♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Sista dagen idag då, tog ju bara över två månader för mig att göra den här. Tycker det är jätte kul att fylla i listor men har varken tid eller lust att göra det varje dag bara ;)

Som många vet så är sommaren 05 min favorit, den sommaren som var fullspäckad med äventyr varje dag. Så jag ska skriva om ett ögonblick från den här sommaren.

Stadskampen va nämligen och besökt Linköping då, jag va där från förmiddagen till sent på kvällen. Träffade en massa kompisar och hade med mig en hel väska full med godsaker så jag inte skulle bli hungrig. Jag och Carro träffade bland annat idol philip, snackade massa med han och det slutade med att han gav mig både en puss och en kram. oj då ;) Vi vart filmade flera gånger när de provade kamerorna och Natta vart interjuvad. Carro blir fortfarande mobbad för att hon spydde av en 2,25a cider;) Haha nej då men hon käkade massor pizza och av allt det goda jag hade med mig så hon blev lite full i magen. Så ja HELA den dagen var full av en massa roliga och härliga ögonblick :)


Grattis mamma!

Idag fyller mamma 54 år. Så ikväll kommee syster med familj hit för att äta. Jag har redan börjat fixa med efterrätten, men ska om ett tag börja med maten. Är rätt så mycket att göra så tar nog ett tag.  Men ska nog bli gott, nya recept att pröva på som vanligt :)

Bilder på oss från turkiet 05.Marabou mangoMamma fick hem den här chokladen och så snäll som hon är så fick jag smaka den. Tur att det var hennes för jag hade kunnat äta upp den utan några problem. Tyckte den va väldigt god faktiskt, och det tyckte de andra med som smakade på den. Så ja hon fick ju inte direkt ha den ifred ändå. Men jag rekomenderar er att prova den!

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.

Som alla andra så vet jag inte riktigt vad det här är.. Men vad jag fattat det som är det vad äns mål handlar om och om vad man vill med livet.

Men jag vet ändå inte vad jag ska skriva, jag har mycket igång nu och håller på att kolla upp en del inför hösten så därför tänker jag inte skriva massor på denna fråga. Får bli ett tråkigt svar ;)


Citat

I varje sagor finns ett slut. Men i verkligheten är varje slut en ny början.


Tapas

För några veckor sen var jag och Jonny på resturangen Tapas i Linköping.
Den ligger vid sparregatan 5. Resturangen och personalen va väldigt trevlig.
Vi tog en en meny som var ihop blandad med massa god saker.

Så här såg några av alla god saker ut som vi fick.

Sjukt gott! Vill jag äta igen! Rekomenderas!

♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

Jag tror inte jag kan.

Vart i Carlsund idag på lärocentret.. Längtar inte tillbaka till nästa gång.. Jag längtar inte till Karlstad heller, nej jag längtar inte äns till morgon dagen. Jag tror att jag gjort ett misstag.. Fick ännu mer plugg idag. Ja jag har fått förklarat för mig massor gånger att det är jobbigt i början. Men vi kommer ha tusen saker att göra varje vecka.. Jag har liksom sätt schemat. Tenta redan den 28 och den har man en helg på sig att plugga till. Sånt här lärsätt funkar inte för mig. Jag mår jätte dåligt hela tiden nu. Bara gråter och är förbannad. Folk bara tjattar på mig att jag inte får ge upp.

Men ärligt talat så har jag ALDRIG velat gå på universitet, jag har ALLTID velat gå på folkhögskola. Jag ville börja och vill börja plugga i höst på en annan utbildning. Men jag va dum och lyssnade på alla andra när de sa att den här utbildningen var bättre. Bättre för vem? Jag kommer inte bli rik på arbetet, snarare fattigare på vänner jag inte hinna träffa och träningtilfällena kommer bli mindre.

Dessutom har jag inte råd med utbildningen, blir för mycket extra till kostander och jag kan inte få hur mycket som helst från csn. Sen är alla där äldre en mig, så olika och det är i helt annan livssituation. Jag gillar dem, men jag behöver nog en annan vänskap en vad dom kan ge mig eftersom vi ska plugga så länge ihop.

Jag hade ingen aning om att det skulle vara så många träffar i Motala och Karlstad. Jag trodde det va mer på distans och att det inte skulle vara så mycket plugg. Trodde vi hade mer tid på oss. En fem dagar för att läsa ut två böcker, svara på ett antal frågor, refleketra över allt och skriva tre uppsater plus redovisning.

Jag är inte äns intresserad av det vi läser, jag brukar vara duktig på att sätta igång och tycka att det är värt slit i slut änden. Men jag känner inget av det nu..

Jag visste ju inte äns att det här var en utbildning. eftersom jag bara sökte på kurser när jag anmälde mig. Så att jag skulle på börja en utbildning nu va inte tanken. Jag hade hellre velat läsa en kurs.

