Sigulda.

Vi kom ialf fram till Sigulda till slut. Tyvär var klockan så mycket då vi kom fram och många sevärdheter låg en bra bit bort som man inte kunde gå till. Ialf inte på den tiden vi hade eftersom vi var ju tvugna att komma hem där ifrån sen. Men vi tittade runt lite, åkte linbana och njöt av att det var så fint där.

Linbana

Mitt i ingen stanns.

När jag och älsklingen var i Riga så tänkte vi åka en bit utanför Riga till ett stället som heter Sigulda. Det svåra är bara att i Riga pratar knappt någon engelska och på tåget dit så fatta man knappt vad de sa. Men en som jobbade på hotellet där vi bodde sa att det skulle ta ungefär en timma med tåget. Så när det gått en timma så sa de Sigulda, så vi gick av. Grejen var bara att vi hamnade mitt ute i ödemarken och det var inte alls Sigulda. Fatta liksom inte varför de sa Sigulda men vi förtstår ju inte deras språk så..

Vi fick sitta i en liten by där det inte fanns något att göra och vänta på nästa tåg. Självklart så hamnade vi där då tågen hade som längst uppehåll. Så fick sitta där i två timmar på en trappa och glo. Det var ju en upplevelse! Men träffade ialf en man som kunde lite engelska och kunde förklara var vi var och så ;)
Dans på båten.


Blandade bilder från Riga.Sometimes I give myself the creeps. Sometimes my mind plays tricks on me

Sen i tisdags morse har jag umgåts lite med Natta innan hon åkte hem. Vart på djursjukhuset med min Sandy. Hon var inflamerad i analet. Alltså förstoppad. Jag känner min hund och vet när något är fel och som tur var litade mamma på mig när jag ringde och sa att Sandy inte var okej. Om vi hade väntat längre hade det kunna gå så illa att det hade blivit operation. Men nu mår hon bättre och får medecin!

Sen har jag vart på ikano med Jonas, Tess och Mats. Har jobbat, fixat med lite saker och varit helt slut. Tränat lite med, har inte tränat på en månad ordentligt. Har ju gått nästan hela dagarna när ja vart borttrest men ätit ontyttigare och självklart gått upp i vikt. För det gör jag ju så fort jag inte tränar...Men nu cyklar jag ju till jobbet och går typ hela tiden när jag jobbar så nu borde jag kunna gå ner nåt ialf..

Idag har jag annars tränat och ska iväg och jobba snart. 16-21. Inte många timmar, men det är skönt. För Jonas kommer till mig sen vid 22 tiden, så hoppas att jag inte somnar direkt när han kommer bara!  Hoppas att ni andra är lediga och njuter av eran ledighet!


Random bild bara.

Mina föddelsedags presenter.

Av min syster och hennes familj så fick jag en lapp där det stod att jag ska få filmen "hur många lingon finns det i världen" när den kommer ut och så fick jag idiot boken. Längtar efter filmen!


Av min bror och hans familj fick jag ett kort, 300 kr och en triss lott som jag vann 50 kr på;) Pengar är så bra att få!


Av min kusin och hennes familj fick jag duch och bodilotion och ett armband där det står: Änglar finns, du är en av dem. Söta är dem :)


Av min mamma fick jag en sportbag,presenkort från Elgiganten på 500 kr, epilator och två kuddar. Välbehövliga grejor från min älskade mamma :)Av min älskling fick jag en kamera och en tröja. Han skämer verkligen bort mig. Kamerna verkar jätte bra och verkar ha en del coola efekter, så nu måste jag lära mig fota ;)Av min Nathalie fick jag två örhängen och ett halsband. Smyckes galna jag vart ju nöjd.:)

Jag vet hur det känns. För jag har vart där.

Har suttit och lyssnat på när Henke Larsson var och sommar pratade i P1. Är både gråtfärdig och glad på samma gång. Jag har alltid beundrat han för att han vart en sån kämpe och efter att ha lyssnat på det här så insåg jag ännu mer varför han gjort visa saker och varit som han är. Jag förstår mer nu en någonsin.

