Riddarutrustning

Här kommer mer bilder från Ekenäs. Nu blir det en del bilder på utrustningen de hade på sig. Bilder från själva riddarspelt kommer nästa gång. Har ju redan lagt upp bilder från området, markanden och ja på hur de bodde och så :) Så kolla längre ner om ni vill se det! :) Lika bra att lägga upp dem så fort som möjligt annars kommer jag att glömma som jag gör med nästan allt annat :P

Mycket och tung utrustning hade de på sig!

Min kille ser så tokigt söt ut ibland ;)


Fina grejor :)Jag är glad att man slipper gå runt i sånt där ^^

Fula skor

Sökte på google " fula skor" och hittade ett par lustiga och väldigt fula skor. Va bara en kul grej för att se vad som igentligen finns, så här kommer lite bilder!

Alltså? Hur konstiga och fula är dem inte? Åh hur osköna verkara de inte vara? Nej fy fan för att sätta på sig dem!


Dom här är så fula att de blir roliga, vill nästan bara ha ett par såna för att det är så konstiga!Alltså jag tycker högklackat är snyggt i vanliga fal men den här va för höga och smala, tycker de ser konstigt ut.


Ser ut som någon full människa har suttit och ritat på dem eller kanske en unge? Blir typ yr av att kolla på dem:PHåller ni med mig? Eller gillar ni skorna?

Orientering

När jag va liten sprang jag orientering från jag va bebis fick jag vara med i skogen men när jag va 10 gav jag upp.

Jag lärde mig aldrig att läsa kartan riktigt när man var som minst fick man springa miniknatt och ha med sig någon. Man fick följa små band och det va kort, jag tyckte det va kul då för jag fick alltid pris.

Nästa grupp man hamnade i va inte heller så svår, om man sprang fel så kom en ledsen gubbe och om man sprang rätt en glad gubbe. Jag kom ofta bland de bästa och det va blandat med både killar och tjejer. Fick ofta pris här med. En del hatade mig för att jag alltid slog dem. Jag va väldigt snabb när jag va liten. Vilket jag tappat helt nu.

Sen börja det blir mer allvarligt och jag ville inte vara med men var tvungen för att de andra familemedlmemarna sprang, börja gå både bra och dåligt men vann några tävlingar och kom även tvåa i DM. Då flera tävlingar räknades ihop.

Jag brukade även delta i tre-dagar. Det innebar att man sova i sin husvagn på något ställe med alla tävlande och man hade ett lopp alla de här tre dagarna. Det finns även fem-dagars, men som tur slapp jag det!

Det mysiga var att man hade matsäck med sig,duschade ute i varma duschar fast att det va skit kallt i luften ibland, fick priser, träffade massa kompisar, fick vara med på äventyr och lekte en massa och hade skoj.

Men det där men att ränna i skogen, över berg, stockar, stenar, ängar, grusvägar, lerpölar, när solen sken, när det blåse, va kallt och snöde. Nej det vill jag aldrig göra om. Orientering va något jag mer va tvungen att göra fast att jag mer ville va med i det runt omkring!

Jag hamnade även i tidningen väldigt ofta och fick höra i radion att jag var dagens snababaste spurt? Ja snabb och liten var jag!Bilder från Ekenäs

Föra lördagen va ju jag och Jonas på Ekenäs för att kolla på riddarspel som jag berättade om. Det va inte bara riddarspel utan de visa hur de levde och vad de gjorde på sin fritid, vad för kläder de hade på sig och såna saker sen så hade de ju även marknad. Nu har jag ialf fått bilderna av Jonas så här kommer ett par stycken och resten kommer senare.

Området


Ekenäs slott


Man kunde prova på bågskytte och det gjorde Jonas, fast det kosta såklart men jag stod över för har redan testat på det i Salve, när jag va liten.Dom spelade jätte härlig musik och jag tyckte dom såg så söta ut! :)


Så här bodde dom.


Maten de åt.
Va ju tvungen att smaka något så vart ett äpple med kanel och socker. Va ganska gott. Jonas däremot är världens gottegris så han älskade det ;)


Har mer bilder men får räcka med dem här nu, blir för mycket annars tycker jag och säkert ni med? :)

Lovely day

Haft en jätte bra eftermiddag och kväll med min kompis Beccy. Hon åkte nyss hem och nu inväntar jag Jonas. Hans fader skulle bygga om imorgon så inget kul att vara i huset då kände jag :/

Beccy älskar ju choklad så då sa jag att jag kunde köpa Marabou polka för att testa.

Men nej den va inget för mig. Choklad och jag är väl sådär men tyckte den smakade alldelse för lite polka och för mycket mjölkchoklad. Tur att Beccy ville ha mer och att jag köpet en liten så att jag inte fick över, synd att slänga alltså haha :)


Koncentrations lägret sachesenhausen

När jag va 14 konfimerade jag mig och då åkte vi på resa till Berlin, vi va bland annat på ett koncentrations läger som ligger i den norra delen av staden oranienburg cirka 30 km norr om Berlin.

Här är dem jag åkte med :)Utanför

Lägret öppnades 1936. 1945 hade 220 000 passerat genom koncentrationslägret och mer än 30.000 hade omkommit, varav flertalet sovjetiska krigsfångar.Dom fick gå runt här barfota på glödande kol!


Här står vi och lyssnar och jag är tjejen i brunt hår och grå tröja! Va inte så glad efter allt jag fick höra!


Matsalen


Toaletter


Här fick de tvätta sig.


Sovplats.


De kunde ligga tre st i samma säng!


Här skärde dem i folk för att göra utforskningar om människokroppen:S


Här hängde de folk :(


Minnes plats för alla de drabbade!


Ja det va verkligen hemskt att få höra allt, börja nästan gråta. Usch!!

Men ska sova nu och imorgon blir det besök på sjukhuset för att kolla upp mina fel, kunde absolut inte vänta till nästa vecka. Så är väl sjukare en vad jag tror? Sen praktik och efter det träffa en kompis. På lördag och söndag ska jag vara hos Jonas. Om det blir fint väder så ska jag bada och så ska vi spela äventyrsgolf. Så får se när vi hörs igen :)

Ha en bra helg ♥

Akrobat show i kina ( dag 6 kvällen)

I Kina fick vi även kolla på en akrobatshow. Fick tyvär inte ta några bilder eller spela in så har bara tre bilder. Men så här såg scenen ut.Inte så bra bilder men bättre en inget.Stiliga va dom!
Vissa av grejorna de gör här gjorde de på den showen vi såg med :)Det med cyklarna kommer jag ihåg mest :)

Rösta för en bra förändring!


Tycker du liksom vi att det är skrämmande att det extremsmala idealet har blivit norm i modebranschen? Blir du illa berörd när du ser modeller som är sjukligt smala? Tror du att bilden av hur kvinnor framställs i reklam- och modebranschen, kan påverka kvinnors självförtroende?

Genom att skriva på visar du att

  • Du efterfrågar mer variation av hur kvinnors kroppar framställs i mode, reklam och media i Sverige.
  • Du tycker att skönhet inte måste vara samma sak som extremt smalt (tvärtemot vad som oftast förmedlas i mode- och mediabranschen idag).
  • Du tycker att fler aktörer inom mode- och mediabranschen borde ta sitt ansvar för hur de förmedlar skönhetsideal.

Gör Din röst hörd genom att skriva på här nedanför. Namninsamlingen kommer att överlämnas till Sveriges främsta makthavare inom modebranschen, däribland:
-Svenska Moderådet
-Sveriges alla modellagenturer
-Sveriges alla designers
-Samtliga vd:ar för svenska modehandlare/klädkedjor
-Sveriges samtliga chefredaktörer + modechefer på alla tidskrifter/hemsidor som rapporterar om mode.Ja jag skrev på för att jag har sätt på topp modell några gånger och blir sjukt arg när de säger till tjejer som kanske väger som högst 50 kg att de måste gå ner? Hallå? Alltså jag tycker att man ska väga ungefär som mot sin längd och om inte mer, beror ju på lite som sagt vad för kropps byggnad man har. Tycker många tjejer klagar för mycket på sina kroppar fast det väger under 60 och ja jag tycker att det är helt normalt om man väger mellan 60- 65 det passar liksom de flestas  kroppar! Jag mår dåligt när de visar alla samla tjejer som måste gå ner i vikt fast de är farligt smala redan. Jag känner mig ju äcklig då! För jag har gått upp i vikt och har sjukt svårt att gå ner! Har inte lätt för de som alla andra verkar ha! Men ja kom igen och rösta nu! Det här påverkar för många på ett dåligt sätt!

Det är för en god sak och går otroligt fort att göra det så klick! :)

Solsken och regn

Hemma från praktiken är jag! Jag gick tog en promenad hem och jag bara såg hur mullet det började bli men kom precis hem innan det började att vräka ner. Har varit toppen väder hela dagen frams till jag skulle hem. "Morr på vädergudarna!

Det är faktiskt väldigt fint den vägen jag går hem ialf den första biten, så jag tog två kort :)


Den här vägen vandrar jag på. ( tagen lite snabbt med mobilen så kavliten suger lite )Massa mysig och fin skog runt om


Här och nu

Gooden morgen allisammans !

Nu ska jag iväg till praktiken och efter det blir det att träna om jag inte mår för dåligt?:S
( ja är fortfande sjuk på något sätt?) Annars så blir det att plugga lite matte,tror ialf jag kan klara av några tal. Sen blir det nog att fixa lite andra saker inför nästa vecka, liksom smida lite planer. Får se vad som hinns med mer och om något ändrar på sig!

Ha en fin dag ♥

Jag hösten 06, första gången jag platta håret och  vart sminkad så där mycket. Ser ju väldigt brun ut;) Jo jag brydde mig aldrig om sånt innan och inte nu heller så mycket! Men mer ialf:)


Svaren på min första frågestund.

http://photolens.blogg.se/
- Vad ligger ditt besöksrekord på? - Ärligt talat så kollar jag inte min statestik så ofta. Konstigt jag vet. Men tror det är 80 personer jag har fått på en dag ialf.

