Frame I Melbourne

Jag är framme i Melbourne och varit här sen i torsdags morse. Är tisdag kväll här nu. Så var ska jag börja? Jo flygresan. Fick åka hemifrån med buss till Arlanda redan vid 10 på morgonen, men min mamma höll mig sällskap fram till 16.30. Senare möte jag upp en svensk tjej som också Skulle till Melbourne. Skönt att ha någon vid bytena. Vid London vart det hemskt, fick vänta jätte länge innan vi kom av planet. Sen var vi tvungen att byta terminal, den bussen fick vi vänta på en kvart. Sen skulle de självklart kolla mitt insulin, när de skulle kolla handbagaget. Självklart skulle vi längst bort i terminalen. Så fick springa, gick ju någorlunda bra med min ansträngnings astma. Men sen gick resten av resan bra. Inget krångel i Honkong, förutom att vi blev försenade. Men kändes lugnt. Tjejen jag möte upp i Arlanda, hade även kontakt med en annan svensk tjej som jag fick träffa i Honkong. Trevligt med sällskap när vi väntade på att gå på flyget. Jag sov inget på två dygn, men fick lite vila ialf. Väl framme i Melbourne så möte jag upp familjen. Som hade hittat en engelsk kille som behövde skjuts. Så vi alla packade in oss i bilen. Tur att den killen var med, för min väska hade ju gått sönder. Så han fick bära den ;) 
 
Flygplans maten 
 
skönt häng i bilen! 
 
När jag kom fram i torsdags till mitt hem så duschade jag ,och packade upp. Resten av dagen hängde jag med familjen. 
 
Utsikten på kvällen, ifrån mitt rum. 
 
 
I fredags tog jag hand om barnen själv i fyra timmar. Grabbarna spela dator, och tjejen var hos sin farmor. Så var lätt. Sen fixade vi ett bankkonto åt mig. På kvällen möte jag upp trevliga Elise som visade mig runt i stan. 
 
 
I lördags åkte vi till ett shoppingcenter då jag behövde lite saker. Sen hängde jag på stranden en stund. På kvällen åkte jag en bit utanför stan, och gick på utomhusbio med en tjej som heter Hanna. Verkligen mysigt ställe, med mat, öl och drinkar, sen var ju sällskapet bra också! 
 
I söndags åkte jag in till stan igen och mötte upp Victoria. Ännu en trevlig tjej som jag hittat på Facebook. Vi åkte en spårvagn som körde runt gratis i Melbourne, sen kollade vi utanför Australian open, och en sväng in till en jätte fin park. 
 

I Måndags var det Australiens nationaldag. Fixade nytt nummer till min mobil. Sen åkte jag in till stan för att möta upp ytterligare en trevlig tjej :) Vi kollade runt på festlighetenrna, sen visade hon mig en gränd där de hade jätte snygga graffiti målningar. På kvällen var det fyrverkerier.
 
Idag har föräldrarna börjat jobba, men barnen har inte börjat skolan en. Så var i en park en sväng med småttingarna. Sen har vi slappat hemma och kollat på Harry Potter. 
 
Världens längsta inlägg. Men det för bli så. Jag orkar inte blogga egentligen, och jag känner inte att jag orkar svara på massor frågor just nu. Jag är helt slut. Sover jätte dåligt, somnar sent och vaknar fem varje morgon. Min diabetes är kaos så känner mig rätt förstörd. Men det blir bättre, och när jag orkar ska jag prioritera er och bloggen igen! :) 

Mina sista två veckor i Sverige.

