Hoppets stjärna. ( Mitt bidrag Juli månad)

Hoppets stjärna ger barn en chans till ett bättre liv i fattiga länder genom utbildning, hälsovård och näringsrik mat. De borrar även i brunnar, bygger damar, utbildar föräldrarna och ger stöd till kvinnor. För att insatserna ska bli hållbara försöker hoppet stjärna att påverka och samarbeta med myndigheterna, orginastioner, grupper och individer som påverkar barnets livsituation i barnets respiktive land. Något de också jobbar med är barn med funkitionshinder, de ger delvis stöd till dagverksamheter och kunskapöverföring till de berörda. De jobbar bland annat i Brasilien, Argentina,colombia, filippinerna,kina, Lettland, Ryssland och några fler med sina olika verksamheter. De har massor bra på sin sida om hur de jobbar i de olika länderna. I Fillipinera t.ex jobbar de med utbildning för barnen.
 
Jag tycker den här orginastionen verkar väldigt seriös och så hjälpsam på olika sätt. De hjälper verkligen till med det som behövs. Deras hemsida gav massor bra information. Allt är så viktigt. Mat för att kunna växa och må bra. Utbildning för att kunna skaffa ett jobb eller flytta till ett annat land/stad. Sjukvård för att slippa oödiga sjukdoma som många får då de inte har möjlighet att vaccinera sig som här i Sverige. Jag ska skänka som vanligt en gångs summa på 100 kr. Man får välja själv om man vill att det ska gå till rent vatten, flickor, en bra start i livet, återupp byggnad i Haiti,mat och utbildningsmaterial, borra brunnar i Kenya,familjer i Lettland och lite andra saker. Sjukt bra att man kan få bestämma själv vad man vill att det ska gå till!
Gå in här för att läsa mer http://www.starofhope.se/
 

Bilder från gröna lund.

 

Everybody hurts, everybody screams, everybody feels this way.

I måndags vart det att gå upp kvar i fem redan då vi skulle försöka få i oss lite frukost innan bussen till flygplatsen gick vid halv sex. Flyget gick vid 07.30, fick byta i Riga så tog väl en fyra timmar ungefär att flyga. Var i Rom runt 13, så när vi kommit fram till hotellet och fräschat upp oss lite gick vi ut och kollade runt massor. I tisdags åkte vi hop on hop of buss. Fanns flera såna och den vi skulle ta hittade vi inte först sen fick vi vänta länge på den innan den kom och så gjorde vi det första stoppet på vatikanen då hade vi redan förlorat fyra timmar på dagen, men sen flött det på bättre och vi hann se flera saker. I onsdags besökte vi colesseum bland annat och en jätte fin park! I torsdags köpte vi biljetter till ett vattenland då det var sjukt varmt, men bussjäveln kom aldrig!!! Men fick pengarna tillbaka ialf, så då bestämde vi oss för att åka en bit utanför Rom som vi hade tänk för första början. Så åkte till ett ställe där det var fullt med sjukt fina fontäner, resan tog väl en två timmar. Men staden var så mysig så det gjorde inget!
 
I fredags vart det att åka vid 11 till flygplasten, de jäkla flygbolaget strulade som fan, kan berätta om det mer sen då jag ska rekomendera er att inte åka med dem! Flyget lyfte ialf runt 14:30 försent så klart så var väl inte hemma i Linköping fören vid 23 tiden! I lördags vart det att åka till Jonas, han har ju flyttat in i sin lägenhet nu för ett par veckor sen och den är så fin! De är lite små saker kvar att fixa och soffan har t.ex inte kommit en men när allt är helt klar kommer den vara typ perfekt! I söndags kom Tuva och Leo som ska stanna hela veckan så vart att leka med dem och mysa med min pojke!
 
Idag har jag varit på fenomemagasinet med mamma och barnen sen gått runt lite i gamla linköping och tittat på ställen som jag eller dem inte varit på förut. Sen tagit en powervalk på 6,8 km.
 
Bild från femöre.

Cheerleaders på karnevalen.

 

Hemma från Rom.

