En månad i Melbourne.

Nu har jag varit här i Melbourne en månad. Tiden går inte saktare här. Fast helgerna skulle gärna få gå liiiite saktare. 
 
Förföra helgen hängde jag ialf på Brighton beach med Nora, och Hanna. Sen drog vi till svenska kyrkan på grillkväll. Fick äta knäckebröd! Så gott! Hatar ju ljust bröd som de äter här.
På söndagen vart det st kilda festival. 
Massor olika stånd, med mat, och schysta saker att köpa. Australienska band som körde och en jädrans massa folk. 
 
 Föra veckan var jag på stranden två gånger. En gång med en fransk tjej, och andra gången med några tyskar. Var även på Victoria night market med Hanna. Fixade även mitt bankkonto. Trodde jag var dum i huvudet som inte kunde ta ut pengar. Men hade bara blivit något fel med koden. Så nu funkar det! Simmat tre gånger i 30 min. Eftersom jag alltid blir sjuk när jag börjar träna så följer jag en läkares råd att ta det väldigt lugnt i början, sen efterhand bygga på. 
 
Föra helgen åkte jag och Nora ett tåg i en vacker natur. Har massor bilder att visa. På söndagen träffade jag två tjejer och hängde på stranden i st kilda. 
 
 
Den här veckan har jag varit i botaniska trädgården med en av tyska tjejerna jag träffade på söndagen. Sen har jag varit och shoppat med den franska tjejen. Stor städat mitt rum, tvättart alla sängkläder, handdukar och kläder. Dammat, och dammsugit. Tagit en powervalk på 30 min, simmat två gånger. En gång i 45 min, och en gång i 30 min. 
 
Jag tar det väldigt lugnt här. Orkar inte hitta nya kompisar varje dag, och många jobbar på dagarna. När jag slutat på kvällarna blir det så sent att komma hem om jag ska göra massor saker. Måste även tänka vad jag lägger pengarna på. Om jag ska ha råd att göra allt jag vill göra. Är rätt uttråkad visa dagar. Då jag hemma i Linköping alltid gjorde något. Men får se hur allt går.
 
Vill även tacka för alla stödjande kommentarer om min diabetes. Har fortfarande mycket problem med den. Men lite, bättre är det! 
 
 

Besök på skola för barn med funktionshiner - Gambia.

Efter att vi varit iväg två dagar i byarna så hade vi en ledig dag. Men ville jag ta det lugnt? Nej jag ville ta vara på varenda sekund jag hade i Gambia. Igenom min lärare och en kille jag blev kompis med i Gambia så fick jag kontakt med en tjej från Holland. Hon hade varit volontär på en skola för barn med funktionshinder. Så tack vare henne fick jag åka och besöka skolan. Med mig hade jag Janina som var med på resan och Casper som var med och filmade våran resa. Barn med funktionshinder är inte riktigt acepterade i Gambia. Visa familjer tar livet av sina barn när det märker att något är "fel", visa lämnas bort. De kan inte gå runt på gatan som vanliga personer, många ses som djävulens värk. Helt sinnessjukt. Det har heller ingen riktig struktur på skolan, kände jag, Alla var blandade med olika diagnoser. En kille hade en lätt utcecklingstörning, han var jätte smart men de kunde inte ge honom den utveckligen han behövde. Han fick stå still med andra, som hade mycket grövre utvecklingstörning en han. En tjej där var schizofreni, liksom man blandar inte pyskisk sjuka med de som har aspergers och andra diagnoser. Det var tufft att få höra allt. Men barnen där var helt underbara. De rusade fram, hoppade upp i min famn och kramades hela tiden. Underbara ungar som borde bli så mycket mer respekterade!
 
Självklart visste personalen att vi skulle komma, och vi hade frågat innan om det var okej att filma, ta bilder och visa upp :).
 
 

Livet i Melbourne.

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Jag mår inte särskilt bra i kroppen. Min diabetes är ännu värre. Ligger jätte högt, till att komma ner till att jag nästan svimmar. Jag vet inte hur jag ska göra. Äter regelbundet och fuskar inte med godsaker. Får bara stå ut helt enkelt. Har en liten förkylning med. Så de gör de ju värre. 
 
Stora killen började ialf skolan föra torsdagen, och de andra i fredags. Så när de var i skolan föra fredagen träffade jag en tysk tjej. Vi satt på stranden en stund. Men gick hem till mig sen, då det blåste och var kallt.  
 
I måndags var jag även och kollade film hemma hos en tjej. Men kom försent, så missade snacket och början av filmen. Men filmen var bra! 
 
På eftermiddagarna hämtar jag lillen runt 15. Sen går vi hem, ger han mellanmål, tvättar deras uniformer om det behövs. Förbereder middag, eller är med på deras simning som i tisdags. 
Sen när vi ätit middag så brukar jag plocka undan. Slutar mellan 17-19. Hittills har det blivit runt 18. 
 
Lillen har tappat en tand. 
 
Påväg phem från skolan. 
 
Idag har jag varit på banken och fixat pinkod till mitt bankkort. Måste bara fatta hur man ska ta ut pengar nu med :) Sen mötte jag upp den tyska tjejen. Vi köpte yoghurtglass, och chillade vid havet. Varit dåligt väder här, mycket mullet och blåst. Men både idag, och igår har det varit toppen väder! 
 
Helgerna längtar jag till! Då lever jag, och har kul! Föra fredagen så mötte jag upp Nora. Sen vilsade vi runt lite, innan vi möte upp ett svenskt gäng. Vi gick först till en klubb som var ett gammal mentalsjukhus. Man fick sprutor i sin drink. Sen gick vi till ett ställe där de hade bar på taket, så häftigt! 
 
I lördags var jag med i Paulina i den botaniska trädgården i st kilda. Mysigt! Gick och la mig redan vid 9 på kvällen, helt slut! 
 
I söndags gick jag och Nora en gratis turistvandring i stan. Den höll på i 3 timmar. Vi hörde knappt vad guiden sa, då det var massor trafik runt hela tiden. Hade redan gått förbi de flesta ställena också. Så när det var 20 min kvar så gick vi och åt istället, och fikade. 
 

Om jag inte har ont i halsen nästa vecka så ska jag börja köra tre tränings pass i veckan. Brukar oftast bli sjuk när jag tränar. Men tänker bara köra 30 min, i början. Hoppas på att hitta mer folk att hänga med här i närheten, och att min diabetes ger sig. Jag kommer inte klara av osociala veckor i för lång tid. Men som sagt, jag ger allt tid! 
 
 

RSS 2.0