Men ville ju så gärna flytta, att jag bara tänkte på det. FAN!

♥ Dag 27 – Min favoritplats.

Jag har flera olika favorit plaser. Kan inte bara välja en. Så här kommer de plaster som jag brukar trivas bäst på.Vinterljus 2010/2011 i Linköping

För två helger sen så gick jag och Jonas vinterljus som vi har här i Linköping, gick föra året också faktiskt. Så jag tog bilder på några ställen. Promenaden är på 5 kilometer och va 13 olika plaster tror jag, där de hade skapat med en massa fina belysningar.


♥ Dag 26 – Mina rädslor.

Jag drömmer alltid om att kompisar råkar ut för olyckor, blir dödade eller ta självmord. Så att förora vänner på det sättet är jag livrädd för, min största räddsla är att förlora nära och kära.

Jag drömmer
även ofta om att Jonas hittar en annan tjej, att han behandlar mig som skit och ljuger för mig. Jag är livrädd för att han ska lämna mig eller ljuga för mig.. Mitt hjärta skulle krossa.

Hajar, jag vågar knappt inte bada i vanliga sjöar för att jag tror att det ska komma hajar. När jag är utomlands vågar jag aldrig gå ut långt och ser mig alltid omkring för att ha koll på så att ingen haj kommer.

Jag klarar det inte, ja jag är rädd för att jag ska misslyckas med livet, just nu är jag mest rädd för utbildningen. Vill redan hoppa av för att jag känner mig så pressad. Vill ha mer hjälp, men eftersom jag inte har läst engelska B så måste jag klara mig på den här utbildningen. I norrköping måste man ju ha engelska B :/

För min diabetes, mitt blodsocker har legat så högt på sista tiden. Så är rädd för att jag ska få skador på kroppen på grund av det.

Tillbaka från Karlstad.

Idag är jag ännu tröttare en igår, men det va ännu roligare idag. En jätte intresant föreläsning och en mindre intressant. Sen genomgång av den första kursen och om hur andra året ska se ut. Det andra året verkar så kul! Nu är det bara pest.. Har tre 3 olika uppsatser att skriva  till nästa onsdag och man ska ju skriva en 2-4 sidor på varje uppgift med, läsa böcker, svara på frågor och reflektera. Så osocial kommer jag vara och ber er att INTE störa mig!

Funkar ialf att komma in på mina student sidor, nu men måste lära mig att hitta all information och installera en hel del så jag kan hitta allt. Så blir bara plugg nu.. Men är alltid värst i början har jag hört.. Jag måste ju ge det ett försök ialf!


I karlstad

Nu är jag i Karlstad på hotelet freden, tror jag det hette. Har vart en lång dag. Vart hämtad hos Jonas vid 06:30 imorse och sov väl bara 4 timmar i natt. Sen har vi vart i skolan från 10- 16. Massa information och papper från alla håll. Får dock panik på att jag inte kommer in på två sidor så jag kan hämta material och få reda på en del information. Men har fått reda på en del av de andra som tur är. Men det måste ordna sig snart! Har redan läxor till näste vecka :/
Alla här är jätte trevliga ialf och vi har varit och ätit på en sjukt mysig resturang nu ikväll också :)

Så ska gå och låna ett häfte nu som ska vara på läst tills imorgon, ska tydligen vara jätte tråkig text. Sen kanske umgås lite med de andra också.Är så äckligt trött så jag håller på att somna. Imorgon börjar vi redan 08:15 och slutar vid 16, så får se om jag överlever då med :)


♥ Dag 25 – En första.

Nu har jag glömt bort det här igen, så dags att skriva klart den här listan nu. Jag tycker ju det är kul men glömmer ju bort den bara:P

Ja men vad ska man berätta om då? Jo det får bli om min första bästa kompis.

Hon heter Sara och är lika gammal som mig, flyttade in på samma gård som mig när vi var 5, 6 år? Vi blev gensat bra kompisar och lekte en massa lekar tillsammans. De handlade alltid om att vi rymde hem ifrån och var bråkiga ungar. Jag va nästan alltid kille, ville ju vara kille när jag va liten. En gång stack vi iväg utan att säga till också, va nog borta rätt så länge för Saras föräldrar letade efter oss. Vi brukade även sova över hos varandra och hade vädligt kul.

Men när vi skulle börja fyran så flyttade Sara och hennes familj till ett annat samhälle och bytte skola. Vi pratade i telefon och brevväxlade, hälsade även på henne. Men med tiden tappade vi kontakten. Dock så har jag stött på henner på stan och pratat med henne på internet. Så nu idag har vi ialf lite koll på varandra och när hon kommer hem från sin utlandsutbilning och resa så ska jag se till att vi ses :)

Jag är den där kräsligt fula tjejen och Sara den söta :)


Köptes för ett tag sen

Trosor från Gina tricot 29 kr st.


