Julbakat hos sputnik..

Har varit iväg nu på eftermiddagen. Har vart på ett samtal och sen bakat jul godis på sputnik. Vi ska ju som sagt samla ihop pengar till att kunna ha kvar verksamheter så att folk kan få hjälp på olika sätt. Så de vi bakat ska som sagt säljas. Sen så fixade jag och Gabbie skyltar så folk ser vad vi säljer. Väldigt juliga och glittriga vart de! Gabbie hällde glitter över mig med så hela jag glittrade. Jäkla människa det där. Nej då hon är så fin så :)

Glömde att ta bilder, va ju så uppe i att hälla glitter över hela bordet och på skyltarna;)

Bilden är från föra året då jag och Jonas bakade julgodis.

Dietist

Har vart och träffat en dietist nu på morgonen och jag fick det svar som alla andra gett mig.. Du gör rätt, du tränar bra, äter regelbundet, inga stora potioner och bra mat.. Självklart kunde hon inte ge mig ett svar på hur jag skulle göra för att gå ner i vikt... Hon fattade inte. Blir så trött på att jag inte kan gå ner i vikt. Måste allt vara fel på mig?! Hon skulle ialf prata med en läkare och diskutera med henne. Jag har ju fösökt sänka mina doser av insulin för tror det kan vara ett problem. Men har ju inte gått. Men hoppas att de kan hjälpa mig!

Aja är besviken nu ialf. Trött på att inget funkar. Vill inte se ut så här och är sjukt irretad och avundsjuk på alla som kan gå ner i vikt genom att börja träna lr typ äta som jag alltid har gjort. De klagar att det är så tjocka för att de gått upp typ 3 kilo och väger 60- 65 kilo... Buhu för er då....

Sånt här alla vet att man inte ska äta massor av. Gör jag det då? Nej, jag äter glass sällan. Knappt på sommaren ens.. Dock så åt jag den här i Kroatien 07. Men det va ju ända gången också!

Barnvakt i fredags

Dagen började med att Tuvade vaknade vi 06, och då kollade vi på krambjörnarna. Sen vaknade Leo vid 07:30 så gick vi och åt frukost. Sen satte jag på barnprogram till ungarna så jag kunde röja i köket. Efter det klädde vi på oss och borstade tänderna.

Sen spelades det lite olika spel.

Vi lekte med Lego och målade

Sen kom Mattias hem och lagade mat åt oss. Efter det gick vi ut för att leka i snön och åkte pulka.



Sen vart det att pussla och måla igen och när Sandra vaknade så fikade vi.

När Mattias sen kom hem från jobbet igen så åt vi taco, sen vart det mys i soffan med barnen för att kolla på tv. Sen när barnen lagt sig blev det att kolla på en rolig film! :)

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Min allra första pojkvän hette Linus. Vi träfffades på en camping- Det började med att hans lillebror ville åka på linnbanan men jag och en annan tjej ville inte hoppa av. Linus sa åt oss att sluta och till slut fick ju han och hans lillebror åka- Sen började jag och Linus Leka. Vi var bara sju år när vi träffades för första gången. Direkt när vi vaknade på morgonen så sprang vi över till varandra och lekte tills det va läggdags. Han bjöd mig jämt på godis och glass. Han skyddade mig också från några stora killar som ville bråka  med mig och slog mig. Då vart Linus arg på dem och skällde ut dem. Så sött. Ëfter den sommaren så¨brevväxlade vi. Han brukade berätta hemligheter för mig och skicka kärlerks grejor .tex ett hjärt halsband. Jag brukade skicka lego och andra saker som han tyckte va roliga- Sommaren efter det träffades vi igen. Då var vi tillsammans. Min syrra hade frågat chans på honom åt mig:) Vet att vi höll varandra i handen och krmades men vågade inte pussas- Sen efter den sommaren så snackade vi i ungefär två år till på telefon och genom brev.- Sen för något år sen så började vi snacka på facebook- Han kom ihåg mig och allt vi hade gjort.



Hemma från oxelösund

Nu sitter jag hemma hos Jonas och är sjuk.. Ont i örat  och halsen..Hoppas det gåt över snart! Jonas är på jobbet men kommer hem runt två :)

Har ju vart i oxelösund från tors-sön. Det va trevligt:) Massa bus, lek och mys. Gick helt enkelt brá att vara barnvakt.
Tänkte lägga in bilder, men på Jonas konstiga dator kan man inte sätta in memorie stick:S och jag  har ingen sladd med mig. Så det får vänta..Så kan berättta mer senare ikväll eller någon annan dag om vad vi gjort och visa bilderna då :)


Åka tåg.

Om en timma ska jag ta tåget till Norrköping för att där byta till Nyköping. Min bror hämtar mig i Nyköping och sen  drar vi hem till honom i Oxelösund. Ska vara barnvakt imorgon åt hans två ungar. Sen stannar jag kvar där ända till söndag. Då hänger de med mig hem för vi ska kanske gå på julmarknad och fira Sandra som fyller idag. Grattis! Presenter anländer ikväll;) Jonas kommer även hit på söndag och kanske följer med han hem sen och stannar där till på måndag kväll. Blir nog ett par härliga dagar, massa bus och kärlek.

Ha det bra allesammans så får vi se när jag har tid för att blogga igen! Puss ♥








Älskar er pluttisar♥

Torsdag förmiddag.

Nu på morgonen har jag vart på UM för att fixa nytt recept och sen på AF för att lämna in papper, så hoppas pengarna kommer i december nu!