Imorgon flyger jag till Australien. Nu har jag de sista små sakerna som plattång och mitt smink som jag ska ha ner i väskan. Det har varit ett kaos att packa. Har packat om hur många gånger som helst, och får nog packa om lite igen för att få ner det sista. Mina senaste två veckor har varit stressiga. Jag har jobbat på Linghems rastverksamhet 5 dagar, på tjejverksamheten Diva två kvällar och på förskola/förskoleklass två dagar. Jag har växlat pengar, gjort ärenden på stan, druckit öl med Hanna, Bine och Steffi, haft myskväll med Maria, varit med Axel, umgåts med Mats, sovit över hos Rebecca. Varit med Natta, handlat till min avskedsfest och varit käkat med Mats och Beccy. Har hämtat ut mina mängder av insulin och tillbehör. Har bråkat med läkarna igen, då de hade skrivit ut fel recept och de tog en halv dag på sig innan de skrev ut rätt recept. I torsdags fick jag, mamma och apoteket ringa flera gånger. 30 minuter innan beställningen skulle göras så fick jag äntligen receptet, annars kanske inte mitt insulin skulle hunnit komma tills jag skulle åka..
Sen har jag haft min avskedfest, lekar och jobbiga avsked. Får lägga upp bilder där ifrån, när jag har tid. Har varit på kalas för min syster, hennes son och min mamma. Sagt hej då till de. Idag har jag lämnat in nycklar, timrapporter, gjort mina sista ärenden, varit med Beccy, och sagt hej då till kollegor.
 
Jag är både glad och ledsen just nu. Vi får se hur allt blir. Bara ta en dag i taget, det ända jag ber om är att inte fråga om när jag kommer hem. För jag vet inte, jag vill inte bestämma något. Utan låta tiden bara få vara.
 
Ibland när jag jobbar på rastverksamheten blir det lite segt när jag är ensam och ungdomarna har lektion.
 
Myst med Lion när jag varit hos Natta.
 

 
En hel del som ska med...
 
Sandy har varit orolig när jag packat, och varit med hela tiden.
 
 
En smygtitt ifrån min Avskedsfest.
 
Alexander har fyllt fem år.
 

Frågor om Australien.

Har fått lite frågor angående Australien. Så tänkte svara på de nu. 
 
Vart i Australien ska du bo? Jag ska bo i Melbourne. Hemma hos en familj i en stadsdel som heter mentone. Det ligger 30 minuter ifrån centrum av Melbourne, och precis vid havet. Verkar vara ett fint villa kvarter. 
 
Hur många barn ska du ta hand om? Barnen är tre stycken, pojke 6år, flicka 10 år och kille 13 år. Jag kommer följa de till skolan på morgonen, och fixa deras lunchlåda. På dagen är jag ledig. Sen hämtar jag de vid 15, då blir det mellanmål, läxor, aktiviteter och lek. Sen slutar jag runt 18-19 på kvällen, tror jag. Allt är ju inte helt bestämt en :).
 
Är familjen svensk?
Familjen är ifrån Australien. Så det är engelska som gäller. Det kommer bli en utmaning för mig. Jag kan inte prata flytande. Men brukar kunna göra mig förstod och förstå det mesta folk säger. Jag lär mig nog. 
 
Hur länge? Jag har ingen aning. Tycker frågan är jobbig. Haha, nej men allt kan hända. Jag vet inte om jag kommer trivas. Men de vill ha mig till september som minst, helst till december. Får stanna i ett år med mitt visum. Men ska jag vara kvar ett år så vill jag nog prova att bo i en ny stad i september. Dock så känns ett år alldeles för lång tid, men som sagt vi får se. Jag kommer att ta en dag i taget.
 
