Testat nya smaker av Ramlösa.

Kiwi är en smak som jag gillade. Den smakade faktiskt något och blev inte för mycket av smaken heller. Lär dricka den igen!
  
 
 
 
Rätt päron tyckte jag bara var okej. Den var inte äcklig men inte sådär speciell heller. Är en smak jag skulle kunna tröttna rätt fort på.
 
Såg att Loka kommit ut med massor nya smaker. Dem måste jag testa!

Historiska Rom.


Veckorna går fort.

Föra måndagen blev det skola, söka jobb och en promenad på 5km. Föra tisdagen blev det skola och plugg. Föra onsdagen blev det skola, plugga och promenad igen på 5km. Föra torsdagen blev det skola och taco kväll med "vi på spåret" på skolans cafe kväll. Mitt lag vann! Efter det blev det innebandy i 90 min.
( Gustav efter våran vinst)
 
Föra fredagen var det skola, träning och sen hem till Martin för att umgås med folk. Vidare till Harrys för att lyssna på liveband och dansa nykter. Föra lördagen blev det att ta en promenad in till stan för att äta middag med Gustav och sen promenad tillbaka igen. Sen kom Pelle på filmkväll. Föra söndagen tränade jag och pluggade.
(På friluftsmetodiken för tre veckor sen.)
 
 
I måndags vart det att plugga. tvätta och gå 5km efer skolan. I tisdags hängde jag med Gustav eftIer skolan, satt och sjöng karaoke. I onsdags tog jag och Gustav en promenad in till stan för att handla presenter och sen vart det att söka jobb och plugga. I torsdags blev det skola, ta en promenad på 7 km för att handla och fixa ärenende sen gjorde vi en "tårta" för att fira Abdul och  sen spelade jag innebandy.
(glass med massor gott!)
 
Abdul hade ingen aning om att vi skulle fira honom. Mustafa höll han kvar på hans rum och jag lurade ut han igenom att säga att jag måste prata med honom ensam. Sen stod alla som var på internatet runt bordet och sjöng för han. Han fick ägg och tränings pulver, Mycket glad kille!
 
I fredags blev det att göra wokad fruktsallad på friluftsmetodiken och efter skolan vart det en promenad på 5km plus 30 min styrka och kondition. Sen sökte jag jobb och på kvällen hade jag och Viccan filmmys.
 
I lördags blev det tåget till Linköping sen hem till Ella direkt. Sen kom Natta Johanna och Sara. Blev förfest och utgång. I söndags blev det att hänga hos Natta på förmiddagen och sen bara slöa bara. Sjukt trött.
 

En del av allt jag är tacksam för.

Min älskade hund som jag älskar mest i hela världen. Hon gör en alltid glad och hon har verkligen en speciell personlighet som alltid får en att skratta. Så stolt över att hon är en del av mig!
 
Mina fina syskonbarn. Allas deras underbara söta och härliga kommentarer. När de vill sitta i knät och hålla hand. När man får höra att Alexander frågar efter en. När Leo säger att han saknar en och när Tuva bara vill hänga och mysa med sin faster.
 
När solen tittar fram och hela världens bara känns så mycket vackrare.
Mys kvällar med fina vänner!
 
Galna och roliga festtillfällen.
 
Att jag kan äta mig mätt varje dag.
 
Att ha såna här knäppa, glada och suddiga bilder som bevis på att man trivs med sina vänner och skrattar så mycket att man inte kan hålla kameran still.
 
Att kunna komma in från kylan och att jag alltid har någon stanns att bo.
 
Resa runt och se så mycket vackert. Både i Sverige och i resten av världen.
 
Ha råd att köpa saker, som att ta en enkel fika med en vän.
 
Ha en mamma som stöttar mig och försöker hjälpa mig så gott hon kan.
 
Att jag har massor fina vänner!
Att jag fått träffa så många nya och fantastiska människor i mitt liv den senaste tiden.
 