När han pratade om sin förlust efter hans lillebror och hans drogproblem så sprack mitt förflutna upp. Jag kämpade själv med kompisar som hade drogproblem. Jag var 14 när de började, när jag fick ta hand om två av mina närmsta killkompisar. När jag var 15 förlorade jag en av dem och det har jag aldrig kommit över. Jag pratar inte om det, folk vet inget om det. Det kanske låter larvigt men för första gången så kändes det som att jag nu kanske kunde vara redo för att börja prata om det. Henke kan, han kunde sätta ord, han kunde vara ärlig. Jag förstod han. En sån som han skulle nog kunna förstå mig med. Han är verkligen min gud. Han är mer en bara en fotbolls spelare.


Jag måste få träffa han igen. Jag vill tala om för han hur stor han är för mig.

Måndags klubben.

I måndags jobbade jag min första dag på sommarjobbet. 8-14. Ska inte skriva om det eftersom jag har tystnadsplikt.. Men ialf Natta kom hem till mig en stund efter jag slutat och då blev det  snack och mat. Sen förfest eftersom vi skulle till måndagsklubben på nationernas hus sen på kvällen. Det var kul. Första gången i mitt liv dock som jag knappt träffade någon som jag kände, sjukt. Vad gör mina vänner? Aja har lite bilder att visa ialf :)

Nattta när vi höll på att fixa oss.Skön sommar kväll!

Utgång!Holländare som vi blev polare med;)


Kristiana

Kristiana ligger i Danmark för er som inte vet och det stället äger inte staten så de har sina egna regler. De säljer knark helt öppet och när vi gick runt och kollade där så stod människor över allt och rökte på eller sniffade in. De såg förstörda ut och det stank. Jag är väldigt emot knark. Så nej jag har aldrig testat. Jag har umgåts med knarkare tyvär och det är inget jag är stolt över men jag lärde mig verkligen hur knark kan förstöra människor liv och ändras deras beteende.

Det hemska var eller det konstiga var att massor barn familjer bor där. De hade cyklar på tomten och en lekplats vid husen. Även om inte föräldrarna knarkar så är det väl ändå konstigt att man vill bo där? Jag menar barnen ser ju ändå alla röka på där dagligen och jag vet själv hur agressiva, otrevliga och farliga knarkare kan bli. Visst finns det farliga människor vart man en bor. Men känns som man söker sig till den extra farliga världen att leva i om man bor där. Fast kanske är det lungt där jämt, men jag litar inte på någon som går på droger så det är en av anledningarna till att jag tycker att det är fel att man bor där med barn. Även om det är lagligt att knarka där så är jag rätt säker på att jag skulle testa på att göra det om jag väl bott där i mitt liv. För att alla andra gjorde det, liksom även om det är mer spännande  att göra förbjudna saker så är det nog även spännande att göra saker som de flesta runt om i världen pratar dåligt om. Ja sjukt tycker jag att det är!Kolmårdens djurpark.I've never seen you shine so bright.

Här sitter jag och är full av ångest. Vill verkligen inte att semestern ska vara slut. Men ja får försöka att trycka in i min skalle att nya erfaraneheter ger mig en störe chans till ett ordentligt jobb och jag jobbar ju inte alla dagar i veckan eller åtta timmar om dagen...

Helgen har ialf tillbringast hos Jonas. Killen som är så snäll mot mig och som jag hatar att lämna. Vi har ialf myst framför tv och film. Varit och badat, ätit grillbuffe på resturangen i Medevi. Varit på on off, lekt med Jonas pappas hund, spelat tv spel och ja bara umgåts. Längtar redan jätte mycket efter att vi ses igen. Vilket dröjer till sent på fredag kväll eller ända till lördag. Inte så långt egentligen, men jobbigt ändå...

Det var allt för denna gång, ska försöka lägga mig snart och sätta på en film. Önska mig lycka till för imorgon. Det kan jag behöva!


Turkiet 05.

Blandade bilder från Skåne resan.

Brahehus.
Damen som vi rid till och från sista dagen.En strand vi besökte innan vi skulle åka hem till Linköping.
Alla bilder är tagna med min mobil. Tror den är bättre en min digital kamera faktiskt..

Singoalla blåbär&vanilj. Gifflar hallon&vanilj.

