Psykis misshandel

Psykisk misshandel tror jag inte lika många tänker på som fysisk misshandel. Den går inte att märka på någon om den inte vill det. Man kan aldrig tvinga någon att prata och det är svårare att få reda på psykis misshandel en fysisk.

Det finns olika typer av psykisk misshandel.


Personen som gör det mot dig kan vara kontollerande då personen blandar sig in i allt du gör, du kanske inte får träffa vem du vill eller göra vad du vill. Du måste följa personens order. Sen finns den känslomässiga, då man måste ändra på saker, välja mellan personer och saker för annars så hotar personen med att t.ex  göra saker som att ta livet av sig. Personen kan ofta vara oförutsägbar också, personen startar bråk utan anledning, har stora humörsvägningar och reagerar olika gång på gång.

Sen finns det den sexuella, då man tvingas  till sexulla handlingar, man kan bli hotad med t.ex stryk. Ofta så skyller personen ifrån sig på dig, hittar på saker och säger att du överdriver eller ljuger. Ger också kränkande namn, kallar dig värdelös, hora, slampa osv. Du blir anklagad för saker, det är du som gör fel och du blir behandlad som du vore personens fiende. Personen säger emot dig och säger att du har fel, vad det en handlar om så  har den personen rätt och du fel. Blir rolig på din bekostnad, om du kanske råkat ut för t.ex en olycka så kan personen skratta åt det och tycka att du är klantig.

Det finns en massa olika varianter, den här är bara en liten del av allt man kan bli utsatt för i en psykisk misshandel... Hoppas ni inte känner igen er, för ingen ska behöva bli utsatt för det här....



Kommentarer
Postat av: Marcus Å

Ingen ska behöva lida av detta! Hur hade du det igår då? :)

2010-12-11 @ 13:34:15
URL: http://slipsens.se
Postat av: Olivia

Hemskt..



Hjälp mig gärna med att skriva vilken hårfärg jag skulle ha, du hittar inlägget. Kram!

2010-12-11 @ 14:19:35
URL: http://byolivia.blogg.se/
Postat av: elli

helt rätt ;)

2010-12-11 @ 15:57:41
URL: http://ssmileys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0