Kom hem från rom i fredags vid 23 tiden då jag rest hela dagen. Vi har ätit sjukt god glass, åkt hop on hop offf i två dagar. Sätt massor historiska byggnader, statyer och vackra fontäner. Åkt tunnelbana och buss till en stad utanför Rom. Haft bra väder förutom onsdagen då de var molnigt och sjukt kvaft, inget skönt alls. Tror man ska åka till Rom tidigt på våren eller hösten för var nästan för varmt att gå och kolla runt. Vill man ha en avkopplande semester ska man inte åka dit mitt i sommaren heller då trafiken var helt galen och sjukt mycket folk. Men rekomenderar främst att åka till Rom till de som är intresserade av histora, då det finns mycket gammalt att se. Jag tyckte mest om fontänerna, tror jag hade gillat staden mer om jag åkt när det inte var så varmt och högsäsong eftersom det kändes rätt stressigt hela resan. Vi var ju där i 3 och en halv dag. Det räckte för oss som var rätt slut efter att ha varit ute från 9-21/22 på kvällen. Men ja det var kul att se Rom! :)
 
Bilder kommer väl nån gång när ja har tid och ork att fixa med det!
 
Jag på femöre.

Nya stan i Prag.

 

Hold me down, hold me now I'm safe, I'm sound when you're around.

I måndags var jag med Natta vi tog en fika i valla och sen var vi hemma hos mig en sväng. Hade tänkt träna på kvällen men kände mig hängig igen och kände av halsont så blev ingen träning. I tisdags. mådde jag lite bättre men kände att jag fick ta en paus från träningen helt och hållet för att bli helt bra. Så vart att ligga ute i solen och läsa. Sen på kvällen blev det att damsuga, damtorka, plocka med lite grejor och packa. I onsdags vart det att fira föddelsedagen på grönan med Carro. På kvällen vart det att åka till hennes kompisar Martin och Mia för att sova där. Martin hade bakat en god tårta till mig, så snällt! I torsdags vart det att gå på stan en stund i stockholm innan vi åkte hem.
 
I fredags blev det att åka till bergs slussar med Rebecca. Äta glass, snacka och hänga! Igår vart det att åka till Söderköping, titta runt och äta glass på smultronstället! Idag har ag vart lite med Jonas och packat. Ska snart åka till Stockholm för att sova där då flyget till Rom går 7.30 imorgon. Måste byta flyg tyvär men skulle blivit så dyrt om vi skulle åkt direkt.. Kommer hem sent på fredag kväll så får se när jag har tid med bloggen!
 
Bild från Albuferia.

Mina födeldags presenter.

Av världens finaste Nathalite fick jag ett litet gulligt kort och jätte fina smycken!
 
Av min bror och hans familj fick jag nagellack, örhängen och 150 kr på H.M. Leo hade varit med och valt att jag skulle ha blåa örhängen och blått nagellack ;)
 
Av syster och familj fick jag två kockböcker, en kylskåpsmagnet på Alexander och jätte fina ringar.
 
Av min kusin med familj fick jag ett kort,necessär body scrub, body lotion, smink borttagning, deoderant, nagel sax, naggelack, badskum och en fin tunika.
 
Av mamma fick jag body lotion, dusch cream, stegräknare, presentkort på H.M 200 kr och äkta converse eftersom hon tyckte det var dags att jag hade ett par rikigt skor för en gång skull och lite dyrare skor en de som kostar 100 kr och bara håller ett år högst! Sen tyckte hon synd om mig för att när jag köpte mina oäkta "converse" så fick jag två par höger skor  som jag gått runt i för att jag inte tänkte på det först ( bara att de är obekväma ) och plånboken var ju snodd den dagen med...
 
Av Jonas fick jag ett par snygga jeans. Enligt honom skulle jag visst få någon mer present senare då han som vanligt är ute i sista minuten och köper presenter ;)

Mer från karnevalen i Valdemarsvik.


Tecknat, komedi, action.

 

Hatt provning!

Jag och Carro var inne i en affär i Stockholm idag och provade hatar. Hade jag varit rik hade jag köpt allihop och skänkt bort till er! OBS varning för en ofixad jag och lite "skuma" bilder ;)
 
 
Vilken hatt tycker ni var snyggast? ;)
 

22 år idag.

