Movie time!

 

Juni 2013.

Juni
 

Samma dag som jag flyttade ifrån Karlskoga till Linköping över sommaren så kollade jag och mamma på
när Sverig mötte Norge i en vänskapsmatch.
 
 
Jag och Matilda testade på äventyrsgolfen som är rätt nybyggd i Linköping. Jag och Carro gjorde en film om spottwomen som jag inte lagt ut ännu ;)
 
 
Jag var med mina kompisar, fikade, festade, vände på dygnet och myste med Sandy.
 
 
Jag åkte och badade, tittade på när Alexander firade midsommar på dagis och jag själv firade midsommar hos Nina.
 
 
Jag åt glass på Jenny's med mamma. Drog på Bråvalla som blev ett minne för livet och bland det roligaste jag gjort.
 
 
 
 

Let it go.

Har inte skrivit på ett tag nu igen. Har redan hunnit hända en del tråkigheter och fått ett tufft beslut att fatta så mitt år börjar inte så bra. Men eftersom jag kanppt berättar för mina vänner om vad som händer så ska jag heller inte gå in på detaljer här. Men för mig är det skönt att skriva av mig och därför tänkte jag gå igenom lite snabbt om det roliga som jag gjort det senaste tiden.
 
Jag firade in det nya året först hos Nina, sen annan fest och sen ytterligare en fest där vi skålade tillsammans med både gamla vänner och nytt folk. Sen drog vi ut på krogen en sväng. En lyckad kväll!
 
Sen har jag umgåts med Beccy, tagit om min piercing den som jag har ovanför brösten då jag invigde året med att tappa min översta. Sen har jag fikat med Iza, ätit middag med Steff och hängt med Natta.
 
Middag med Steff.
 
Sen har jag firat Henke med trevligt folk!
 
Sen har jag pluggat, varit på bio med mamma, varit med Matilda och börjat skolan igen. I Karlskoga har jag pluggat, tvättat, handlat, varit i skolan, varit på möten och gjort ärenden. Jag har festat med Sabina och Anders. Ätit middag med Becca och Karin.
 
 
Jag har varit med i tidningen och radion för att visa upp evenemang som vi har för att samla in till förskoleprojektet.
 
 
Jag har satt upp affischer i hela stan, förberett för våra två evenemangs kvällar. Varit med Anders, Abdul och Hanna. Haft en hiphop kväll och loppis för insamling til förskoleprojektet.
 
Jag har städat rummet, fortsatt att plugga och varit i skolan så mycket jag orkat. Avslutar inlägget med en glad bild för det är det jag vill vara och det är de ljusa stunderna som får mig att orka när jag har det som värst!
 

Hiphop kväll och Loppis.

Nu är det dags för två evenemang till för att samla in pengar till förskolebygget.
 
På lördag den 18e är det Hiphop kväll för ungdomar 13-18 år på skranta fritidsgård i Karlskoga. Klockan 17-22 Inträde är 20 kr och det är helt drogfritt! Det kommer duktiga hiphop artister ifrån flera delar av Sverige!
 
 
 
På månadag den 20e är det loppis, fika och lotter i på Österledskyrkan.
Alla åldrar är välkommna, fritt inträde klockan 18-21.
 
 
 
 
 
 
Jag vet att de flesta i min blogg inte bor i Karlskoga eller i närheten. Men känner ni folk som gör, så snälla sprid det här vidare. Vi vill få förskolan byggd med bra material så vi har en del pengar kvar att få in för att nå vårat mål. Kan ni inte komma så får ni jätte gärna sätta i valfri summa på vårat plusgrio konto. 4756161-8
Märk gåvan med Förskola Gambia
 
Läs mer på våran hemsida helpgambia.se och gilla våran grupp på Facebook " Hjälp byborna i Brikama att bygga sin förskola. https://www.facebook.com/groups/615467665170923/

Hur jag mår?

Hur mår du? Den jävla frågan hatar nog jag. Jag svarar oftast väldigt fort med att jag är trött eller att jag mår bra. Men frågan är hur mår jag egentligen? Jag har nog aldrig kunnat svart helt ärligt på den frågan. För iband vet jag inte ens själv. Just nu sitter jag och försöker göra mina läxor, medens mina tankar är helt någon annan stanns. Är jag redo för att öppna mig själv, berätta om saker jag varit med om som ingen annan fått höra förut? Blir man någonsin redo för att blotta sig själv? Nej. jag tror faktiskt inte det. Men jag tror man måste ha styrkan och viljan till att vilja förändra sin situation. För det vill jag. Jag vill inte ha den här ångesten för att gå till skolan, jag vill inte ligga efter. Jag vill inte vara livrädd för att behöva bli sårad, jag vill inte ha mardrömmar och vakna varje natt. Jag vill ha kul, kunna göra bra ifrån mig. Kunna vara mig själv, även bland de som inte tycker om mig för den jag är. Ibland känns det som jag ska explodera. För jag tar hela tiden på mig för mycket, fokuserar på det som jag tror ska bli lättare och gömmer det som är svårt. Jag vill bara kunna vara en superwomen hela tiden som klarar allt. Men ingen kan vara det hela tiden och vi alla måste prata av oss någon gång. Jag måste bara lära mig att hålla fokus på några saker och inte på allt samtidigt. Har jag gjort en läxa ska jag vara nöjd, inte vara missnöjd för att jag alltid tycker att jag kunde gjort bättre. Jag har ingen aning om hur man älskar sig sjlälv. Jag beundrar er alla som gör det och ni ska vara stolta för varje prestation ni gör. Det spelar ingen roll om det handlar om att ni klarat ett prov, städat, eller hjälp någon annan. Det finns inga små prestationer, för jag tror att många gör mer bra saker en vad vi själva ser. Folk är värda mer uppskattelse och kärlek en vad en vad en del får. En dag ska jag må bättre i mig själv och kunna göra allt jag vill, för det måste ske!
 