- Vilka bra egenskaper ska en bra blogg ha?
- Jag gillar när det är foton, även när det är mycket tips på t.ex ställen man varit på, musik, filmer osv. Sen när det är lite personligt, man kanske skriver om både negativa och positvia upplevelser. Hur man kände då och hur man tog sig igenom det och så.

Emelie
- Vad fick dig att börja blogga?
- Jag skaffade mig en blogg för att vissa kompisar tyckte att jag borde det och sen för att det verkade en kul grej.

- Vilka andra bloggar följer du? - Jag läser mina kompisars bloggar regelbundet, sen de jag kommenterar, ialf deras senaste inlägg brukar jag läsa. Men av storbloggarna så är det Kenza och Kissie.

- Mysig hemmakväll med pojkvännen eller fest med polarna? -Ett bra tag festa jag jätte ofta och efter ett bra tag insåg jag hur dåligt min kropp mådde av det så jag bestämde mig för att varva ner så nu tar jag hellre en mysig kväll med Jonas en går ut och festar. Festa är kul men det räcker med nån gång i månaden!

- Hur många läsare har du per dag? - Som sagt så har jag inte så bra koll på statistiken men är runt en 60 per dag.

Olivia
- Vad för tre saker skulle du ta med till en öde ö? - 1. Mitt insulin och grejor till det för utan det skulle jag snart vara död. 2. Jonas för han är den jag skulle sakna mest!  3. Solkräm så jag slipper bränna mig om det är varmt ;)

- Hur gammal är du? - Jag är 19 år men fyller 20 i sommar.

Issa
- Tycker dom om att sy? - Nej det gör jag verkligen inte. Kommer ihåg från mellanstadiet då min lärare inte ville ha mig och min kompis i klassrumet för att vi snacka så mycket istället för att sy. Sen när jag väl försökte att jobba gick det inget bra! En gång sydde jag mig i tummen med symaskinen :P

Alexandra
- Vad betyder allt för dig? - Min hund som jag haft sen jag var 12 betyder enormt mycket. Hon gör en alltid glad och är otroligt mysig. Sen min pojkvän. Han är den som stötar mig mest och alltid finns där. Han är så otroligt snäll och jag undrar jämt hur jag kan förtjäna en sån fin kille?!

Daniela
- Tycker du att bloggen har ändrat dig som person? - Nej det tycker jag inte. Visst jag sitter med vid datorn men det är för att jag har mer fritid och jag sitter inte och skriver massa när jag är med killen eller kompisar. Jag låtas inte heller vara någon annan på bloggen. Skriver det som faller mig in.

Gabriella
-Har du ätit hundmat?- Haha det här va den roligaste och knäppaste frågan av alla! Men jovars har jag inte sagt det förut? Hundmat är min favorit, muums ;) Nej då nu ska jag va ärlig! Nej men har ju som sagt en hund och ja klart jag var tvungen att smaka på en matbit. Vill ju veta vad min hund stoppar i sig. Men jag rekomenderar att inte testa hundmat! Det va liksom inte GOTT!

Saga Matilda
- Varför började du blogga?- Som sagt så har jag svarat på den frågan här innan, därför får ni båda en länk på den här! Men vi kan säga så här. När jag började blogga skrev jag väldigt sällan kanske blev ett inlägg i veckan ibland mer men oftast mer sällan. Så har bara bloggat mer aktivit sen i februari nån gång tror jag.

Gabbanz

-Vilket land skulle du vilja åka till?, och varför just det landet?- Jag har drömmar om att besöka så många länder som möjligt! Har redan vart i en del länder och visa länder har ju så många fina städer att man vill åka tillbaka till samma land flera gånger. Men USA känns som att det är ett måste att besöka. Det är ju enormt och har så mycket att erbjuda. Men vart i USA jag vill är jag inte säker på en!

Maja
-Varför började du blogga och hur har du utvecklats med bloggen?- Det är bara att kolla på svaren ovan så hittar ni svaret på varför jag började blogga. Men ja hur har jag utvecklats? Ja för det första så lägger jag ner lite tid på bloggen. Jag försöker åtminstone att skriva ett inlägg per dag. Jag har börjat tycka att det är kul att blogga och tar åt mig av kommentarerna ni skriver. När jag börja blogga skrev jag sällan som sagt och då va det knappt några bilder och oftast va det bara skriverier som handla om mig och ibland va det ledsna och arga inlägg. Men ingen förklaring på varför jag va arg/ledsen. Nu handlar min blogg både om vad jag gör på vardagarna, helgerna, ger tips om allt möjligt, lägger upp fler bilder och skriver antingen vad jag känner för grejor och är ärlig eller skriver inget alls om mitt humör. Så ja på de sätten har jag väl utvecklats med bloggen.


Tack allihopa för era frågor :) ♥

The mask.

Här ligger jag och nyser och har lite små ont i halsen. Ja inte så kul att bli förkyld nu också men simmar nog ändå ikväll om det inte blir värre då. Är jätte trött för låg med mag ont hela natten. Men ska iväg nu och kommer hem ganska sent ikväll! Men berättar om filmen jag såg igår först!
Handling:Stanley Ipkiss lever ett synnerligen tråkigt och trist 
liv.Hans chef på banken gapar och skriker åt honom, och hans enda
vän är en liten jycke. Men allt detta förändras när han hittar den
magiska Masken. Som en tornado gör han rent hus bland
 översittare, chefer och livsfarliga skurkar och så
 vinner han naturligtvis drömtjejens hjärta på köpet.
 Där en oerhört fartfylld historia, gjord som en live-version
 av en tecknad film - allt kan hända, och gör det också.

Min åsikt: Filmen är från 1994 och ja vad gör det att den är
 gammal? Jim carrey är min favorit skådespelare.
Har aldrig sätt en dålig film med honom,
 och den här va inte heller dålig!
Den va rolig, fartfylld och full
av konstigheter som gjorde filmen ännu bättre.
Jag tycker ansolut att den är värld att se på!
Den får 4/5 av mig.

Regnet tar över!

Fy skjuton vad det regnar, usch! Regnat nästan hela dagen och jag har bra vart hemma och inte gjort nåt. Mina planer var ju att åka till skolan och se om det fanns någon som ville hjälpa mig med matten och sen simma. Men vart trött, haft lågt blodsocker och haft ont i huvudet hela dagen! Min blodscokeraparat funkar inte heller. Hoppas jag får en ny!!!

Imorgon ska jag på läkarbesök, ser ifram emot det! Vill liksom veta felet på mig? Sen möte och sen plugga matte. Ska försöka och orka träna nån gång under dagen med! Hoppas allt det som är planerat går att göra nu med! (:

Svar på frågestunden kommer upp imorgon kväll så fråga gärna mer!


Om planerna blir av imorgon som de måste bli så blir det nog inget inlägg förens till kvällen men ni klarar er :)

Nu ska jag äta grönsaker med dipp, annanas, dricka vatten och kolla film. Film snack blir det förmodlingen imorgon också då :)

Sov så gott allihopa ♥Han är min idol.

Nu tänker jag starta en ny kategori, även här kommer frågestunden läggas in sen.

Här kommer det skrivas om lite mer personliga grejor, mina tankar, upplevelser och saker jag gillar åh ogillar. En härlig blandning av lite mera jag. Tänkte börja berätta om min stora idol här.


När jag var 10 år så såg jag en fotbolls match med mamma. Det var Sverige som spelade, den va under den tiden som jag började intressera mig mer och mer för fotboll. Redan efter första matchen sa jag att Ljungberg eller Henrik larsson skulle bli min idol. För tyckte de var bäst. Efter nästa match sa jag att jag inte kunde gilla Ljungberg för han missade ju bara det va Henke som va stjärnan så efter den matchen har han varit min idol.

Jag köpte tröjor med hans namn på, såg varenda sverige match som han va med och spelade i. Blev galen om någon gjorde något fult mot han. Jublade högt om han gjorde någor bra elller ännu bättre gjorde mål. Började klippa ut bilder på han ur tidningar, köpte planscher.

Så nu i mitt rum har jag en tavla med massa utklippta bilder på han i. Jag har en planch, henke lakan, tidnigs klipp på dörren. Tröjor, halsduk, hans bok och en massa kunskap om han. Är väldigt påläst om han. Kan inte allt såklart men fråga något så kan jag nog svara på det!

Har varit på En landsskaps match och sätt han spela, åkte till Helsinborg för att se han spela och såg han när han spelade mot Norrköping och sen sätt han hur många gånger som helst på tvn.

Många frågar, varför just han? Mitt svar är, från första början kände jag att han va speciell, han va inte bara en fotbollspelare, utan en ledare, en man med gott hjärta och ett intresse för andras välmående. Han kan både spela fram, jobba hem, finta bort, har jätte bra kondition, är grym på huvudet, lägger bra straffar och han kan göra mål!

Ja snart har han vart min idol i 10 år och han kommer nog alltid vara en gud i mina ögon.


It's not okey.

Nej jag mår inte bra och har mått dåligt fysiskt i snart två veckor. Alltså sen hjärnskakningen och anfallet jag fick. Men ska till sjukhuset imorgon, har fått en akut tid. Känns ju inte så betrygande när läkaren på akuten tycker att jag är allvarligt sjuk. Men jag får ju hjälp ialf. Men klart allt det här sätter sig på psyket med. Jag har knappt träffat mina kompisar på två veckor. Föra veckan va jag med kompisar två gånger. Tre dagar låg jag bara hemma och i helgen va ganska bra förutom att mitt mående pendlade väldigt upp och ner. Igår gick mina planer åt helvete och idag med.  Imorgon hinner jag inte träffa någon kompis förmodlingen men jag hoppas att de viktiga planerna som jag har för imorgon kan bli gjorda med! På torsdag blir det ialf praktik och förhoppnigsvis  träffa en kompis och på fredag med.  Men ja mitt liv är inte på topp ialf så är det.

Men nu till något roligare! Vi gör en frågestund? Så ställ frågor nu så svarar jag på dem när jag tycker att jag fått tillräckligt många! Ni som frågar något kan även få ha med er länk! Om ni vill vara anonyma så säg till :)


SÅ SÄTT IGÅNG OCH FRÅGA!

Ibland så.

Hittade en video från vintern 06 i februari.

