Höstlov i Linköping.

Förföra torsdagen blev det skola, fixa med lite saker, plugga och ha möte om vårat projekt för att samla in pengar till att bygga en förskola vid Brikama. Förföra fredagen blev det skola, ringa om praktik plats, träna kondition och styrkepass och  att plugga. Föraföra lördagen blev det kinamat och att umgås med Anders. Förföra söndagen blev det Örebro en sväng med Anders, hans pappa och bror. Sen blev det att tvätta.
 
Föra måndagen blev det skola till 19.. En lång dag! Föra tisdagen blev det skola, ärenden på stan och lite fix. Föra onsdagen blev det skola och sen halloween fest på skolan med fika och en liten skräckrunda.
 
Anders och Ahmed leker på halloween.
 
 
Föra torsdagen blev det skola, stan en sväng, paccka och sen tåget till Linköping. Föra fredagen vart det att åka till Steff för att dra ut och äta och hänga lite hos henne innan vi drog till Emil och möte upp folket som kommit för att fira att jag var och hälsade på. Så sött!
 
Fest hos Emil!
 
 
Föra lördagen blev det 60årkalas för pappa, fika med Iza på kvällen och sen en spontan utgång med folk.
 
Kalas.
 
 
Spontan utgång och häng med massor random och gamla bekanta.
 
 
Föra söndagen var det namgivningscermoni för Oliver och sen träffa Beccy på kvällen.
 
 
Igår var jag med Matilda, vi pratade, spelade skipbo, åt tacos och fikade. Idag har jag varit på bio med mamma, Tuva, Alexander och Leo, Blev stan en sväng med. Sen har jag fikat med Natta och varit hos Beccy en sväng.
 
Mys hos Matilda.
 

Dag 3 och 4 ifrån sommarfjäll.

 
 

Ta hand om våran värld.

Jag blickar ut och ser ljusen i kvällens mörker. Lamporna som lyser ifrån folks hem och gatulykterna som lyser upp min väg. Borta vid vägen åker bilarna förbi, några kör fort. De har väl bråttom hem. Någon har  bråttom för att komma hem till ett hus med värme, möbler, mat och en famij att krama om. Jag går in till mitt badrum och tar en dusch, en varm dusch. Jag har tillgång till vatten varje dag. Både kallt och varmt. Jag kan borsta mina tänder efter att ha proppat i mig massor sötsaker och vaknar jag hungrig kan jag öppna mitt kylskåp och äta mig mätt. Alla mina tankar om detta borde alla ha. Alla borde varje dag vissa sin tacksamhet för någon de har eller för något de har. Alla borde göra något för varandra.
 
Alla har inte ett hus, alla har inte en familj, vissa har aldrig duchat varmt Folk går hungiga varje dag. Medens jag sitter här och skriver på min dator så tar jag av våran el. Jag tar en bit ifrån våran miljö. Det räcker inte att alla släcker allt ljus och stänger av elektroniken en timme en gång per år. Alla borde göra något varje dag för att förändra. Vi behöver förändra. Jag tvekar till att skaffa barn. För vill jag att mina barn och deras barn ska växa upp i det här? När isen smälter, folk går hungriga och dör i krig. Jag vill tro på att alla kan hjälpas åt.
 
Du kan källsortera, panta all läsk du dricker, köpa den där fairtrade chokladen och skänka en krona i bössan när du handlat. När du tröttnat på dina kläderr kan du skänka dem, duscha en skön varm dusch i en kvart istället för en halvtimme. Stänga av datorn och tvn när du inte sitter vid dem. Ha lamporna släckta när du inte är i rummet, samåka med dina vänner och ta en promenad istället för att ta bilen.
 
Alla kan vi göra något. Även om jag fokuserar och kämpar med att samla in pengar till välgörenhetsorginastioner, så måste jag tänka utanför den boxen och också göra något för miljön. Är det inte inte sjudomar, hunger eller krig som dödar så kommer miljön att döda dina "barnbarns barn" någon gång här i framtiden.
 
 
 
 

Piazza Venezia i Rom.

 
 
 

Det som händer det sker!

Förförföra måndagen vart det skolan och sen på kvällen fixa inför min idrottslektion som jag skulle hålla i på tisdagen som blev innebandy. Förföra tisdagen var jag ledig ifrån skolan men blev att plugga och vara med Anders.
 
