Mer från karnevaltåget i Valdemarsvik.

 

I can't tell if It's killing me or It's making me stronger.

 
Verkligen allt händer nu. Jag går och skrattar bort dagarna och stänger bort allt annat. Jag känner mig som en fighter som slås mot mina egna känslor. Jag fattar inte äns vad som händer. Jag ler och är helt besatt av tacksamheten för varje dag som går att jag är här. Jag fattar inte hur männsikor kan gör andra så himla illa. Hur man bara kan tänka på sig själv. För mig finns det inte att man gör så. Jag är så glad att jag är här och kan försöka skydda mig själv. Men hur ska man skydda andra man älskar när man bor så långt ifrån dem? Jag vet varken ut eller in någon stanns med något i mitt liv, verkligen inte. Jag fasar över att komma hem till min hemstad. Jag leker verkigen ninja och lever på mina drömmar. Jag hoppas på hoppet och jag hoppas på mirakel, för kanske att de finns här, kanske att de redan hänt mirakel för mig. Jag kan bara inte sluta tacka skolan för att de tog mig hit.  Även om saker gör ont så ler jag för det jag har. TACK!

Bilder från vår allra första cafe kväll här på skolan.


 
På våran första cafekväll så bakade vi pizza, några från musik programet spelade och sjöng. Sen hade vi internatare tävling som varje vecka, vi har ju tre hus och de jag bor på heter bergsmannen och i nu läget leder vi;) I vilket fall får vi ett uppdrag varje torsdag som vi ska utföra till nästa torsdag så vår första uppgift var en saga där alla i huset namn skulle finnas med och något som beskrev den personen eller något som den gillade, så jag fick vara flumiga chris som köpte djungelvrål;)

Mer från Prags slott och borgarområdet.


Inga tårar tränger genom mitt skal. Men jag undrar ibland om jag är dömd ifrån start. Men jag lovar att du och jag skall skina en dag.

I måndags blev det skola, plugg och film med mina sambos;). I tisdags blev det skola, tvätt och chill. I onsdags blev det skola och chill igen? Minns inte vad jag gör om dagarna längre ;). I torsdags vart det cafe kväll efterskola.Hade musik quiz på musik, film och tv serie tävling och så fikade vi. Fick även trycka tröjor och så busade jag och bobban runt i skolan och sjöng ;) I fredags blev det skola, lite chill fest hos Kim och sen ut för att dansa. I lördags blev det stan med cam och lite handling av mat och annat. På kvällen blev det fest hos Cam och sen Örebro. Idag har jag hängt i Örebro och pluggat då vi har seminarium imorgon och varje dag den här veckan förutom fredag, mycket plugg!
 
Bild från gamla stan i Prag.

Wish you were here - Avril lavigne.

 

Lägerveckan.
En bättre värld. ( Mitt bidrag Augusti månad)

Varje dag sker hemskheter som naturkatastrofer, svält, sjukdomar, kriminalitet, hemlöshet, barn och ungdomar som far illa. En bättre värld jobbar med att hjälpa utsatta barn och ungdomar i Sverige och i världen runt. De jobbar för att de ska få växa upp i en bättre miljö ovadsett var de bor och kommer ifrån. De jobbar också för att barn och ungodomar ska få en chans att vara med och idrotta. En bättre värld jobbar för att barn och ungdomar ska ha en framtid. Barn och ungdomar är våran framtid och ALLA är värda till ett bra liv. Få gå i skolan, äta sig mätta, få spela fotboll, ha tillgång till sjukvård och få leva i en trygg miljö. Det är så vikigt och jag kan inte bara stå och se på. Jag gör det jag kan, därför skänker jag 100 kr till dem för att åtminstone ett barn kan få medecinen den behöver för att friska till, för att ett barn ska få äta sig mätt, för att ett annat barn ska få vara med och spela i ett lag. Om du också vill göra det kan du gå in här
 

New town in Prag.
Carro flyttar på tavlor i vårat hotelrum i Portugal.

