Hemma hos Ousman i Gambia.

Våran sjunde dag i Gambia så åkte vi hem till Ousman för att fira att han fyllde år. Ousman va en av de killarna som följde med på våran resa. Han jobbar som lärare på Bottrop skolan. Var igenom honom vi blev vänner med studenterna och fick besöka skolan som ni kan se i tidigare inlägg om ni missat det.
 
Hos Ousman fick vi färsk papaya jucie med någon kaka kvinnorna hade bakat, sen hade två av hans studenter köpt med tårta. Husen de bor i är små och oftast bor de många i dem och kan bo med både sina föräldrar, syskon och deras barn. Ni får titta på bilderna och få en liten inblick i hur de kan se ut. Det jag också vill tilläga är att Ousman ändå har det rätt bra ställt.
 
 
 
 

Mina senaste två veckor.

Förföra måndagen va jag med Iza, vi snackade och kollade på första Harry Potter filmen. Förföra tisdagen var jag barnvakt 15-18.30. Sen vart det att käka med Steffi.
 
Jag och Steffi i sommras.
 
Förföra onsdagen var jag barnvakt i en annan familj 15.30-17.30 och sen vart det att umgås med Beccy och Mats. Förföra torsdagen var jag barnvakt ännu en gång åt min tredje familj. 16.30-20.
Förföra fredage vart det att ta prover på vårdcentralen för min diabetes och sen blev det jobb på Bergas fritidsgård 18-00.
Förföra lördagen var jag barnvakt åt den familjen som jag var hos på torsdagen.
9.30 - 11.30. Sen vart det att åka hem till Matilda. På kvällen jobbade jag 18-00 igen på Bergas fritidsgård.
Förföra söndagenvart det att käka med Beccy och Mats.
 
Bygga torn är en av alla saker jag gör som barnvakt.
 
Föra måndagen var jag på sjukhuset för min diabates, det såg helt okej ut, men behöver bättras på! Sen jobbade jag som barnvakt 16.00-20.30. Föra tisdagen var jag så seg så det ända vettiga jag gjorde var att ha en skype intervju. Föra onsdagen Jobbade jag på Diva (tjejverksamhet) 14-20.30. Sen vart det en fika med min Steffi.
 
Fick den här fina presenten av henne. Så himla underbar är hon!♥
 
Föra torsdagen vart det att vara med Natta, vi gick på ikano och besökte en annan liten butik jag aldrig varit i förut som hade sjukt fina och billiga saker! Ligger i Johannelund för er som bor i Linköping :) Sen vart det hem för att packa, och göra iordning i garderoben då jag forfarande inte villat släppa sommaren och inte tagit fram alla tjocktröjor! 
 
I helgen  åkte jag till Karlskoga 6 på morgonen, träffade lärare och elever som jag saknat! Hängde med saidou som jag lärde känna i Gambia som nu pluggar på skolan. Sen vart det att åka hem till Roxanne där det bjöds på Smörgåstårta och sen vidare till Anders och Sabina för skräckfilms kväll. I lördags vart det att besöka Martin grav för första gången med Pelle sen begravninge. Lämnade hjärtat  med ängeln på till honom.
 
Saknade vän♥♥♥
 
Sen tog vi en fika på pumphuset där de hade modevisning mitt i allt :)
 
På kvällen vart det först att se Annabelle med Anders, Sabina och Pelle. Sen hämtade vi upp Saiodu så åkte vi för att se Sebbe rappa i rampaborg, träffade lite folk jag kände där med. Kul!
I söndags vart det att åka till Roxanne igen för att vara där tills jag skulle åka hem. Var ett elfel i Hallsberg så kom hem två och en halv timmar senare en vad jag skulle! :(
 
Idag (måndag) Har  jag fixat med lite saker och sen varit barnvakt 15-18.
 
En bild på mig tagen för två veckor sen.
 
 

Before i die/Have done.