I onsdags när vi hade lite kalas för mig hade vi köpt hem singoallas blåbär&vanilj kex. De är nog rätt nya. Tror jag smakat dem hemma hos Jonas för några månader sen och då hade de nyligen kommit ut tror jag. I vilket fall så är jag inte så förtjust i blåbär. Men tyckte att det här va jätte goda. Så de kan jag rekomendera.

Sen har det ju kommit ut en ny smak i gifflar med hallon och vanilj. De va inte så jätte goda enligt mig. De funkade men är inget jag skulle köpa igen. Finns annat som är godare,. Dock så är jag kräsen när de gäller alla bullsorter. Så ni borde prova ändå. Det va ju inte äckligt liksom.


Green Zone

Handling: Under den USA-ledda ockupationen av Bagdad 2003 sänds befälet Roy Miller och hans team med arméinspektörer ut för att leta upp massförstörelsevapen som tros ligga dolda i lager mitt i den irakiska öknen. Jakten, som går mellan den ena förrädiskt minerade platsen till den andra, går till en början ut på att finna dödliga kemiska ämnen. Snart snubblar Miller och hans män dock över en intrikat mörkläggningsaffär som vänder upp och ner på hela uppdraget. Pressad av påtryckningar från överordnade med motstridande agendor måste Miller finna och bearbeta både dold och falsk information i sin jakt på sanningen. En sanning som antingen rentvår en skurkregim eller eskalerar ett krig i en redan instabil region. I denna oroliga tid, på denna labila plats, kommer han finna att det mest svårfunna vapnet av dem alla är sanningen.

Min åsik: Jag gillade filmen, tyckte att den var spännande hela tiden. Den var inte överdriven heller med att folk kan klara vad som helst som många andra action filmer har med. Den får 4,5/5 av mig.

Sun shines through the rain .

De senaste dagarna har jag.


Vart i trädgårdsföreningen och lekt med två busiga barn.


Varit gamla Linköping och låtit barnen se hur det såg ut för i tiden.


Firat mig med god mat, fina paket och fint sällskap.


Gjort ett besök i Kolmården på åtta timmar.


Dagarna rullar på och på måndag är min semester slut. Välkommen ångets. Hej då lyckan.

Smidigt.

När jag var i Köpenhamn så såg vi den här bilen som skulle under en bro. Men den var lite för hög att komma igenom. Var rätt så kul att se eftersom den försökte åka igenom fast att den fastna och sen hade den svårt att komma iväg och vända också. Lagom underhållning för mig!


Shoppingen i Riga.

Första dagen var vi på en marknad där de sålde mest fruk och kött men även lite små plock och sista dagen var vi i ett rätt så stort shoppingcenter. Kläderna var gräsliga men fanns lite små saker i shoppingcentret som inte var så dyra. Så lite shopping blev det.

Nagellack och mascara som köptes på marknaden. Ungeför 10 kr för nagellacket och 15 för mascaran i svenska pengar. Så det var billigt!


Linne och halsband från New yorker. 75 för linnet och 69 för halsbandet i svenska pengar.


köpte den stora asken till att ha mina armband i och den lilla att ha lite ringar i. Den stora asken kostade 15 och den lilla 20 tror jag på ett ungefär i svenska pengar.


Gick in i en rätt stor butik där de hade massor av grejor. Ansiktsmaskarna kostade några kronor, nagellacket någon 10, mascaran 75, hårsprayet 40 och våtserveterna 10 på ett ungefär i svenska pengar. Så en hel del billiga grejor vart inköpta. Nu behöver jag inte köpa mascara på ett bra tag. Så skönt!

Sen köpte jag alkohol på båten i taxfreen. Vart billigare en på systemet såklart. Så alkohol behöver jag heller inte köpa hem på ett bra tag. Ändå inte festat sen valborg. Vart så mycket annat så inte blivit av tyvär:(

Uppträdande i Köpenhamn.


Park i Riga.
21 år.

Igår var det min föddelsedag. 21 år är jag nu och jag har sån ångest. Jag vill inte bli äldre. Jag kan inte vara 21 år och ha lyckats med så lite i livet. Jag har fortfarande bara gymnasieutbildning, jag har knappt jobb eftersom jag bara har somarjobb och är timvikarie. Det finns ingen säkerhet med att jag får jobba då. Nästan alla mina vänner har flyttat hem ifrån. Även de som är ett år yngre en mig. Jag borde inte bo kvar hemma. Jag vill med lyckas, jag vill INTE bo kvar här.
Vet inte hur jag ska lyckas men jag måste. En 21åring enligt mig ska inte bo hemma. Usch...