 
Att jag på egen hand kan ta mig till en affär utan problem. Jag har en fungerande kropp som inte hindrar mig ifrån att kunna gå.
 
Att jag får komplimanger för mitt utseende och personlighet.
 
Att jag inte är tvingad till att följa några traditioner eller att tillhöra en religion.
 
Att jag har en chans till att utbilda mig om jag vill, även om det är tufft och jag får ta lån. Så har jag en val  möjlighet.
 
Att jag "bara" kan göra en sån sak som att simma. Som många i världen äns aldrig får lära sig.
 
Få prova på ny smaker av allt som man kan äta och dricka.
 
Ha kläder som jag själv gillar och som får mig att hålla mig varm.
 
Kunna dröma, hoppas och önska om det lite bättre.. Även ha såna "fåniga" drömmar som att bo granne med Henrik Larsson och åka runt i hans snygga bil.
 
Göra roliga saker som dansa, bowla, gå på bio. Allt man känner för.
 
Få testa ny saker. Även om man inte gillar det, Upptäcka världens alla aktiviteter och sysselsättningar.
 
Minnas härliga barndoms tider som då alla åt Jenka.
 
Det är viktigt att aldrig glömma allt man har, även i de mörkaste stunderna. Finns så mycket att vara tacksam för. Det här är bara en del av allt som jag är tacksam för!
 

Tre saker.

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Lögner
2. Allt slags våld
3. Sverges lagar..

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
1.Tv
2. Insulin grejer
3. Almenacka

Tre saker jag gör just nu:
1. kollar tv
2. Tänker
3. Saknar

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Resa ännu mera.
2. Bada med delfiner
3. Hjälpa folk på plats tex som volontär i något land.

Tre saker jag kan:
1. Lyssna på folk problem.
2. Vara klantig.
3. Skratta

Tre saker jag inte kan:
1. Mattematik
2. Rita
3. Skriva fint

Tre favoriträtter:
1. Taco
2. Smörgåstårta
3. Friterade räkor 

Skratta, känna kärleken och få spänning genom de här filmerna.

 

Jag längtar till värme, sol, resor och äventyr!

 

Blodsocker.

Får ofta frågor om min diabets om hur folk kan upptäcka om jag börjar må dåligt och om vad folk i min närhet kan göra om jag tex. blir medvetslös.  Så med hjälp av lite fakta på ska jag försöka besvara lite av era frågor. Kommer utgå ifrån mig själv. Glöm aldrig att diabetes är en individuell sjukdom och ALLA regerar olika.
 
Kan stress öka blodsockret?
Ja, stress okar olika hormoner som i sin tur ökar blodsockervärdena. När jag jobbade i hemtjänsten 2011 vart jag rätt dålig för jag stressade så mycket och hade höga blodsockervärden varje dag. Mår man dåligt fysiskt så som sjuk eller även mår dåligt psyksikt påverkar det med och ofta blir högt.
 
Hur märker man av man har högt eller lågt blodsocker?
Högt blodsocker är svårare att känna av än lågt. Det finns vissa symptom som jag brukar känna av vid högt blodsocker, trötthet, törst, lätt irreterad, huvudvärk, ont i kroppen och ökande urinmängder. Vid lågt blodsocker kan jag känna av sötsug, darrningar, blekhet, koncentrationssvårigheter och trötthet. Om blodsockret blir ännu lägre kan det tillkomma kallsvettningar, beteendeförändringar och till och med medvetslöshet och kramper. Då jag blivit så låg att jag inte har någon kontroll själv kan jag bli rätt arg, brukar bara vilja sova och inte äta. Kastade en macka på min fröken en gång. Jag minns ALDRIG. Vad som skett när jag varit så här pass låg.
 
