Ronja Rövardotter - Astrid Lindgrens värld.

 
 
 
 

Strandskulpturerna är för coola! - Melbourne.

 

Dessa resor har jag fått uppleva.

Fick en förfrågan om jag inte kunde göra ett inlägg och berätta om de länder jag besökt, självklart kan jag göra det. Förstår att det är förvirrande med alla ställen jag beökt. Särskilt eftersom jag fortfarande har bilder kvar att visa ifrån Gambia resan, som gjordes föra året i Februari, och nu bor jag i min tredje stad i Australien. Där jag åker iväg på saker varje helg. Känns som jag kommer kunna blogga förevigt om mina resor, för de kommer ju faktiskt aldrig ta slut. Även om jag bättrat mig med att blogga så kommer jag heller aldrig ha tid med att göra flera inlägg om dagen. Men, åter till mina resor.
 
Danmark. Var på Legoland 1999 och tror jag även var lite i Köpenhamn och Helsingör då. Har i vilket fall Varit i Köpenhamn och Helsingör igen 2010.
Finland - Var i Helsingborg över dagen då i gjorde en kryssning. Minns inte året men tror det var 2003 eller 2004. Har även varit i Åland 2005.
Estland - Gjorde en kryssning hit också tror det var runt samma år som Finland. 2005 kanske? Var ialf i Tallin över en dag.
Grekland - Första gången jag flög var till Rhdos 2013.
Tyskland - Var på konfirmationsresa till Berlin 2005.
Spanien- Var i Furengirola 2005 och 2006 och besökta mina vänner som bodde där då,  Reste runt lite bland annat Marabella, och Mijas. Var även i Barcelona föra sommaren.
Marocko - När jag var i Spanien 2006 tog jag en tur över till Tangier.
Turkiet - Var i Side 2005.
Kroatien - Besökte Paula 2007.
Italien - Tog en dags tur till Venedig ifrån Kroatien 2006, och besökte Rom 2012.
Irland - Gjorde praktik i Irland i en månad 2009.
Bulgarien  - 2009 blev det en Resa till Nessebar, och Sunny Beach såklart.
Kina - Var i Peking 2010.
England - Var i London 2010 och föra våren på klassresa. Var även på Gibraltar när jag var i Spanien 2005 som är en Engelsk koloni.
Polen - 2011 ,reste jag till Gdansk, besökte även Sopot och Gdynia.
Lettland  - Var i Riga  2011.
Portugal - Albuferia blev det 2012.
Frankrike 2012 var det dags för Paris.
Tjeckien - Blev en resa till Prag  2012.
Belgien 2013 var året då jag besökte Bryssel
Gambia - Var på praktik i Gambia i två veckor och besökte massor platser, föra vintern.
Australien - Är boende i Australien sedan den 22 Januari 2015. Har bott i Melbourne och Darwin. Är nu boende i Brisbane. Har beaökt städer så som, Mornington Pensinula, Dandedong, Philip Island och Noosa.
 
Dessa länder har jag alltså besökt. Har gjort en del utflykter i dem och beaökt samhällen och i visa lite mindre städer. Men kommer inte ihåg vad alla heter. Jag lever för att resa, 22 länder har jag i mitt minne och varje år sliter ja för att spara ihop pengar. Jag har spenderat hela mitt sparkonto på för att resa.Pengar som skulle gått till lägenhet och körkort. Men jag valde att satsa på mina drömmar, och det ångrar jag inte en sekund.
 
Har tyvär bara bilder ifrån de två senaste åren på den här datorn.
 
 
Ni hittar fler bilder och berättelser ifrån mina resor på bloggen.

On the way to Geembrok - Puffing Billy.

 

Bildbomb Safari - Senegal - Gambia resan.

 
 
 

Ett halvår i Australien.

