Detaljer i Rom.


Min shopping i September.

Gina 199 kr.
 
Gina 199 kr.
 
499 kr också från gina.
 
Från H.M
H.M 199 kr.
 

Jag längtar hem.

Jag sitter i mitt gamla rum. Ja det rum som jag har i Linköping. Jag tvekar alltid på om jag ska skriva hem eller Linköping. Jag har bott här i hela mitt liv. Men jag har alltid längtat bort, på varje resa har jag inte velat åka tillbaka. Jag har så mycket fina vänner här i Linköping, min fina mamma och hund. Men det gör ont i magen, det gör ont i hjärtat. Jag kan inte känna riktigt glädje här på samma sätt. Minnen kryper tillbaka och jag känner mig otrygg här. Jag saknar Karlskoga. Det är en rätt liten och tråkig stad egentligen men jag mår bra där. Det är vackert där och lugnet där gör mig trygg. Det känns konstigt att gå runt i det här huset, jag vill öppna min dörr och höra skratten. Gå till soffan och krypa ner i någons famn, och känna mig hemma. Jag saknar alla jätte mycket redan, jag blir ledsen av att känna så här för jag vill ju trivas här med men det här är inte hemma, hemma är där mitt hjärta är. Mitt hjärta är i Karlskoga på bergsmannen, mitt hem.
 
Andra dagen i skolan med lite tävlingar mot de andra klasserna. Sonja, Rebecca, Zeynab, Micke, Gustav, vår lärare P0, Jennie och jag från min klass på bild :)
 
Alex is the man.
 
Cafe kväll då vi hade tävlingar mot de andra internaten. Mustafa, Viccan. Gustav, Karin och Abdul på bild.
 
 Abbe, Fredrik, Zeynab, Karin och David myser. Helt vanligt bland oss fritidsledare i 1an och 2an,

Park hotel i Prag.

 
Hotelet hade bra personal, fint och rymligt rum, god frukost. Ligger 2 km från centrum med bra gångavstånd, men går spårvagn precis utanför och när vi skulle till flygplatsen var personalen hjälpsamma med att beställa taxi.Ligger nära en jätte fin park och en liten matbutik. Var ett billigt hotel med så jag rekomenderar detta!

Utanförskap i Sverige.

I Sverige säger vi att alla barn ska ha samma rättigheter. Att vi har skyddsnätt som tar hand om alla. Men är det verkligen så? Hur bra är vi egentligen på att ta hand om de med fattigdom, diagnos, de som kommer ifrån missbruk?
 
Jag ber er att kolla den här filmen, genom att bara kolla på den gör ni något så viktigt. Så snälla ta er tid att kolla på den.
 
 
 
 
Gör skillnad och skriv under. Alla som sätt filmen borde förstå hur viktig din underskrift är.
 

Praktik i Linköping.

I  fredags blev det skola och tvätt. Sen på kvällen var jag ute och käka med Hanna. Rebecca, Alex, Gustav. Viccan, Micke, Mustafa, Bobban och karin. Super mysigt, sen blev det hem och kolla film. I lördags var jag så trött så vila hela dagen och på kvällen blev det att slöa med grabbarna som var kvar på internatet. I söndags vart det att packa och sen åka till Linköpig.
 
I måndags hade jag min första praktik dag på fem veckor, 12-17. Fick följa med min handledare till en fritdsklubb för 10-12åringar. Vi var ute i skogen och kolla på dovhjortar, fick kolla in i ett slakteri och blev bjudna på glass.
I tisdags jobbade jag 14-20:30 på Arbis fritidgårdsverksamhet. I onsdags jobbade jag 13-20:30 på tjejverksamheten Diva. Idag har jag jobbat 9-17, varit med på personalt möte och varit med på fritidsklubben där jag hjälpte dem med läxor. Sen har jag träffat min fina Natta. Har även skrivit dagbok om min arbetsdag varje dag, förutom i tisdags. Är mycket plugg som ska göras.
 
 
Biff på planka åt jag i fredags. Godaste plankan jag ätit!

Vart går gränsen gällande en tävling?