Bild ifrån 2012.
 

April - Maj 2013.

April
 
Jag gjorde en fältstudievecka i Linköping på en privat förening för social och mental hälsa. Hade påsklov en vecka där jag träffade vänner, släkt, kollade hockey och åt mysiga middagar ute och festade.Tog en piercing tragus och färgade håret brunt.
 
Jag åkte tillbaka till skolan där vi firade Gustav, sökte sommarjobb och umgicks med folk. Fick en del del blåmärken av allt innebandy spelande.Höll igång och tränade rätt mycket med.
 
 
Fortsatte att kampas med mina dåliga relationer jag hade och människor som svek mig gång på gång. Åkte till pålsboda för första gången där jag gick på marknaden och festade. Umgicks mest med Viccan på internatet och vi gick en hel de härliga promenader. Åt världens godaste pasta med Karin och Viccan.
 
 
Maj.
Jobbad på ett läger här på skolan en helg med barn. Stukade fingret på innebandyn.
 
 
Hade interjuv och visning för de nya sökande till vår utbildnig som jag och Becca var projektedare för. Blev bra! Åkte ut till Bobban för att grilla med killarna, dricka öl och mata hästarna.
 
Jag gjorde blonda slingor i mitt hår.
 
 
Var i ett jätte mysigt ställe med ett gäng kompisar där vi grillade och myste. Min bror med barn och mamma kom hit för att hämta hem lite grejor och hälsa på.
 
 
Testade om mina vindskyddskläder funkade att ha som regnkläder.
 
 
 
Drog ut på kanothajk i tre dagar med klassen.
 
Var på en kulturfestival med skolan, såg iron man 3 med Karin på bio och drack en god drink.
 
 
Hade avslutningskväll på skolan där jag var med och sjöng. Sen hade vi avslutning sista maj. Många ledsna avsked och tårar. Hade fest på kvällen för oss fritidsledare Fick stipendium på 1000 kr till min Gambia resa.
 
 
 
 
 

Filmer att se i vinter mörkret.

 

Januari - Mars 2013

Januari.
 
Hängde masssor med Martin, Pelle och Tobbe sågs i princip varje dag i en månad. Festade, kollade filmer, gick på bio och jag bodde typ hos Martin under den här månaden. Vi överaskade Viccan på internatet när hon fyllde 22 år.
 
 
Var nervös inför vinterfjäll, köpte en hel del kläder till det. Blev en del psykolog samtal med Viccan och Gustav, då jag började året med relationsproblem.
 
 
Åkte till Linköping en helg för att överaska mamma som skulle fylla år och fira Nina Hos Nina körde vi fyllespel som vart klockrent med videosar och telefonsamtal.. Lärde känna Michell och David som jag hängde med en hel helg.
 
 
 
Februari
 
Åkte iväg med fritidsledarna till Hemavan för att åka utför och längdskidor. Var bland det läskigaste jag gjort och jag hade mest hemlängtan. Åkte 17 timmars buss och hade en del roliga lekar på bussen.
 
 
Överaskade Alex som fyllde år, fortsatte att hänga med Martin och Pelle.
 
 
 Hade sportlov då jag var i Linköping. Var på överasknings fest för Adde. Filmade till våran dokumentär film i skolan som handlade om skate. Var barnvakt åt Tuva och Leo. Festade och var med kompisar.
 
 
 
 
Mars
Lärde känna Issy, hade taco kväll på internatet, fick tårta för att vår klass hade vunnit vinterfrilulftsdagen. Hade en kväll för ett gäng med utvecklingstörning  och pryde omsaget av skolans kurskatalog.
 
Firade Abdul. Va på cafekväll i skolan där vi körde "på spåret" mitt lag vann. På friluftsmetodiken gjorde vi wokad fruksallad och hajbanan.
 
Hade myskväll med Viccan och drog hem till Linköping för att träffa vänner och festa. Blev drogad en kväll.
 

Fjärilshuset i Haga parken.

 
Jag och Beccy besökt mysiga fjärilshuset i Stockholm i sommras, det ligger i Hageby parken, Det var jätte fint där inne. Vackra fjärilar, fiskar och papegojar som snackade med en. Helt klart värt ett besök. För att kolla in mer gå in på deras hemsida. http://www.fjarilshuset.se/fjarilshuset/Forstasidan.html

RSS 2.0