 

Är det du som är galen eller världen som är sjuk.

I tisdags hade vi friidrotts dag med hela skolan, efter OS som de kallade det med vanliga friidrottsgrenar. Jag var med i lag Brasilien så var målad och lite utklädd, hade jätte ont i halsen så gick väl sådär för mig. När det var slut blev det en sväng till apoteket och lindex sen blev det att plugga och kolla på Sverige - Kazakstan. I onsdags vart det skola, plugga och tvätta. I torsdags var det skola och på kvällen idrottsbanket då det bjöds på jätte god middag i skolan och priser för efter OS delades ut. I fredags började vi redan halv 7 då vi skulle förbereda för att ha en friluftsdag för en skola. Jag var ledare för en grupp 6-7åringar och var utklädd till pippi, vi gick runt till olika stationer där de fick göra lite saker och möta en pirat. Var ös regn hela dagen så allt creed till alla som stod ut och kämpade på med ungarna! På kvällen blev det fest hos Rebecca och sen utgång till ett ställe där de hade liveband och gamlingar, haha ja inte min grej att gå till såna ställen men hade kul på hem vägen då jag och hanna försökte lära oss kurdiska;).
I lördags blev det stan med Bobban, apoteket, en glass i solen och så handling på Maxi. På kvällen kollade jag film med några sen runt halv 10 kom Sebbe och Hanna och då visar det sig att de ska till Rebecca igen så jag byter om lite fort och sminkar mig och hänger på. Blev att dricka lite smått och sen krogen. Trodde bara vi skulle chilla så var ju inte rätt klädd men jag dansade som bara den och sen bjöd jag hit lite folk innan det blev sängdags vid en fyra?. Idag har jag städat rummet, dammat, damsugit och torkat golvet. Läst en del då vi har seminarium på två kapitel ur två böcker imorgon och så har jag chillat.
 
Öl i prag.

Awsome!

Hej Kristin
Jag tycker att du löst uppgiften på ett väldigt bra sätt. Du visar att du läst boken för du refererar tydligt till den, du relaterar också till texten på ett bra sätt genom din beskrivning av din egen erfarenhet och hur du själv tänker.Bra jobbat!
 
Hur glad blir man inte när man får så här bra creed för sin allra första uppgift som man gjort i skolan! Happy face!
 
 

Borggården i Prag.

Hotelfrukost i Prag. 

Kaos.

Jag slår bort allt för att slippa tänka. För att slippa sakna. Jag hinner knappt att stanna upp för att förstå vad som hänt. Mitt liv måste gå på räls annars så blir det för skakigt. Kärlek är förbannat fint men gör lika så förbannat ont. Jag är tjejen som alltid ställer till det för sig i mina egna val.  Men vet ni, jag är så glad att jag är här. Jag är så förbannat tacksam över att jag slipper bo hemma, att mina saknade vänner finns kvar och att folk här är så jävla bra!

Shopping i augusti.

Stövlar 199 kr från Skopunkten.
 
Kläning 99 kr från Gina.
 
Tröja 49 kr från H.M
 
H.M 99 kr.
 
199  kr H.M
 
99 kr H.M
Spel 195 kr från lagerhause
 
99 kr st från Cubus.


Mössa från Gina 59 kr och halsduk från cubus 79 kr.
Massa behövligt för en blivande fritidsledare som varit och ska ut mer i naturen! Från Jula och XXL sport och vildmark.


Mys filt från Ikea som jag inte minns pris för?Du lär väl lämna snart och här står jag kvar. För jag blir så dum av dig.