Igår va jag även iväg och handlade med mamma, mat och grejor till hushållet och på kvällen så spelades det match. Det blev 1-1, va va så nära att vinna. Men som vanligt så står inte turen på våran sida. Men kul att vi inte förlorade ialf:)

De säljer ut massa av Bobby,s produkter på Rusta och vad man har hört så ska det ju vara jätte bra produkter. Mamma tyckte att jag skulle köpa något. Så blev att köpa vax.. Haha aldrig användt det, använder ju knappt hårspray eftersom mitt hår redan är så trasligt och slitet ändå jämt. Men kul att prova något nytt, nån gång... Kostade ju bara 20 kr!

Sen en ögonpensel, för den jag använder nu är ju inte så bra, är ju ingen riktigt ögonskugge pensel heller egentligen som jag har..Men denna hittade jag ialf på Maxi för 15kr


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Mitt riktiga namn är då Kristin Samuelsson. Jag kallas för Chris av de flesta i min omgivning och det har jag gjort sen jag var 13 år. Jag är född den 18 Juli 1990 och är alltså 20 år. Just nu är jag arbetslös men utbildad som barnskötare. På min fritid umgås jag mycket med kompisar och tränar bland annat på medely (gym, simhall.) Just nu spelar jag även innebandy match en gång i veckan med ett korpen lag. På helgerna är jag oftast med min pojkvän. Jag har varit en stor festprisse men har dragit ner på det, vilket är klokt. Men älskar fortfarande att gå ut på krogen för att dansa och träffa folk. Jag är en väldigt social tjej, som inte är det minsta blygg. Jag älskar att skratta och får gärna andra att skratta. Jag är även väldigt envis av mig och ger inte gärna upp. Jag har en förmåga att alltid tycka synd om andra och tänker på andras mående i första hand. Ja så jag är ganska generös och omtänksam av mig med. Många av mina vänner skulle  även beskriva mig som rolig, galen och snäll. Det är sånt jag ofta får höra. Min stora idol är Henke Larsson och det har han varit i 10 år nu. Jag har inget favorit tv program då jag knappt ser på tv och heller ingen favorit artist då jag lyssnar på väldigt blandad musik.

Jag skulle väl kunna skriva ännu mer, men blir lite mycket då. Mer lär väl komma  mer i efterhand och om ni kollar i kategorin Lite mera jag så hittar ni säkert saker ni inte visste och som jag inte nämner i det här inlägget

92,93?

05

06

07

08

09

10


Försökte ta med en blandning av bilder och såna jag kanske inte visat förut. Aja hoppas det duger :)

Markoolio är ju söt!

Hahahaha vad cool jag känner mig. Markolioo la nyss till mig som vän på facebook!! Jag har inte frågat honom om det, utan det va han som la till mig;) Visserligen skrev jag till han för ett tag sen, men jag bad ju honom inte att lägga till mig. Berömde han bara och berättade att han va min stora idol när jag var liten.. Men jag charmade honom tydligen, för annars vill han ju bara att man ska lägga till honom om man känner han personligen. Så står det på facebook ialf..

Tog bilden från hans album:)




Rolig lista

Tog den här listan från http://osin.blogg.se/. Tänkte försöka lägga upp en sån här lite då och då. Kan vara kul både för er och för mig med :) Börjar nog redan ikväll med att presentera mig ;)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Studiebesök/möte

Nu har jag vart på min blivande praktik plats. Fredrikbergskolan i Ekholmen är det jag ska vara på. Det verkar jätte bra där. Min handledare verkar jätte bra och barnen var grymt söta. Jag ska vara i en förkoleklass och sen på fritids, där förskolebarnen och ettorna kommer att vara. En så länge är de bara några veckor jag får vara där. Kanske lite dumt att börja nu för lär väl bara hinna vara där 2,3 veckor. Men alltid något och kanske blir efter nyår med om jag inte kommer in på det jag sökt till våren och om de har plats för mig efter nyår så lär jag nog stanna där ett tag till. Dock vet jag inte när jag ska börja där. Massor papper som måste skrivas på från arbetsförmedlingen och så. Men jag ska ta och fylla i några papper och lämna in dem imorgon. Nu ska jag skicka iväg kontakt uppgifter från min handledare på praktiken till min handledare på arbetsförmedlingen.. Krångligt är det. Men börjar förhoppnigsvis om en vecka!

Jag i Kroatien sommaren 07.

Brand utbildning

Har varit på brand utbildning idag på eftermiddagen och en stund på kvällen. Va jätte kul! Fick en massa bra information om vad man kunde göra om det skulle börja brinna på olika sätt, vissa saker visste man ju sen innan, men inte allt. Sen fick vi se två filmer, den första visade hur fort det gick innan elden blev stor och sen om hur fort elden spred sig om man inte stängde dörren till det rummet som brann. Fick även annan information som kan vara bra att veta, så ställdes det lite frågor och han visade saker. Sen fick vi prova att släcka eld ute i kylan med brandsläckare och sen med brandfilt. Fick även se hur sjukt det kan bli om man skulle försöka släcka eld genom att hälla i vatten i en brinnande kastrull. Gör ALDRIG det!! Det va absolut det viktigaste jag lärde mig idag, för det räcker med att hälla i två dl vatten och ditt kök är uppbränt!


Read my mind.

Har sovit i nästan 11 timmar och ändå vaknar jag med huvudvärk och halsont. Hade tänkt träna nu på förmiddagen men tror inte att det är någon bra ide? Va ute och gick igår med mamma, gick väl en 8 km och efter det kände jag mig lite sämre så.. Har verkligen inte tid att bli sjuk nu så! Aja hoppas ja mår bättre framåt dagen :)

Så här fint kan det se ut när Alexander lagar mat, från 08.

.....

Tänk om det var lika lätt att tala sanning som att låtsas


Björnar är söta





Biderna tog jag föra hösten på Skansen. Jag tycker björnar är jätte söta. Synd bara att det blir så stora och starka, för man kan ju inte direkt ha dem som husdjur och leka med dem :P

Lördag och Söndag.