Alltså det där med tävlingar, nu menar jag inte bloggtävlingar, utan såna tävlingar man ofta har i skolan. Jag tycker de alltid spårar ut, jag gillar verkligen inte tävlingar då folk är i lag och man t.ex är i flera lag och ska tävla mot varandra. Folk gnäller på varandra, pratar om hur andra fuskar och stressar upp sig. Varenda idrottslektion jag varit med på i mitt liv har de alltid funntits tävlingsinriktade, de tar sällan hänsyn till att vissa kanske är bollrädda och inte vågar gå på samma sätt som de själva gör. De får ofta höra de säga:" men det är ju ingen fara." Men är man bollrädd så är man, då tycker man det är läskigt. För två veckor sen hade vi en eldtävling i skolan, vi var tre grupper och även om vi ska vara vuxna människor så blev folk helt annorlunda. När en av våra lärare hjälpte min grupp lite vart det ett himla liv från en del. Jag sa då till dem att för mig handlade det inte om att vinna utan jag är här för att lära mig och genom att se hur min lärare gör kan jag ta efter. Jag tycker inte det är okej när folk hestar, går och säger att de andra är bättre en de i sin egen grupp och att de kommer förlora. Hur mår de andra i gruppen då tror ni? Tror ni man någonsin kan vinna när folk i sin egen grupp nästan ger upp direkt och bara klagar. Hur roligt är det då och vad lär man sig av det? Jag är emot många tävlingar och lär nog vara det så länge folk inte kan bete sig.
 
För mig är det så här. De riktiga vinnarna är det som aldrig ger upp, ovasett var de befinner sig i tävlingen eller i sitt liv.
 
Min kompis Carro t.ex hon är en riktigt vinnare för hon ger inte upp skolan hur trött hon en är på den, hon kämpar med sina hästar trots att folks dåliga kritik, hon kämpar på med livet trots sina tuffa sjukdoms perioder.  Hon är en sån som kan vinna allt genom att kämpa. Med sin starka vilja kan man göra så mycket, viljan är bland det starkaste vi har och den vinner man på!
 

Cirkus scott.

Helt glömt bort att lägga upp bilderna ifrån när jag var på Cirkus med Tuva, Leo och min mamma. Var ju över en månad sen nu men här kommer de ialf.
 


Min senaste hårfärgning.

För snart två veckor sen färgade min kompis Cam mitt hår. Jag brukar ju ha brunt men den här gången blev det för mörkt på något sätt. Jag gillar det inte riktigt, tar väl kanske extra lång tid att vänja mig nu när jag haft min blonda hårfärg i nästan ett halvår. Men har märt att jag ser bäst ut när jag har mörka käder  målade läppar och kajal. Känns som min andra käder inte passar, men har fått tummen upp av flera i skolan och några av killarna la till och med märke till det och sa att det var snyggt, haha.
 
Men de här bilderna visar väl min bästa sida av den nya hårfärgen.

Filmer jag skrattat till.

 

Internationell mat.

Kamel burgare från Australien.
 
Holländska pannkakor.
 
Italenskt.
 
Turkiskt.
 
Polskt.
 
Holländskt tror jag det är.
 
Tror det här var grekiskt.
 
Ingen aning vad det här är ifrån, italien kanske?
 
Jag är inte så säker på vad de olika godsakerna kommer ifrån. Det här är ifrån i Juni då jag var på matmarknad med Jonas. Han åt väl upp en del för jag tog väl bara en tugga för att smaka och sen slängde vi mycket minns jag. Minns dock inte riktigt vad jag tyckte om allt.. Men nu har ni fått se vad man kan hitta på en internationell matmarknad.
 

Mysiga gamla Linköping.

 

Jag var fast på botten men kämpade upp tills jag nådde ytan och hämtade luft.

I fredags vart det skola och sen tvätt. Framåt kvällen åkte jag in till stan där det blev lite handling med Cam och lite käk. Sen drog vi hem till han där både han och jag färgade håret. Sen busade vi, snackade, skrattade i stora mängder och dansade till en 2 på natten. Cams katt rymde med ( han är tillbaka nu) Sen hade någon snott min cykel, rolig men konstig kväll. I lördags blev det fest i Örebro. Fick låna min kompis lägenhet så var där först sen gick vi ut, somnade väl inte fören 6 på morgonen och sov i två timmar så var en rolig kväll/natt! I söndags vart det att åka hem och sova ett tag. Sen när jag kommer ut från mitt rum är massor folk här och planerar bus till våra lärare, ska se om jag kan lägga upp klipp från busen här sen nån dag, så vart att hjälpa till med buset såklart. Sen fixade jag med lite saker och pluggade.
 