Jag vet inte vad jag snackar om och det låter inte som jag riktigt. Överdriver lite med rösten kanske? Ja konstig är jag med men mina vänner är inte heller så kloka;)

Här kommer, jag, Natta och Carro i en gammal men unik video ;)


Åland.

Idag har solen varit frame näsan hela eftermiddagen men tror regnet är på väg nu, synd det! Men nu blir det lite bilder från Åland ialf. Jag va där sommaren 06 med mamma ett par dagar. Sen va jag där sommaren 08 bara över en dag med mamma, syster och bror med sin familj.

Visar bilderna från 06 först, är inte så farligt många.

Så nu blir det restips från mig :)


Man kunde gå över till andra sidan så grundt va det och molnigt va det med första dagen vi var där!Båten vi åkte dit med :) ( hade bättre väder de andra dagarna vi var där )HamnenÅkte med den här bussen på en tur för att få se på lite historiska platser. Den gick från Mariehamn.Åkte på tågsafari också.Deras underbara midsommar stång!Här bodde vi.


Nu kommer bilder från 08 då vi i Mariehamn över dagen. Är både mina och Sandra's foton.

Frukost buffe på båten fick vi den här gången.


Utsikt från båten

I mariehamn, och ja det är jag i blommigt linne och i min riktiga hårfärg?!Vi åkte en liten tripp med tåg och tuva somnade i mitt knä.UtsiktMiddag och goda efterrätter fick vi på båten hem.
Jag trodde jag hade mer bilder en så här. Men nehe!

Men sommaren 06 när jag va där, va vi även på två museum tror jag? Cyklade runt nästan hela Åland, det är mycket vacker natur! Va inne i mariehamn för att kolla i affärerna. När ja va där 08 kollade vi även runt om i mariehamns centrum och vid hamnen, sen lekte med ungarna i nån lekpark.

Sommarpalatset ( dag 6 i kina)

Efter vi hade varit på besök i parken och hälsocentret så åkte vi till sommarpalatset och fick en bit mat i sommarpalatset.17 bågars bro är den största bron i Kunmingsjön och den ansluter ön Nanhu med östra stranden. Den är 150 meter lång och 8 meter bred. På broräcket som är av marmor finns 544 olika lejonskulpturer i olika poser. Bron har 9 bågar från varje håll räknat från kanterna till mitten, 17 totalt om man räknar från kant till kant. 9 var kejsarinnans viktigaste nummer så man ser det återkomma i en mängd olika sammanhang.
Sommarpalatset byggdes ursprungligen under Jindynastin runt år 1200 och under Qingdynastin (1644-1911) hade den utvecklats till en lyxig park där kejsarfamiljerna kunde spendera somrarna.År 1860 skadades Sommarpalatset svårt när den engelsk-franska alliansen invaderade och plundrade. Det tog sex år att bygga upp palatsen igen.År 1900 var det dags igen när Peking invaderades av den 8 länder starka alliansen bestående av Storbritannien, Frankrike, Ryssland, Tyskland, Japan, USA, Italien och Österrike. 1902 var det återuppbyggt igen.År 1888 flyttade Kejsarinnan Cixi in i Sommarpalatset. Det sägs att hon spenderade 30 miljoner taeler silver (motsvarande ca 1200 ton silver) på att renovera och bygga ut palatset. De pengarna var egentligen en del av försvarsbudgeten och skulle ha använts till att bygga ut bland annat flottan.Den långa korridoren är en drygt 700 meter lång täckt gångväg av trä mitt i parken och den byggdes år 1750. Den är dekorerad med över 14000 olika målningar som skildrar den kinesiska mytologin. Även den Långa korridoren blev skadad vid invasionen 1860 och det tog många år att renovera den.

Kunming är en stor konstgjord sjö mitt i parken. Den användes som vattenreservoar för dricksvatten samt konstbevattning, och närapå 10000 arbetare var med och grävde sjön. Sjön är 2,2 kvadratkilometer stor och tar upp ca tre fjärdedelar av hela parkens yta. Den är väldigt grund med ett medeldjup på 1,5 meter.Lite coola båtar va?


Right now.

Just nu sitter jag hemma hos Jonas ( killen). Han är iväg och handlar kött blir grillning ikväll. Hade ingen lust att följa med så fick sitta vid datorn istället :). Har nyss duschat och innan det va hans morbror här med familj. Firade hans lillasyster som fyllde 13 i torsdags :).

Igår va vi på Ekenässlott och kolla på riddarspel, riktigt häftigt och kul. Även lärorikt. Sen va det marknad med och jag köpe en ring, sen så köpte Jonas en ring till mig utan tillåtesle! Karlar alltså;) Det visa även massa olika svärd och utrustningar, hur man bodde och sen kunde man prova på grejor som skjuta pil, kasta kniv och andra lekar. Bilder kommer troligen imorgon! :)

I fredags så vart det lite mat och snack med Jonas familj och sen såg vi på underworld. Hände inte så mycket mer faktiskt.

Nu ikväll blir det grillnig som sagt och kanske en film? Jonas ville följa med mig hem och sova i natt för han börjar inte jobbet förens två imorgon och jag ska inte iväg förens 12 så det funkar ju :)

Ha en fortsatt trevlig söndag ♥

Chips!

I tisdags så hade ju Sara och Maria köpt tre chipspåsar, en va grill som jag antar att de flesta har smakat? De andra två va sourcream bearnise och sourcream dill. Så nu tänkte jag skriva vad jag tyckte om dem!Först tog jag en chips bit för att smaka men jag tyckte inte det smaka så mycket. Så tog fryra- fem chipsbitar till och då kände jag att det visst smaka lite bearnise. Jag gillar såsen ivanliga fall. Men på chips nej! Jag tror inte att jag skulle varken köpa dem igen eller äta dem ifal om någon ville bjuda. Skulle nog tacka nej. Så de här rekomenderar jag inte och jag ger dem bara 1/5Jag hade aldrig heller smakat dem här förut och jag hade förväntat mig att de skulle vara godare en vad det var. De smaka för mycket dill helt enkelt så man liksom ville bara ha några chipsbitar sen räckte det. Det är väl kanske bra för då räcker chipspåsen längre. Men jag tycker inte de är värda att köpa, även fast att det smakade lite bättre en bearnise chipsen! Så den här får 1,5/5 av mig

Tänkvärt

Dåligt med skrivande idag fast att jag varit hemma hela dagen. Fick inte gå till praktiken, det tyckte jag borde vara hemma idag och imorgon. Så de ända vettiga jag gjort idag är att suttit ute i solen sen gått en promenad på 7 km. Anledningen till att jag inte skrivit idag är att jag haft en riktigt dålig dag, inte alls mått bra och nu är jag ärlig så. Hoppas ni andra haft en bättre dag! :)

Mister du pengar - Mister du inget.
Mister du vänner - Mister du något.
Mister du kärlek- Mister du mycket.
Mister du hoppet- Mister du allt!

Men dem orden så säger jag god natt och önskar er en fin sömn ♥

Sådär så jag ut i tisdags!


På nya äventyr.

Sommaren närmar sig ju med stora steg så nu tänkte jag försöka lägga in lite bilder på ställen som jag varit på här i Sverige. Tyvär har jag inte så många bilder på datorn, för när jag va liten hade vi husvagn och reste runt hur mycket som helst, men det minns jag ju inte så jätte bra heller. Men kan visa några semestrar från de senaste åren och så kanske det blir ett semester tips till er?


Sommaren 04 va jag runt om i Helsinborg. Här spelades kullamannen in. Jag älskar fortfarande kullamanen så sjukt bra tv-serie! Det här stället heter Kullaberg och ligger i Högnas.

Den dagen va det kallt. Men det är ju trots allt en sommar i Sverige!Jag va jätte glad för att jag fick se det här! Ibland fastar jag verkligen för saker och blir lite som besatt. Vet inte hur många gånger jag kollat på kullamannen? :PSofiero, ska tydligen vara Europas finaste park :)Kullamannen spelades även in här.Den här är så häftig!Ön ven besöktes med! En väldigt fin liten ö, som jag knappt har några bilder på :(

Jag undrar vem den här gubben är? Någon som vet?Fotbolls golf spelade jag och det va så kul! Men svårt va det verkligen och det va verkligen varmt den dagen!Ja sista hindret och alla bollar flög i här:PHar inga mer bilder men kollade runt inne i stan med, hamnen, badade och ja bodde på en camping någon stanns? Sen besökte vi ju även Hif arena och Högaborg med eftersom Henke är min stora idol! :)Lever Michael Jackson?

Herregud vad alla hakar upp sig på Michael Jackson. Nu spekuleras det om han skulle vara död eller inte? Innan det va det massa anklagelser mot att en läkare skulle ha sätt till att han dog?
Jag är inte så insatt men allt går ju inte att undvika!

Michael Jackson va en grym dansare och hade många bra låtar. Men jag sörjde han inte när han dog. Han va en artist och mer en så va det inte för mig, även om han va det för många andra. Men när det hålls på så här och läggs upp massa youtube klipp så blir jag så full i skratt och undrar vad jag ska tro! Så ja, kolla på det här.
Lever han?


Kinesiska doktorer och medecin ( dag 6 )

Vi fick åka till ett hälsocenter i Kina där en svensk talande professor/läkare berättade om kinesisk medecin och om vad han tyckte om den medecinen vi använder i Europa.

Visste ni att det bara är 20 st i Kina som är kineser och som bor där som kan prata svenska?

r

Sen fick min mamma gå fram och en annan doktor undersökte henne. Genom att trycka på foten och på vissa ställen som han tryckte på tyckte mamma att det gjorde ont. Så på så sätt kom han fram till vad hennes fel var.

- Hon har problem med lederna = Rätt!
- Hård i magen = Rätt!

Kommer inte ihåg om det va något mer, men snacka om coolt va?! :)Han som gjorde detta på min mamma kunde ingen svenska så våran guide och proffesorn/läkaren fick hjälpa till :)
Vi fick även fotbad och fotmassage (:Sen kom en annan läkare då vi fick fotmassage och kände på pulsen och utifrån det fick han fram att jag hade högtblodsocker.

- Det hade jag eftersom det var helt andra tider att äta på och ta insulin på eftersom det skiljer sju timmars tid, så kroppen fick ju sig en chock.