Igår så blev det att åka in till stan med Jonas. Gick på en liten mini marknad vid trädgårdföreningen, inget att ha direkt men Jonas hittade ialf en julklapp. Alltid något. Sen blev det att träffa Ella och Dille. Vart att ta en sväng på stan med dem och alla hittade lite grejor.
Det här köpte jag.
Almenacka för 2011 110 kr från Bokia.

Denna ring kommer från Gina tricot och den fick jag av Jonas, så snäll som han är :)


På kvällen sen så lagade vi mat, spelade UNO och tittade på tv.

Idag blev det att åka till Tornby där Jonas kollade på soffa och på saker som han kunde önska sig av mig i julklapp. Jag hittade föddelsedags present till en som fyller år snart och sen lite annat.
Doftljus från Ikea 35 kr?

Puder från Åhlens, kostade 125 men hade rabbat så fick den för 100 kr

Smink från Rusta 20kr

Två par trosor från Lindex 55 kr


Det va de som jag köpte idag och igår, aa plus tamponger då men det behöver jag väl inte ta kort på?! Jonas åkte hem för ett tag sen så jag ska väl ta och röja undan lite här och så efter jag svarat på era kommentarer :)

Harry potter och dödsrelikerna del 1


Handling: Del ett börjar när Harry, Ron och Hermione, ger sig av på ett riskabelt uppdrag för att försöka hitta och förgöra hemligheten till Voldemorts odödlighet och onska – Horcruxes. Alldeles ensamma, utan vägledning av deras lärare eller beskydd från professor Dumledore, måste de tre vännerna lita på varandra mer än någonsin förut. Men det finns mörka krafter bland dem som hotar att sära på dem. Under tiden har trollkarlsvärlden blivit en farlig plats för alla fiender till The Dark Lord. Det fruktade kriget har startat och Voldemorts Dödsätare tar kontroll överMagiminiteriet och till och med Hogwarts, och de terroriserar och arresterar alla som sätter sig upp mot dem. Men det är en person de fortfarande letar efter och det är den mest värdefulla för Voldemort: Harry Potter. Den utvalde har blivit den jagade när Dödsätarna letar efter Harry för att ta honom till Voldemort…levande.
Harrys enda hopp är att finna Horcruxes innan Voldemort hittar honom. Men när han letar efter ledtrådar upptäcker han en gammal och nästan glömd sägen – legenden om Dödsrelikerna. Och om legenden visar sig vara sann, kan den ge Voldemort den ultimata makten som han så gärna vill ha.Harry är dock omedveten om att hans öde redan har bestämts av hans förflutna, på den ödesdigra dagen när han blev pojken som överlevde. Harry är inte längre en liten pojke, och han närmar sig den uppgift som han blivit förberedd för ända sedan han satte ned fötterna på Hogwarts för första gången – den ultimata fighten mot Voldemort.



Min åsikt: Filmerna blir bara mer och mer spännande. Efter den senaste filmen har jag längtat efter den här och nu längtar jag till nästa. Så har det inte varit förut. Jag har inte brytt mig. Men nu va jag nervös och typ spänd över hela filmen, den va ju nästan lite läskig. Verkligen spännande hela tiden och man får ju inte glömma att man skrattar några gånger med åt Ron som alltid är lika rolig! Jag tror inte att någon va besviken på filmen och att alla längtar jätte mycket till att se slutet!

Varit flitig idag.

Idag har jag

- Pratat med min jobbcoach, fick reda på att jag ska göra ett studiebesök nästa vecka och om två/tre veckor så får jag förmodlingen börja min praktik där!
- Letat jobb
- Kollat mejlen
- Sökt jobb ( skrivit två personliga brev)
- Ändrat lite saker på cvt och skrivit ut det
- Svarat på frågor från arbetsförmedlingen som ska lämnas in imorgon plus mitt cv
- Plockat lite i rummet så det ser lite fräschare ut.
- Skickat in mina anställnings besvis för att få mer meriter till att kunna komma in på de kurser jag sökt
- Kollat tåg till Nyköping och bokat tågbiljetter
- Cyklat på motions cykeln i 30 min

Duktig känner jag mig :) Nu blir det att åka in till stan och möta upp brudarna. Vi ska se på Harry Potter. Kul! Har sätt de två första filmerna och den senaste på bio, de andra har jag sätt hemma eller hos nån kompis. Men de blir ju verkligen ännu bätre på bio så det är värt att gå! Kommer komma hem sent. Bion börjar inte fören 21:30 och filmen håller på i 2 timmar och 26 min... Tur för mig att mitt tjatt på mamma funkade så jag slipper gå hem ;)

Bine, Steffi och jag från 08.


Sökt jobb igen.

Nu har jag sökt lite nya jobb igen denna gång är det två små jobb som barnvakt och läxhjälp till två ungar.

Sen är det ett som barn och ungdomsledare inom koloniverksamhet och det verkar ju sjukt kul!

Sen som förskolärare är ju inte det men stod att man kunda söka om man hade annan pedagogisk utbildning med och de har jag ju. De va ialf i slaka, skeda och lambohov.

Så fyra nya jobb. De här två sökte jag idag och de andra två i måndags. Hoppas på något av de jobben eller åtminstone att få komma på arbetsinterjuv.

Bild från bulgarien sommaren 09.

clothes

Glöm att visa den här. Den köptes ialf i Uallared och ser störe ut en vad den är. Dock så är den alldeles för stor på. Fattar inte hur jag tänkte. Borde nog tagit en eller två storlekar mindre.. Men tyckte de flesta kläderna när jag va där var svårt att hitta i bra storlekar. Uptäckte att byxorna jag köpte också var förstora :/

Köpte även en tröja till Jonas, som han gillar jätte mycket :)

Onsdags öppet.