Föra måndagen började lägerveckan så vart att slå upp tält och sånt när vi kom dit, tog rätt lång tid innan vi fick ordning på allt. I tisdags hade min klass äventyrspedagogik hela dagen, fick göra massor samarbetsövningar och så! I onsdags fick grupper ha en övning i äventryspedagogik med klasse och 2orna.. Min grupp hade en hinderbana där den ena skulle vara blind och den andra hjälpa den sen skulle alla lösa ett skifert som bildade ett ord! Vi var tydligen bäst;) Onsdags kvällen var nog den som var roligast då vi sjöng och skrattade hela kvällen, lr jag gjorde det ialf. Fick mitt nya smeknamn Ninja med! I torsdags hade vi femkamp, fotbolls brännboll och OS fel.. Fick vara i lag och göra en massa roliga grejer. I OS fick vi tex. kasta en boll istället för kula! Sen blev det allsång på kvällen!
I fredags vart det att packa ner allt och sen åka hemåt. Så när jag kom hem blev det att tvätta, packa upp och sen blev det fest hos kim i 2an på kvällen. I lördags hade jag feber så blev lungt. Igår var det bara kaos.. Idag har jag hängt med Mariia efter skolan och nu blir det att fixa med lite saker.
 
Bild från femöre.

Mer från nya stan i Prag.
Jag svarar!

Erica
- Berätta en historia från då ditt dåliga lokalsinne nån gång ställt till det för dig! När jag jobbade i hemtjänsten föra sommaren och skulle gå till det olika boenden så kom jag alltid försent i början och virrade runt så jag knappt hittade tillbaka till jobbet nån gång, fick ringa min mamma flera gånger och fråga vart jag skulle. Blev en hel timme försenad till en ny tant vi hade, sprang runt som dåre och hittade verkligen inte. Till slut ringde jobbet och frågade mig var jag höll hus, då fick jag reda på att jag kollat fel hus nummer också. Så förvirad är jag ;) Men gick ju bra till slut..
- Favoritserie på tv? Glee! Helt kär!
- Det vackraste du vet? Min hund, åh vad jag saknar henne♥
Skulle du våga hoppa bungyjump? Det skulle vara så fränt men jag är nog för feg av mig. Får alltid för mig det värsta så nej jag skulle inte våga.
- Vilka länder har du varit i? Jag har varit i Danmark, Finland, Tyskland, Estland, Lettland, Polen,Tjeckien, Grekland, Spanien, Portugal, Kina, Marocko, Italien, Krotaien, Bulgarien, Irland, Turkiet, England och Frankrike.
- Var vill du helst åka? Jag vill se allt och åka världen runt. Kanske nästa resa blir till Cypern eller Beligien?.
 
Nelly
x Hur går det i den nya staden - är det som du förväntat dej? Det går jätte bra faktiskt och det är bättre en förväntat, knappt varit utanför skolan eftersom jag umgås med de som bor på internatet efter skolans slut men det jag sätt är fint!
x Känner du någon sedan tidigare där? Nej jag kände ingen här innan.
x Hur lång är du? Jag är 166 cm.
x Har du någon dålig ovana? Jag biter på naglarna!
 
Annika
-Vad är det bästa med livet just nu? Att jag äntligen flyttat hemifrån och att jag trivs så bra här.
 
http://ilromanista.se/
vad fick dig att börja blogga? Några av mina kompisar började blogga och tyckte att jag borde testa så då gjorde jag det men var inte före något år sen som jag började skriva mer ordentligt.
favoritlag? favoritspelare? Alltid hejat på det laget Henke Larsson spelat i, töntigt jag vet. Men han är min gud!
hur mycket älskar du Roma? (hahahahaha)  Lika mycket som henke älskar det? ;)
beskriv sommaren med ett ord! Underbart!
 
Anonym
Kan du inte lägga upp lite bilder ifrån där du bor nu? Jo kan fixa bilder på mitt rum ialf, ska förska göra det till nästa vecka. :)
- Skriv vad du gjorde i och tyckte om rom! :D Jag besökte massor sevärdheter, colesseum, vatikanstaten, ett ställe som hade 500 fontäner och var så vackert. Ska lägga upp bilder ifrån Rom när jag visat alla bilder från Prag men har en del kvar där ifrån fortfarande. Jag tycket Rom var för stressigt och för stort men det var vackert och häftigt att se allt!
 