- Sen fråga han om jag hade ryggbesvär och det har jag, han sa att det berodde på mina lungor och ja jag har även problem med andningen ibland.

Det tjattade om att man skulle köpa medecin men jag ville inte så vår gudie gick och sa till min mamma att jag ville ha för jag hade sagt först att jag inte hade så mycket pengar och att jag inte trodde mamma skulle vilja betala så då fråga han om han skulle fråga min mamma. Jag sa nej! Ändå gjorde han det. Men som tur fråga mamma mig först  om jag verkligen ville ha som guiden sa, så jag vart skit sur på gudien!

Grillning

Igår vart det att grilla med ett gäng töser i det härliga vädret :)Grilllade även lök och äpplen. Äpplena va goda ialf :)Marshmallow och bannan med bacon. Hade aldrig ätit det innan, men gud vad gott det va! :)Chips och issa's hand. Några av töserna va duktiga på att vräka i sig! Jag gillade inte smakena specielt mycket.
Det va grillchips- de är goda. Sen sourcream med bearnise och så sourcream med dill. Inte smakat de två sist nämda förut. Så kan skriva vad jag tyckte om dem i ett annat inlägg sen :)Vi fick rosa servetter, men Issa fick en grön och då ville jag med ha det, för är ju så coolt! Så då delade hon av servetten och gav till mig ;) Tuff jag kände mig. Eller?  ;)
Jag orkar inte..

Akuten i natt igen! Orkade inte med huvudvärken. Fick ta massa prover och röntga skallen. Fick reda på att jag har bihållsinflamation i pannan och även vatten i huvudet. Så ska börja med antibiotkika idag och tio dagar framåt. Det ska tas 3 gånger per dag och även panodil tre gånger per dag. Orkar inte vara så här trött, min diabets påverkas enormt mycket när jag är sjuk. Det är det jobbigaste. Skulle gått till skolan idag och pluggat, liksom äntligen fått hjälp. Men mamma har inte kommit med medecinen en och de första dagarna kommer vara värst.

Hur lätt är det att koncentrera sig på det svåraste som finns? Ialf vad jag tycker. När man är trött, har ont och blir deppig för att det just är så jobbigt. Ja gnäller gör jag ialf. Men ska var hemma idag så jag kan komma iväg till praktiken i morgon ialf, känns viktigt för jag hatar att bara sitta hemma!


Hoppas att ni andra mår bättre en jag :)

Bild från när jag va på semester i marholmen sommaren 08.


Kom iväg med killen/tjejen

Nu kommer det mera tips om vad man kan göra med sin kärlek. Nu när det blir skönare ute tycker ialf jag att det blir roligare att hitta på saker en vad det är då det är vinter och kallt då räcker det ofta med mys och film.
Nu kommer jag bara tipsa om saker som kan kosta lite, men om man ska få det lilla extra ur livet så får saker kosta ibland, eller hur?

- Ät på en finare resturang. Då menar jag alltså inte något snabb matställe som burger king, en pizzeria. När vi fira ett år och en annan gång då Jonas envisades om att äta ute åt på finare resturanger där jag tyckte att maten va lite väl där. Den billigaste maten för 150? Så fint behöver det inte va för min smak.
Men när han fyllde 19 och en annan gång så va vi på en annan resturang som är mysig och billigare tror maten kostar mellan 50- 200 där. P

Jonas mat andra gången vi åt på stället som jag gillade. Jag tog en grekisk sallad då. Underbart gott :)
- Gå på marknader.
Jag och Jonas har gått på tre. I sommras va vi på skäninge marknad och borensberg marknad och i vintras va vi på en julmarknad här i Linköping där jag bor. Jag tycker marknader är mysiga och man kan hitta fina saker för ett billigt pris, sen finns det ju ofta lotterier, tivoli, god mat och andra sötsaker. Man kan gå ett gäng och man träffar oftast folk man känner där. Jag gillart :)

Bild från julmarknaden, satte ett ljus för Bris.- Gå på en föreställning. Det kan vara allt från en teater, musikal, konsert, cirkus, festival, något specielt tema? Om ni vill så dra med ett gäng sånt här brukar bli kul! I helgen ska vi gå och kolla på riddarspel, de kommer vara utklädda, servera medeltidsmat och annat gott, ha marknad och alltså uppträdanden. Tror det kommer bli kul :)- Åk till simhallen. Eftersom det vart en otroligt kall vinter så tror jag många väntar med att bada en och min kära Jonas är en fjolla så undrar om han ens vågar bada i år? Nej men vi har pratat om att vi ska åka till Örebros äventyrsbad eller bada i Linköpingsimhall i säkert ett halvår nu om inte mer. Här kan man även dra med ett gäng och det kommer säkert bli jätte kul!

Linköpings simhall- Åk till en nöjespark. Det finns ju en hel del nöjesparker. Både när det gäller karuseller, vattenland och djurparker, och då tänker jag på ställen som, liseberg, gröna lund, skansen, borås djurpark, skara sommarland. Ja det finns ju hur många som helst. Det som är närmast för mig är kolmårdens djurpark och sen är det väl stockholm. Men om ni inte har någon nöjespark i er stad så har ni ju det säkert i närheten så ni bara kan åka över en dag? Jag har fått hem en massa rabetter på olika ställen som man kan åka till i sommar. Så håll utik i brevlådan efter rabatter för det kommer hem varje sommar! Ialf till mig ;) Så till såna här ställen kan det också vara kul att dra med sig ett gäng kompisar eller familj :)

I höstas va jag, mamma och Jonas på skansen. Jonas hade aldrig vart i sthlm förut? Knäppt eller?!

Skansen
Hoppas ni gillar mina tips och säg till om ni vill ha fler :) I sommar tänkte jag ger er tips om ställen som jag besöker eller har besökt.  Så då blir det troligen ställen som ni kan besöka med både familj, vänner och pojkvän.

En park i Kina ( dag 6 )

Super fint där!


De sjöng.qigong.De kunde sina saker!DansJag och mamma fick testa på att spela lite :)De va gryma på det här!Det va så häftigt med musiken och allt :)älskar den här parken :)Bland de finaste platserna jag varit på och jag vill dit på våren eller sommaren. För va det så här fint då undrar jag bara hur det är då?!


Vad är det för fel?

Nu har jag tränat på motions cykelni bara 30 min! Gick inte så bra min kropp ville inte, kände mig bara hel konstig och vart nästan yr och illamående? Fattar inget men suttit och tagit det lungt nu i 30 min så känns bättre nu. Blir att äta lite och fixa iordning sig. Sen drar jag till en kompis och sover förmodlingen över? I morgon ska jag grilla med ett gäng tror så ska jag nog simma om jag inte mår för dåligt. Så blir nog inga mer inlägg förens senare imorgon kväll förmodar jag. Men jag tror ni klarar er utan mig ;)


Sommaren 06 i Grimstorp/ Jönköping på besök hos Ella's mamma


De här låtarna sjöng jag.

Jag sjöng tre låtar i lördags på välkomstcermonin för Alexander. Den första heter

Välkommen till jorden.Sen höll mamma sitt tal och efter det fick jag sjunga. Kan tyvär inte lägga in låten här men lägger in länken så kan ni klicka själva och lyssna. Jag tycker den är fin!

Jag håller livet i min famn

Efter det fick de ge hela Alexanders namn och förklara vad hans namn och mellan namn kom ifrån och vad de hade för betydelse.

Sen avsluta jag med den här fina låten.

Svenska hallelujah


Det va kärlek från första början.

Eftersom det var fler som ville höra fortsättningen på min och Jonas berättelse så fortsätter jag! :)

Då jag åkte hem från han va alltså den 6 Januari då hade vi varit i lite mer en ett dygn och ja vi hade kysst varandra. Vi kollade på en massa film tillsammas och frusen som jag är så frågade jag efter några timmar om jag inte kunde få ligga i han knä istället och såklart fick jag det. Det va då den första kyssen kom till den 4 Januari 2009 och ja jag ler när jag skriver det här! Dagen efter vet jag att ja fick lågt blodsocker ( för er som inte vet så har jag diabets) Jonas hade coola på sitt rum så där satt jag och drack coola, skakade och kallsvettades men han höll om mig. Frågade vad han kunde göra och pussade på mig. Jag mådde inte så bra men ändå va jag så glad och undrade varför är han så snäll mot mig?

Skolan började den veckan men vi hörde på sms under dagarna och fram till på fredagen då han kom till mig. Han stannade till lördagnatten och på söndagen åkte jag till Irland. Jag va borta där i en månad. Men när jag va där skicka han några sms och vi pratade i telefon två gånger. Sen pratade vi lite på msn med när jag hade tillgång till det. Jag visste inte ännu vad jag skulle känna då. Allt hade gått så fort men den här gången kändes det så annorlundam som att vi redan kände varandra och att det var vi fast det var så kort tid. När han skrev att han saknade mig så vet jag att jag satt och tjatta om det för Steffi som jag åkte med. Jag köpte till och med en present till han när jag va där! Så efter en månad när jag kom hem va jag såklart orolig att han skulle träffat en annan eller glömt mig. Men dagen efter jag hade kommit hem så kom han till mig på kvällen och han sov över. Skolan sket han i på tisdagen för han sa att han ville va med mig. Så innan han skulle åka hem på tisdagen så frågade jag han: Du är vi tsm nu lr? Han svarade då ja är vi väl? Jag fick lite mså panik och bah men vad? Då är vi väl? vill du eller inte? Han log och svarade att han ville och pussade mig hej då..

Så den 10 februari 2009 vart det vi och vi håller ihop en och jag är fortfarande så kär ♥

Så här träffades vi.

Fick en förfrågan om jag inte kunde berätta om hur gammal min kille var och om jag inte kunde skriva om hur vi träffades för det skulle vara intressant.

Tyvär så va den här frågan från en anonym men får hoppas att du läser min blogg igen så att du ser att jag svarat på din fråga :)

Min pojkvän heter Jonas och är 20 år. Han fyllde 20 den 20 mars. Alltså född samma år som jag fast jag fyller dock den 18 Juli.