Idag har jag vart på ondags öppet. Det är sputnik som har det varje onsdag mellan 14:30-17:30. Dit får barn, ungdomar och familjer komma. Man kan komma dit för att pyssla, leka, få en bit mat, fika, lära sig att spela instrument, sjunga, prata, få läxhjälp och bara umgås. Jag gick dit i våras för att få hjälp med matten. Utan dem på sputnik hade jag aldrig klarat av matte A! Det har jag tackat de ett antal gånger för!

Men idag va jag där för att göra klart tavlan som de ska ställa ut för att folk ska få upp ögonen mer för den här verksamheten och vilja skänka pengar. Kommunen tar ju bort verksamheterna de har. För ynka fyra kronor. Ett annat företag va 4 kr billigare, så därför stänger det ner det här och startar upp något nytt som endast har samtal och inget mer, antar jag. Massor av människor kommer att förlora den hjälpen de får. Visst de som bara har samtal och är mellan 16-25 kan väl kanske få börja på nya stället. Men de är ju så mycket mer en samtal de har som på sputnik som sagt.. Det är förjävligt!!!!

Aja blir bara ledsen och arg av att skirva det här.. Annars idag så har jag sökt hem informtion om två utbildningar jag funderar på och sen simmat en timma!

Gamla stan i stockholm september 09.

Werther's orginal noisette


Så här skriver werther's om deras choklad.
Werther´s Original Noisette
En himmelsk kombination: den oemotståndliga smaken av den klassiska Werther´s Original finns nu i en delikat choklad med hasselnötscrème.”

Så här skriver jag
Den här chokladen som jag provsmakade för ett tag sen va en besvikelese. Det låg fyra bitar i instoppade i ett fint omslag, vilket känns väldigt onödigt. Det var jag, Jonas och Tess som smakade och ingen av oss gillade den. Alla vi trodde att chokladen skulle vara lite hård och krisspig. Men den va mjuk och smakade inga nötter? Tyckte den bara smakade lite choklad, alltså en väldigt tråkig smak. Jag skulle absolut inte köpa om den här. Jag skulle fortfarande vilja prova de andra två. Kanske den med mjölk smak smakar nötter istället? Haha men nej inget att rekomendera!

Vilket håll du än går.

Hej alla mina kära!

Här sitter jag och fryser under täcket, ovanligt... Men får väl skylla på att jag fick stå och vänta på bussen i hela 5 min förut;) Har ju vart och tränat. 30 min crosstraining och 20 min styrka, körde armarna idag. Inte direkt tränat dem innan. Men nu är de dags för det, är för svag!!

Innan det så va jag på sputnik och pysslade. Sputnik är en organistaion för barn och ungdomar. Som har en massa olika verksamheter och på så sätt hjälper väldigt många personer. Jag hade tänkt berätta om dem någon annan gång för de behöver eran hjälp i år.. Så jag var där idag för att hjälpa till med att fixa en tavla, vart att måla och klistar dit en massa fina och betydelsfulla bilder, ord och saker. De ska nämligen ha en utställning och sen samla ihop pengar, jag ska hjälpa till!. Men återkommer om det när jag har ytterligare mer säker information om vad som kommer hända och när!

Jag i Kroatien sommaren 07

paranormal activity 2



Handling: En inbrottsdrabbad familj monterar in övervakningskameror i sitt hus för att fånga eventuella tjuvar på video. Det kamerorna registrerar är dock något mycket mer skrämmande...



Min åsikt:
Jag trodde att tvåan skulle vara sämre en ettan. Men jag hade fel. Visst va den lite seg i början men hela tiden började de hända läksigare saker och efter att ha sätt den här fattar man även ettan bättre. Jag vart rädd några gånger och tycker den är obehaglig. Paranomal activity filmerna är de ända skräckfilmerna som jag blir rädd för och därför gillar jag de så mycket också. Absolut sevärd och jag kommer nog att se om den för den lär nog vara lika spännande andra gången med. Den får 5/5 av mig!

Ghingis

Ghingis heter resturangen som jag och Rebecca åt på i fredags. Där serverar de vitanemisk mat. De liknar kinesisk mat men smakar dock inte som det. Tycker de smakar starkare och deras friterade räkor är de godaste jag ätit. Mums! Vi åt alltså lunchbuffe, det ingick bröd,sllad och dricka också och kostade 90 kr. Bra pris för mycket och god mat! Den här resturangen ligger på Klostergatan/Ågatan i Linköping. De har ju även lunchmeny, kvällsbuffe och a- lacarte.  På deras meny finns det mycket gott att välja mellan så blir nog ett åter besök. Ni kan ju kolla själva på deras hemsida.

Bilderna är tagna från deras hemisda där det visar hur det ser ut.


Fredag kväll

Vart att träffa Rebecca vid ett tiden idag, Gick och käkade och söta Rebecca bjöd mig,  en väldigt försenad föddelsedags present va det. Fyllde ju i sommras men va ändå gulligt :). Tänkte skriva ett eget inlägg om vart vi åt och vad vi åt sen, eftersom det va första gången jag och Rebecca åt på det stället och dessutom va det god mat!
Sen blev det att gå runt på stan. Jag gick och klagade på hur trött jag var den sista timmen, stackars Rebecca :P.

Kom hem vid en sex ialf. Då vart det att käka lite och fixa sig inför match.. Hade match vid 19:20. Spelade mot polis brudarna. Märks ju att de är vältränade för fan vad de springer!  Men jag sprang själv som aldrig för. Mamma sa att det verkade som att jag tränat upp min snabbhet för jag sprang över hela planen som att jag hade eld i backen tyckte jag själv och jag är ju aldrig nöjd annars med mig själv... Vi spelade dock bra. Förlorade såklart, men alla förutom två va bra! Finns två brudar som inte kan spela överhuvud taget och de lyssnar inte på när man försöker säga till dem. Men alla är ju inte vettiga i huvudet och bara kan skylla ifrån sig på annat. Tydligen så gjorde jag ett jätte snyggt skott med, men med min vanliga otur så räddades den med en tånagel..