Nu har jag varit i Australien i sex månader. Den 20 Januari lämnade jag Sverige och den 22 Januari landade jag i Melbourne. Allt är bättre en vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag har bott i Melbourne, Darwin och nu är jag boende i Brisbane.Jag har fått flytta ifrån två au pair familjer som det inte var så bra hos. Men efter att min första familj i Darwin kastat ut mig, och jag kommit till en ny så kom vändningen. Mina två första månader i Australien var rätt jobbiga. Jag trivdes inte alls i familjen i Melbourne, och Melbourne var väl ingen stad som jag kunde med hjärta kundet kalla för hemma. Men i Darwin vände allt. Även om jag bodde hos en hemsk familj mina tre första veckor i Darwin, och var väldigt sjuk av min diabetesså hade jag en bra tid i Darwin. Nu har jag den bästa tiden. Så mycket spännande som hänt/händer, fantastiska saker som jag fått se, och göra. Åh mer kommer det att bli. Människor har jag träffat ifrån jordens alla hörn. Jag längtar inte hem, och är så stolt över att jag stannat kvar, och klarat mig bra igenom motgångarna jag haft här.  Skulle kunna skriva hur mycket som helst, bara om hur fint allt är här. Men jag låter några av alla tusen bilder jag har visa lite istället. 
 
 
 

Safari i Senegal.

 

Solnedgångarna i Darwin.

Något jag aldrig kommer glömma ifrån Darwin är deras magiska solnedgångar. Där är alltid varmt i Darwin och att åka till olika plaster för att se solnedgången var ett nöje. Man njöt alltid och frös aldrig. Solnedgångarna kunde också se väldigt olika ut ifrån kväll till kväll. Tror de är så otroligt fina för att de ligger så nära Bali. Har massor av bilder att visaer ifrån dessa solnedgångar. Men vi börjar med ett gäng.
 
 

Det finns så mycket filmer att se.

 
 
     
 
 

Jag och mina Australienska polare.

Har varit på Philip islands, och Brisbanes djurpark för att gosa med Wallabies och kängurus. Såg min första vilda känguru innan jag hälsat på dem på zoo. Nu har jag väl sätt över 300 vilda kängurus och massor wallabies,
(Slutade räkna efter ha åkt tre dagar med bil, och sätt dem springa längs vägarna )
Men de är fortfande lika mysiga att kela med. ♥

 
 Måste säga att det var lite coolt att se en vit albino känguru. Då de är ganska ovanliga, och förövrigt tror jag att flera av dessa kängurus behöver en fritidsledare som tar hand om dem. De ser allmänt påverkade ut, eller så ska de äta på mitt hår.. Typiskt killar att dra en i håret när de gillar än.. =)
 

Omberg

Omberg ligger i Östergötland och är ett stort turistmål med sina runstenar, ruiner av kloster och vacker utsikt ifrån berget. Jag var där när jag gick i lågstadiet, och så föra sommaren med mina syskonbarn.  Även om jag inte är så intresserad av historia så tycker jag ialf att det är värt ett besök för naturen och utsiktens skull.
 

På väg till Senegal.

När vi skulle åka på Safari till Senegal ifrån Gambia så var vi tvugna att gå upp väldigt tidigt för att ta båten över. Eller båt skulle jag inte riktigt vija kalla de för egentigen.. De hade ett namn för den, men minns inte namnet tyvärr. I vilket fall kom det männ som bärde ut än till båten för att man inte skulle behöva gå i vattnet. I själva båten satt man i princip på varandra. Folk satt på golvet. Det fanns heller inte flytvästar till alla. Jag gav bort min flytväst då jag tyckte att andra kunde behöva dem mer. Jag är en duktig simmare och de flesta ifrån Gambia kan inte simma. Nu välte ju inte båten som tur var. Men det har hänt några gånger tidigare och folk har misst livet. En ganska annorlunda tur fick vi ialf.
 
Bilderna är alltså ifrån före året i Februari när jag var på praktik i Gambia med folk ifrån min skola  Karlskoga.