Det va så här: Jag satt vid datorn och kollade runt, det va dagen innan nyårsafton 2008. Jag såg en bild på framsidan av bilddagboken som innehöll massa pengar och jäger. Jag som hade tråkigt klickade på bilden och skrev " men oh nice med jäger" Jonas svarade på kommenataren och vi började snaacka lite sen byte vi msn och fortsatte snacka. Dagen efter nyårsdagen alltså den 2 Januari sa han åt mig att jag kunde komma till han om jag ville för jag sa att jag nyss hade kommit hem från bion med mamma och inte visste vad jag skulle göra resten av kvällen. Men jag åkte aldrig dit. Kvällen efter hade min kompis somnat i min säng så jag satt och prata på msn med bland annat Jonas han tyckte det va kul att min kompis hade tagit min säng och sa att jag fick komma om jag ville. Jag sa att jag inte kunde det men att vi kunde ses dagen efter. Den 4 Janauri loggade jag in på msn och Jonas skrev då.. Jag vet att jag skrev till han: " men när kommer du och hämtar mig då? " Han frågade om jag vågade ses? Jag svarade ja oblyg som jag är så han tog mitt nr sen bestämde vi tid och plats för han skulle hämta mig. Dock trodde jag att allt detta va ett skämt och jag trodde inte han skulle komma. Men min kompis sa åt mig att packa en väska med lite grejor för skulle till min syrra innan. Sen när jag är hos min syster så får jag ett sms att han är där. Jag svarar inte för tror bara han skämtar sen ringer han. Jag frågar ut han om hur det ser ut bara för att ta reda på om han verkligen va där. Så jag får gå ut och möta han och ja där stod han. Jag fatta inget och tänkte oj fan vad seriös han är! Hur ser jag ut?? Shit? Aja fan tur att jag kan snacka. Så följde med han hem på söndag kvällen och va där till tisdag morgon så börjar vår historia. Finns mer att berätta om vad som hände efter det här men börjar med det här!

Här hade vi bara varit tsm i en månad och två veckor ♥Mer fråger? Fråga på! Jag svarar :)

Välkomstcermonin i bilder.

Jag började med att sjunga som sagt, sen höll mamma tal sen sjöng jag igen och sen gav de Alexander hela hans namn och sen sluta jag med en låt. Men mamma kan oftast inte ta kort så lägger bara upp några bilder som ser normala ut ialf;)


Tobias, syster och lille Alexander.
Leo och smörgåstårtan ;)Morbror Anders och hans tjejs Åsa. I bakrunden är det lite av Tobias släkt.Tobias mamma ( alltså Alexanders farmor! )Kusinerna Janaki och Ramme.Kusin Emelie, hennes mamma, farbror och min mamma kollar på bildspel på Alexanders första månader.Presentbordet.Presenter han fick.Jag och pojkvännen.Leo och bror sov över här sen :)
Sing

Ja jag söng alltså i lördags på välkomstcermonin, och det va några som vågade sig på att gissa och som jag sa så skulle de som gissa rätt få en länk så här har ni dem! Grattis :)

Carro

Sandra

Kiznic

EllieNu är det dags.

Snart börjar välkomstcermonin för Alexander och jag ska uppträda... Känner att jag egentligen inte vill... Är för nervös och det är inte min grej att uppträda! Men måste tydligen göra det ändå och som sagt ni får gärna gissa på vad jag ska göra. Rätt svar får en länk! Ni kan kolla två inlägg ner så hittar ni att jag skrivit gissa alternativen. Men kan skriva dem igen för er som inte sätt dem.

1.Ska jag trolla?
2.Ska jag sjunga?
3.Ska jag spela piano?
4. Ska jag hålla tal?

Alexander ♥


Mer bilder från kina ( dag fem)

PärlorMums!Guiden och lite av gruppen.DrakarSjukt fint.


Tänk om man kunde måla så fint :)Ännu mer konst.BlommorKinesiska tecken.Baksidan av den förbjudna staden.Vi fick äta peking anka på kvällen ! :)
Ont och åter ont.

Kroppen gör ont  och jag känner mig febrig och är jätte trött. Har sovit en fyra timmar nu fast att jag sov en 10 timmar i natt. Jag har ont i nacken, låren och vid precis nedanför tuttarna.. Men kanske kroppen fick ta mycket smällar igår med? En sak vet jag ialf och det är att mitt blodscoker gick upp lite av den där sprutan till 5 och sänktes till ett på en timma, det är inte normalt! Sen fick jag ju massa sockerdropp och åt godis bara för att få i mig massa socker ändå gick jag inte upp till mer en 11? 11 är inte ens särskilt högt eftersom jag ska ligga mellan 4-6 då är det bra.. Vill bara veta vad som hände igår men jag minns absolut ingenting och det Jonas berättar får mig bara fan att undra hur man kan bli så fel. Att man inte har någon som helst kontroll över sig själv.. Om inte Jonas varit här hur många gånger hade jag då inte slagit i huvudet? Ibland blir jag rädd för min diabetes. Men jag måste leva och överleva med den. Har fått sänka mina insulinmängder nu och mitt blodsocker ligger bra nu så jag hoppas även på att kunna gå ner i vikt lättare nu!

Imorgon skulle jag behövt må bra, jag kommer förhoppnigsvis må bättre men inte helt bra. Vi ska ha en välkomstcermoni för min systers son Alexander, det är liknade som dopp fast vi skippar att döpa han på det kyrkliga sättet och har ingen präst med. Men jag ska göra något och vad tror ni det är? Rätt svar får en länkning!För er som tycker att det kan vara svårt att förstå vad jag menar med bilderna.
1. Ska jag trolla?
2. Ska jag sjunga?
3. Ska jag spela piano?
4. Ska jag hålla tal?

Hjärnskakning

Igår när jag vaknade så började jag att krampa. Jag slov först i huvudet vid min säng, har en galler säng sen tv gånger i elementet och sen ramla jag ur sängen och slog i huvudet vid kanten av sängen och till slut slog jag huvudet i golvet. Jag började krampa pågrund av min diabetes. Jag hade för lågt blodscoker, men det måste varit fruktansvärt lågt. För det där har aldrig hänt förut och jag har haft diabets i 15 år! Fick använda en speciell spruta som jag till med glömt bort att den fanns, eftersom jag inte vart i något som helst behova av att få den. Efter den sluta jag att krampa men när jag satt nere vid frukostbordet och mamma prata om ullared fatta jag inget. Jag hade ju inte alls varit där? Sen kräktes jag fyra gånger hemma. Så mamma ringde sjukvårdsupplyssningen, de sa att vi skulle åka in direkt.  Kräktes även en gång till på akuten. Men behövde inte vänta på akuten så länge eftersom jag var prioterad till att komma in snabbt. Väl där inne kom jag knappt ihåg mitt personummer vilket fick dem att ännu mer rynka på pannan. Så fick dropp, och göra massa andra tester. De sa att jag hade en hjärnskakning och att jag inte fick sova på 12 timmar för det kunde va farligt sen fick jag åka in på en avdelning för de tyckte att jag borde stanna över natten. Men väl där på avdelning fick jag träffa en diabets läkare och han sa att mina värden bara såg bättre och bättre ut men det va ju tack vare droppet. Så efter nästan sju timmar fick jag komma hem, även om de ansåg att det kunde vara bra att jag stanna kvar så sa jag nej.

Jonas sov hos mig i onsdags natt och tur va det för annars hade ju ingen vetat vad som hade hänt. Jag minns ingenting. Det va Jonas och mamma som berätta för mig. Jonas sov även över i natt med för att de inte ville att jag skulle sova själv och nu sitter jag här med ont i kroppen och huvudet men det är bättre. Men får ändå inte göra något som helst ansträngande och ska helst inte vara själv, men mamma kommer hem om någon timma och Jonas åkte nyligen till Jobbet och sover här resten av helgen med så det ska nog bli bra :)

Mina inköp

Tre ansiktsmaskar, fyra burkar c-vitamin, mascara, lepsyl,spegel, smink borttagnigs medel, bodylotion, deoderant, topps, 2 hårinpackningar en för färgat hår och en vanlig, två tandborstar,rakblad till min rakhyvel, smink svampar och tamponger.Läkerol, tre tuggumipaket, snacks och tre måltidsersättningar.Sju par trosor och 2 bh.Blommiga hårspännen, vanliga hårspännen, nagelack, örhängen,armband och halsband.Två bikinisar och fem par strumpor.Dålig bild jag vet min kameran höll på att dö så förlåt men orkade inte. Men är ett par jeans leggins, ett par vanliga svarte lite tjockare, ett par till som är lika tjocka dock med blommigt material på sidan sen hel blommiga leggins.Grått linne, svart tröja med en dragkedja där bak sen en tröja till med lite stor ärmar, frän på faktiskt;)Film, väska och parfym.T-shirt och film till Jonas bara för att jag försöker att vara en bra flickvän hela tiden :)


Jag vann igen! :)

Jag vann inte bara minigolfen utan fick nyss reda på att jag vunnit en ny bloggdesign! Det är Emilia som ska göra min blogg design. Måste bara komma på hur jag vill ha den men vi kan nog prata ihop oss och komma överens om något fint :) Nu måste jag börja göra iordning mig för natten. Ska upp vid fem imorgon och åka klockan halv sex imorgonbitti till resecentrum därifrån åker vi med buss. Kanske är hemma vid en 9 på kvällen. Så får se om jag orkar skriva något då. Men vart tror ni att jag ska? Ni kan faktiskt få gissa! Det blir väl kul? :)

Ska jag till?
Stockholm för er som inte ser!


Minigolf och träning.

Nu har jag vart och spelat minigolf och efter det så tränade jag en timma. Körde crosstraining i 30 min sen styrka i 30 min, körde tre benmaskiner och två magmaskiner alla 3*25 så alltså 75 totalt. Så ni ser att jag kan va lite duktig ibland!