Vad ska DU göra om jag blir medvetslös?
Är jag så pass borta att jag inte är kontaktbar så ska ni ta glukos ( sirap ) och lägga in det i min överläpp. Ser ni att jag börjar bli skakig, kallsvettig och så kan ni gärna kolla min blodsocker och ligger det under 2. Så ge mig druvsocker, eller något sött. Har jag blivit medvetslös är det extra vikigt att jag får i mig en bannan, smörgås med ost och ett glas mjölk när jag är kontaktbar igen. Blir aldrig rädda om jag höjer rösten åt er eller säger något elakt. Jag förstår inte vad jag gör och ge inte upp, tryck i mig mackan bara fast jag vägrar!
 
 
Hur ska du ligga i dina världen för att må bra?
 För en bara två år sen kunde jag gå ner till 1-2 innan jag märkte att jag låg lågt, vilket för många är det då man nästan är medvetslös, ialf vid 1. Nu kan jag känna av redan vid 3 -4  att jag behöver äta. Men ja jag tror jag brukar må bäst när jag lägger på 5-7. Man ska väl inte ligga över 8 det är då det börjar bli på gränsen till högt.
 
Hur högt har du legat som mest?
 Jag vet inte riktigt.. När jag var i spanien fick jag ju dropp och grejer i tre timmar för jag låg så pass högt att jag hade kunnat hamna i koma. Men de mätter ju på annat sätt där så fattade aldrig riktigt.. Men 33 har jag legat på två gånger annars och det rätt farligt kan man säga. Jag vart blå om fingrarna då och hade sån kramp.
 
Om jag ska iväg med dig på en resa eller utflykt bör jag ha med mig något då?
 Jag brukar ju ha med mina insulin grejor och blodsocker mättare om jag ska vara borta mer en ett dygn. Insulin har jag alltid med mig och druvsocker med oftast. I skolan har jag lämnat druvsocker och glukos till lärarna som de har på sitt rum och när vi var på vinerfjäll med skolan visade jag för de jag bodde med vart jag hade druvsocker. Så ja det är bra om du ialf vet vart jag har mina grejor och kanske att du själv har ett druvsocker paket på dig om vi ska ut någon stanns där vi inte kan få tag i mat direkt eller så.
 

Längdskidor i Hemavan.

Vi åkte längskidor fem km uppför i fjällen. Var klättring om man säger så. Skit avårt och lite läskigt när man gled bakåt. Man blev helt slut. När vi kom fram grävde några bivack som de sov i under natten ( modiga och galna ). De andra åkte hem ner för alla backar. Inte jag och Jennie dock som inte mådde så bra, min diabets äta mycket sött den dagen så fick åka skooter hem sen istället. Skit kul!

Rolig fakta om oss människor.

  • 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen
  • Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
  • Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
  • Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover
  • Varje år dör det fler människor som blir sparkade av åsnor än som omkommer i flygolyckor.
  • Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson
  • En människa äter i genomsnitt åtta spindlar i sömnen under sitt liv
  •  Genomsnitts människan äter under sin livstid ca 50 ton mat.
  • Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket mer en män.
  • Det finns fler kycklingar en vad det finns människor på vår planet.

Mina komplimanger till er ♥

Matilda - Du är en av mina närmsta vänner och jag är så tacksam för att du alltid funnits där. Du är en av de starkaste personerna jag känner och jag är så stolt över dig. Du om någon kan klara det högaste hindrerna. Jag tycker du skriver bra på din blogg om hur du känner och går igenom och jag är glad över att du vill dela med dig av din kamp. Du är så värdefull och fin!
 
Annika - Din och minis blogg är min favorit då ni verkar så himla härliga och alla fina bilder ni lägger upp ifrån era resor älskar jag verkligen. Du är godhjärtat person och man blir alltid glad för dina kommentarer. Du känns verkligen som en smart tjej med en fin personlighet. Jag gillar dig!
 
Nathalie - Du är väldig vacker tjej som har en fin blogg med fina bilder och det känns som du är väldigt intelligent och omtänksam!
 
Felicia - Du är en väldigt härlig, snäll och ärlig person. Jag gillar när du skriver dina små texter på din blogg som jag själv ofta kan känna igen mig i. Du är en sån jag skulle kunna hänga med på fritiden!
 
