Usikt över Karlsbron.
 

Blandade bilder från Valdemarsvik.


 

Lyckligare utan dig.

Det är alltid en kamp och du vill alltid vinna. Lyckas jag är det ett misslyckande för dig. Jag får inte va någoning för dig. Du vill ha min tårar, du vill ha min ilska. Jag har varit vaken så många nätter och undrat varför. Jag har gått min väg så många gånger. Jag har fått dig att se min smärta. Jag har låtit dig se hur jag sjunker när du skriker så där åt mig och kallar mig för misslyckad. Jag har försökt förstå dig, men jag har inte lyckats och det kanske inte är meningen heller. Allt är förstört, du har slitit iväg mig för långt. Det har tagit mig för många år att bli fri, men nu är det min tur. Nu lämnar jag allt som sagts, allt som gjorts. Jag vinner över dig nu och jag mår bättre en någonsin.
 
 
 
 
 

Dans på Valdemarsvik karneval.

 

Trädgården i Prags slott.


Ställ oss båda på en våg, och snart så flyger du bland stjärnor.

I måndags var det min första skoldag fick först sitta i aulan med hela skolan och få lite information av alla lärare sen fick vi sätta oss i våra klasser och få ännu mer information. Fick leka lekar med tvåorna,äta mat och få träffa fadrar och sen blev det grillning och snack med de som bor på internatet. I tisdags hade vi tävlingar hela dagen med klassen och så fick vi möta andra klasser med två av tre tävlingar vunna. På kvällen hängde jag med de som bor i samma hus som jag och så var vi och handlade. I onsdags fick vi ännu mer information och på kvällen fick vi en buss tur igeom karlskoga och så var det möte för oss som bor här. I torsdags började vi lite med vår första kurs. På kvällen vart det att beställa böcker och fixa med lite saker. I fredag var vi ute som vi ska vara varje fredag sen fick vi info om läger veckan vi ska ha snart. Slutade redan 12 så då vart det att äta och sen fixa sig för vid 14 vart det att åka till systemet sen hem till Fredrik som går andra året på samma utbildning som mig. Vart att hänga där och på kvällen blev det fest med några i min klass och i 2an. Blev krogen med! I lördags kom Jonas och jag var så trött så vi sov och sen blev det tv. Idag har vi varit i Örebro och handlat massor som jag behövde. Nu ska jag läsa min första läxa innan jag lär slockna!
 
Jag är helt slut av all information, intryck, människor, händelser och känslor. I mitt huvud är det kaos men det blir nog bra!
 
Bild från ute kväll i Albuferia! Galet saknat!

På en sten i Femöre.

 
Bara så ni vet liksom...;)

Statyer på karlsbron.

 
 
 
 

Någon som är hungrig?

 
Om ni inte var hungriga så blev ni väl det nu eller sugna va? ;)
 

Titta vad jag har fått..

Fick fina försenade föddelsdags presenter av söta Ella.
 
Sen fick jag en flaska vin av bagarn på min avskedsfest.
 
Av min Natta fick jag en sån rolig och söt present.
 
            

Det är bra nu.

Så här mycket som jag skrattat de senaste dagarna har jag inte gjort på länge. Vädret är fint, lärarna är gryma, de jag bor med är bra, min klass verkar bra, jag har träffat så många människor som verkar så härliga, allt är så spännande och vi har lekt, pratat, skrattat och haft så kul en så länge.Jag längtar redan till nästa skoldag och jag vill knappt lägga mig för det finns så mycket jag vill göra, vara med på. Så mycket att ta in. Vet att jag bara vart här sen i söndags men fan vad länge sen det var jag mådde så här bra. Jag tror jag är kär. Kär i det liv jag lever nu!
 

Båttur i Prag.

 

There's a girl that gives a shit. Behind this wall, you just walk through it.

I tisdags vart det att äta lunch med Iza sen vart det hem för att fixa med masser saker. I onsdags vart det att träffa Meli, Jehon och Ronji för en fika, sen vid halv fyra träffade jag Beccy och gick på stan sen åt middag. På bussen hem träffade jag Maria så då vart det bestämt att jag skulle följa med till hennes kompis för att fira hennes kille och sen gå ut. I torsdags skulle jag varit med Carro men hon blev sjuk så istället låg jag hemma och kollade på Veronica mars för att jag var så trött och sen på kvällen fixade jag med lite grejor. I fredags vart det att packa, gå till banken, göra lite ärenden, fika med Natta och vara barnvakt till Tuva och Leo på kvällen. I lördags vart det att fira min bror och packa. Idag har jag flyttat! Rumet är bra och har suttit och snackat hela kvällen med de som bor här, härligt folk! Imorgon börjar jag skolan och mitt nya liv i min nya stad! Hej då Linköping! =)
 
Leo och Tuva.