Innan det så körde jag alltså minigolf. Vi hade tänkt spela vid ett ställe som ligger typ 2km utanför stan men eftersom jag och tre till tyckte att vi kunde spela i stan istället så blev det så. Ingen av oss hade spelar där tidigare heller så :) Det ligger precis utanför där jag tränar med så perfekt! vi var sju styckna som spelade och jag vann! ;) Fick 71 slag och den som kom tvåa 77! Den som kom sist tror jag fick 86? Men ALLA var vi duktiga :) Hade ialf jätte kul och tack så mycket för att jag vart bjuden på minigolfen och även på glassen, fick en 88 att mumsa på faktiskt :) Tur för mig att jag känner så fina människor ♥

Solen sken tyvär inte hela tiden men va ganska skönt ändå :)Bilderna är tagna med min mobil den har 8.1 megapixlar.Dom hade namn på bannerna, tror jag aldrig sätt det på andra ställen förut?Den här bilden tyckte jag blev fin :)
Hoppas ni andra haft en fin dag! :) Nu ska jag svara på kommenatarer! (:3D

Jag skippa skolan dumt nog eftersom jag bara kunde räkna några få tal hemma, men va så trött och är fortfarande trött går inte att koncentrera sig då och verkligen inte när det är alltid någon som sitter och snackar. Skolan är aldrig lugn=/

Men! I fredags såg jag ju på 3D bio kom på att jag hade sätt det när jag va på cosmonova också så det va trots allt inte första gången ^^ Men jag vart besviken! Filmen va inte gjord för 3D, den måste ju vara anpassad annars märks ju inte effekterna. Liksom reklamen innan filmen börja va häftigare för då kom en fjäder framför anisktet på en. För den filmen som vi såg på reklam då är nämligen skapad för att se i 3D. Så om man ska gå och se i 3D ska man nog kolla upp innan om den är anpassad för det eller inte, annars är det bara en besvikelse. Visst bilden vart väl klarare och vart lite finare färger men mer en så vart det inte. Den här filmen kunde man inte se på vanligt vis heller sen kosta det tydligen extra. Dåligt Linköping! :0 Aja får se o man ser 3D nån annan gång och är nöjdare då :)


Jag i 3D glasögonen, så stilig är jag ;)

En underbar kvinna

Idag fyller Jessie år min älskade vän. Hon bor i spanien men är svensk! Alltså hon flyttade dit när vi slutade 3an, sen dess har hon bott där. När hon flyttade förlorade vi kontakten men sen när jag gick i sjuan så hittade hennes lillasyster mig på lunar. Hon är bara ett år yngre en mig och Jessie, så då började vi snacka igen! Sen betämde vi att vi skulle ses så när de var i Sverige ett år senare. Då sov de över hos mig och följde med till skolan sen va jag även hos dem våren 05 och sommaren 06. Men nu har vi inte sätts på snart fyra år? Det är helt sinnessjukt. Önskar jag kunde vara hos båda två nu. Särskilt Jessie eftersom hon har det lite jobbigt... Man vill ju finnas för sina vänner även om jag missat så mycket i hennes liv så älskar jag henne och saknar henne. Har faktiskt väldigt många fina och roliga minnen med henne ♥

På burger king april 05 i spanien.Vi hittade på mycket kul under de två veckorna som jag var där :)Snyggt ;)Har bara bilder på oss två tsm från 05 upptäckte jag nu :PJag hoppas att du vet att jag finns här för dig även om vi pratar sällan och inte sätts på flera år. Hoppas du får en fin 20-års dag och att dit flyg till London går! :)

I Dag

På dagens schema står det

- Möte
Räkna matte ( i skolan?? ) eller hemma?
-Träna
- Spela minigolf

Tror inte det blir några ändringar på det här, men det märks väl :) Nu måste jag försöka äta frukost men inte sugen på nått, hmm borde ha en affär brevid mitt hus.. Det skulle bli enklare då, eller ännu enklare om allt där inne var gratis! Men dröma får man ju ;)A chance

Är med och tävlar om en ny design hos Emilia. Hoppas jag kan vinna för är så trött på min design, har väl haft den säkert över ett år nu? Jaja förlåt Emil men jag har bett dig om en ny men du vägrar ju :/ Annars får jag hoppas på att det kommer fler såna tävlingar eller att någon annan vill hjälpa mig? :)


Nu ikväll har jag ialf kollat på talang. Alltså stör på på visa saker..


- Att bert sa att hon där där Jill inte har det där artist utseendet och hon va ju faktiskt en brottare. Blir så arg! Seriöst de som tar sina idoler pågrund av deras utsende är ju inte riktigt kloka! Om jag hör någon som sjunger bra så tänker jag aldrig på hur den ser ut! Om den är smal, tjock, finnig, tunnhårig, vacker, blabla, orka bry sig! Det handlar om hur man är på scenen om man har en viss utstrålning och scen framträdande, det handlar om texten och rösten. Inte om hur personen ser ut... Blir förbannad.. Ja!

Sen sa han till en annan kvinna, minns ej namnet men att hon nästan är för gammal? Men hallå? Talnag välkommnar ju alla talanger och åldrar! Ändra på de reglerna då om det sedan ska tjuras för att folk är för unga eller för gammla! Nae ibland fattar jag inte på mig Bert, han är oftast rolig och jag gillar han oftast men idag blev jag sur!


Jill, en super duktig tjej som är en av mina favoriter :)
Jag är uppvuxen med detta.

Jag minns.. gör du?

-när Greveholm var julkalendern

-”Vi drar till fjällen, fest hela kvällen, ute och glider på snowboard och skidor”

-REAs testpatrull

-S club 7 och A-teens

-Brum var din favoritbil och hjälte

-Lilla sportspegeln med Tom&Jerry i pausen…

-När Vintergatan 5A var först ut som sommarlovsmorgon

-Alla minns.. Dr Bombay

-Svingelskogen och Elektrik Banana Band var CDskivorna högst upp i högen

-när bolibompadraken studsade bland stjärnor mot en blå bakgrund

-”Du är så yeah yeah wow wow”

-när Sune åt snus, Rudolfs ben blev påkört och Håkan blev överkörd i Sunes Sommar

-Mimmi som gick på dagis och de släppte ut det rosa hattmonstret ur frökens skåp

-Björne och Snigel, och Anki och Pytte

-Gladiatorerna på fredagskvällarna klockan åtta

-Pelle Svanslös och Karusellerna sover

-Fångarna på Fortet på TV4

-”Hipp hurraaa för här kommer bumbibjörnarna! Studdsar fram igenom sagorna..”?

-Balt, Baltazar, Balt, Baltazar, Baltazar!

-Rädda Joppe "Död eller levande"!

-Smurfhits

-Dagens visa

-Eva & Adam

-DisneyDags, dags att sitta fastklistrad vid TVn

-Bananer i Pyjamas (aka B1 och B2)

PINGU!!! "Nuut nuut!"

-Trasdockorna!

-Grynet: TA INGEN SKIT!

-Jönssonligan och Cornflakeskuppen

-När alla dansade som galningar till "Ketchup låten", fast ingen hade nån aning om vad de sjöng..

-Simpor och Grodfötter

-På Rymmen på TV4 (Hjalle & Heavy)

-Småstjärnorna

-Lilla Aktuellt

-Luftens hjältar

-Filmen Selma och Johanna - En roadmovie


Finns mer såna här roliga listor, så det kommer nog fler :)


I love you.

Det behövs inget prat. Ett leende och din arm runt mig räcker så väl. I din famn stannar tiden och allt det andra i livet behövs inte tänkas på.Du har mig kvar. 15 månader

Grattis Maria! :)

Idag fylller min barndomsvän Maria 20 år :) Vi har känt varandra sen i sexårs då vi gick på samma sexårs och gick i samma klass fram till trean, vi leket en hel del när vi var små men slutade att umgås på friden när vi började fyran och inte hamnade i samma klass men självklart pratade vi då och då. Men i trean på gymnasiet fick vi bättre kontakt.  Hade pratat lite då och då under hela tiden men inte umgåts på fritiden. Nu har vi inte sätts så mycket pågrund av att hon varit och jobbat i sälen men nu är hon hemma igen så hoppas vi kan hitta på något igen snart! :)

Maria :)Jag va och bowlade i mars 09 med Maria och lite annat folk, på bilden är det Maria och lollo.Vi tog bussen till Vadstenna för att gå på måndags klubben, va under studentveckan, så va folk överallt!Tess och Maria! Hade förfest hos mig sen blev det bowling i oktober 09.Hade bara några festbilder tyvär men det får duga, fina är det ialf :)

Clash of the titansHandling: Perseus, född av en gud men uppfostrad av människan, känner sig hjälplös i sin kamp för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden från underjorden. Med inget kvar att förlora anmäler sig Perseus som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att förgöra Hades innan han kan ta kraft från Zeus och släppa fram helvetet på jorden. Han leder ett modigt gäng krigare mot en riskabel resa djupt in i den förbjudna världen. De slåss mot oheliga demoner och förskräckligavildar, men Perseus kan bara vinna om han accepterar sin kraft som gud, utmanar sin bakgrund och skapar sitt eget öde.Mitt betyg: Filmen var spännande och bra som jag redan trodde innan men en del saker vart jag besvikna på. Tyvär kan jag inte skriva vad eftersom då avslöjar jag delar ur filmen, men jag rekomenderar er att se den för jag gillade den och den hade sin charm och roliga kommentarer, sånt som jag tycker är viktigt i filmer, att man alltid ska få sig ett gott skratt också! Så den får 3,5/5 av mig

Ikväll

Nu har jag tränat och duschat så blir att göra iordning sig för kvällen snart. Blir bio ikväll, ska se filmen clash of the titans. Den ska tydligen vara i 3D med, har aldrig sätt med det men ska bli spännande, kan nog vara häftigt! Den verkar ialf spännande sen verkar det vara en hel del special effekter så blir väl extra bra att se den på bio och 3D med då :) Jonas har velat se den och smått tjattat om att vi ska se den i tre veckor nu så blir att se den ikväll för det har jag ju faktiskt tid för :) Sen blir det väl att vara hemma hos han resten av helgen. Mer är inte planerat!

Men blir väl dålig uppdatering eftersom jag sällan sitter vid datorn när jag är hos han eller någon annan.