Hårspänne från Gina tricot 34 kr


Armband också från Gina tricot. Det med blomman på kostade 64 kr och det andra 89 kr


Tights från Gina tricot 29 kr


Rouge 69 kr och nagellack 25 kr från åhlens


Leggins 99 kr också från åhlens


Allt detta köptes på rea föra veckan :)

Disney on ice

Den 2 januari var jag, mamma, bror och Tuva på disney one ice i globen. Jag har faktiskt alltid velat gå på det, så va jätte glad för att få följa med. Så nu kommer ett gäng med bilder där ifrån. Videos kanske kommer upp vi ett annat tillfälle.
Tyvär är många bilder mörka och suddiga, satt högts upp så blev inte så bra kort. Men det här va de bäst jag kunder få fram ialf.

Thai coconut

Bjöd Matilda på thailändsk mat idag. Vi både tyckte om det jätte mycket och vi både lär gå dit igen. Finns dock mycket mer att välja i mellan på kvällen, men fanns gott om goda rätter att välja på nu också. Bra priser va det också!
Det är även otroligt fint där med, älskar inredningen. Man blev så lugn, glad och ja så där harmoniskt. Skulle bara kunna gå dit för att sätta mig och plugga, men självklart för att äta god mat också.

Ni hittar resturangen på S:t Larsgatan 25A i Linköping.

Detta åt jag.Efter vi gått en runda på stan så tog vi en fika med. Man måste ju fira ordentligt när Matilda blivit 20 :)


Tack för en trevlig dag gumman och att du orkar lyssna på mig när jag är så galet förvirrad:P
Jag trivs inte här.

Vill åka utomlands. Så avundsjuk på flera av mina vänner som är iväg och ska iväg. Jag har kommit på att jag verkligen inte trivs i Sverige eller Linköping på vintern, mår inte bra av det..

Vill iväg för att bada, sola, shoppa, göra utflykter, äta god mat, festa, gå långa promenader längs stranden, bli brun, gå i söta kläningar, skratta, bli svettig av den varma temperaturen, äta glass, äta massa goda frukter, lyssna på alla människor runt omkring, lära mig om landet och staden och bara njuta av resan!

Bilder från Bulgarien augusti 09


Lunch

Nu ska jag in till stan och träffa Matilda, ska bjuda henne på lunch eftersom hon fyllde 20 föra fredagen! Tror det kommer bli jätte god mat, måste bara försöka bli hungrig nu också, är så dålig på att vara hungrig:/ Det blir att träna sen senare idag också, så är väl hemma till kvällen :)

Söta Matilda på bild

Come over me.

Idag har jag vart en sväng på ikano med Jonas. Sen har jag fört över bilder, musik plus liter annat till min nya dator. Min externa hårdisk där jag hade allt på verkar ha gått sönder så fick på nytt för över allt på mitt fickminne. Det tog tid.. Sen har jag rensat med en massa papper, slängt en hög från AF och lagt in skol papper och csn papper i mapparna istället, plockat med lite annat också. Även vart i sporthallen och kört ett pass med afrodans, rätt så jobbiga 55 min det där.. Nu sitter jag vid min nya dator som är så tyst och snabb. En enorm skillnad på datorer helt enkelt!

Så ja bilder kan jag äntligen lägga upp nu igen så det kommer från en massa olika tillfällen sen och videos med!
Nu ska jag sova. God natt!

Bild från september 08


The TouristHandling:Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt- och råttalek.


Min åsikt: Jag både gillade och ogillade filmen. Den va rätt så spännande och lite små rolig. Men slutet förtörde hela filmen tyckte jag. Så kändes nästan som att man tittat på filmen lite i onödan för att slutet va så, aa töntigt? Vet inte vad man ska säga. Men den här får 3/5 av mig, va trots allt okej.

 

 Första träffen på lärocentret

Idag har jag vart på Carlsund i Motala. Komiskt nog så är det Jonas gamla skola så han fick visa mig vart jag skule vara- Va där 9:30 imorse - 12:30. Gick ju super fort. Fick träffa lite läraare, fick schema på när vi ska vara i Motala. Snabb informatiom om praktik, rundvandring och sen hade vi även vidoe samtal från de på karlstad. Stört sköna människor, ialf han vi ska ha i första kursen. Så fick vi information om första krusen och  en kurs sida man ska anmäla sig på, vilken buss vi ska ta, tips på boende. Lite kort fattat om vad vi ska göra på måndag och tisdag.  Telefon och e postadresser till folk, osv., så ja en hel del va det ialf.