Bilder från min avskeedsfest.

 
Tack till alla 21 stycken som kom till min fest föra lördagen, ni är bra!

Varför jag ska plugga i en annan stad.

Den stora frågan som väldigt många ställt mig nu de senaste månaderna tänkte jag förklara lite mer. Ni som läst den här bloggen länge kanske minns att jag sökte till valla folkhögskola föra våren? Den som ligger bara 2 kilometer från där jag bor nu. Jag blev fjärde reserv och bestämde redan då att om jag inte fått någon fast tjänst eller något annat inträffat skulle jag söka till fritidsledarlinjen igen. Så jag blev ju tjejcoach på diva då jag märkte att det nästan var ett måste att ha erfarenhet för att söka in. Jag började även då ångra att jag inte sökte in till andra skolor och satt därför och kollade igenom alla folhögskolor i Sverige med den linjen ungefär tusen gånger. Till slut bestämde jag mig att söka in till Axevalla och Karlskoga då jag tyckte det hade mest intressanta inrtiktningar på fritidsledarlinjen då alla har olika. Jag satt och funderade på om jag skulle söka in till Valla eller inte tusen gånger om men bestämde till slut att inte göra det då jag hade sökt lägenhet i ett halvår utan att få någon då det är bostadsbrist och de kostar rätt mycket att bo här.
 
Jag har velat flytta hemifrån så länge jag kan minnas så den största anledningen till att jag flyttar till en annan stad är för att jag inte får lägenhet här. Hade jag en lägenhet hade jag sökt in till Valla. Sen har jag i flera år velat komma bort från Linköping då jag aldrig känt mig så hemma här. Jag har inte lika bra vänskap med min kompisar längre även om jag fortfarande har några jag står nära men det är inte samma som förut, om man inte räknar med Natta då. Jag och Jonas har alltid haft distans förhållande och bara träffats på helger. Har vi klarat av det i i 3/5 år ska vi väl fixa det två år till om det är meningen? Jag kanske inte trivs i Karlskoga heller men det är ialf en ny stad även om ja varit i Örebro ett antal gånger. Men det är nya vänner, ny skola, nytt hem och jag hoppas den här förändringen kan få mig att lära mig massor och få må bra. Jag hoppas jag fixar de här två åren och det kan vara något för mig. Det är ju självklart en chansning när de ända jag vet är att jag vill jobba med människor och hjälpa dem, passar det inte mig har jag ialf försökt.
 
Albuferia. Nån gång i livet skulle jag vija bo utomlans även om det bara är för några månader.

Prag by night.

 

A girl like me.

 

Mer bilder från gröna lund.

 

Mer från gamla stan i Prag.

 

I wouldn't change a thing about it. This is the best feeling.

I måndags vart det att gå på stan och ta en fika med Nina.
I tisdags satt jag och beställde massor kort, inta tagit ut några på flera år och man kan ju inte ta ut allt man tar kort på så tog jäkligt långt tid och vart 298 bilder till slut. När jag skickat iväg beställningen vart det att gå till min syster för att leka med Alexander och fixa csn papper som jag skickat iväg, sen vart det att handa och lite sånt.
I onsdags Va jag på stan med Ella och sen kom Rebecca till mig på kvällen. I torsdags blev det att träffa Jess, vi åt lunch och gick lite på stan. I fredags blev det att diska, damsuga, och fixa med lite grejor. Sen blev det att åka till nettonet, öb och lindex då jag behövde lite saker. På kvällen blev det att vara med Jonas. I lördags var det dags för min avskedsfest flera av mina fina vänner kom, kvällen gick alldeles för fort tyckte jag men glad för de som kunde komma! I söndags mådde jag inget bra, hade så ont i magen. Tyvär slutade inte festen bra på lördagen då jag mådde illa. Har aldrig haft så ont, det var en mardröm. Kunde inte äns dricka vatten utan att spy och feber hade jag med så förmodlingen matförgiftning eller en lätt maginfluensa. I måndags mådde jag bättre men inte helt bra men var ändå tvungen att diska, tvätta två maskiner med tvätt, plocka med lite saker och fixa iordning mina hygien och smink grejor så jag kan ha kvar lite här när jag åker hit ibland på helger och lov. Orkar inte ta med allt från Karlskoga hela tiden. Självklart vilade jag en del också.
 
Gammal bild.
 

Video från karnevalen i Valdemarsvik.

 

Mat i Prag.

Maten i Prag var väl okej tyckte jag. Inget jag vart så förtjust i men den funkade att äta liksom.
 