Men hoppas ni får en fin kväll och en bra helg :) ♥


Den förbjudna staden ( dag fem i kina)

Utanför den förbjudna staden är det Maos porträtt som hänger!Ytan innanför murarna är hela 720 000 kvadratmeter och det finns 800 byggnader med totalt 8000 rum. Staden är världens största samling av bevarade antika träbyggnader som finns i världen.År 1406 påbörjades bygget som tog 14 år och 200 000 arbetare i anspråk innan det stod klart.Vår guide mark gick och höll i en svensk flagga ;)Det är bara så vackert! :)Dom här hade de vatten i ifall det skulle börja brinna och de så snabbt som möjligt skulle kunna släcka elden så va de alltid fulla med vatten!Till och med design på trappstegen!När den sista kejsaren puyi lämnade sin tro år 1912 va det slutet på staden som kejsar plats.Jag vill med ha såna fina broar där jag bor ;)Det är enormt!Mamma var glad :)Stiliga grejor ;)Fina rum eller?Jag kommer aldrig sluta beundra kineser :)Sköldpaddan betyder långt liv!Trädgården


Totalt så bodde 24 olika kejsare i den förbjudna staden.Utanför den förbjudna staden och jag vet att det vart mkt bilder nu men det är ju som sagt så stort och är mkt att ta kort på!


Fin dag :)

Vart en fin dag med Matilda, vi åt glass på Linköpings populäraste glass ställe sen gick vi hem till hennes mysiga lägenhet:) Fick hjälp med matten och fick jätte god mat! Vilken fin vän jag har ♥

Sen hälsa jag på Rebecca en snabbis med, komiskt nog bor hon ju våningen ovanför Matilda :)

Tänkte lägga in en bild på glassen men det krånglar och är så trött så får bli en annan gång! (:

Blir en bild på min fina Matilda istället :)Ras cricket- skin


Mer tips om vad du kan göra med din kärlek.

Ska iväg till Praktiken snart, sen efter det hem till Matilda. Kommer nog hem ganska sent ikväll och eftersom mina tips på vad man kunde göra med sin pojk/flickvänn blev uppskattade så gör jag en till, sen är det svårt att bara komma på sånt som inte ska kosta er ett öre, men livet är ju inte gratis;)

Följ med varandra och shoppa
- Jag har följt med Jonas och han mig när vi behövt grejor. T.ex när Jonas skulle köpa byxor fick jag i stort sätt säga vilka han skulle ta, vilket jag tyckte va kul eftersom jag inte alltid förstår mig på hans klädsmak (a) Sen uppskattade jag när han kom och sa åh vad fin du va i den där, ska du köpa den?

Dem här fick jag av Jonas då jag va fattig och inte kunde bestämma mig om jag skulle slösa pengar på dem fast jag inte hade råd. Då tog han kläderna och gick och köpte dem, den konstiga killen ^^Gå på museum - Museum behöver inte alltid kosta, där Jonas bor är ett turist ställe på sommaren och där har de några museum, sen har vi även varit på något om heter motor museum, det kosta men va inte så dyrt tror det kosta 70 kr.Den här är med i göta kanal tre ;)

Spela utomhus spel - Föra våren spelade vi kubb med hans familj och släkt, vi hade skit kul. Sen finns det ju även andra utomhus spel som crocket, bowl. Man kan ju spela de här spelen själva med varandra men jag tycker det är roligast om man drar ihop ett gäng.


Bild lånad från google

Gå ut och kolla på solnedgången
- Det har vi gjort på ett litet berg utanför hans hus sedan har vi även gått ner till sjön, och att sitta vid sjön va verkligen jätte fint och mysigt.Gå och kolla på en sport - Kanske är någon av er intresserade av en sport? Fotboll, speedway, basket?
Vi va och kollade på när mitt gamla lag spelade, eller det är bara nya personer som kör där ifrån när jag slutade men. Jonas tyckte det va roligare en vad han hade trott att det skulle vara!
Kan komma mer med tips nån annan dag, hinner inte nu. Ha en fin dag :) puss ♥

Den nya verisionen av fame.Handling: Fame är en berättelsen om ett gäng unga begåvade dansare, sånger och musiker. VI får följa dem under deras fyra år vid New York School of Performing Art där kampen om framgång och jakten på berömmelse är stentuff. Viljor testas, gränser tänjs och drömmar krossas. Enda vägen mot stjärnorna är talang, uppoffring och hårt arbete.Min åsikt: Som jag trodde så skulle jag gilla den nya verisionen av fame mer en den andra. Det känns som det är bättre skådespeleri, mer dans och musik. Sen tycker jag att den har en bättring handling även om mycket har sina likheter från den gamla verisionen, men jag har börjat gilla musik och dans filmer mer och mer även om den här inte va den bästa ;) Men den får 3,5/5 av mig.

Imorgon är det praktik som gäller sen tar jag en powerwalk hem till Matilda eftersom jag inte hinner träna, eller hinner gör jag väl men då blir det mindre tid med Matilda och jag "dissa" ju henne föra gången så måste ju ses extra mycket nu :)

Nu ska jag försöka sova. God natt ♥

För att gör det lite bättre.

Nu börjar mitt huvud göra ont aj aj, men klockan är ju inte äns nio och eftersom jag vaknar massa jämt och har svårt att somna om ibland så känns det för tidigt att somna nu, en skit dag det här helt enkelt. Åhhh morr! Jag skulle behövt räkna matte, varför har jag skjutit upp det? Nu hinner jag ju knappt att fixa det kapitlet jag gör nu.. Ja gillar inte mig själv nu, hihi :)

Bjuder på lite gladare bilder istället!

Firade Ronja när hon blev 18, december 08 och vi spelade våghalsMeli skulle härma någon av våra poser som vi hade gjort under kvällen och det blev min. Aa " trycka upp brösten"Jag fick ringa en pizzeria för att beställa en pizza med apa på!

Han som svara frågade om jag skulle hämta den eller om de skulle köra ut den, jag sa att jag skulle komma förbi. Sen ringde han upp och sa att de hade slut på apa, men de hade getter om jag ville ha. Men jag sa att jag tyvär va så sugen på apa så skulle ringa och kolla om de hade det på något annat ställe men tackade endå.

Hahaha han va sjuk och jag va ännu sjukare!Stoppa papper i näsan fick jag göra ja..Sen spelades det även våghals hos Martina innan sommaren under studentveckan!

Ha en toalett borste som mick, är fint ;)En hel del lustiga och skrämande sms fick man skicka till folk.. Jovars vissa undra nog vad jag fan höll på med när jag skicka de där smsen, eller fick ringa ett fint samtal!Den här gången fick Martina ha papper i näsan..Stoppa in en bannan i truten  ja men visst!Bara så ni vet.

Skaffa er aldrig magkattar!!! Gick åt skogens helvete att springa förut, börja redan då få ont i magen och sen börja mina vader krampa, tog mig runt spåret men mer en så va det inte. Skulle ha varit hos min syster nu, för hennes killa är mattelärare lr aa ialf nästan helt utbildad, så skulle fått hjälp med matten. Men kan knappt stå upp för att det gör så ont och sen svider ögonen av trötthet och huvudet är tungt, men kan inte somna en. Så ska nog kolla på någon film och bara försöka slappna av!

Ni andra kan ju tycka synd om mig så länge så kanske jag mår bättre sen (A)

Ja något sånt känner jag nu! Tror bilden är tre, fyra år gammal.


Ett kort men roligt klipp.

Hittade den här på datorn förut, har verkligen inget minne av att jag hade den. Det är ialf från Norrköping när Rix fm va och spelade där sommaren 07. Väldigt kort, men kul!" Åh han har lökar"

Precis hemkommen från läkaren, fått recept på sömnmedecin, äntligen! Hoppas jag kan få lite mer sömn nu en 4-6 timmar per natt och sen vaknar jag ju en så där 3-4 gånger under natten med.. Är skit trött nu med men kanske beror på mitt dåliga hjärnvärde? Tog nya prover nu eftersom det va nästan farligt lågt föra gången.. =/

Nu ska jag ut och springa en kort runda, ingen ide att försöka sova ialf..

Startar även en ny kategori nu, eftersom det här är mitt första "egna" klipp och inte något youtube klipp så får kategorin också heta "mina videos"

Föredrar datorn framför sin familj.Manen och tjejen hade varit tillsammans sedan ungdomen, men nu ville han hellre sitta framför datorn en att umgås med henne och sina barn, han kunde sitta vid datorn 10 timmar om dagen och själv säger han att han inte har något problem... Om inte han är databeroende så undrar jag vad det är?

Här kan du läsa hela artikelen

Himmelska fridens torg ( Dag fem i kina )

Det här torget är 50 hektar stort!Ståtliga lejon som de har lite överallt, fina är dem :)National huset.Minnes staty av soldater.Vakt!Något Mao hade skrivit på, men minns inte vad?Fin tyckte jag :)Hitta på något med pojk/flickvännen?

Jag vet att det kan vara svårt att hitta på något ibland med sin kära, ofta blir det att man kollar film och snackar, visst är det mysigt men kanske kan bli tråkigt i längden. Jag själv som har dåligt med pengar vet också att det gör det ännu svårare att hitta på saker att göra men nu har jag ialf lite tips till er vad jag och Jonas kan hitta på för roligheter.