Nu kommer Jonas ialf hit om nån timma. Imrogon ska vi fira syrrans kille som fyllde 30 idag. Grattis! Sen imorgon kväll blir det nog att dra hem till Jonas och stanna där till måndag kväll!

Det här köpte jag ialf idag. Sjukt snygga ringar från H.M 99 kr.


In till stan och träffa Rebecca.

Ska in till stan snart för att träffa Rebecca. Hon ville äta lunch på stan så då sa jag att vi kunde det. Allt för att göra henne glad, dessutom är det alltid bättre att äta på stan eller hos någon annan en hemma.... Vet inte mer vad vi ska göra. Men blir väl att sitta och snacka och kanske kolla runt lite på stan? Vi får se helt enkelt :)

Bilden är tagen i sommras när jag och Meli åt på någon kinesisk resturang. Minns inte namnet. Den va lite dyrare en andra kinesiska resturanger, men den hade mer riktigt kina mat att välja på. Inte bara massa stekt och friterat. För när jag var i Bejing så åt jag nog inte en ända gång sån Kina mat som görs här på de flesta ställena. Maten va mycket godare där och nyttigare. Det va inte massa friterade räkor eller kyckling, utan ett helt annat utbud. Så ja den här resturangen jag åt på i sommras är den bästa man kan äta på om man vill komma närmare den maten som oftat serveras i Kina.


Glassmaräng tårta

Ingredienser

Marängbotten
  • 100 g hasselnötter
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
Glass-smet
  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g choklad
Gör så här

1. Hetta upp en torr stekpanna.Stek" nötterna några minuter så att de blir gyllengula och luktar nötter. Låt dem svalna och grovhacka dem.

2. Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och lägg äggulorna i en annan.

3. Vispa äggvitor till ett hårt skum med elvisp eller köksmaskin med visp. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Blanda ner de hackade nötterna.

4. Bred ut marängsmeten på en smord plåt, eller på bakplåtspapper på en plåt till en rund botten ca 26 cm i diameter. Man kan också använda en rund form med löstagbar kant så slipper man använda folie senare.

5. Grädda marängbottnen mitt i ugnen i 150 grader (varmluft eller vanlig ugn) ca 45 minuter.

6.Låt marängbottnen svalna.

7.Vispa äggulor och florsocker ljust och pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin med visp. Du kan använda samma vispar som till äggvitesmeten, de behöver ej diskas emellan.

8.Vispa grädden och blanda ner den i äggsmeten.

9.Hacka mandel och choklad och blanda ner i smeten. Gör en foliering och sätt fast runt marängbotten. Den ska vara några centimeter högre än bottnen så att glass-smeten hålls på plats. Häll glass-smeten på marängen och bred ut den jämnt. Om man vill kan man göra mönster med en gaffel.

10.Frys tårtan i minst 5 timmar. Täck den med folie om den ska stå där längre än 5 timmar. Tårtan kan förvaras i frysen upp till 3 månader.

 

Vid servering: Låt tårtan stå i rumstemperatur 30 minuter eller kylskåp 1 timme. Dekorera sedan med kako, godis eller annat som du tycker om.  ( Jag, Tuva och Leo dekorerade med smarties och alla verkade gilla det!)


Den här tårtan var ganska lätt att göra och den är väldigt smidig om man inte hinner göra den samma dag som den ska bjudas på. Jag lätt den stå i frysen i ungefär 4 dagar och den smaka inte konstigt för det. Jonas tyckte att den va så god att han ville ha en sån här tårta i julklapp. Alexander fick smaka och när Tobias satte in nappen i munnen på honom tog han bort nappen och la den på bordet. Han har aldrig gjort så förut. Han ville ha mer tårta:)

 


The show most go on

Här sitter jag och gäspar. Är väldigt trött. Det som har gjort mig trött idag är. Arbetsförmedlingen 10:15 - 11:00 va infomations möte om ungdomsgarantin. Fick papper med en massa duma frågor att fylla i och nästa fredag ska jag på ett möte för att lämna in de papprerna plus massa andra. Onödigt och tråkigt, men man måste ju.

Sen så gick jag och tränade. Sprang i 15 min, fick jätte ont så fick ge upp. Sen blev det styrka i 20 min, tränade benen den här gången. Sen fick jag ge upp det med eftersom jag fick lågt blodsocker och även fast jag stoppar i mig något att äta så är det ingen ide att fortsätta eftersom risken är stor att det sjunker igenom om jag inte vilar en längre tid eller äter en störe måltid..

Så vart att dra hem för att äta lunch. Sen iväg till tannefors. Mamma skulle lämna filmer och jag skulle hämta min glömda platång hos Nina. Sen vart det att åka till Tornby. Köpte nagelacksbortagning och värme skydd till håret på rusta. Sen vart det även att handla mat, hittade även en julklapp till en knatte;)  Kom hem för en halvtimma sen och har lite jobb sökande att fixa. Så ingen vila en.. :/

Jag "rullar" tummarna sommaren 07.

Good day.

Jag är hemma nu. Kom hem för någon halvtimma sen. Så vad har hunnit hända i mitt liv då? Jo igår vart det att först handla lite frukost käk när jag kom till Nina, sen drog vi ut och träffa Tom. Nina halka typ tre gånger och det snöa skit mycket och va kallt. Sen på kvällen så tittade vi på tv, sen kom hennes kusin och morbror förbi ett tag. Såg även på filmen, bäst i sverige.