Så här roligt kan vi ha på våran lektioner ibland när vi får sköta oss själva och inte förstår uppgiften som skall göras.
 
Förföra onsdagen vart det att intervjua och fixa med skolan för vårat projket vi hade då som handlade om den fria tiden för ungdomar och vad en fritidsledare gör. Förföra torsdagen blev det skola och sen Marieberg köpcentrum med Zeynab, Sandra, Jennie och Sonja.
 
Medina var på Marieberg och uppträde.
 
 
Förföra fredagen blev det Eskuelstuna med klassen för fairtrade mässa. Sen handla och hänga med Anders.Förföra lördagen blev fest hos Hanna med några i klassen och några som gick ut nu i sommras ifrån min utbildning. Förföra söndagen blev det att plugga och fixa med lite saker.
 
Fest hos Hanna!
 
 
Föra måndagen blev det skola, plugga och åka till österledskyrkan för att dela ut enkäter till ungdomarna där som de svarade på. Föra tisdagen blev det hockey och sen middag i Karlstad med Sandra och Anders och sen se Färjestad - Brynäs med Anders.
 
Hockey.
 
 
Föra ondagen blev det skola och sen cafekväll där vi bakade pizza och sen innebandy i 90 min på det I torsdags blev det skola, fixa med lite saker och vara med Karin.
 
När Sandra fyller år bjuder hon på fika!
 
I fredags blev det fest hos Martin med ett gäng grabar och sen utgång på det.
 
Fest hos Martin.
 
I lördags blev det att filma inför våran reklam film inför förskole-projektet. Sen vart det mat och film med Pelle på Kvällen. I söndags vart det att tvätta sen att städa på internatet då det var min städvecka, tog damsugaren i mitt och Anders rum med. Bara för att vara en snäll granne och för att göra lite fint i mitt eget rum.
 
Så här kul kan jag ha det hemma hos Pelle.
 
I måndags vart det skola, plugga och att dansa i en timme. Igår vart det skola, plugga och handla. Idag har jag varit i skolan, varit på stan för att kolla med sponsorer til våran cafekväll vi ska ha på skolan för att samla in pengar till förskole-projektet och sen fixat med lite saker. Vid 21 blir det innebandy i 1-2 timmar!
 
På skapande i skolan gör jag örhängen! Om någon skulle vilja att jag gör något säg till! Så kommer vi överens om ett pris. Jag  kommer att skänka alla pengar jag får för det jag säljer till förskolan som ska byggas i  en liten byn som ligger 4 km utanför Brikama!
 


HELP - Help for Education and Learning Progress

I februari ska jag åka till Gambia och ha två veckors praktik där så redan innan sommarlovet bestämde jag mig för att nu i höst vill jag ha en välgörenhetskväll för att samla in pengar. Så jag frågade en lärare på skolan hur jag skulle gå till väga och sedan nu i augusti har jag jobat ihop med våran allmäna linje på skolan som har internationell inriktning och efter prat och planering så bestämde vi oss för att vi ville ge pengar till byborna i Brikama för att de ska kunna bygga en förskola där.
 
Den närmsta förskolan ligger cirka 4 km bort, för att gå dit de får gå i mörker, på dåliga vägar och ibland på toma magar. Det resulaterar i  att många stannar hemma med barnen, vilket gör att de hamnar efter kunskapsmässigt och får svårt att komma ikapp i grundskolan. Vi vill ge byborna pengar till material så att de kan bygga sin förskola. Byborna kommer själva att bygga den och plasten om vart de ska ha den är redan bestämt. Vi kommer att besöka platsen och själva ge pengarna till påtlitliga personer.
 
Har ni ett företag, känner någon som har, jobbar i ett,vill ni på egen hand hjälpa till att samla in pengar i er skolklass, idrottsförening, på jobbet eller som privat person så kan ni sätta in pengar på vårat 90-konto. Ni får gärna länka till mitt inlägg eller sprid runt den här informationen då vi behöver all hjälp vi kan få.  Gilla även min grupp på facebook där ni kan följa oss och få mer information och bjud in era vänner!

https://www.facebook.com/groups/615467665170923/

 

Ni kan även kontakta mig på kristin_samuelsson@hotmail.com

Vårat plusgiro är 4756161-8 Märk gåvan med Förskola Gambia.


Filmer att se en oktober kväll.

 

Vackra tavlor och mysiga Tivoli i Italien.

 

RSS 2.0