Carro
Berätta hur roligt det var att tälta ;) Alltså att sova i tältet var väl inte så kul då jag frös och inte kunde slappna av men annars så vart det så kul! Vi lekte, hade tävlingar, samarbets övningar, lagade mat, satt runt elden, sjöng, snackade om allt, kom varandra närmare, kramades, och skrattade i mängder. Tränings värk i mungiporna har jag för att jag inte kunde sluta le!
Berätta om alla bus du gjorde i Portugal ;) Jag busar väl aldrig? ;) Men okej då.. Bytte plats på tavlorna i vårat rum, kastade nuddlar från balkongen, "lånade" en busslista från hotelets sevärdhets pärm, brände sönder en stekpannan, smög på folk, lurade spanjorer att vi skulle ses ute på krogen, ljög för en indie att min mobil bara fungerade i Sverige och tog ner affischer från hissen.. 
 
Vivvi
Hur bor du nu? Egen lägenhet, studentkorridor eller ngt annat ? :) Jag bor på ett internatboende precis vid skolan så delar kök och vardagsrum med 9 andra. Har ett eget rum med dusch. toalett, säng, skrivbord, hylla, liten soffa, skåp och nattduksbord så rumet är ändå rätt stort :)
 
Johanna
*Vad lyssnar du på för musik? Jag lyssnar på det mesta, lyssnar oftast på lite punk rock eller låtar som har betydande texter för mig.
* hur träffades du och din pojkvän? Vi började att snacka på bilddagboken sen msn sen så sågs vi och blev kära direkt :)
 
Henrik
Vilken är din favoritfärg? :) Svart är oftast snyggt på kläder, skor, väskor och så men gillar alla färger mer eller mindre.
 
Sara
Bästa resan du gjort och vilket land du allra helst vill besöka som du inte redan besökt? :) Portugal ligger absolut på toppen nu för att jag hade så kul där med min Carro och för att det var vackert! Är jäkligt sugen på Cypern av någon anledning jag inte vet om men drömen skulle ju vara att åka runt i Usa när jag har råd!

Frågestund nu!

Nu kör vi frågestund! Fråga hur många frågor ni vill om vad ni vill! Jag länkar självklart er som frågar eller skriver erat namn för er som inte har blogg. Så vad undrar ni? Ni måste ju vara nyfikna på mitt nya liv i min nya stad?
 
Köööööör bara! =) Hål även en tumme för att jag överlever ute i skogen...Tänk på att jag inte har lokalsinne, alltid slår mig, får för mig tokiga saker och att konsiga saker alltid händer mig =).
 

Jag gillar att du säger vad du tycker Men det du säger att du tycker säger inte mycket.

I måndags vart det skola och sen umgås med folket här på kvällen. I tisdags blev det skola och sen fixa med lite saker. I onsdags blev det skola, handla och häng med folket. I torsdag blev det skola och sen cafe kväll för de som går här på skolan. Vi bakade pizza, lyssnade på live musik och sen är det så att varje vecka har vi som bor här på internatet en tävling och den här gången var det en saga som vi skulle skriva med alla boendes namn och så. Skit kul! I fredags vart det att åka till Linköping efter skolan. I lördags vart det cirkus sott med mamma, Tuva och Leo. Idag har jag packat, handlat, packat upp och packat ner igen..Min garderob i Linköping är nästan tom nu.
 
Imorgon åker jag iväg på läger med min klass och 2orna. Vi ska tälta till fredag, kan bli rätt intressant om jag inte lyckas bli uppätten av en haj lr något då.. Tar inte med mig datorn ut i skogen så bloggen får en paus. Men kommer upp en frågestund imorgon så ladda på med frågor så svarar jag till helgen!
 
En liten Leo full med ideer till lekar.

RSS 2.0