Roligaste när vi hade video samtal och några från kungälv tror jag det var, inte hade stängt av micken. De kom in in i bild hela tiden och man hörde när de snackade. Sen va de några från Åmål som också glömt. Så hörde man en säga: det är inte värt att slänga ut 1000 kr på den här utbildningen haha, pisamt att alla hörde det. Bra första intryck för lärarna:P Vet inte äns varför hon sa så, för så mycket kostar det inte äns om hon pratar om boende..

Aja slipper åka tåg på måndag, blir hämtad av en grabb. Minns inte hans namn men han skjutsar så snällt :)

Carlsund på bild.


Krångel..

Min dator håller på att krascha helt. Måste verkligen fixa min nya dator, gjorde ju aldrig det i helgen. Men mår inget bra idag, min diabetes krånglar endast idag..Så får nog inte träna idag =/  Körde ialf intervaller på motions cykeln igår och det var jobbigt kan jag lova.! Hos Maria blev det att titta på handboll och snacka en massa! Men ialf bilder går fortfarande inte att ladda upp så kan inte bjuda på alla bilder jag har... Hade tänkt lägga upp vidoes från vinterljus men det krånglar med. Så får bli tråk inlägg. Men nu drar jag iväg på roligare äventyr om ett tag.

Imorgon är första skoldagen på mitt lärocenter i Motala, så sover hos Jonas i natt. Håll tummarna att allt går bra!

Gone away are the golden days

En så länge är måndagar okej för mig, då jag inte jobbar eller pluggar. Men snart så kommer jag att längta tillbaka till varje helg igen...Fast det gör jag ju ändå, eftersom det är ju då jag träffar Jonas. Men nog om det, ska berätta om vad som hänt i helgen tänkte jag :)

Lördag:
Alexander fyllde ett år så det blev kalas för honom. Men även för syrran och mamma eftersom båda dom fyller nu i Januari. Fast mamma kommer ju få sin present av mig då när hon fyller, bor ju ändå hemma en så länge  så kan lika gärna ge den då :)

Sen så vart det även  innebandy match. Inte spelat på nästan 3 månader och vi hade inga avbytare! Sjukt jobbigt! Ändå gick det väldigt bra, visst jag sprang dåligt. Men jag orkade inte, precis kommit igång med träningen nu efter att ha varit sjuk i fem veckor.. Men matchen blev 3-2. Vi förlorade. Fast det skulle blivit lika.. Domarna va skit dåliga och ingen kunde fatta att ett av deras mål nu va ett mål? Men jag gjorde ialf ett mål och en assist. Gött!
På kvällen blev det att kolla film med Jonas.

Söndag: Gick vinterljus med Jonas,  bilder kommer. Sen spelade vi spel, kollade på tv och film.

Nu: Ska jag träna, sen träffa Maria. Haft en dålig dag en så länge.. Får skylla på att att mina hormoner är skadade av att jag har blödar veckan ;) Så får bli träning hemma, har så ont i magen.. Inget kul att åka buss fram och tillbaka då och kanske inte äns kunna träna ordentligt..

Kan inte lägga upp någon bild heller? :S


Tuva fem år

Dagen efter nyårsafton så vart ju att åka upp för att fira Tuva som hade fyllt fem år. Så här såg det ut då.


Knight and dayHandling:När June hamnar bredvid en mystisk, charmerande man på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva av skiftande lojaliteter och flykt undan lönnmördare och samtidigt som June måste ducka för vinande kulor måste hon avgöra om hennes drömman är en förrädare eller den enda hon faktiskt kan lita på.Min åsikt: Jag gillade den här filmen, den va lite spännande, rolig och charmig. Så rekomenderar er att se den faktiskt. Den får 4/5 av mig.

China

Föra torsdagen så käkade jag och Jonas mat på China i tannefors. Tog fyra små rätter och maten va jätte god där, specielt det friterade fläsket. Lätt det godaste jag ätit! Han som jobbade där va jätte trevlig med och pratade vänligt med alla kunder. Jag och Jonas fick en klubba med. Så himla söt!  Så jag rekomenderar er att åka till Tannefors och äta på China.
Tyvär tog jag ingen bild men de flesta vet ju hur fyra små rätter ser ut, lr hur? :)

Fast inget slår ju den riktiga kina maten som man får i Kina. Inte ett dugg likt av det som serveras här i Sverige!

Bilder från Nyårsafton 2010


Har ännu mer bilder som jag skulle kunna lägga upp. Men blir för många då. De jag inte lägger upp är ändå mest bilder där folk tittar bort, ser borta ut eller liknar det jag redan lagt upp. Har ju tagit bilder från Bine och Martina med. Därför det blir så många :)

Videos från i tisdags!