Nelly - Jag har fått uppfattningen om dig att du är en snäll och omtänksam person som tar väl hand om andra . Du har fina bilder på din blogg och det känns väldigt personligt!
 
Vivvi - Du är en tjej med ett stort hjärta som skriver om viktiga saker. Du är envis, stark och omtänksam. Dig skulle man kunna ta en fika med och snacka med i flera timmar!
 
Vanissa - Du är en snäll och kärleksfull person som jag tror man har roligt med. En välldigt personlig blogg där du låter en få ta en del av ditt liv.
 
Liene - Du är envis, smart och en tjej med ett stort hjärta. Jag älskar alla fina bilder du lägger upp.
 
Nina Jag har alltid kul med dig och våra festtillfällen ihop är alltid så härliga. Det är skönt att kunna snacka med dig och bara hänga. Du är en snäll, envis och kärlekfull person som kommer att lyckas med allt du vill. Är glad att jag har dig! Tycker det är så kul att du bloggar då det känns som vi kan hålla kontakten bättre nu när vi inte kan ses så ofta.
 
 

Veckan i ord och bilder.

Föra fredags vart det att ringa samtal och sen dra till Linköping där jag möte upp Carro. Vi gjorde ett besök på Arbis för att sin min killkompis spela men han hade precis spelat klart när jag kom, typiskt! Men Arbis är ju min gamla praktik plats så hälsade på folk där. :) Sen vart det att åka hem till mig där vi spontan drack lite och sen hem till Maria där vi fortsatte vidare till Harrys. Kvällen slutade inget bra då jag blev drogad.. Aldrig mått så dåligt i hela mitt liv och så tacksam att Carro hittade mig i tid. Annars vet man inte vad som hänt! (Bild från kvällen)
 
Föra lördags blev det hockey med Carro. Mådde illa och hade ont i huvudet till 21 på kvällen men envis som jag är drog jag ändå hem till Iza sen efter matchen där det blev film och mys. ( Jag och Carro ifrån fredagen)
 
 Föra söndagen låg jag och sov hela dagen. Mådde inte alls bra. Kroppen var slut! (  Gammal bild på min sötis <3)
 
I måndags vart det att vart det stan en sväng och sen middag med Jonny. Sen blev det tåget till Karlskoga. (Abdul, Mustafa och jag pryder omslaget på skolans katalog som ska skickas ut i Sverige. Skit dålig bild på mig som är tagen efter en lång skoldag, ofixad och trött)
 
I tisdags vart det skolan, ringa samtal om jobb och fältstudie vecka. Stor tvätta, lakan, handukar och kläder. En stor städning med att fixa iordning i alla lådor/skåp, damtorka, damsuga och torka golvet, Sen vart det att plugga och på kvällen blev det en liten mini turnering i innebandy. En lika, en förlust och en vinst för mitt lag.
( Jag efter innebandyn )
 
I onsdags vart det att fortsätta leta praktik plats, söka jobb, ta en powervalk med Gustav på 5 km plus 30 min intersiv träning med kondition och styrke övningar. ( Gustav i Hemavan)
 
I torsdags hittade jag äntligen min plats där jag ska ha min fältstudie vecka framöver! Sen vart taco kväll med våra internat faddrar och de på inernatet. Eter det blev det en promenad för att handla och sen plugg. Körde core på idrottet som fick blev dagens tränings pass. (Bild från kvällen )
 
I fredags vart det att träna efter skolan och sen kolla film med Karin, abdul och issy. ( på friluftsmetodiken gjorde vi bannan med choklad i och oboy till det)
 
I lördags blev det att hänga med issy och på kvällen filmmys.
 
Idag har jag pluggat, sökt jobb och tränat 40 min styrka och kondition. ( I tisdags fick vi tårta för att vår klass vunnit vinterfriluftsdagen med endast fem deltagare. Jag var heller inte med då jag hade feber. Smakade bara ena tårtan en liten bit. Inte god, men fin!)
 