Dagen firades knappt ialf. Eller Jonas kramade om mig på morgonen och sjöng för mig. Sen fick jag göra en beställning på fruktost på sängen. Mamma kom upp senare och gav mig lite presenter. Sen bakade jag en tårta senare på dagen med Tuva och Leo. Spöregnade nästan hela dagen så fanns inte mycket annat att göra...

Men tusen tack för alla som skickade sms och skrev grattis på facebook!
Hemma från Polen.

Jag är nu är man hemma från polen. Vilken resa det varit. Fick evakuera från flygplasten när vi skulle hem idag. Antaligen ett bombhot men vart bara någon timme försenat men var rörigt och jobbigt. Men väl i polen har vi hunnit med att gå i stan, sätt massor fina byggnader, gått i hamnen, gått vid stranden, vart i köpcenter och shoppat. Fikat, ätit, åkt båt, åkt massor taxi. Gjort besök i Gdynia och Sopot och ja lite annat också. Är så trött så orkar knappt skriva..

Åkte till min bror direkt efter jag landat så lekt med ungarna och fått lite fina presenter. Tuva och Leo är här nu och ska stanna här några dagar så blir massor bus. Jonas kommer väl hit snart med. Han ska jobba imorgon kväll men är söt och vill gratta mig imorgonbitti. Vill inte fylla år så jag önskar mig att få sova bort dagen! Bilder kommer nån gång från Polen. Min kamera dog andra dagen för att den är så värdelös. Så Rebecca har typ alla bilder!


Buffe

Vi åt både middags buffe på dit och hem vägen på båten och även frukost. Maten var okej men efterätterna var helt klart bäst ;) Dock så prov smakade jag bara på det mesta. Annars hade jag ju aldrig orkat äta!Gamla stan i Riga

Nästan allt fint och sevärdt låg inne i gamla stan i Riga. Så det var där vi spenderade mest tid. Det var riktigt fint och många fina små gångar att gå igenom.


Fler bilder från Riga kommer!

Till polen!

Förutom att resa massor så har jag ju varit hemma lite i mellan och då har jag hunnit med att vara hos Jonas, badat, fiskat för första gången i mitt liv och det gick jätte bra! Varit på ikano och stan, varit på busfabriken och lekt med busungar. Försökt vilat upp mig efter sjukdom, tittat på film, kollat in Motala festivalen, fixat med en massa saker och träffat Rebecca. Har ju bara varit hemma en vecka typ samanlagt mellan resorna så har inte hunnit med att träffa alla mina kompisar än tyvär :/

Sticker iväg igen nu också. Till Polen - Gdansk. Ska dit med min fina barndoms kompis Rebecca. Vi ska åka runt lite, shoppa, bada om det är fint, titta runt och festa! Tror det kommer bli kul! Vi är hemma på söndag kväll eller så igen. Vi hörs väl då! Om det inte blir för galet i polen ;)Bild från Bulgarien.

12 Rounds


Handling:Polisman Danny Baxter upptäcker att hans flickvän har blivit kidnappad av en fd. fånge som Baxter satt bakom lås och bom. För att rädda sin flickvän måste han klara av 12 utmaningar och lyckas han släpps flickvännen.

Min åsikt: Filmen var riktigt spännande och bra! Jag gillade verkligen filmen och man visste aldrig vad som skulle kunna hända. Den var inte så där förutsägsbar som många andra filmer. Den får 5/5 av mig.

Helsingör.

När vi hade vart i Köpenhamn så tog vi tåget till Helsingör på kvällen för att käka och titta lite. En liten men mysig stad.


Lovar godaste maten jag ätit. Det va kalv kött med pepparsås. Så otroligt perfekt tilllagat!

Rolig snubbe i Köpenhamn.

Ven.

Nu kommer mer härliga sommarbilder från min skåneresa. Den tredje dagen på resan, föra onsdagen så tog vå båten från Landskrona över till vackra ven. Jag har vart där en gång tidigare men det var 04, så var länge sen. Då gick jag bara runt lite på ön, men nu cyklade vi. Cykla ska man göra för det är så många fina små vägar som man kan cykla på då. Dock är det mycket backar så man kan inte cykla upp och ner för alla. Men det gör ju inget. Så ja nästan ett måste att dra dit om man inte vart där!
Köpenhamn.