Drog från Nina vid en halv tolv idag ialf. Gick in till stan i snöblasket hade ett möte, gick och simmade en timma och efter det ändrades mina planer. Skulle dragit hem till Matilda men istället mötes vi på stan, tog en tur där. Käkade kina mat på ett ställe vi inte testat på förut, spice N' Rice hette det. Det va okej. Sen kollade vi lite till innan vi mötte mina kompisar på bion. Skulle hämta ut biljetter till harry potter! =) Jag och Matilda vart ialf sugna på bio så vi bestämde oss att gå på bio och se paranoma activity 2. Fick sitta och vänta i över två timmar. Men tiden gick fort när vi satt och prata och filmen var bra. Berättar om den en annan gång. Måste sova nu. Arbetsförmedlingen 10:15 imorgon :(


Matilda i Kroatien sommaren 07.

Bilder från i söndags.

Har kollat efter jobb som vanligt idag och sen har jag cyklat på motions cykeln. Ska strax iväg till Nina nu. Ska sova över där :) Imorgon ska jag först iväg på ett möte på förmiddagen och efter det tänke jag simma. Sen på eftermiddagen/kvällen ska jag umgås med Matilda. Blir glad när jag har saker att göra. För blir så rastlös av att bara sitta hemma och inte göra något vettigt!

Nu kommer de få bilderna som jag har från i söndags!



Lekte gömma nyckeln.


Tuva och Alexander




Spelade Mix max.


Fikade


Tuva och Leo hjälpte mig att dekorera tåran och det va jätte kul tyckte de. Recept på tåran kommer.


Mer bilder kanske också kommer om jag får av någon annan som tagit?




G-Force



Handling:Här får vi träffa en tuff elittränad spionstyrka - bestående av marsvin! De har alla varsin unik begåvning som hjälper dem på vägen; Juarez är militärt tränad, Blaster kan allt om sprängning och Darwin är en teknisk trollkarl när det kommer till spionutrustning. De blir utsatta för en komplott och måste på egen hand rädda jorden från dess undergång.

Min åsikt: Jag har nog aldrig sätt en dålig disney film ochden här va inte heller dålig. Man skrattade sig igenom störe delen av filmen och både Tess, jag och Jonas gav den helt klart godkänd om inte lite mer en godkändt. Jag rekomenderar den här. Den får 4/5 av mig.

Muffins med hallontosca

Ingredienser
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 gram smält smör
  • 3-4 msk hallonsylt
Toscasmet
  • 50 gram smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • 1 påse mandelspån 50 gram
Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned i smeten.

3. Tillsätt smält smör som du låter svalna lite och rör om.

4. Häll direkt smeten i aluminiumformar för mazariner/muffins så att de fylls till ungefär tre fjärdedelar. Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret.

5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 11-12 minuter.

6. Under tiden gör man toscasmeten: Lägg/häll smör, socker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet. Rör ner mandelspånen. Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme.

7. Ta ut kakorna ur ugnen efter 11-12 minuter (de är då lite mer än halvfärdiga) och klicka på knappt 1 tesked hallonsylt på varje kaka.

8. Klicka därefter toscasmeten ovanpå sylten och ställ sedan in kakorna i ugnen ytterligare cirka 6-7 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.

 


Det va väldigt lätt att göra dom här och det tog inte så lång tid. Dock så va det så mycket godare nybakta en vad de va efter de legt i frysen i tre dagar. Därför rekomenderar jag att baka dem samma dag som de ska bjudas på eller dagen innan så man slipper frysa in dem för en del va smaken försvinner om man fryser in dem tyvär.

 


By my side.

Har varit lite off mot bloggen, men jag har inte haft tid...              
Men Jonas kom ialf och hämtade mig i fredags, skulle åkt bussen till han men eftersom jag inte mådde så bra så ringde han och sa att han va på väg till mig så vart att fixa en massa lite snabbt så jag kunde dra. Så har vart hos han fre - lör. Har  käkat på kina resturang, kollat idol och tv. Umgåts lite med hans lillasyster, kollat film, var fyllechaffisar till hans föräldrar och bara umgåts. I igår åkte vi hit och hade lite kalas. Nu i förmidags åkte Jonas ifrån mig för att han skulle jobba. Så då fortsatte jag att sova eftersom sömen har vart dålig i helgen. Sen på eftermiddagen så har jag träffat lite folk och nu ikväll har jag tränat. Crosstraining i 30 min och styrka i 20, rygg och mage. Träffade på Sofia som jobbade så snackade med henne före och efter träningen.

Bilder, recepten på det jag bakat och film tips kommer att komma!


Älskar den här bilden, Tuva ville hjälpa mig att dekorera tåran och Leo stod och tiggde som en hund! Tagen sommare 08, då vi firade att jag fyllt 18.

Skit.

Mår inget bra idag heller. Febern är borta men har jätte högt blodsocker och då menar jag verkligen jätte högt. Vilket ger mig huvudvärk. Jag är väldigt trött också och det känns som jag har jätte hög feber fast att tempen inte visade det. Men det allra värsta med att ha högt blodscoker är nog ändå att jag blir på så dåligt humör. Blir bara sur och arg och känner att jag inte vill göra nåt.. Hade ju tänkt simma idag, men för min kropps skull får jag väl undvika det. Dock så mår jag dåligt psyiskt om jag inte gör det. Vill ju bara gå ner i vikt och jag går ju bara upp av att behöva ta extra insulin... Lyckas ju aldrig :/

Rally- Gunde

Gunde jagar älg.


Gunde - Emil i lönneberga.

