Mellandags rea

Och jag hittade en del, tycker att det var bättre rea på ikano så hitta därför mer där än i stan var mycket mer folk i ikano också!


Detta köpte jag:  lång brun t-shirt på bik book för 49 kr
lång vit t-shirt med tryck från cubus för 89 kr och ett par spets trosor för 10r som hade kostat 99 innan!
nyårs kläningen en söt än från vila för 250 ingen rea på den men..
t-shirt för 99 kr och tre par trosor för 129 från gina
glitter rouge  79  och puder 49 från h&m.

Eftersom jag hade presentkort på gina och h&m så spendera jag bara 398 kr på allt detta, det är väl bra ? :)

Juldagen

På juldagen gick jag upp halv 9 för att hjälpa mamma med maten.. Sen vid elva kom bror, sandra, tuva, leo, karin och tobias... Tobias fick vara tomte och tuva älska det! Sen vid 1 kom farbror, kusin och farmor. Morbror och kusinerna från sthlm skulle kommit men blev inte så.. Inte träffat dem sen nån gång i september 2007 och rame sen sommaren 2007, samma med min andra morbror som inte kunde komma typ oktober 2007. Synd bara vill igentligen träffa min släkt ofta, känner de ju fan inte :S Men, men.. TUV och leo röjde och följde efter mig vart jag än gick typ, haha så sööööta jag bara älskar dem!

Men i julklappp fick jag

saw 1-4 av karin och tobias
en väska av bror med familj
200 kr av farmor
joey boxern andra säsongen och väckarklocka av pappa
presentkort på gina 500 kr, presentkort  200 på h&m, memerio stick till datorn, spelet våghals,  en mp3 ( som just nu inte funkar :S ) och än  DATOR! Detta av min älskade mamma <3

Fick mkt bra saker, är nöööööööjd :)



JAG ÄR GLAD!

Min mamma vet att jag vill fira jul men vi gör det inte pgr av en massa saker.. Men ialf jag visste ju att jag skulle få något imorgon för att ungarna kommer då och de vill man självklart ge julklappar fast jag köper alltid saker till alla, även om jag inte får av dem, sån är jag liksom  måste ge annars får jag skuldkänslor. Men mamma kom in och väckte mig i morse innan jag hon skulle åka så la hon något tungt över mig så tänkte jag eehm, en dator? Men nej det har jag tjattat om i all evighet varje jul och varje föddelsedag, så läste jag något rim och fatta inget av det, men haha! Så öppnade jag paketet och där låg en jävla dator !! Alltså en bärbär, fy faaaan vad skönt! Nu kan jag göra vad jag vill ha vad jag vill och kolla på vad jag vill utan att alla andra ska snoka, nu slipper jag timmars bråk för att gubben vägrar flytta på sig när jag ska göra skolarbeten! Mamma började prata om priser den hade tydligen haft rabatt och blabla för hon vet att jag tycker att jag inte förtjänar något! Men jag är tacksam så jävla glad! Vi ska fortfarande inte fira jul jag är själv hemma som många andra julafton, men gör inget, måste bara fixa massor på datorn sen lär jg inte sitta vid den här datorn som jag sitter vid nu :P

Smart kille?






Mannen kände sig ensam
- och hoppade in hos Knut. Den världskände isbjörnen fick distraheras med köttben för att inte angripa. Dramat inträffade strax efter att Knut släppts ut i utomhushagen  i sitt hem på Berlins Zoo i morse, skriver nyhetsbyrån AP. Den 37-årige mannen hoppade plötsligt över staketet och hamnade i ett vattenfyllt dike vid kanten till Knuts inhägnad. Zoovaktare tvingades rycka ut och lyckades efter vissa om och men locka iväg isbjörnen med ett köttben. Men mannen var desto mindre samarbetsvillig. Han vägrade först att lämna inhägnaden.

Varför han hoppade in hos Knut?

Han kände sig ensam, berättade han för polisen - och tyckte att även isbjörnen verkade sukta efter sällskap, enligt AP.


Ja visst kan man ju känna sig ensam men vafan?  Inte skulle jag då ens komma på tanken att hoppa in hos en ISBJÖRN!  Ja ett gott skratt fick jag ialf när jag lästa artikeln!

Bara för att jag är skraj inför Irland ;D

TILL NYÅRET!


kopiera in detta på din bilddagbok annars kommer
du få otur hela 2009!