I tisdags kväll när Carro var här så vart vi över trötta som vanligt och spelade in videos. Carro ser störd ut och överdriver en del när hon pratar. Fast jag är allra värst, låter som jag vore dumt i huvudet och ja som fjortis bloggare brukar låta. Igen  aning varför jag har en kepa på huvudet heller? Men får väl bjuda  lite på oss själva och låta lite duma ;)Vet att det är ass kass bild på den här och att jag överdriver lite jobbigt men Carro kan uppenbarligen inte hålla en kamera still lärde jag mig ialf av det här ;)Har tränat styrka i en timme nu, skrivit in mig på min skolas student sida och till första kursen. Snart kommer Jonas med, då ska jag be han hjälpa mig att fixa en grej och sen be han fixa med min nya dator jag köpt. Den ligger kvar i kartongen, inte vågat öppna den, för att den är för fin och för dyr för min ekonomi. Men jag måste  snart börjar plugget.

Annars i helgen så blir det kalas imorgon och innebandy match. Sen blir det att gå vinterljus på söndag kväll och umgås med Jonas såklart. Tidsinställda inlägg kommer upp :)

Aerobics dans

Var och dansade aerobics idag för första gången. Det va rätt så komplicerat tyckte jag, mycket att lära sig men inte så här jobbigt att man blev jätte trött som jag brukar blir av afropower dans eller av min dansmatta. Men man dansade ju i 55 min så något måste de ju gett. Man kanske inte var något för mig, bestämde mig ju i förmiddags att jag skulle på det efter att ha träffat Iza så tog den sista plasten så jätte populärt verkar det ju inte vara. För afrodansen verkar ju jämt fullbokad.

Hittade ingen bra video. Men som de här tjejerna gör i början va några av alla grejor vi gjorde...


Cafe berget

Har varit på cafe berget idag med Iza. Är klart det mysigaste fiket i stan enligt mig. Så annolrunda och mysigt. Ligger liksom på ett berg och och är en massa rum man sitter i som är inreda gamaldags. Mycket fika finns det att välja på också.

För er som inte vet vart det ligger så ligger det inne i stan i Linköping på klostergatan 38

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

- När någon dör, när mormor dog vart jag jätte chockad eftersom det inte var väntat, när farfar dog så grät jag när jag såg han somna in. Grät när farmor dog med. Dock så har jag inte gråtit på nån begravning. Sen är det tyvär fler i min närhet som dödt så gråtit då med.

- Filmer och tv program, så fort jag ser andras olycka eller lycka så blir jag jätte berörd och fäller ett par tårar.

- Minnen, som skadat en som fått en att må dåligt och sånt man inte vill minnas men tyvär gör det.

- Nära andra mår dåligt, ibland gråter jag för att ja känner mig så hjälplös när vänner och mamma mår dåligt.

- Lycko tårar, som t.ex när jag fick reda att jag skulle åka till Irland.

Sen finns det väl mer tillfällen, men allt personligt tar jag inte upp här!  :)


This second

Hemma från träningen, eller kom hem vid 20:30 men pratade med Jonas först, trodde det hänt han något eftersom  jag inte hört av hans sen igår kväll och hans mobil var avstängd och det brukar den aldrig vara, så kom några tårar av lättnad när han ringde. Skit larvig är jag, men är jämt orolig för folk!

Aja anyway så har jag vart på stan med Rebecca med, shoppa på rean så ett presentkort på gina försvann, men hittsde fina och lite behövliga saker. Sen så köpte jag presenter till Mamma, Alexander och Syrran med.
En trevlig dag med gullet ♥ Gick inte så bra att träna idag, vart bara 45 min. Körde crosstraining i 30 och sen styrka i lite ben och mage i 15 min. Fick lågt blodsocker. Det suger. Aja orkar inte ta bild på vad jag köpt idag så visar det imorgon istället kanske :)

Här från ni lite bilder från igår istället!

Carro skrev på facebook att vi lagade tidningar istället för fikspinnar så det hade jag, hon och hennes Kalle jätte kul åt. Ni lär få höra mer om det sen!


Jag gör alltid så min mat ser fräsch ut;)


Gött!!


I mina händer vilar dagar som jag aldrig har mött

Igår tränade jag hemma  på motions cykelen i 30 min. Hade tänkt dra till gymmet och träna men vaknade med huvudvärk, skit ont i ryggen och magont så ville inte dra iväg då om jag skulle må  ännu sämre och sen blev det för sent, för skulle till praktiken och hämta mina tofflor och termobyxor, sen till arbetsförmedlingen för att lämna in en lapp. Sen möta Carro på stan med. Carro sov här också, kan berätta mer om det ikväll genom bilder och video inlägg.

Nu ska jag in till stan och träffa Rebecca, sen träna :)

Jag, Irini, Hanna och Carro lekte i trädgårdföreningen en underbar dag maj 08.