Senast jag hade det var med folk i från skolan föra hösten.
 
Nästan varje gång någon fyllde år på internatet så ordnade jag och andra överrasknings kalas.
 
Haha hänt många gånger! Senast för någon vecka sen.
 
Har varit både i Rom och Venedig och ätit deras underbara glass!
 
Varit där i London.
 
Jag och alla dessa randoms ;)
 
Var där 2011.
 
Var där med mamma när jag var 9.
 
Var på Safari i Senegal i februari.
 
Var där i sommras, mäktigt!
 
Skaffade min när jag var 14 år i Spanien.
 
Ibland går det ju lite för fort!

Stunder jag saknar i Karlskoga.

 
Första dagen i skolan hade vi grillnig och Kubb på kvällen med alla internatare!
 
 
Vi har haft myskvällar med gott och film.
 
Friluftsmetodik på fredagar i första året.
 
Annorlunda lektioner.
 
Cafekväll där vi körde på spåret och mitt lag vann chips!
      
 
Häng med fina sambos!

         
 
Dagar vi åkte iväg på saker.
      
 
Mustafa och hans flätor i mitt hår..
 
En hel del tåg resor fram och tillbaka som gjorde mig glad när jag kom till Linköping och glad när jag kom tillbaka till Karlskoga.
 
Min klass höll i olika aktivteter.
 
När kompisar färga ens hår.
 
Promenaderna längs vattnet!
 
Vinterfjäll med FL1 och 2
 
Ibland kom Micke hem med godis. Då blev folk glada!
 
 Fix inför kanothajken med min matgrupp.
 
Kanothajk med klassen!
 
 
Blåmärken och stugade fingrar har jag fått av att spela innebandy på skolan.
 
Grillkväll med fina människor.
 
Mys kväll med Karin. Middag, drink och Bio.
 
 
Grill och lek hos Bengt.
 
Avslutningskväll första året.
 
Skolavslutning.
 

När vi vann innebandyturneringen i Skolan andra året.
 
 Alla olika cafekvällar med underhållning.
 
Filmkvällarna och festerna hos Tobbe och jag som hälsade på hästarna.
 
När jag lärde känna underbara Sabina.
 
London med klassen andra året.
 
 

Krokodil pool i Gambia.

Våran sjätte dag i Gambia så skulle vi ut till James Island egenligen. Ett ställe där de haft slavarbete på. Men det var otroligt mycket vågor på havet, de kom in vatten över oss och det var så jäkla kallt. Vissa kunde inte simma, andra var rädda. Jag ville vända tillbaka för jag såg paniken i visas ögon och viile inte riskera något. Vi hade klarat oss men åka två timmar i en liten båt när de blåser som fan, man får vatten över sig och det var kallt. Så ja, vi vände om. Vi drog istället till stranden. Studenterna som vi träffat på Bottrop skola var med oss, så vi käkade på stranden, snackade och hade jätte kul. Senare drog vi iväg till en park där de hade krokodiler och en lite utsällning på afrikanska saker.
 
 
 

Naturen är så vacker.

 
Bilerna är tagna I Mars när jag var i våtmarkerna i Oxelösund.

Vägar i Gambia

Vägarna i Gambia är ju väldigt annorlunda mot här. De har inte massor av asfallts vägar överallt, det är väldigt guppigt på vägarna också. Längs vägarna är det folk lite överallt, skräp ligger utspritt och folk har olika små affärer eller stånd där de säljer saker. På den här videon får ni en glimt av hur de kan se ut på vägen i visa områden i Gambia,
 
 

Markand, huvudstad och fotboll i Gambia.

Våran femte dag i Gambia så var vi först på Serrekunda Market, en marknad. Dock hann vi inte vara där så länge då vi hade andra tider att passa. Sen åkte vi vidare till huvudstaden Banjul. För att gå in i ett högt torn där det fanns lite historia i. Har inga bilder där ifrån, då de också försvunnit.
 