Karlskoga Folkhögskolas Harlem Shake på vinterfrilufts dagen.

 
 
Jag tycker den här är sämst. Man ser knappt något för det är filmat för långt bort och alla var typ borta från skolan den här dagen.. Sen var vi inte beredda när de skulle börja heller för David och Fredrik var och bytte om så trodde vi bara test körde och skulle köra den riktiga när de kom tillbaka. Men aja nu har man testat att göra en fail harlem shake ialf.

Du är viktig!

Jag tycker att ge komplimanger till folk är jätte vikigt och även att få dem själv är otroligt viktigt. Det kan göra en helt vanlig dag underbar igenom att få höra att man bra på något, eller att någon säger att man passar bra i tröjan man har på sig. Så därför vill jag nu vissa min uppskattning till er. Kommentera så skriver jag ett inlägg sen om egenskaper jag tycker om hos er. Många av er har jag aldrig träffat som brukar kommentera min blogg, men vissa av er har jag följt ett tag så att jag lärt känna er lite. Andra har jag inte följt så länge så då kanske jag mer kan ger er respons till vad jag gillar med eran blogg.
 
Om ni vill får ni självklart säga vad ni tycker om mig eller min blogg så kan jag samanställa det i ett inlägg sen. Ingen blir väl ledsen av att få höra bra saker om sig själv. Självkänslan bör man jobba med varje dag. Så öss med kommentarer nu, även ni som inte brukar kommentera, utan bara läser. Jag vill ju ger er komplimanger och ni måste ju inte ha blogg! Vet att några av mina vänner som läser inte har blogg :)
 
Puss till alla fina och värdefulla människor där ute i världen!

Min shopping i januari och februari 2013.

Glitter 59 kr
 
Gina tricot 139 för allt.
 
H.M 99 kr.
 
Glitter 59 kr.
 
Gina tricot 499 kr.
 
Hm 159 kr
 
Ica Maxi 79 kr.

Utför i Hemavan.


Sportlov och en tröttsam vecka.

Föra måndagen var ju och tog prover på vårdcentralen, var i simhallen med Tuva, Leo och Alexander. På kvällen var jag med Beccy. Föra tisdags var jag på sjukhuset och det såg bra ut med min diabetes! Sen hade jag tjejdag med Tuva. Tispromenad och bio! På kvällen var jag med Natta, Föra ondags var jag på busfabriken med busungarna, sen senare på eftermiddagen var jag hos Matilda där vi laga mat, snacka och tog en promenad. Senare på kvällen åkte jag hem till Emil och hängde där till sista bussen gick vid halv 12.Föra torsdagen var jag hem kim hela dagen och kvällen. Massor prat!
 
I fredags blev det överrasknings fest för Adde och sen utgång. I lördags vart det att filma David till våran dokumentär om skate och hänga hemma hos Rebecca. I söndags vart det stan med Beccy och att packa.
 
I måndags vart det att åka tll Karlskoga, vara i skolan, handla och umgås med Pelle. I tisdags vart det skola och hänga med folk på internatet. I onsdags vart det skola till 21 då vi hade våran aktvitets kväll för vårat gäng, ett gäng på 60 peroner som har någon form av utvecklingstörning. Idag har jag varit i skolan, pluggat, sökt jobb och fixat med lite saker och packat.
 
Den här veckan har gått alldeles för fort. Har varit i skolan till 18 både i måndags och tisdags för att göra klart våran film och igår tll 21 liksom. Hat feber både idag och igår och inte alls hunnit allt jag borde göra. Borde verkligen städat rummet får skjuta upp det ytterligare en gång och göra det nästa vecka. Är helt slut!
 
Bio med Tuva.
 
Busfabriken

Överassknings fest för Adde med lekar.
 
Filma David när han åkte i Rebeccas källare. Haha!
 
 
 
 
 

RSS 2.0