Carro på bilderna

Nu är jag med min Carro. Har ju bilder på henne från okober då vi sist träffades som jag fortfarande inte lagt upp en. Seg som vanligt. Segt att vi inte träffat på över tre månader heller, men nu gör vi det och bilderna kommer ju äntligen upp också :)♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.All kärlek som Jonas ger mig, min älskade  hund. Kärleken, glädjen och buset man får av Tuva, Leo och Alexander. Resor, även om det bara är i Sverige så blir jag så glad av att resa, älskar det. Mina vänner, pratstundet, fester, shopping dagar, filmkvällar, ja allt man gör med dem. Innebandyn, älskar den sporten. Sen finns det ju andra saker man med blir glad av. Men de här är nog de främsta sakerna som får mig att må bra.

Måndag

Nu är jag hemma från Jonas igen. Helgen blev väldigt lugn, spelat mario kart, kollat film och bara umgåts. Lite väl seg helg kanske men händer ju mer nästa helg så ;) Idag har Jonas jobbat och när han kom hem så vilade han. Sen ville jag spela wi fiit så gjorde typ i en 80 min och Jonas tyckte jag va tokig som bara körde de mest jobbiga spelen som man rör sig mest på och förbränner mest på. Så han satt och halv sov. Social paret kände jag att vi var idag. Men lite har vi umgåts ialf :)

Bilden tog jag när vi var på skansen, hösten 09.
Dag 22 – Det här upprör mig.

- Alla dessa krig, massor oskyldiga människor dör och blir skadade. De får sina hem förstörda och får fly. Jag anser att det bara är ren förstöelse, det finns inget gott med krigen som pågår.

- Att det finns så mycket rika människor som bara struntar i de som behöver hjälp. Istället för att köpa skor för flera tusen tycker jag att de skulle kunna skaffa t.ex ett fadderbarn. Men oftast är de vi "vanliga" människor med medel lön som hjälper fast att vi kanske istället borde slösa lite på oss själva.

- Alla våldtäkter och misshandel som människor utsätts för varje dag. Att det nästan inte är någon ide att anmäla för ¨många släpps fria eller får ytterst lågt straff.

- Moderaternas skit snack, och att så många människor går på det. Även att de fanns så många som rösta  på SD utan att egentligen veta allt det står för, bara röstade för att rösta.

- Alla krav som ställs på oss, man hinner inte vara barn, man hinner inte vara ungdom De ska bara handla om hårt plugg och slit. Hur klara vi oss för tiden när de knappt fanns utbildningar? Varför måste vi vara så mycket smartare och kunnigare nu? Världen behöver inte bli så "smart"

- Döds staff, jag tycker det är helt fel. Om man brutit mot lagen ska man få en andra chans, man lider inte av att dö. utan av att låsas in. Det är väl bättre då, för annars är det bara de nära och kära runt om personen som drabbas. Jag tycker döds straff är fel också för att det är många oskyldiga som döms tyvär.

Det är de jag kommer på just nu. Sen finns det ju alltid mer saker som upprör mig ialf.


Bilderna från när vi firade Ronja ( föra torsdagen)

Mina bilder


Suad's bilder.
once again

Har inte skrivit på ett tag nu, har faktiskt bara vart tidsintällda inlägg, ialf de två senaste. Så kan berätta lite kort om vad jag gjort då!

Torsdag: Bokade rum och tåg till karlstad. Tränade kondtition och styrka i 50 min. Senare på eftermiddagen kom Jonas och på kvällen åkte vi till Tannefors och käkade kan berätta mer om  stället vi åt på  och vad vi åt en annan gång. Sen hälsade vi på Nina och umgicks med henne :)

Fredag: Dansade en timma och sen på kvällen åt jag tapas med Jonny, också något jag kan berätta mer om senare. Såg även på bio så får väl beätta om vilken film vi såg också i ett inlägg. Sen åkte jag hem till Jonas och väl hemma hos han vart det film med han och Tess. Sen hämtade vi hans föräldrar på natten som hade festat.

Idag: Är hos Jonas så får se vad vi hittar på, drar nog hem på måndag kväll igen.

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Ända sen jag var liten knatte hade jag velat ha hund och när min mamma vart sjukskriven så ville hon inte ligga själv hemma hela dagarna så vi började pratade om att skaffa hund. Tillslut bestämde vi oss för att skaffa en japanskspets. Jag va då 12 år. Hunden skulle hämtas i Jönköping och redan innan vi hade träffat hunden så bestämde jag och syrran att hon skulle heta Sandy, vi hade ju ialf få sätt bilder på henne. Så kom dagen då vi åkte iväg till Jönköping, och när vi kom in i deras hus så kom de med en liten hund som såg ut som ett gosedjur. Jag var den första som fick hålla henne och det första hon gjorde när hon kom in i min fam var att ge mig en puss. Jag vart så lycklig och sen dess har jag älskat henne otroligt mycket.