Majs med bakad potatis, det gillade jag!
 
Köttprodukter och något mjukt bröd det där ljusa. Jag gillade korven bäst av det här.
 
De hade massor olika sorts korvar. Den här var rätt stark men helt okej. Super mätt blev jag av den ialf.
 
Som saltapinnar smakade det här fast med ost smak. Super gott och perfekt som mellanmål.
 
Nån sorts bulle som alla gick och åt på. Inte min grej att äta sånt här men Jonas gillade det ialf.
 
Pannkaka som jag hade läst om skulle vara gott där och ja det var gott!
 
Mcdonalds cafe hade de där. Vi åt aldrig där men såg att de hade typ mackor med halva burgare i och fika bröd och sånt. Var mycket folk så verkar populärt.
 
 
 

Visingsö.


Klocktornet i Prag.


Daim bullar och Ballerina marängsviss.

Mamma köpte hem daim bullar för nån vecka sen och jag är ju den som inte gillar bullar direkt men vill alltid smaka om det är något nytt. Så jag tog en tugga och smakade. Det var inte alls gott! Jag har ättit dem här bullarna med vanilj och kaardemumma smak förut och de är så himla mycket godare! Ner i sopppåsen fick den åka!
Sen vart jag bjuden på denna när jag var hos Jonas och jag tyckte faktisk den var god!  Skulle absolut kunna bjuda på dem och äta dem igen!
 
 
Bilder tagna från google.

Örtträdgården i gamla Linköping.


Låt oss försöka finna oss tillrätta med livet. Det är inte livets sak att finns sig till rätta med oss.

 
 

Grännäs camping.

Grännäs camping leker i Valdemarsvik där jag och Matilda hyrde deras minsta stuga. Den har två våning sängar men tror det blir rätt trångt att bo fyra där. Då stugan är väldigt liten, men det finns ialf kylskåp, kokplatta och ett litet köksbord. Campingen ligger bara 1 km från centrum och vägen dit är mysig. Jag gillade ialf campingen!
 

Prags slott.

                                                                                                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 

Fenomenmagasinet.

Var: I Gamla Linköping i Östergötland.
Pris: 50 kr per person. Barn under tre år gratis.
Öppetider: 10-16 sommaren och helger i vecko dagarna är det öppet 8- 16:30 för klasser och grupper.
Vad kan man göra?: På Fenomenmagasinet finns över 200 experimentstationer som på olika sätt visar hur världen omkring oss fungerar. I avdelningen hälsoäventyret ges en inblick i hur människokroppen fungerar. De har också djur som tex. grodor,ormar fiskar.
Vad jag tyckte: Barnen tyckte visa saker var jätte roliga, det finns 3 olika våningar med saker och de hitta sin våning som de tyckte mest om. Jag tycker att den våningen där man kan prova på tester om sina matvanor,alkoholvanor och sånt var roligast. Så visst passar både små som stora. Bäst är det nog för de från 8- 12 år åldern. Man ska nog inte ta med barn dit som är under 4.
 
 

Onödigt och roligt vetande om mig.

Jag gillar inte att gå i trappor. Jag tycker det är obehagligt och tror alltid jag ska ramla. När jag vari Prag gick vi upp i ett högt torn där trappen var brant och knarrade jag var skit rädd och grät nästan. Ner för i såna trappor är inte så farligt.
 
Jag är rädd för berg och dalbannor. Uppför blundar jag, och gråter nästan, får panik. Men sen när vi åkt ner från första backen är jag lugn, då har jag fått för mig att jag är säkrare fast att det är mer backar man åker ner och upp från.
 
Jag har samlat på mig flytta hem ifrån grejor sen jag var 12. Har alltid velat flytta hemifrån.
 
Jag har haft en foster mamma som jag skulle bo hos 3-4 dagar i månaden och träffa och prata med 1 gång i veckan. Jag fick bo där en natt sen skit hon i mig och tog betalt från socialen fast jag inte var hos henne..
 
Jag vill ha en schimpans att ta hand om ett par dagar.
 
Jag vaknar 2-4 gånger per natt. Sover så dåligt.
 
När jag hittat något som jag tycker är gott äter jag det mycket i en period. Just nu älskar jag filmjök och äter det både till lunch och frukost ibland.
 
Jag har ingen favorit artist eller favorit film.
 
Jag vill prova på att jobba inom kriminalvården.
 
När jag spelade innebandy fick jag pris för att jag var lagets kämpe.
 
Jag är helt besatt av Glee just nu. Har aldrig gillat en serie så mycket och måste få se säsong tre snart!

Lillsidan i Prag.