Har året 2008 varit bra? Det finns både bra och dåliga dagar.
Tror du 2009 kommer bli lika bra ? Bättre, men blir det någon gång ett år utan något trassel?
Har du fått nya vänner detta året ?Yes
Har du förlorat någon kompis detta året ? Mm..
Har du några nyårslöften ? Nej!
Kommer du hålla dom ? -
Vad kommer du sakna från 2008 ? Vet inte?
Nämn en positiv sak från 2008 ? Höjde mig i skolan :)
Nämn en negativ sak ? Lögner...
Hur har det varit med kärleken ? För komplicerade historier...
Vad tror du kommer bli positivt med 2009 ? Irland , studenten, studentkryssningen ? :)




Lucia och fest

Igår var det fest! :) Det började med att Sofia och Steff kom hit för att laga och äta tacos, sen vart det att sjunga karioke,göra iordning sig, sitta och snacka, osv. Sen bar det av till Martina på förfest, massa skoj :) Sen till Plaza, där det blev ännu mer drickande, dans och träffade på vänner och nya människor. Men jag blev nog lite för full:S Tappade bort mon mobil :S Märkte inte det förens någon timme efter åt lr nåt, fick en jävla panik! Men Steff ringde den och en vakt svara en så jävla tur jag hade!!!!!!  Vid tre vart det hem till Bine för att kolla film, sen tog jag första bussen hem på morgonen. Vart då att sova gött. Men hade en bra kväll tack folk och tjejor<3


I morgon är det skola borde plugga men orkar inte ;S Aja får bli en hel dag med plugg i morgon ställlet :(

Idol finalen

Nu är finalen över och jag va skapligt säker på att Kevin skulle vinna eftersom jag tycker att han har gjort väldigt många fina framträdanen under den här säsongen och faktiskt aldrig hängt lös. Igentligen känns det inte som  det spelar någon störe del av vem som vinner, för båda får skivkontrakt och det har gått mest bra för de som inte vunnit.  Men ändå jag ville ge Alice seger den 17 åriga tjejen som va grym ikväll! Åh gjort många bra framträdanen!!!! Liksom Kevin är ju inte en okänd talang eftersom han dela tagit i Maltas melodifestival så någon oerfaren sångare är han inte och är inte en sån grej ganska stor?

Nej jag tycker att om man varit med i såna saker har man inte i idol att göra, idol ska vara en chans för människor som vill jobba med musik och är duktiga på det men inte har något skivkontrakt eller jobbat med det proffsionelt förut!

Alice gjorde "With every bit of me” bättre mycket bättre en Kevin, tycker att båda har varit väldigt bra varje gång men idag tyckte jag bäst om Alice, och jag hoppas på att tjejen kan gå långt, hon är värd det! Men som sagt Kevin är en bra sångare och bra på scen så det kommer nog gå bra för han med :)



Meningslös skoldag

Första lektionen hade jag global miljövård mellan 8:10 - 10.00. Men jag vaknade vid 8:15 oh såg att även om jag åt snabbt och kläde på mig så skulle jag inte varit i skolan förens tidigast halv 10, tar ju ett tag med buss:S Så sket i det, så tänkte att jag skulle söka upp Patricia så vi kunde fixa våran redovinsing på historian,men Emil va ju inte där så inte mkt vi kunde göra.. Så hade 45 min rast innan svenskan började, då vi har redovisning imorgon så jag, Jimmy och Pernilla som är i samma grupp bara fixade bilder och pratade ihop oss om vad vi skulle säga, tog inte lång tid. Sen hade vi lunch rast våran enda långa och längsta som är i en timma och en kvart. Då vare projektarbete, men han som skulle redovisa kunde inte prg av sjukdom. Så då vart det bara att sitta och glo eftersom min analys är bara sparad på datorn här hemma, så kunde inte göra den och min handledare Maria va inte där så kunde inte snacka med henne som jag skulle behövt, eftersom vi behöver fixa rapporten men min grupp funkar ju INTE! Aa sen efter det va det historia, då bara två grupper vara klara för redovisning:S Sen hjälpte jag Emil lite med att fixa hans arbete eftersom vi ska redovisa imorgon... Så skulle jag sitta och plugga med Steff och Jenny, men Jenny drog hem:S  Åh jag åh Steff är inte så bra på att plugga ihop förutom på lektions tid så vi satt och snacka massa istället :P Till mötet om praktiken som var vid 18, slutade 15:45 det va därför vi stannde kvar inte så mycket ide att åka hem..... Men meninglös skoldag säger jag bara allt handlade ju om att glo och vänta på redovisningar :P

Spya på nattbussen

Idag när jag åkte hem med sista bussen satt ett gäng killar längst bak , alla småt små fulla, förutom än som var riktigt full. Han spydde, och inte lite heller! Hans kompis kom och satte sig vid mig och berättade att han ätit på subway, åh fy fan vad det stank! Aldrig varit med om någon värre lukt. Så säger bara ska ni festa, ät inte på subway innan! Jag menar allvar har varit med om många fylle spyor bland folk, men det där va ändå det värsta!