Sandy är min bebis, lillasyster,bästa vän, min finaste skatt. Hon är alltid så glad och busig. Om man är ledsen så kommer hon alltid och ska försöka trösta en. Jag kommer aldrig glömma mitt första möte med henne, ett av de finaste och betydelsefulla ögonblicken jag har i mitt liv.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

 • Jag har börjat träna igen efter att ha varit sjuk i fem veckor.
 • Jag ska ha mitt välkomsmöte på mitt lärocenter i Motala den 19.
 • Jag ska åka till Karlstad för första gången i mitt liv och börja plugga där den 24.
 • Matilda, Alexander, mamma och syrran fyller år och alla de ska firas så presenter ska köpas och kalas blir det.
 • Jag kommer fortsätta att umgås mycket  med mina kompisar och hitta på saker.
 • Jag har redan vart i Oxelösund på kalas och i globen på disney on ice
 • Jag har ringt mycket telefon samtal till arbetsförmedlingen, praktiken och saker angånde skolan. Jag har mer samtal att ringa.
 • Jag har blivit ut skriven från arbetsförmedlingen och kommer skrivas in på csn.

Ja mycket handlar om plugget den här månaden då allt är nytt, men det är ungefär så här den här månaden kommer att funka.

Jag skulle vilja skriva att jag ska till ett varmt land och sola men det vore ju lögn. För en resa har jag absolut inte råd med. Bilden är ialf från Bulgairen, har ju sjukt mycket bilder där ifrån som jag ännu inte lagt upp.

Julklappar

Från mamma

örngott och påslakan


Lakan


Vantar


presentkort från gina 300 kr och från H.M 200 kr


Skulle fått en badrock som jag behövde, men fick en morgonrock istället...


Mp3 med radio, sjukt välbehövligt nu när jag ska resa en del till Karlstad och Motala


Från Karin och Tobias

Lakan, men det behöver jag ju när jag flyttar så faktiskt skönt att behöva köpa massa sånt.


Nagellack, läppglans och ett armband


Från Mattias och Sandra

Sjukt många fina ögonskuggor som jag älskar!


Massageoljer till mig och Jonas


Tack för alla julklappar :)

Jag vet att du kan höra mig

Idag fick jag äntligen tag på mig handläggare på AF så nu slipper jag den skiten. Lycka kallas det! Sen ringde jag min praktik plats och sa att jag inte skulle vara där mer. Sen så har jag tränat rygg och mage i 30 min. Hittade ett träningsband som jag inte hade någon aning om att vi hade. Kändes en del i magen när jag gjorde övningarna och en kort stund där efter, så det gav nog något (Y)

Sen kom Natta hit, hon klippte min slitna toppar (Y) Sen käkade vi gott, snackade en massa och sen färgade hon mitt hår så duktig och snäll som hon är :) Blev brunt med lite svarta slingor. Kort kommer väl :)

Natta på hennes rockparty tagen maj 09 när hon fyllde 18 ♥

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

På den senaste tiden har jag väl inte ångrat så mycket  direkt men finns ju saker man gjort tidigare som man ångrar.

 • Att jag lätt mig själv bli så tjock, att jag inte insåg problemet tidigare och stoppade det på direkten istället för att låta det gå så långt.
 • Att jag slarvat med skolan, vet att jag kunnat få bättre betyg en vad jag har och det känns för jävligt att veta det.
 • Att jag inte tog reda på saker jag ville veta när något hade hänt, t.ex som varför just den personen gjorde som den gjorde. Att jag hade vågat svälja min stolthet och visade att jag va sårad och villle veta varför det blev som det blev när något hände istället för att låtsas som jag inte brydde mig.
 • Att jag inte skaffat referenser på mina praktik platser.
 • Att jag blundade för mina problem och umgicks med rätt så fel folk ett tag, att jag inte tänkte till och lämade de som förstörde  och skapade problem för mig. Men tyvär så är man väl inte för smart som 15åring.
Sen finns det väl fler saker som man gjort och kanske sagt till folk som man ångrar men allt tar jag inte upp här, så personlig blir jag inte!

Bilden är från maj 08.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv.

Igår var en rätt så seg dag, ringde och kollade med boende i karlstad, kollade hur bussarna gick där och hur jag ska ta mig dit. Fick ångest och började tveka på om jag kan börja den här utbildningen eller inte. Finns en liknande i Norrköping som börjar i höst, antingen flyttar jag dit eller pendlar här ifrån om jag ska börja där. Så det som blir billigare om jag väljer den är att jag slipper betala swebuss eller sj och slipper betala för att bo borta två dagar i månaden typ. Men inte säkert jag kommer in på den. Men om jag gör så måste jag ju anpassa mig inför massa tider och bestämda dagar. Borde prova den här som mamma säger, kan ju hända att man kan dela boende med någon eller så :) Sen tränade jag på motions cykeln i 30 min med, inte kunnat göra det på fem veckor på grund av att jag varit så förkyld!