I måndags vart det skola, en powervalk med Vickan och ett pass med Jillian. I tisdags vart det skola och sen häng på internatet, kollade på fotboll med. Så grym macth av Sverige!!! Igår var det skola igen och sen bowlade vi med våra internatasvariga, det var kul! Idag blev det att spela in en skräckfilm efter skolan lite snabbt, var veckans uppdrag. Sen blev det cafe kväll. Efter det har jag suttit och snackat med Mustafa. En kille med ett störe hjärta är svårt att hitta!
 
Bild från prag.

Mer bilder från Judedistriktet i Prag.

 

Känslan av att inte räcka till.

Jag vill flyga, flyga över problemen. Flyga ifrån allt som sker. Flyga till en tryggare plats och samla allt jag har kärt. Jag vet att man inte kan fly. Jag vet att jag inte kan hantera att se smärtan i mina käras ögon. Jag går sönder av oro. Jag blir arg på mig själv när jag inte känner mig tillräcklig. Jag vill kunna ge 100 procent till alla. Jag vill ta emot alla. Jag försöker för mycket, jag vet det. Men jag vet inte hur man backar, jag kan inte stanna upp och låtsas som ingenting. Jag vill och jag ska göra allt jag kan för att rädda så många jag kan. Jag ger inte upp. Jag kämpar tills min kropp inte orkar mer. Jag vet att min envishet gör mig sjuk. Hur folk börjar tjatta på mig att jag måste sova, hur de ser min trötthet. Men ändå ger jag inte upp. Tro mig jag försöker ta hand im mig själv med, men jag lyckas inte så bra bara. Min oro ger mig ingen sömn, jag tappar orken till att bry mig om maten ibland. Men jag tappar aldrig orken till att ta hand om andra och det är de jag brinner för. Jag måste bara försöka stå stadigare nu. Jag längar  så mycket efter min hund, det finns ingen i hela världen som ger mig så mycket kraft som min hund. Jag längtar så mycket efter att få krama om min mamma, jag vill se till att hon är säker. Jag längtar efter att ha en hel dag i en hall och kolla på innebandy, jag älskar innebandy. Jag längtar efter att släppa loss med Carro, få skratta som bara vi två kan ihop. Jag längtar efter att få flyga till ett varmt land och gå på äventyr. Men allra mest längtar jag efter att få slippa denna oron.
 

Mycket att se på karneval.

 
 
 
 
 
 
 
 

De fina byggnaderna från Prag tar aldrig slut.

 

Spädbarnsfonden. ( Mitt bidrag September månad )

Varje år i Sverige dör ungefär 450 barn innan de födds och cirka 180 barn under sin levnadsmånad. Yterliggare 100 dör innan de hunnit fylla 1 år. Spädbarnsfonden jobbar för en bättre vård och livssituation för dem som mist. De samlar också in pengar till deras forskning för att förminska antal barn som dör före födelsen och under de första levnadsåret. De anordnar smatalsgrupper på flera håll i landet, en familje helg i Varberg för de som mist. De jobbar för hela familjen, ger tips till anhöriga hur de kan hjälpa varandra på vägen, och ger tips på filmer, böcker och text på deras hemsida om hur man kan få hjälp och bearbeta sin sorg.
 
Jag har själv mist min kusin i späddbarns död. Moa skulle ha överlevt, läkaren gjorde en stor missbedömning om att inte göra kejsarsnitt så hon dog bara några dagar innan beräknad föddsel i magen. Sorgen kommer alltid finns kvar i min morbrors familj och jag vill hjälpa andra familjer nu till en chans att slippa förlora sitt barn då jag skänker pengar till deras forskning och jag hoppas de här siffrorna kommer att minska snart och att de som redan förlorat sin barn inte glöms bort och att de får den hjälp de behöver. Skänk du med för att hjälpa till! Gå in här och läs mer.
 

Lek på Visingsö. 
 

Tarteletter.

Tarteletter med vaniljgrädde och bär – 2 till 4 stycken (beroende på storlek)

 Degen:
1/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
15 gram smör
1 1/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

 Gräddfyllning:
½ dl vispgrädde
20 gram mascarpone
1 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

Att toppa med.

Jag hade hallon, blåbär och daim över.

 Degen
Blanda de torra ingredienserna till tarteletterna. Tillsätt smör och blanda till en deg. Klä mördegsfromar med degen och förvara i kyl i tio minuter. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 7-8 minuter. Låt inte formarna vara för länge i ugnen då de blir hårda och svåra att lossa. Låt svalna.