Så min tanke idag går till stackars städare som måste torka upp det där!
Och mitt tips är bli för fan inte städare eller ät inte på subway innan fest! Städare får ta hand om så mycket skit!!


Nu får jag lägga av!

Ikväll såg jag idol, åh nu sitter jag och blir ledsen för att jag tycker synd om den som ska åka ut och sitter och funderar på vem jag vill, och jag tror jag tyckte att Robin va sämst ikväll men när jag tänker så blir jag ändå arg på mig själv, han var ju duktig  och jag vet att någon  måste åka ut, men jag vill inte det!  Asså jag vill ju att alla ska få lyckas, fy fan vad jobbig situation att vara så äckligt nära och sen bara bli tre i en sån här sak, men det är ju globen!! Pissigt helt enkelt, så jag sitter och tycker synd om Alice och Robin ikväll. För Kevin har aldrig hängt löst, jag går på en stor skola där jag hör ofta folk säga att han är bäst! Åh min mamma tyckte han va bäst i kväll, ja jag tycker han kan sjunga bra i alla sång stilar ja han är ju inte min idol det är ingen av dem som är med, men jag är skapligt säker på att han redan är finalist och jag tror han vinner allt men det är ju va jag tror! Nä nu ska jag kolla på vem som åker ut och gråta med dem, för att jag tycker synd om den.! Jag får sluta att tycka så synd om allt folk tror jag ;)

Just det en sak till att juryn erkände att de valde fel låt till robin, lite sent att komma på det nu! Han har i vilket fall från att vara en osäker pojke som inte vetat varken hur man sjunger inför publik eller rör sig på scen, uvecklat allt det till något bra men jag tror han behöver mer tid, sen är han redo :)



Angående föra inlägget!

Jag glömde nämna en viktig sak som jag känner att jag bara måste nämna.
Att när man får hiv, så upptäcker man inte det förens 6-10 efter att man blivit smittad. När man väl blivit smittad kan man bli lite krasslig som förkyldning och feber sen går det över.. Därför vet man ju inte om man har det, då borde ju nästan alla testa sig? Åh det kan man göra på sjukhuset eller ungdomsmottagningen, för om man har haft det för länge blir det till aids, och det viruset klarar inte kroppen så ja du dör, medecinen hjälper inte!

Hiv/Aids

Idag hade vi en föreläsning om hiv/aids från klockan 8:15 -14:30 men med raster i mellan. Men vet ni? Det är den bästa föreläsningen jag har hört och varit på, de gjorde det på ett så bra sätt. Vi började med att leka fruktsallad, hahaha! Bara för att vakna till sen fick vi lyssna, diskutera, se film, prata om våra egna åsikter och ha övningar! Helt enkelt det gjorde det på ett så sjukt bra sätt! Så nu tänkte jag dela med mig lite av det jag lärt mig under dagen...

I hela världen är 48 miljoner smittade av hiv/aids. 5000 av dem lever i Sverige. Hiv är ett virus som sätter sig i kroppen och är något som man har resten av sitt liv. Det smittar genom oskyddad sex, blod ifal om man har ett öppet sår, genom att ha samma kanyler, många knarkare får det för att de använder samma spruta också födelsen, om mamman är smittad är det inte ovanligt att barnet födds med det. Man kan bli smittad av saliv, säger många. Men vet ni? Det krävs 6 liter saliv för att man ska kunna få smittan. Det finns medecin som man får för att kroppen ska kunna orka stå emot viruset. Vissa lever länge och vissa dör inte alls i förtid på grund av medecinen.  Det bästa sättet för att inte bli smittad är att använda kondom! Vi såg en film där det var fyra olika kvinnor. En var svensk hon hade fått den av sin mamma och har levet med det hela livet men dock dog båda hennes föräldrar av sjukdomen när hon var 15. En annan kvinna från afrika fick det av sin man då han var otrogen och gick till prostitiuerade, vanligt att de har de som sagt. En annan från Indonisen hade delat sprutor med andra då hon var knarkare.  Sen den sista från Libanon som hade blivit våldtagen. Så bara för att man fått sjukdomen så betyder det inte att det är för att man varit lösaktig!

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva. Finns massor mer att berätta, men hoppas att ni har lärt er något :)



RSS 2.0