Idag har jag förklarat läget för min praktik plats, ringt csn, varit på stan med Beccy, kollade runt men inga inköp förutom en present till någon och en fika. Sen har jag vart och simmat en timma.

Bilden är tagen sommaren 07, då jag bjöd Emma på fika vid stångån.

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Den föddelsedagen som jag minns allra mest är den när jag fyllde 16. Jag va med min kompis Nazanin då. Jag kände på mig att något skulle hända för hon var så hemligsfull men jag hade ingen aning om vad. Sen tar hon hem mig till henne och ber mig att vänta i soffan. Sen kommer hennes bror,syster,mamma,pappa och deras kompis ut med en jätte fin tårta, paket och sjunger för mig. Jag vart så rörd och överaskad. Det va så snällt, fint och gulligt. Visste knappt vad jag skulle säga, började nästan gråta glädje tårar. Vet att jag fick 4dl apelsin jucie av Nazanin också, jag drack jämt det. Älskade det så vart jätte glad.

Det är inte så svårt att göra mig glad, jag uppskattar så mycket och jag vart ju självklart rörd när de ansträngt sig för att fira mig, bakat tårta och köpt presenter. Åh så fina människor♥

Har inga bilder från den dagen. Men har en från sommaren 08 då jag och Nazanin hade en jätte mysig picknick i trädgårdsföreningen.

Bilder från juldagen♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

Jag vet inte hur jag ska klara av att välja! Jag har stunder i mitt liv som jag minns bättre en andra och som har lite mer betydelse såklart, så får väl berätta lite kort om om några. Jag har ju liksom levt i över 20 år hur fan kan man lyckas välja då? :0

 • När jag åkte till Öland och gick på Viktoria dagen för att få se Henke ta mot sitt pris. När det va slut på showen så skulle han gå ut och då sprang jag fram till stängslet och ropade på han. Han kollade åt mitt håll, log och vinkade. Jag höll på att svimma, skakade och va helt överlycklig. Samma sak när han gjorde mål mot ungern, då sprang han till den sidan jag satt på och gjorde målgest. Skulle ta bild men höll på att tappa kameran för att hela jag var ett lyckorus.
 • Första gången jag och Jonas kyssstes. Jag va så nöjd, låg i hans famn och hela jag log. Är så glad för alla mysiga stunder med han. Då han kramar o mig och säger att jag är så fin och att han älskar mig. När han smsar och frågar hur jag mår. Det är så fint!
 • Dagar, kvällar och nätter man haft med kompis. T. ex när jag och Carro alltid va förut, det blev alltid galet vi skrattar nästan jämt. Har underbara minnen med den tjejen. När jag och Nina sprang för livet för att vi  "snodde" ett par solglasögon av en idiot och alla andra sjuka grejor vi gjort. Karaoke och taco kvällar med Steffi. Festandet med tjej kompisarna. Ronjas 18 årsdag. Kroatien resan med Matilda och hela Bulgariens tokigheter med Irini. Värdens bästa fest natt i Bulgarien helt klart. Sommaren 2005 är fortfarande den sommaren som jag minns bäst så den är en favorit.
Skulle kunna skriva ännu mer men blir för långt inlägg så delar med mig av några favoritminnen hos mig som fortfarande uppskattas och betyder!

Lakanen va jätte konstiga i Bulgarien så Irini kunde ligga i dem :0 Sjukt underbart minne♥

Första inlägget 2011

Jag överlevde nyårsafton och har haft fullt upp de sensate dagarna. Har kort från fem olika tillfällen att lägga upp så mer bild inlägg lär komma! Kan berätta lite kort om vad jag gjort det senaste dagarna ialf.

Torsdag kväll: Vart ju att fira Ronja och otroligt nog vart det en lugn kväll, inte så där onykter eller flamsig som det brukar bli när vi umgås. Mer djupa samtal liksom, men vi börjar väl bli vuxna med? Mysigt, kul och efter längtat va de ialf!

Fredag: Fixade massor på dagen sen efter 18 någon gång så befann jag mig hos Sofia och Henke. Där vart det buffe mat! Massa gott åt med en massa härliga tjejor också. Sen runt åtta börja festen dra igång och mer trevligt folk börja komma. Fick vara kvar där till ett sen så tröttnade nog Sofia och Henke på oss;) Så vart det att dra till stan med några av de som var kvar för att käka och sen dra hemåt. Var hemma runt tre.

Lördag:
Vart att åka till Oxelösund rätt så skapligt för att fira Tuva sen sov jag och mamma över där.

Idag: ( söndag) Har vart i globen på disney on ice med Tuva, mamma och bror. Va jätte kul! Så kom hem för en stund sen helt enkelt :)

Bilden är från nyår 09 alltså så vi firade in 2010!

RSS 2.0