Vad är dina tankar? Just nu har jag miljoner tankar. Det känns helt overkligt. Jag har börjat ifråga sätta mig själv om det här är vad jag verkligen vill. De tre senaste veckorna har varit tunga. När jag äntligen kommit upp på fötterna igen, så skakades min värld om igen. Men jag har tänkt på hur jag kände veckan innan jag skulle till Gambia. Två veckor innan jag åkte till Gambia  så fick jag ta mitt värsta beslut. Jag var så trasig. Jag ville inte åka, jag ville bara gömma mig ifrån allt som hade hänt. Men Gambia är den bästa resan jag någonsin gjort, den resan gav mig krafter på nytt. Jag hoppas att Australien kan göra det samma. Vad livet en utsätter mig för, så ska jag fortsätta att vara stark och bli starkare. Jag måste välja att tro på att allt kan bli bättre. Jag vill utvecklas, se mig omkring och träffa nya människor. Jag kommer nog ha kul, samtidigt som jag såklart kommer sakna alla. Just nu tycker jag det är mest jobbigt att vad jag en gör, så handlar allt om min resa. Det är de ända folk pratar om, och det är hela tiden saker som jag måste fixa med. Gud vad jag längtar efter att ha en dag för mig själv ,då jag kan göra vad jag känner för. Men det är svårt att få ihop bara ett par dagar innan man åker. Så får se till att ha en lung dag för mig själv i Australien, så fort jag kan. Men jag är nervös, lite ledsen, spänd, och förväntansfull. Jag ororar mig mest för att jag inte kan leva upp till familjens förväntingar och att engelskan ska bli ett problem. Det spelar ingen roll att jag vetat sen i slutet av oktober att jag ska åka. Det är inte fören nu jag börjat fundera och tänka efter. Men provar jag inte så vet jag ju inte. Jag vill ju trots allt se så mycket jag bara kan av världen, och prova på nya saker. Sen om det här inte är rätt för mig så får jag åka hem. Som sagt, miljoner tankar. ..

Missera - Gambia.

Efter att vi besökt byn i Karantaba och sovit över där, så åkte vi vidare till nästa by. Där var det ännu fattigare och man såg en viss skillnad, även om vi bara var där i några timmar. Vi skänkte lite pengar till deras skola där. Det behövde dem verkligen. Barnen och folket där var väldigt nyfikna på oss, precis som de var i Karantaba. Så när vi vi gick runt i byn för att titta, så följde massor barn efter oss. Jag skojar inte när barnen bråkade om vem som skulle hålla mig i handen. Jag hade en unge i varje finger. Allt var så skitigt där, så mycket sand överallt och jätte varmt. Så när vi kom tillbaka till hotellet vart det att slänga kläderna jag haft på mig och duscha ett bra tag för att få bort allt. Men det var det värt, det var så otroligt att få uppleva allt det här.
 
 
 
 

Jag behöver mer tid.

För det flesta börjar allt gå tillbaka till det normala i vardagen igen. Men inte för mig. Om två veckor flyttar jag till Australien. Australien har aldrig varit ett land som jag tänkt så mycket på att åka till. Men jag kände att jag inte var redo för att skaffa ett fast jobb och bli fast i en stad. Därför ville jag prova på att jobba som au pair. Då ville jag också helst åka till ett nytt land, och helst ett land som jag kanske annars inte kommer komma till. Nu har jag dock börjat tveka, och undrat vad jag gett mig in på. Det har hänt mycket de senaste veckorna, året började inget bra. Jag känner mig inte redo när jag måste lämna en trasig relation, folk som verkar behöva mig och en relation som jag inte riktigt vet vad det kan bli av med. Men samtidigt så vet jag att riktiga vänner består, det har redan nu visat sig vilka som ansträngt sig för att man ska hinna ses innan jag åker. Jag måste även lära mig att jag inte kan rädda alla jämt. Allt måste väl ha sin betydelse, och om man är rätt för varandra så ordnar sig allt tillslut. Allt måste få ta sin tid, plats och ha sin mening i livet. Jag är bara en förvirrad tjej nu med ett sårat hjärta.
 
Annars så har livet flyttit på. Har jobbat på Arbis 5 kvällar och i Sturefors en kväll, på fritidsgård. Ätit middag med Iza, kollat film med mamma, varit på spel kväll hos Steffi. Varit på mellandagsrean i stan med Natta, och i Tornby med Beccy. Varit med Axel, jobbat som barnvakt, umgåts med mats och Beccy. Firat nyår, bott hos Beccy i en vecka. Varit med Steffi, gått På stan med Natta igen. Varit med Matilda, varit hos Malin på lite dricka och spelkväll. Varit hos Jonny, och firat Tuva.
 
Nyår.
 
 

Sanning och konsekvens hos Malin.
 
Kalas för Tuva.
 
 

RSS 2.0