Den ända jag har är när vi är på väg dit och en bild som Katharina tog på mig uppe i tornet.
 
Sen åkte vi och spelade fotboll med ett gäng. Vi hade med shorts, tröjor och fotbollar till dem. Vliket jubel vi fick av dem alltså!
Vi vann med 2-1, eller de lätt oss snarare vinna ;)
 
 

Det är väldigt lite som kan fungera i ditt liv om inte du också fungerar. Just därför måste du ta hand om dig själv först, för att kunna få det andra att fungera.

 

Dessa dagar har seglat förbi.

Förföra tisdagen var jag med Beccy, vi handlade mat och snackade. Sen kom Mats så bakade vi pizza tillsammans.
 
Jag och Beccy i Stockholm föra sommaren.
 
Förföra onsdagen vart det att fixa lite saker. Sen hälsade jag på Diva, där jag var tjejcoach för två år sen. Förföra torsdagen vart det att ringa lite jobbsamtal sen hänga med Emil som var snäll och hjälpte mig att fixa med lite saker på datorn, så nu mår den bättre igen! Förföra fredgen jobbade jag mitt första pass som fritidsledare på en fritidsklubb i Talboda 13-17. På kvällen blev det att va med Matilda, mat, snack och idol. Förföra lördagen vart det att hänga hemma hos Rebecca. Hon färgade mina ögonfransar och mitt hår.
 
Så här ser det ut nu.
 
Förföra söndagen var jag på en ny intervju hos en familj. Så fick lite tider av dem då jag ska ta hand om deras grabb! Sen hälsade jag på min syster och lekte med hennes söner.
 
Linslusen Oliver.
 
Föra måndagen vart det en fika på stan med Steffi, sen täffade vi på Malin. Så hängde med henne hem, där det slutade med att vi drack. Där rök mitt uppehåll på fem veckor utan en droppe alkohol. Men vi gick ut och träffade på ensam mamma sökande gänget. Vilka killar alltså, förstår ju varför de var med i tv. Avslöjade väl en hel del, inte för jag kollat på programet men ;)
 
Några av deltagarna.
 
Föra tisdagen var jag med Ella och sen jobbade jag som barnvakt en 17-19.30.
Föra onsdagen körde jag, Malin, Hanna, Steffi och Ellinor musikquiz på Harrys.
 
Föra torsdagen tog jag en fika och gick på bio med Marcus. Föra fredagen jobbade jag inom LSS på Ekholmens fritidsgård 13-15 och sen kvälls pass med ungdomarna på Sturefos fritidsgård 17-23.30
I lördags var jag på Bergas fritidsgård 18-00. I söndags vart det att umgås med Marcus.
 
I måndags var jag på möte angående timvikarie jobbet inom fritdsledareyrket. Sen tog jag en fika med Steffi.
 
Steffi och jag i sommras.
 
I tisdags tränade jag mitt första pass på tre veckor då jag varit sjuk i över tre veckor. Blev förbränning i 30 min. Sen blev det bio med mamma på kvällen. I onsdags jobbade jag inom LSS 13-17. Sen fick jag en glad överraskning, att mina två kompisar ifrån Karlskoga skulle handla ifrån en kille i Linköping. Så Sabina och Anders kom hit och så hade vi taco mys hos Beccy. I torsdags jobbade jag på Linghems rastverkSamhet 9-13, sen blev det barnvakts jobbade 15.30-17.30. I fredags var jag barnvakt åt en annan familj 17-00. I lördags var det klädbytardag på Arbis där jag jobbade 13-20. Sen vart de lite käk och fotboll på Olyears med Rebecca. 
 
Det jag åt.
 
Rebecca var tvungen att ta en shoot när Tyskland förlorade med 2-0 mot polen,
 
 
I går(söndag) var jag först med mats som kom med en bukett blommor till mig. Så sött! Sen blev det äppelpaj och sleepover hemma hos Beccy. 
 