Haha den är ju så sjuk. Jag lyssnade ofta på den här när jag gick i mellanstadiet. Robin, killen som jag var tillsammans med då, det va liksom våran höjdpunkt när vi sågs att lyssna på gunde och hans olika galenheter.

Gunde ringer polisen.

Bakat med feber.

Den här dagen blev inte riktigt som tänkt. Hade tänkt träna på eftermiddagen men hade inte orken riktigt så tänkte skjuta upp det till kvällen. Men sen kom mamma hem och frågade om jag inte hade tänkt att baka, för ska ha gäster på söndag. Så tänkte att jag skulle börja med det och sen köra ett tränings pass hemma i mellan. Men när jag började baka så börja jag känna mig dålig. Började svettas massa så kollade tempern. Hade 38 grader. Brukar bara ha 37.1 annars. Så inte så konstigt att jag känt mig så seg idag. Bad mamma hjälpa mig med bakningen då och det gjorde hon :)

Blev en tårta, den ska vara i frysen i minst fem timmar och kan vara där upp till tre månader. Därför jag redan kunde göra den nu. Sen gjorde jag muffins. Aldrig gjort tårtan eller muffisen förut. Men ofta när jag väl bakar något så gör jag något nytt och ändrar lite på recepten och det blir alltid uppskattat. Jonas ringde nyfiket och frågade vad för tårta jag gjorde eftersom han älskar min mat och det jag bakar, men det får han vänta med och ni med. Eftersom en del av gästerna kanske läser min blogg! Så recept och bilder kommer efter söndag!

Den här tårtan gjorde jag i vintras tror jag. När vi firade mamma och syster. Den ser inte så fin ut. För att göra saker fint är inte min grej, har inte tålamod till det. Men Jonas tjattar fortafarnde om hur god den tårtan var...

Den finaste vännen man kan ha <3


Beck-Levande begravd



Handling:
En träkista hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I kistan ligger en välrenommerad åklagare. Beck och hans team konstaterar till sin fasa att åklagaren blivit levande begravd. De hittar kopplingar till ett MC-gäng där ledaren nyligen blivit frisläppt från fängelset. När ledaren senare hittas mördad i en liknande träkista tar utredningen en ny riktning. Ytterligare kistor upptäcks runt om i Stockholm där alla offer har blivit mördade på samma plågsamma sätt. Beck inser att de jagar en sadistisk seriemördare som spelar ett spel med dem och som hela tiden ligger steget före. När skall mördaren slå till igen och vem står på tur?



Min åsikt: Jag gillar Beck filmerna, finns väl några som är mindre bra. Men den här gillade jag extra mycket. Tyckte inte att man kunde lista ut vem som var mördaren, vad som skulle ske och varför det skulle ske. Det kändes som att det tog längre tid att fatta allt en vad det brukar göra. Gunvald va ju lika härlig som vanligt och Becks granne va lika rolig som vanligt. Så jag rekomenderar såklart den här. Den får 4/5 av mig.

Fhlip fhlop

Har vart på en föreställning ikväll på Saga teatern. Såg på fhlip fhlop, två killar som dansar,sjunger, spelar ass bra musik och är väldigt roliga! Glömde tyvär att ta med kamerna så har inga kort eller video att visa upp. Men de två killarna kommer att resa runt om i Sverige, det kommer från storbrittanien och pratar engelska under hela föreställningen. Men jag hade inga svårigheter med att förstå vad de sa så de gjorde inget!
Hittade en bild på dem två från googel.


Så här skrivs det även om föreställningen:

En hysteriskt rolig föreställning om två uttråkade målare som renoverar en väns lägenhet. Två målares nio till fem-vardag framförs på scenen med allt från dansanta och tunga beats, till klassisk charlston, human beatboxing och discosteg – det är kärnan i en energisk teater- dans och humorshow för alla åldrar. I ett försök att glömma vardagens monotoni, försöker de överträffa varandra med olika trick. Hip-hopens fyra element vävs in i en dynamisk föreställning. Våningens prylar vävs in i de olika uttrycken som i sin helhet skapar en energifylld komedi med högt tempo, som håller publiken engagerad från det första taktslaget till det sista. ”Everything happens on the break. Målarna spelas av Matt Bailey och Joey D. Matt Bailey har en professionell karriär som dansare och har bland annat uppträtt i föreställningar off-Broadway. Tillsammans med Joey D, en sann hiphop-artist som har representerat b-boy kulturen i snart ett decennium, kommer de att turnera Sverige runt med den roligaste och grymmaste engelska dansföreställningen som du bara inte får missa. En perfekt familjeföreställning!

Jag rekomenderar er att gå och sen den!!


Kärleken och jag.