Gräddfyllningen
Lägg alla ingredienser i en passande bunke och vispa med elvisp till gräddfyllningen blir till en ganska fast grädde.

 Fördela fyllningen i de kalla formarna. Toppa med bär och hyvla chokladen över.

Åsikt: Jag tyckte  "degen" var jätte god och det är kul att man kan göra flera varianter av den här då man kan testa med olika bär, frukter, choklad och annat godis att ha över. Det var super lätt att göra och gick fort. Det  kändes inte så där mäktigt och sött som de flesta andra bakverk gör. Det var uppskatat av de som åt då jag bjöd på de här i sommras när vi firade min storebror.

 


Du är, var och kommer förmodligen alltid va ett dumt begär.

Föra torsdagen så var det skola och sen cafekväll, vi var dock bara ute för att kolla in vad alla hade gjort för staty/krans att ha utanför sitt internat. Sen vart det att åka till Zeynab med Sonja och hänga lite där. I fredags var vi lediga från skolan men hade en uppgift att göra så läste två kapitel ur en bok, skrev lite och tog en höst bild. Åkte in till stan för att göra lite ärenden och på kvällen blev det filmmys med Gustav, Mustafa och Abdul. I lördags vart det att ta det lungt och sen på kvällen blev det lite tjejkväll hos Zeynab. I söndags vart det storstädning då jag hade städvecka på interntat så vart att skura golvet, damtorka, plocka med lite saker och diska. Mustafa var så snäll att han damsög åt mig. Sen damsög, skurade golv, plockade med grejor och damade i mitt egna rum med. Vart att plugga också.
 
I måndags vart det skola och sen tog jag och Vickan en powervalk och så körde jag 30 min kondition och styrka. I tisdags hade vi tävling här på internaten att vi skulle ha en gren att tävla med så vi körde pingis, badminton och dragkramp mot de andra internaten. Vi vann;) Sen stannade jag kvar och körde lite innebandy! Igår var det skola, powervalk med Vickan, 20 mins zumba och lite häng med Mustafa. Idag har jag varit i skolan, kört ett cardio pass, kollat på skräckfilm med internaten och haft allsång i skolan med Mustafa. Vi två sjunger,dansar, pratar och skrattar hela tiden. Funkar så jäkla bra ihop, så jäkla bra kille det där!
 
 
Våran stockman som står utanför våran dörr och vaktar vårat internat Bergsmannen ;)

Mer från Lillsidan i Prag.


Saknar min mamma.

 
Idag är det en sån där dag då jag saknar min mamma. Att bara få sitta och prata med henne om hur det går på hennes jobb, om hur mina syskonbarn mår, vad som hände när jag gjorde så här. Även om jag är dålig på att berätta hur jag mår och gå in på detaljer i mitt liv med min mamma så är det så skönt att prata av sig med henne ibland. Om skolan, om hur arg jag blir på hur vissa beter sig, om hur jag ska stötta en vän som mår vädligt dåligt, om varför jag jämt är sjuk och inte går ner i vikt. Alltså bara sitta och bolla med henne även om vi inte kommer fram till något så uppskattar jag de kvällar hon orkar och har tid att sitta och äta med mig och små prata. När hon berättar hur hon mår och jag lyssnar på henne och stöttar henne. Jag är alltid orolig för min mamma och nu när jag inte ser henne varje dag och hör hennes röst så går mina tankar till att det ska hända något när jag inte kan skydda henne. Jag skulle kunna göra allt för att hon skulle blir frisk och få må bra. För hon har kämpat så mycket med sitt liv, hon kämpade så mycket när ja hela tiden ville hoppa av skolan i högstadiet och gymnasiet. Hon har försökt så gott hon kunnat. Jag älskar min mamma för det hon gjort för mig. Alla de gånger hon ställt upp med läxläsning, hämtat ut medeciner, skjutsat, hjäpt mig att flytta hit. När hon berättar att att hon är glad att höra att jag har de bra här. Hon är fantastisk med det hon gör. Om två veckor ses vi äntligen igen och det gör mig glad!
 
Turkiet 05.

Tjeckiska pengar.

 

Från mitt hjärta till dig.