För 22 år sen föddes jag idag. När jag var liten ville jag byta namn, alltid leka kille i lekarna och de ända tjejiga lekarna jag gillade att leka var med barbie och dockor. I lågstadiet hade jag en lärare som hatade mig för att jag var så busig och inte som de andra tjejorna. Jag hade kort kritvit hår och gillade pojk kläder. I mellnastadiet var jag klassen clown. Jag var snäll mot alla men jag busade, skämtade och var ofta dryg mot lärarna. I högstadiet hade jag det väldigt tufft. Inom två år hade fyra personer som stod mig nära dött, två av mina närmsta vänner måde väldigt psykiskt dåligt och jag försökte ta hand om alla samtidigt som jag fick hålla mig hem ifrån. I 9an började jag med innebandy och jag älskade det. Jag träffade nya vänner, gick igeom kriser med laget och vart nära vän med Martin vår tränare. I gymnasiet trivdes jag inte. I klassen jag gick i fick man inte umgås med de som var "annorlunda" jag var snäll mot alla och blev därför inte så omtyckt av de " coola" men jag hade Steffi och Emil som fick mig att ändå ha kul. Jag fick flera nya vänner som jag festade väldigt mycket med. Jag levde ett hektisk liv. Efter gymnasiet gick jag ett extra år för att jag missade mycket i 2an. Jag var sedan arbetslös i ett halv år innan jag fick jobba inom olika jobb fram till nu.
 
Jag har haft 9 olika jobb, gått från att knappt klarat G i visa ämnen på högstadiet till att få VG och MVG i gymnasiet. Jag har besökt 19 länder. Träffat kompisar som jag umgåts med ett tag, kompisar som man börjat tappa kontakten med och kompisar som jag har kvar en idag. Innan jag träffdes Jonas strulade jag runt och lätt mig såras. Jag har gått från att festa varje helg i två års tid till att festa nån gång i månaden. Jag har egen ekonomi, jag sköter mig själv och jag kämpar. Jag har så mycket fina minnen som svåra. Folk har ingen aning om vad jag gått igenom men jag har aldrig gett upp. Det har tagit mig 22 år innan jag fick chansen att flytta, chansen att komma till något bättre och börja tro på mig själv. Även om jag hatar att fylla år och redan har ålders kris så är det nu jag hoppas på kan vara starten på mitt liv att komma ifrån allt jag inte behöver och kan jobba på det jag vill ha i mitt liv. Så det ända jag önskar mig som varje år är att mina nära och kära ska få må bra och mest att mamma ska bli frisk. Lång inlägg från en tjej som hellre fyller 15 en 22!
 
 

Park i Prag.

 
Den här parken var väldigt stor, lång och bred. Fanns massor gångar att gå och massor fint att se. Verkligen en park man borde besöka om man åker till Prag. Parken låg bara 5 min från vårat hotell. Det var massor som sprang, cyklade, åkte inlines, skateboard. Var ute med sina hundar, barn som lekte, folk som satte och åt, pratade eller bara strosade runt!

Kalas för Leo och mig i lördags.

Leo fyllde ju som sagt år i fredags och jag fyller imorgon så det blev att åka till oxelösund där de bjöds på mat och tårta. En super god tårta och en sån söt tårta fick jag. Har väl bara gillat två tårtor innan. Så Sandra ska vara stolt över att hon får mig att älska denna tårta! Min syster, och kusin med familj var där också. Jag fick fina presenter som jag visar någon annan dag!  Får väl mer av mamma sen nån gång i veckan ( är inte hemma imorgon då jag ändå inte brukar bli firad den dagen jag fyller ). Vet att några bilder är suddiga men min mamma har tydligen inte lärt sig ta kort ännu:P
 

Karneval i Valdemarsvik.


Video från Risten - Lakviks järnväg.

 

I am strong when I am on your shoulders.

I måndags vart det att jobba, växla pengar på forex och gå på stan med Jonas. I tisdags vart det att åka till Prag. När vi kommit fram till hotellet och fräschat till oss så gick vi ut och kollade runt. Hamnade i en mega stor park som var så vacker!  I onsdags var vi ute i elva timmar och kollade runt i gamla stan, jude distriktet, lilla sidan. karlsbron och borgområdet. Såg en himla massor fint! I torsdag gick vi runt i nya staden, och tittade på det vi hade missat under onsdagen. I fredags vart det att åka hem. Stannade på ett flygplan som man kunde fika på och sova över i, visar bilder från det nån gång. Sen åkte vi förbi Oxelösund för att gratta Leo, min brors son. I lördags vart det att fira Leo som fyllde I fredags och så mig som tyvär fyller nu på onsdag. Idag har jag fixat med lite grejor och kollat på massor glee avsnitt. Skulle städat och tränat med var tanken, men känt mig hängig hela dagen och såg nu att jag hade lite feber. Men brukar ha en dags feber lite då och då så är nog bättre imorgon! :)
 
Bild från gamla stan i Prag.