Spela spel -Vi har bland annat spelat Yatzy, skippi och andra sällskapsspel. Vi har även haft en spel kväll hemma hos Nina med en av hennes killkompisar då vi spelade geni och twister och vi hade faktiskt kul, särskilt när vi spelade twister ;) Sen drog även tiden iväg! :)
Gå på promenader
- Det har vi gjort flera gånger, där Jonas bor finns flera fina naturstigar sen har vi även gått inne i stan runt något som heter kanalbanken och det är både en lång och fin runda! Där jag bor är det väl inte så kul eller fint att gå ut i, men vi har ju stångån som ligger inne i stan som är super fint. Det är både skönt och hälsosamt att komma ut och när man går och pratar eller tar kort på den fina naturen så tänker man inte på tiden och plötsligt har man varit ute längre en vad man trodde!Baka
- Visst om man bor själv kan det här kosta en slant men annars finns troligen en del saker hemma som man behöver till bakningen eller så kan man ju baka åt hela familjen så kanske man slipper betala! Jag och Jonas har bara bakat en gång och det va till julen, min mamma ville då ha julgodis så vi slapp att betala något efter hon köpte hem det som behövdes :) Det blev ialf knäck och hallonkola ;)Gör en mysig middag - Ja det här kan väl också kosta men allt kan ju inte vara gratis ;) Vi lagar ju mat lite då och då men tror vi bara haft en liten mer finare och mysigare middag, två gånger? Sist vi hade det va när vi gjorde kottleter i ugnen och hasselbacks potatis, super gott :) Då laga vi mat tillsammans se gick vi upp och satte hos i Jonas och deras tv rum för att snacka och kolla tv, mysigt tkt jag ialf. Sen en annan gång åt vi kräftor och rostat bröd med champijoner på, satt även då vi tvn, ska man väl inte göra men hade mysigt ändå. Har ju varit ute och ätit på resturang några gånger med, men tänkte inte skriva mer om det nu eftersom jag mer tänkte skriva om det som inte kostar så mycket eller inget alls :)Spela tv spel - Nu menar jag inte såna här tv spel då man sitter och kör vid en kontroll eller vad man säga säga, det har vi med gjort men inte lika roligt att titta på :0 Där emot har vi kört wii- fit några gånger eftersom hans lillasyster har det. Det är både kul att spela och kolla på eftersom man spelar med kroppen. Skulle även vilja sjunga sing star men Jonas och gärna med lite annat folk, får väl kolla med nån om de har det :)  Har tyvär ingen bild men får duga ändå.

Nu har jag ialf gett några tips, om ni vill så kan jag kommer med mer tips någon annan dag :)

Vattenfalskan glömd!

Jag vet inte hur många gånger jag har glömt att ta med mig min vattenflaska till gymet nu. Brukar köpa en flaska vatten då med någon smak, men nu upptäckte jag det inte förens jag bytt om och var klar för att gå ner och träna. Hade heller ingen lust för att gå och slösa pengar på det. Kostar ju ändå en 20, blir mycket i längden. Måste lära mig att ta med mig vattenflaskan för man blir ju törstig. Jag stod och drack lite ur en kran men då blir man ju lite blöt i ansiktet me. Sen ser det lite fånigt och roligt ut att stå där känns det som. Ja lite larvig är jag kanske men vattnet smakar bäst hur vattenflaskan ;)

Steffis fina vattenflaska som hon tog kort på när vi hade innebandylägret 08.Är du rasist?

I fredags när vi skulle dra hem mötte jag min kompis Maria utanför en krog. Jag stannade och pratade med henne för hon mådde inte så bra. Sen kommer en kille fram och börjar tjaffsa bara sådär, jag säger åt han att gå däifrån och han svarar bara med att han får vara var han vill. Jag säger åt han att han inte behöver stå och tjaffsa med oss för vi vill vara ifred, då kläcker han ut sig, men är du rasist lr? Både jag och Maria blir skit irreterade men som tur är ser vakten att han inte låter oss vara i fred så efter han slagit till och tjaffsat med vakten kommer polisen och tar han.

Men det va inte det jag skulle skriva om utan att om man inte vill prata med en som är utländsk eller om man säger något drygt så är man rasist? Nej absolut ALLA är inte så men det har hänt mig och mina kompisar många gånger att vi fått den frågan för att vi gett en diss, men om man dissar en svensk du hörs inget om det? Varför ska man använda ordet rasist till situationer som inte ens har med saken att göra? Nu på facebook har det startas grupper som att " vår flagga och nationalsång är inte rasistiska" Nej självklart är det inte de! Varför skulle det vara det? Ska vi börja ha Iraks nationalsång istället så de ska känna sig välkommna? Jag menar om jag flyttar till ett land förväntar jag mig inte att de ska börja spela Sveriges nationalsång för mig! Menar vi måste få ha kvar våran kultur och de firar ju sin kultur med sina vänner här i Sverige. Min kompis är Iranie och jag har varit med när de har haft fest och det är klart de ska få ha sina fester, det är klart de kan flagga med sin flagga utanför deras dörr.

Det som är rasistisk är att döma utläningarna och säga att det är värdelösa och inte kan något fast man inte känner dem. Det finns de som bråkar de finns de som skiter i att lära sig de svenska språket och ja de gör jätte fel! Men de finns de som försöker men ändå får ta skit och man ska behandla svenskar och utläningar på samma sätt tycker jag. Man ska gå efter hur de är som person, vad de har för utbildning och erfarenheter om de söker jobb. Inte från vilket land de kommer ifrån!

Så alltså att svenska flaggan och våran nationalsång skulle vara rasistik är hur larvigt som helst, det är som att den som sagt det från början vill starta ett bråk mellan oss och våra invandrare. Klart man blir sur när vi ska behöva ändra på våran kultur bara för att det ska verka rasistiskt när det på något sätt inte är det!

Aja jag är ialf inte rasist men man behöver alltid försvara sig efter såna här inlägg.. Eller?

Så vad ska jag säga, jag har vart tsm med en syrianie, jag har kompisar som är greker, iranier, muslimer? Ja hoppas att ni fattar vad jag menar ialf..

Vi slutar aldrig att roa oss

Föra våren bestämde jag och Carro att vi skulle ta en tur på stan. Men ingen oss hade pengar så jag kom med iden att vi skulle prova kläder vi tyckte va fula, som inte passade ihop med varandra eller som såg lite roliga och
konstiga ut på oss, sen va det bara en kul grej med grimaser och foton också.

Vi började med att gå in i en dambutik, jag har ett bälte runt huvudet och halsen, och kläningarna tyckte vi va skapligt fula, inte våran still ialf!Det här passar inte riktigt ihop va?Den här tröjan var mega stor i armarna och på mig hade jag gula leggins, jag tkr det va fult! Men lovar att det va mkt fulare i verkligheten en vad det ser ut att vara på bilden!Det är så trendigt när man har lappen kvar på brillorna;)Tröjan Carro har på sig tkr jag påminer om en stickad tröja pippi hade på sig i nåt avsnitt!Vi hade kul och de där tröjorna stack som fan, så det va inga sköna att ha på sig, men kul va det att prova kläder som man inte skulle brytt sig om att kolla efter annars! Så ett tips till er om ni inte har mycket pengar eller vet inte vad ni ska hitta på! :)

Så där ja.

Efter att segat och slöat nästan hela dagen så tog jag tag i att träna en stund, men orka dock inte åka in till gymet så vart att träna här hemma. Har nämligen en dvd med ett tränings pass som heter Effektiv förbränning, man kör både styrka och konditions övningar och det finns en nivå för de som inte tränar så mycket eller vill ha mer lagom och den andra nivån är mer för de som är riktigt hurtiga. Man kan köra i 35 eller 50 min då ingår även stretching i den tiden.

Tänkte visa en bild på hur dvdn ser ut men verkar vara något fel på min kamera för kan ta kort men sen när jag sätter i memorie sticket  eller sladden till kameran i datan så hittas inte bilden :S Fan om min kamera gått sönder :(

Aja vart med Linkan i två timmar eller något sen dissa han mig för annat, killar alltså ;) Nej då men va trevligt att få umgås med han en stund ialf :)

En bild på han som är från i Februari, han ser inte direkt ut så nu som han gör på bilden där. Han har liksom mer hår på skallen (Y) :)


Seg

Jag är sjukt seg har inte gjort mycket hittils, hade tänkt och träna så får väl göra det snart. Sen skulle jag ha träffat min Rebecca men hon trodde jag skullle komma runt 13 och inte senare för hon fick lite förhinder så hon va tvungen att göra saker ikväll så då kan vi ju inte ses när jag hade tänkt att vi skulle ses. Så då kan vi inte ses för nu är ju klockan över 14 och jag har fortfarande inte gjort mig klar och tar ju nästan en timma att komma till henne :/ Illa att jag är så seg. Men, men jag orkar inte stressa eller fara runt jämt :0 Har det fullbokat i veckan som det ser ut nu!


En jag från 07.


Allt flyter

Jonas köpte film på Konsum i lördags då va det tre för 99 så då fick jag filmen allt flyter eftersom jag såg den på bio julen 08 med mamma och tjattade om att den va så rolig. Han är så snäll min Jonas :)Handling: En vild svensexa och ett svidande nederlag i innebandy väcker Fredriks passion för manligt konstsim. Han försöker övertyga sina gamla polare att börja simma, då det finns en chans att få tävla med laget i VM. Men vägen dit är allt annat än enkel. Måns Herngrens nya film är en komedi med "underdog tema" som handlar om manlig vänskap, omvänd könsdiskriminering och familjerelationer som sätts på riktigt hårda prov.Mitt betyg: En film som skiljer sig lite från alla andra. Den är rolig och har en fin charm på det hela. Jag tycker den har klockrena kommentarer och det är såna här svenska filmer som jag älskar! Men den är inte heller min favorit men jag rekomenderar den ändå och den får 4/5 av mig.

Bilder från valborg.

Steffi och SofiaNiklas, Martina och SandraSofia och Steffi hamnar ialf på bild :)


Hanna och IdaJonas har roligt :)Foto krig va det ja;)Hanna ser lite förvånad ut ;)Avslutar med en bild på Steffi, vart inga mer för jag är lika dålig som vanligt på att ta kort :(Valborg och resten av helgen.

I fredags blev det grillning och förfest hos mig, några tjej kompisar plus Jonas och våran killkompis kom på besök, det blev en massa snack och skratt som vanligt med dessa fina och trevliga människor. Vid halv tolv vart det ett besök på krogen träffade Jonas kusin  och en kompis som även jag känner sen tidigare, umgicks när vi var yngre ganska komiskt:P Träffade lite annat folk med men mest killkompisar men lika kul det eftersom flera av dem har jag inte sätt på ett tag. På krogen fortsatte snacket, skrattandet och så blev det även dans såklart! :) Så vart en bra kväll tyckte att det va lite mindre folk en vad det kan vara annars men det va ju inte dåligt med folk heller så :) Kom nog inte hem förens vid fyra på morgonen nån gång men så går det när jag möter mina vänner på vägen hem (A)

I lördags vart det att sitta och snacka med Jonas och Nicklas sen på kvällen kollade jag och Jonas på två filmer och idag har vi suttit ute i solen och även gått en liten promenix. När han åkte hem blev det träning på motions cykeln för min del :)


Blir en bild på min hund för att även hon älskar solen :)RSS 2.0