Pingviner i St Kilda - Melbourne.

I st kilda i Melbourne på piren kan man på kvällarna runt 19-20 se pingviner komma in för att sova över natten. Först var det lite svårt att se dem då många gömde sig direkt,  men sen var det några stycken som glatt visade upp sig och tassade runt. En av pingvinerna flaxande och ville gärna visa upp sig. Även pingviner har olika personligheter. Det är helt gratis att kolla, det ända du inte får göra är att ta med blixt på dem, då det skadar deras ögon!
 
 
 
 

Pippi Långstrump.

 
Jag tycker att ett sommar besök i Astrind Lindgrens värld är värt för alla åldrar. Jag var där föra sommaren med mina syskonbarn, och vi alla älskade det. Jag tycckte särskilt bra om teatrarna de har, så mysig! Astrid Lindgren leverar!
 

Bildbomb från Botaniska Garden - Melbourne.

 
 
 

Den där pojken.

Nu ska jag berätta om min brorsson Leo. Leo är en liten pojke på snart 8år. Leo är jätte duktig på många saker. Särskilt på att bygga med saker. Han har också en sån härlig fantasi, och syn på saker. Han är pojken som får många att skratta. Leo värmer mitt hjärta ofta. Han är väldigt omtänksam, och kärleksfull. Man skulle kunna beskriva Leo som en studsboll. Han är supersnabb, och är över allt. Många skulle också beskriva honom som en Emil. För Leo hamnar ofta i kläm. Det är aldrig riktigt meningen. Men med en pojke med så mycket energi är det svårt att sitta still i skolan, att leka lugnt och stillsamt, och inte bli arg när syster retas. Leo har nyligen blivit diagnoserad med att ha adhd och en sväng av autism. Jag själv som jobbat med barn med dessa diagnoser,vet att det är svårt för dem i skolan. Det är inte svårt för att de inte kan. För de kan, åh Leo kan med. Men! Skolorna har oftast inte resurser för barn som behöver lite extra hjälp. För de kan klara allt i skolan, bara de får lite extra hjälp. De behöver inte ett rum fullt med 20 andra barn där man ofta får vänta länge på hjälp, och ljudnivån är hög. För kaos har de redan i sitt huvud. När något går fel så behöver de inte höra våra arga röster, och se våra besvikna minner. Besvikna är de redan på sig själva för att de blev fel nu igen. Det är väl inte alltid så lätt att hålla koll på två armar, två ben, allas röster, och sina egna känslor. Vad dessa barn behöver är att få ett litet lugn. Att de kan få arbete i en tystare miljö, få pauser så de kan springa av sig när de kliar för mycket i kroppen. Ett uppmuntrande för alla framsteg de gör, och så mycket kärlek. Det finns så många framgångsrika personer som lyckats i idrott, musik, vetenskap, författare, företagare, har jobb, ett eget hem och liv. Trots deras diagnoser och att de flesta suckade över dem, så lovar jag dig att dessa personer är mer framgångsrik idag en vad du som suckar någonsin kommer bli. Dessa personer möter utmaningar varje dag. Leo är smart, kärleksfull, rolig, snabb, smidig, en byggmästare och så mycket mer. Han kommer möta många hinder, men jag och hans familj kommer gå med han och tillsammans klättrar vi över dessa hinder. Det är aldrig någonsin något fel på dessa barn. Det är du som suckar som det är fel på, och det är skolan med deras låga resurser det är fel på. Så idag vill jag höja alla personer med diagnoser. Ni är hjältar, ni är mina idoler. 
 
Så stolt över honom♥
 

Puffa Billy - Lakside.

När jag åkte det där Puffa Billy tåget som jag har tusentals bilder att visa ifrån så gick vi av på två ställen. Det första stället var Lakside. Vi hade bara 40 min att stanna där, hade gärna velat haft mer tid då det var en mysig plats att strossa runt på. Men var glad för det jag fick se!
 
 

RSS 2.0