När du precis hade flyttat till min gatan när vi var små längtade jag hem efter skolan för att få träffa dig. Jag längtade efter att få lära känna dig och få visa dig min värd. Jag kommer ihåg alla lekar med dig.Jag skrattar fortfarande åt när vi brukade dricka alkoholfri cider och alltid bli på världens flumhumör. Hur jag hade mina duma regler när vi lekte cykellekar och hur snäll du var som stannade kvar hos mig fast jag skulle bestäma allt. Hur vi lekte skola och alltid tvingade Agnes att leka med oss. När vi blev äldre var du alltid den som tog emot mig när jag föll. Du som alltid lyssnade på mig när jag trassalade in mig i livet. När du blev sjuk så brast mitt hjärta, jag blev livrädd och jag kunde inte annat en att bara hoppas att det skulle gå över. När jag ser dig idag le och skratta, när jag får höra att du säger att du faktiskt mår bra idag så blir jag så glad, jag blir så tacksam. Att ditt liv sen ska vända igen gör mig ledsen för jag vill att DU ska få må bra. Allt du gjort för att ta dig hit där du är nu, allt du gör varje dag. Jag beundrar dig så mycket, jag börjar förstå nu hur jäkla stark du är och vad du kan. Du är en förebild, du är en människa med ett så stort hjärta. Även om du har en dålig dag så kan jag ringa dig och ord bajsa om mina skit problem. Du vänder dig inte bort och jag fattar nu hur jävla tacksam alla människor i din närhet ska vara för att de har dig! Jag är så tacksam! Det är ett mirakel att jag har en så stark, fantastisk och god vän som du. Vart jag en i världen kommer att hamna så kommer du alltid finnas i mina tankar och här i mitt hjärta. Jag kommer aldrig lämna dig och även om jag inte kan hjälpa dig på det sättet som jag vill så hoppas jag att du vet att jag ialf lyssnar, att jag bryr mig om dig, att jag tycker om dig hur du en mår. För mig är du en förebild! Jag TROR på dig och jag älskar dig Matilda glöm aldrig det!
 


Lite filmtips.

 

Det här behöver jag i mitt liv.

Fina dagar ute i naturen, helst vid vattnet.
Få busa och mysa med mina syskonbarn
 
Umgås med mina fina vänner.
Njuta av de goda.
 
Musik som får mig att drömma bort, bli peppad och bli starkare.
 
Vara med min skatt.
 
Få träffa min gud igen.
 
Slappa ute i den fantastiska solen.
 
En bra serie att koppla bort världen ifrån och se innan jag ska sova.
 
 
Kärlek pch uppskattning.

Resa runt i världen.
 
Fesa och dansa med härliga människor.
 
Umgås med min älskade mamma.
 
Skapa dagar som man aldrig glömmer.
 
Vara med på nya äventyr i min nya skola och stad.
 
Kramar och pussar av mina fina.
 
Träning så jag kan gå ner i vikt, hoppas jag kan få hålla mig frisk nu.
 
Mest av allt behöver jag mitt leende och mina skrattanfall.
 
Tack till alla som ger det jag behöver<3

Mer bilder från en kväll i Prag.

 

Genom färgade glas ser ni livet så klart.

Föra måndagen vart det skola och på kvällen kom våra internatansvariga hit och bjöd på ost och kex. Sen spelade vi spel och Snackade. Pluggade även när de gått. Föra tisdagen blev det skola, tvätt och plugg. Föra onsdagen blev det skola, plugg och bakning till föra veckans internat tävling som var att man skulle baka en mjuk kaka att bjuda på. I Torsdags blev det skola och sen cafe kväll där vi bjöds på bakat av de andra två internaten också.
 
I fredags blev det skola och sen Örebro på kvällen med Micke,Gustav, Karin, Mustafa och Abdul. Vi gick på stan en sväng, käkade kina buffe tills vi nästan spydde och gick på bio. Efter bion stannade jag, Abdul och Mustafa kvar i Örebro. Gick på nattklubb och dansade med min  kompis Cam och ringde dit Abbe om går i 2an på fritidsledarelinjen. I lördags blev det klassfest för min klass och 2an. Riktigt jäkla drag och vilken kväll! I söndags sov jag bort halva dagen och pluggade resten av dagen.
 
I måndags blev det skola, tvätt och plugg. Igår blev det skola, handling med bobban och så fixa vi veckans uppdrag till Cafe kväll, en staty som står utanför vårat internat;) Blev lite häng här på kvällen med. Idag har jag varit på kommunhuset med klassen,tagit en powervalk med Vickan och tränat styrka i 30 min. Resten av kvällen ska nog slappa. öm och sliten i hela kroppen!
Bild från femöre.

RSS 2.0