Gamla stan i Prag.

 
 

Leo börjar bli stor!

 
De här bilderna är från Marholmen 2008. Leo är bara ett år här och nu fyra år senare är han fem år! Han fyllde fem år igår! Den busigaste, knäppaste och tuffaste killen jag känner. Man blir varm i hela hjärtat av den här killens ord, funderingar och allt han gör. Han är så fin! Jag är så stolt över honom. Världens bästa Leo som jag alltid kommer ställa upp för!♥

Hemma från prag.

Jag är hemma från Prag nu. Har vart hemma sen halv 20:30 typ men inte orkat skriva. Landade redan runt 14 idag men vart på lite andra äventyr innan jag landade här hemma ;) Har ialf haft det bra i Prag. Gått i 10 timmar i sträck, fått blåsor under fötterna, sätt otroligt mycket vackert, haft fint väder och blivit förälskad i en ny stad. Ni som missat Prag måste dit. Det är något man ska uppleva! Jag har hur mycket bilder som helst, men jag orkar inte fixa med bilderna nu då jag knappt vet vad alla bilder är på. Såg ju hur mycket kyrkor, statyer, gångar, områden, parker, byggnader, hus och andra ställen som helst!
 
Jag i valdemarsvik.

Park i Lissabon.

 
När vi skulle åka hem från Portugal fick vi ju vänta jätte länge på flyget så vi tog en promenad från flygplatsen och hamnade i den här fina parken. Bara 1-2 kilometer från flygplatsen!

Mot Prag!

Imorgon vid 12 flyger jag till Tjeckien - Prag med Jonas. Vi åker hem på fredag förmiddag. Så bloggen får lite semester. Kommer upp ett tidsinställt inlägg på onsdag morgon men annars bloggar jag väl när jag är hemma igen. Att resa är ju det bästa som finns!
 
Puss och kram till dem som vill ;)
 
En gata i Albuferia.
 
Paris.
 
         
 
Nessebar i Bulgarien.
 
Sopot i Polen.
 
 

Valdemarsvik.


One very special moment can turn a destiny.

I tisdags vart det att träna igenom hela kroppen med ett kondition och styrkepass. Ta en glass med Ia i solen och jobba. I onsdags vart det att åka och bada med Jonas. På kvällen körde jag ett cardio pass. I torsdags vart det att jobba, åka och bada en sväng och ta en powervalk på 5km. 
 
I fredags vart det att åka till Valdemarsvik med Matilda, hennes pappa var jätte snäll och skjutsade dit oss.Vi gick på marknaden och tittade runt på tivolit de hade. Min kompis Angelica som jag inte träffat på 2-3 år kom förbi våran stuga en stund med. Hennes föräldrar har stuga i närheten, var jätte kul att träffa henne. Sen på kvällen åkte vi båt med Angelica och hennes kusiner. Skit kul och allt hände;) Sen drog vi in till centrum där vi träffade folk, dansade, drack och sjöng. I lördags vart det att kolla på karnevalen och sen vart det att titta runt lite på campingen, bada, sitta ute och snacka. Spelade yatzy och skipbo. Idag vart det att packa och städa i stugan. Matildas kille var snäll och hämtade oss. När jag kom hem fixade jag frågesport till mammas jobb, packade upp och körde en timme på motions cykeln.
 

Kanalbåt.

 Mer bilder och info om resan kommer!
 
 
 

Filmer från 2011.

 

Be fore i die/ Have done/Only travel.

Fin kärlek♥

 

The Regurgitator - Britain's Got Talent 2010 .

Killen är helt sjuk! Ni måste kolla!
 

Risten - Lakviks järnväg med ånglok.

 Var: Risten - Lakviks järnväg ligget i Åtvidarebergs kommun vid björsätter. I södra östergötland.
Pris: vuxen 40 kr 7-15 år 20 kr barn under 7 år 0kr.
Vad kan man göra: Det finns ett cafe där du kan köpa fika och glass. En gungställning där barnen kan leka och en cykel man kan köra med på rälsen. Ångloket tog 40 min att åka och vi fick gå av två gånger. De berättade även lite om ånglokets historia.
Vad jag tyckte: Jag tyckte att det var ett bra pris och en mysig väg de körde, då vi åkte genom skogen och till en sjö. Det var lagom med information och Tuva åh Leo var överlyckliga och det gjorde mig glad!
 