Ord utan någon förklaring.

Jag kan inte sätta ord på hur det känns. Jag vågar inte känna efter. Jag är rädd i nuet. Jag är ännu räddare för framtiden. Jag vill inte vara här. Jag vill inte vara någon stanns. Jag gör alltid fel. Vad är en känsla av att göra rätt?. Jag orkar inte gråta. Jag vill inte skrika. Jag vet inte hur man gör. Jag är bara rädd och det gör ont. Känslan av att det gör ont känner jag till allt för väl. Det slutar aldrig.  Jag vet inte hur man gör. Jag vet inte hur man stoppar en tanke. Jag är chanslös.

Smultronstället och Söderköping.

 
Var ju på smultronstället i söderköping för ungefär tre helger sen och åt glass. Min glass var rätt god.Älskar annanas glassen, min favorit! Vädret var på topp och jag älskar den lilla staden.

I will be all that you want and get myself together. 'Cause you keep me from falling apart.

I tisdags vart det att åka till Johannelund med ungarna där de lekte i en ny lekpark och badade i en "pool" de har där. De blev fotade för en tidning med så får se när de är med i den;) På kvällen vart det en powervalk på 4,8 km med mamma. I onsdags vart det att åka till visingsö där vi åkte häst och vagn, tittade runt lite och barnen lekte i ett lekland. Sen vart det ett dopp i gränna och kolla på när de gjorde polkagrisar. I torsdags mådde jag inte alls bra när jag vaknade. Hade under natten vaknat och knappt kunnat andas då min hals var så svullen. Men proppade i mig medecin och åkte till skäningemarknad med barnen och sen till Vadstena för ett dopp. På kvällen hade jag värk i hela kroppen och över 38 graders feber.
 
I fredags vart planerna inställda då jag inte mådde bra. Sa hej då till barnen, satt vid datorn, kollade Sverige - Frankrike och tittade på film. Igår var jag hemma hos Jonas, var så trött så vilade typ hela dagen och på kvällen blev det filmmys. Idag tog vi en promenad till kanalen och satt där en stund. Sen blev det att slappa hos Jonas.
 
Bild från kavelbäcksbadet.

Markolioo på vätternrundan.


Karlsbron i Prag.

 

Operation sko.

I midsommras när vi hade varit ute och spelat kubb och vi har gått in till Emil och jag ska få av mig skorna så får jag inte av mig den ena. Jag drar och drar. Ber sedan Jonas om hjälp men han kan inte så då kommer nästa och ska prova. Men ingen får upp den. Så får sätta mig på en stol där Dan, Emil och Jonas försöker öpppna min sko. Alla tror att dragkedjan har fastnat i tyget på skon. De försöker få upp den på alla möjliga sätt, vrider och vänder på den. Till slut ser jag att det var ju fel dragkedja det finns ju en på andra sidan med och det är ju den man ska dra ner. Så fick jag av mig skon. Hahah snacka om att både jag och de andra var tröga. Jag brukar inte använda de skorna så ofta så tänkte inte på att det fanns två dragkedjor! Vi höll säkert på i en 30 min, Men det var roligt efteråt!
 

M/S Kinda - Kanalbåt.

Var: Båten åker från Linköping till Rimforsa eller från Rimforsa till Linköping.
Pris: 340 kr om man ska åka hela 6 timmars resan. Annars kan man stiga av vid andra plaster och då blur det billigare. Finns turer då det ingår mat t.ex sillbord och smörgås bord 440 kr.
När: Maj- Augusti olika dagar beronde på vilken tur man åker.
Vad jag tyckte: Jag tyckte maten var alldeles för dyr, tyckte att något borde ingått. Ångrar att jag inte tog någon av de turerna som hade maten inräknad i Priset. Men maten var god, turen vacker och sällskapet bäst. Trodde 6 timmar kunde bli segt men det gick jätte fort och det var absolut värt att åka ändå!
 
 
 

Shopping i Juli.

Ring 20 kr. Armband 30 kr. Örhängen 15 kr. Halsband 40 kr. Toffsar 10 kr. Allt från ur&pen köpta i Stockholm.
'
 
Blus 99 kr från Cubus i Stockholm.
 
Läppglans 20 kr st tror jag? Från Åhlens.
 
Armband och ring från Prag och örhängen 15 kr från valdemarsvik marknad.
 
Ringar och örhängen alla 25 kr st från glitter outlet i Söderköping.
 
Armband 4 Euro. Ring 1 Euro. Örhängen 4. Euro. Köpta i Rom.
 
Ryggsäck 25 Euro från Rom.

Jude distriktet i Prag.


RSS 2.0