  • Att dessto yngre en man är, dessto mer pekar hans stånd uppåt.
  • Att världen dyraste klocka kostar ca 2 miljoner dollar och är av märket Patek Phillippe.
  • Att kvinnors hjärtan slår snabbare en mäns.
  • Att du ändrar sovställning cirka 50 gånger per natt.
  • Att systembolaget säljer 1.3 miljoner liter Explorer Vodka varje år.
  • Att det finns i snitt 178 sesamfröm på en big mac.

Utsikten och insidan ifrån atomium. - Bryssel.

Mamma ville först inte gå in här. Sen efter vi varit på mini Europe som låg nedanför så ångrade hon sig. Dock så skulle sista bussen gå 40 min senare så vi hann ju inte vara där inne jätte länge. Men jag är jätte glad för att hon ångra sig. För det var fint utsikt och kändes häfigt att åka rulltrapporn och gå  inne i den, när man hade sätt hur den såg ut på utsidan först.
 
 
 

Vandring på kinesiska muren.

Jag var i Kina 2010 och när jag filmade det här, var jag sjuk, det blåste ute och det var jobbigt att gå upp så brant när det också var så halt och den kallaste vintern Kina hade haft på flera år. Men självklart är jag riktigt glad för att ha gått på kinesiska muren!
 

Dessa små parker. - Bryssel.

 
 
 

Så här har det sätt ut de senaste två veckorna.

Förut skrev jag alltid en veckoresume om vad som hänt de senaste tiden, men har inte skrivit någon sedan i Januari tror jag inte. Då jag precis börjat blogga mer igen så tänkte köra lite kortfattat om vad som hänt de senaste två veckorna, mest för att jag tycker det är kul att kunna gå tillbaka och tittat vad man gjort med sitt liv!
 
Föra måndagen tog jag en morgon promenad på 4 km, sen vart det att hänga hemma hos Gabbie för en fika och lite snack. Sen tog jag en promenad hem på 4 km. Efter att inte att ha tränat ordentigt sedan i November så tyckte jag att det var dags igen.
Föra tisdagen tog jag en morgon promenad på 3,5 km sen körde jag kondition och styrketräning för hela kroppen i 30 min. Föra onsdagen cyklade jag på motionscykeln i 45 min och sen körde jag lite styrka på det. På kvällen var jag med Rebecca.
 
Rebecca föra hösten.
 
Föra torsdagen tog jag en promenad på 3,5 km och körde lite styrka på det sen. Sen vart det att ringa om jobb och om lite annat. Föra fredagen tog jag en morgon promenad på 3,5 km och sen tränade igenom kroppen med kondition och styrka i 30 min. På kvällen åt jag middag med Matilda och kollade på rix fm.
Föra lördagen tog jag en morgonpromenad på 3,5 km. Sen var vi på familjens dag i trädgårdsföreningen med Alexander där man kunde få prova på saker och titta på allt möjligt. Sen kollade vi även på drakbåtarna som körde.
 
Det roligaste var när en båt välte, haha stackarna!
 
Sen på kvällen var jag på fest hos Jennifer och sen körde vi utgång. Bilderna har alltså Jennifer tagit!
 
Föra söndagen var jag bara hemma och var ledsen och arg! Min mobil har varit på lagning i två månader och det har bara strulat med telenor. Så fick jag äntligen en helt ny mobil på lördagen. På kvällen vart det någon som snodde den!! Hemska, elaka och själviska människor!!!!!
 
I måndags vart det att ringa samtal och sen vara barnvakt åt Alexander och Oliver.
 
Alexander och Oliver föra sommaren.
 
I tisdags och onsdags låg jag hemma med feber, ont i halsen, hosta och en rinnande näsa. Så vart att sova mest och söka jobb. I torsdags vart det att ta cellprov sen var jag med Beccy.
 
Jag och Beccy föra sommaren.
 
I fredags vart jag med Natta, vi gick på ljungsbro marknad, klippte mig, snackade och kollade tv.
 
Natta, jag och Ella i Mars föra året.
 
I lördags var jag i Finspång med ett par vänner där vi såg på lillasyster!
 
I söndags var jag på djurens dag i Valla där man fick klappa djur, kolla på häst och kanin hoppning. Sen var jag på en interjuv hos en familj angående ett barnvakts jobb.
 
 

RSS 2.0