Här kan ni gå in för att läsa mer  .http://www.rlj.se/
 

Juni shopping.

Glitter
 
Style by tyra 60 kr för allt.
 
JFR.
 
H.M 98 kr för båda tror jag.
 
Ur&pen 60 kr för alla.
 
Gina tricot 59 kr.
 
H.M 49 kr.
 
New yorker 99 kr.
 
Gina tricot 134 för alla tror jag.

Besök hos ögonläkaren.

Igår var jag hos ögonläkaren. När man har diabets måste man göra såna här kontroller. Har bara gjort det en gång förut när jag var 13. Om man har väldigt högt blodsocker under en lång tid så kan blodkärlen i ögonen börja blöda och det är ju inte så bra. Jag ligger ju väldigt högt ibland men jag kämpar ju jätte mycket med att träna, äter bra och min viktkamp. Jag slutade att festa varje helg 09 med för att jag hade mycket problem innan och fick varningar att sluta. Så även om jag har en kamp med min diabetes och min kropp varje dag så fick jag ett bra relsutat av mina ögon. De kunde inte vara bättre och det är jag så tacksam för. Att något funkar bra ialf, det får mig att vilja fortsätta kämpa för jag vill ha min syn kvar!
 
Fick ju ögondroppar först och pupillerna blev lite stora! Försökte läsa en tidning när jag skulle få vänta på att ta kort på ögonen och det gick inte bra. Hela världen var suddig och igår var första gången jag var glad att solen inte sken eftersom det gjorde ont av det ljuset som var när jag kom ut. Hade solbrillor som tur var. Kan lova er att polisen kollade misstänksamt på mig när jag skulle hämta ut mitt idkort för då tog jag ju av mig glasögonen och hade lite lågt blodsocker med så var skakig på handen ;)
 

Övralid och farfarsstugan

 Var: Övralid ligger En liten bit utanför Motala i Östergötland.
Pris: Att gå runt och tittat på området kostar inget. Om man vill ha en visning i huset som Verner von Heidenstam bodde i kostar det 50 kr. Finns fika, glass och mat att köpa i farfarsstugan för ett normal pris.
Vad kan man göra: Man kan titta runt på området där det är en fin utsikt över vättern, kolla på blommor, ta en promenad vid skogen, äta något gott och få information och en visning i författaren vener vo Heienstams hus.
Vad jag tyckte: Jag tycker helt stället är jätte mysigt och även om jag inte är intresserad av författaren som bodde där så var det ändå kul att få höra historien om honom då han var en rätt rolig typ. Jag skulle kunna åka dit igen för att äta eller ta en fika vid farfars stugan och njuta av utsikten.
 
 

I only miss you when I’m dreaming.

I tisdags vart det att ringa samtal om ballong flygningen. Den vart ju inställd flera gånger föra sommare och nu har de tydligen lagt ner som kör här. Blir svårt att flyga någon annan stanns när närmsta är stockholm som det tar 2 timmar till och det här vädret som säkert kommer ställa in många flygningar. Men vi får boka en annan aktivtet eller få pengarna tillbaka. Sen vart det att fixa med lite andra saker, hänga med Carro och köra ett tränings pass.
I onsdags Vart det att ringa  ett jobb samtal, gå på stan med Ella och träna Cardio. I torsdags hade jag ett jobb möte på tele. Ska göra några jobb och besöka en "butik" och kolla upp lite saker, Ska ju vara hemligt så kan inte skriva mer, men det jobbet går ganska fort och det är bara små pengar man får för det. Men behöver få in lite extra. Sen vart det att ligga ute i solen åh slappa och köra body combact.
 
I fredags var jag på matmarknaden i motala med Jonas, provade på att äta kamel bland annat;) Sen åkte vi till Övralid där vi tittade runt och tog en glass på farfars stugan. I lördags vart det att leka med syskon barnen. Sen vart det att åka ånglok med Tuva och Leo. På kvällen kom Alexander hit och så grillade vi. I söndags vart det att åka kanal båt med Jonas. Det var mysigt! På kvällen vart det att ta en powervalk på 6km och köra rygg och mag övningar i 30 min. Idag har jag varit hos ögonläkaren, hämtat ut min id kort, skrivit på jobb avtal för de små jobben jag ska göra och kört intervall träning på motions cykeln.
 

Bocksjön.

 

Mer från de färgglada lägenhets husen.

 

RSS 2.0