  • Min första pojkvän hette Linus och han träffade jag på en camping när jag var sju år. Han bjöd mig alltid på godis och glass. En gång kom en äldre kille och bråka med mig och då försvara Linus mig och tog hand om mig. Jätte sött. Vi brukade också dansa tryckare ;) Vi träffades två sommrar i rad, skrev brev och ringde till varandra i ungefär 3 år. Han brukade skicka presenter till mig via brev också. Vi har lite kontakt idag.
  • När jag va 10 år så vart jag tillsammans med en kille som hette Jocke, men jag gillade han aldrig riktigt. Så jag gjorde slut med han och vart tillsammans med hans bästa kompis Robin samma dag som det tog slut. Jag och Robin vart tillsammans i omgångar ända tills vi var 13 år. Det längsta vi var tillsammans utan att göra slut var 4 månader och vårat längsta uppehåll var på ungefär ett halvår.
  • Jag har tyvär varit otrogen en gång. Jag är ingen ängel när det gäller kärlek, eller jag var ialf inte. Jag hade precis fyllt 15 år när detta hände. Hade varit tillsammans med killen då i ungefär 2 månader. Sen täffade jag en fyra år äldre kille på en fest och jag tyckte han va jätte snygg så då höll jag på med han istället. Gjorde slut med den killen jag var tillsammans med. Några dagar senare utan att berätta att jag vart otrogen. Det fick han inte reda på det förens föra hösten då jag råka försäga mig. Dock så trodde jag att han redan visste det. Den killen som jag hade varit otrogen med träffade jag några gånger men jag tröttnade på hur han va mot alla tjejer så struntade i han. Dock så träffas vi ibland ute på krogen och snackar. Idag tycker jag han är ful och fortfarande väldigt omogen.
  • Kort efter det här då började jag träffa ytterligare en ny kille. Vi dejtade i lite mer en två månader sen skrev jag till han på msn "förlåt" Han undrade då förstås vad jag menade. Men jag bara skrev "förlåt för allt bara" Sen pratade vi inte mer efter det på väldigt länge. Han ville försöka igen två år senare. Men inte jag och nu i efterhand har jag fått reda på att han var jätte kär i mig och att jag sårade han. Anledningen att jag avslutade det sådär var att jag hade blivit kär i en ny Robin. Robin är kompis med den killen jag var otrogen med. Lite komplicerat och stört va? Men vi gillade varandra och hade pussats några gånger på fest. Dock så fick den här killen aldrig reda på det. Men jag tror han förstod ändå med tanke på att jag undvek han hur längre tiden gick.
  • Jag har dejat en kille bara för att göra mitt ex svartsjuk. Jag hade nyligen fyllt 16 år när detta hände. Mitt ex hade vart otrogen mot mig men inte berättat. Det fick jag reda på annat sätt. Jag ställde han mot vägen men han vågade först inte erkänna. Jag gjorde slut och undvik han fast han försökte prata med mig. Istället träffade jag en annan kille som gillade mig. Han va jätte snäll egentligen  och skrev massa gulliga grejor, ville köpa kläder till mig. Jag visste att mitt ex visste vem den här killen var och han såg oss tillsammans vilket gjorde han fundersam såklart. När jag sedan tröttnade på den där killen så struntade jag i han och fortsatte leva livet och fick mitt ex att tro att jag hade glömt han..

Jag skulle väl kunna skriva mer om killar eftersom jag har dejtat en del och haft några förhållanden dock inga seriösa före Jonas. Om Jonas kommit in tidigare i mitt liv så hade jag nog gjort annorlunda, för det tog mig några år innan jag kände att va mogen och verkligen ville ha ett förhållande.

what was I thinking

Skepp oh hoj!
Idag har jag varit hos min jobbcoach 13-14.30. Han kontaktade af och fick äntligen tag på min handledare. De har ju liksom gjort fel där och säger att jag skriv in mig som arbetslös i oktober. Fast att jag gjorde det i augusti och fick min coach i september. Så äntligen tog de tag i saken och fixade så jag skulle få ett möte med min handledare. Så ska nog få pengarna i november istället för januari som de sagt tidgare men vilket är fel. Sen sa jag att jag funderar på att plugga till fritidsledare i höst så då började han ringa sina kompisar och kom fram till att jag borde fundera på att bli fritidspedagog istället. Sen ville han att jag skulle göra ett studiebesök där han kompisar jobbar, det är en resursskola för barn som har svårigheter i skolan. Tror inte jag vill ha praktik där, men värdt ett besök för att se vad de gör och få prata med någon som har erfarenhet!

Sen gick jag in mot stan och träffade på Sara så snackade med henne ett tag innan jag gick för att ladda på mitt busskort och sen gick och tränade. Sprang en 30 min sen orkade jag inte mer, kände av min astma så ville inte fortsätta då.

Så nu ska jag kolla jobb som vanligt och sen utbildningarna till hösten. Har inte lagt ner aupair grejen men det krävs ju att hitta något som man känner att man kan trivas med och sen någon som vill ha en :)

Busfabriken med Tuva 07.

Party bilderna från i fredags.





















Mara och Ida tyckte verkligen om att ta kort på sig själva, lägger upp alla bilder här så att de kan ta dem ifal det vill. För är så segt att lägga upp på facebook så orkar inte lägga upp alla där. Jag är med på några bilder ialf, även fast jag inte borde ;) Nina ser trött ut på sista bilden och jag ser så lycklig ut :)

Duktig!

Jag är så trött! Mina ögon svider och jag orkar knappt att tänka. Men har en del viktiga saker att fixa så måste göra lite av det ikväll ialf! T.ex kolla efter jobb här i östergötland, studier utomlands och ja jobb utomlands. Kanske att jag drar om jag hittar något intresant och något jag kan få :)

Idag har jag ialf vart på arbetsförmedlingen nästan hela dagen. Började med att sitta och lyssna på vad de från Landstinget hade att säga vid 8:15-09:45.. Men va inget intressant, jag va den ygnsta som var där och den ända som inte hade någon vårdutbildning och någon vårdutbildning vill jag inte ha eller. Jag vill arbeta med människor men inte på det sättet...

Sen vid 10:15-12 vart det att lyssna på en halv tråkig gubbe som prata om olika test man borde göra för att  se vilka utbildningar och jobb man passar in på, sen prata han om olika sidor man kunde gå in på för att läsa om arberten och se vilka arbeten som skulle behöva folk i framtiden. Jag är ju barnskötare men på kartan vi fick se så fanns det inga jobb inom det.. Hela kartan va helt röd vilket visade på att det var mycket hård konkurens!

Sen gick jag och käkade och vid 13-14:30 va det nästa grej, som var prat om att jobba utomlands och lite tips om där man kan kolla utomlands studier. Vilket jag ska kolla upp mera. För att komma bort från denna kyla och bara komma hemifrån skulle göra mig gott :)

Jag en kväll i Kroatien 07.

RSS 2.0