 
 Tyvärr har jag hostan smugit sig tillbaka lite igen och ävenlite ont i örat och halsontet. Så¨vart värre efter jag tränat. Fattar inte vad det är för fel på mikg. Så fort jag tränar åker jag på en ny förkyldning!
 

Apparken i Gambia.

Vår fjärde dag i Gambia hade vi en fri dag där jag, Roxanne, Erica, Janina och Reby åkte till en appark. Tyvärr har de flesta av bilderna försvunnit där ifrån med, hade många bra bilder. Men har ialf några kvar att visa. Aporna var tama, hoppade upp på axeln och följde efter än. Vi matade de med nötter och oj vad de proppade i sig, de tog ur handen på en och ibland började de bråka. Var så himla coolt att få sitta där med dem. Jag som älskar apor också!
 
 
 
 
De två första bilderna lånade jag ifrån Janina. Mina egena bilder blev helt kassa när jag laddade upp dem. Är inte alls så här sudidiga på datorn men aja.,
 

Sista bilderna jag har att visa ifrån Harry Potter utställningen.

 
Det är ganska många som säger att de vill gå på den här utställningen. Men den las ner i September i Norrköping. Inte läst eller hört om den ska öppnas någon mer stanns i Sverige, eller om de drar vidare med sakerna till något annat land?!
 

For missed by you.

You flyin so far away from us.
And the life gos on whitout you.
I crying for you.
Crying for i miss you.
Nobody except you has left the earth for such a missing.
No one, but you.
 
 

Bottrop school - Gambia.

När jag skulle lägga in bilder ifrån vår tredje dag i Gambia så insåg jag att även de bilderna försvunnit och många bilder ifrån andra dagar också. Så himla tråkigt att mobiler och datorer alltid ska krångla för mig, kameror ska vi inte ens tala om. Men är ialf glad för att jag hann få in de flesta bilderna på den nya datorn som jag har nu, innan mobilen också sa hej då. Har också turen att jag resta med andra så att jag kan ta lite av deras bilder som de lagt upp på facebook. Så idag lånar jag bilder ifrån Janina och Erika.
 
Vi var på en skola, där de har ifrån lågstadiet upp till gymnasiet i åldrarna.
 
Först hälsade vi på en klass där jag fattade det som att barnen var 5-7år gamla. De stod en tjej framför tavlan, som sjöng alfabetet för oss sen upprepade resten av klassen henne. Så otroligt duktiga!
 
 
Sen var vi med en klass där de var ifrån 18-22 år de flesta av dem.  En av killarna som föklde med oss under vår resa är deras lärare så därför blev vi vänner med de här gänget och hängde med de några gånger under resan. Vi fick ialf göra batik med de här eleverna.  Batik är något som är vanligt i Gambia. Det gör man igenom att först rita med blyerst på ett vit papper. Sen har man något slags mjukt tunnt svart papper som man lägger mellan pappret och tyget så fick man följa linjerna av det man ritat så att de kom på tyget. Sen hade de något slag vax över det. Färgen de hade innehöll gifta kemikalier så vi fick inte vara med att göra det. Men de trycker alltså sånt här på kläder, tygväskor och såna saker.
 
Sen fick vi en stor lunch med härlig afrikans mat. De bukar inte få lunch på skiolan, utan har med sig någon lätt lunch. Så de här var även en höjdpunkt för dem.
 
Efter lunchen fick vi kolla på en tetater där de spelade och sjöng. Jätte duktiga! Teatern handlade om en tjej som hade sex med en kille, blir gravid och måste sluta skolan. Killen lämnar henne och hon måste själv se till att klara sig! Riktigt bra gjord!
 
Emil som är lärare på Karlskoga folhögskola och som var med oss är så sjuk härlig att han hoppade upp på scenen och dansade med dem!
 
 
 

RSS 2.0