Föra tisdagen åkte vi över till Danmark - Köpenhamn. Tog tåg från Landskrona till Malmö och där ifrån tog vi tåget till Köpenhamn. Gick runt i Köpenhamn i flera timmar,. Men det var fint där!

Landskrona tågstation.


Köpenhamn


Köpt i Kristiana.

De hade en liten marknad i Kristiana som ligger vid Köpenhamn, jätte fina grejor faktiskt. Hade nog kunnat köpa en hel del men orkade inte kolla så mycket. Var så varmt och så hade man inte massor av tid heller för den delen.

De blommiga kostade 30 danska och påfågel örhängena 40 danska.


Armbandet kostade 20 danska.

Hemma från Riga.

Jag är hemma från Riga och det har varit en upp och ner resa med bra och dåliga stunder. Jag spydde på båten i söndags natt, hade feber på måndag kvällen till tisdagen och kanske lite på onsdagen. Så lite tufft har det varit.

Men vi har ätit bufferer, gått i gamla stan, tittat på jätte fina och häftiga byggnader, gått på marknad och köpcenter. Shoppat lite, åkt tåg och gått av på helt fel station så vi hamnade mitt i ingenstanns och fick sitta och vänta på nästa tåg i två timmar.. Åkt linbanna, sätt fin natur, fina parker, njutit av det fina hotelrummet, handlat på Tax free. Lyssnat på när fulla Lettlands människor sjungit hemska sånger och dansat som apor..

Det var fint i Riga och jag kan rekomendra er att åka dit. Men 3-4 dagar räcker, särskilt om man bara ska vara i Riga. Båten var dock inget bra, liten tax free, ingen svensk talande personal och de var dålig på engelska och dåliga rum. Aktviteterna och nöjena de hade för vuxna börja inte förens runt 11 tiden, lite väl sent.. Har helt enkelt åkt med bättre båtar. Den här båten vi åkte med heter Silja Line Festial. Så den rekomenderar jag inte! Bilder från resan kommer..

Jag är rätt så sjuk nu, har jätte ont på höger sida nedan för bröstet. Har ringt sjukvårdsuplysningen, kan ha inflamation men ska avakta och se. Inte så jätte hög feber en så länge trots allt..


Får bli en bild från Turkiet 05.

spansk ros vin tapasbar

Föra någon helg sen besällde jag och Jonas mat från Spanks ros vin tapasbar som ligger i Linköping. Jag lovar er att det va nog bland de äckligaste som vi smakat i våra liv. ALDRIG IGEN!!! Vi kunde inte mer en att smaka på allt, fanns inte en chans att vi kunde äta upp det. Det smakade surt och var dränkt i vinäger... Fyfan gå aldrig dit!!


Video från matchen.


Landskrona Bois - Västerås.

På måndag kvällen drog jag och Moa till stadion i Landskrona för att kolla på Landskrona Bois. Henke Larsson tränar ju det laget så jag var ju tvungen att se dem och få en chans att träffa henke. Dock så lägger jag bara upp bilder från matchen nu. För bilder på Henke är det Moa som har. Jag var ju för nervös och för chockad för att komma ihåg att jag kanske borde ta massor av kort;) Landskrona vann ialf med 2-1.
Kryssning till Riga.

Idag åker jag och Jonas åkt upp till Stockholm för att åka färjan där ifrån till Lettand - Riga. Ska sova över i Riga måndag till onsdag. Kommer fram i Riga måndag förmiddag och åker hem där ifrån onsdag eftermiddag så är tillbaka hemma hos mig på torsdag kväll igen. Vet inte riktigt vad vi ska göra i Riga en. Blir väl att kolla runt i gamla stan och titta lite på olika sedvärdheter. Beror lite på väder, pengar och vad vi har tid med. Men ska nog bli bra :)

Kommer upp lite tidsinställda inlägg så fortsätt gärna att titta in någon gång per dag :)Random bild från Bulgarien 09.

Borstahusen.

När vi väl kommit fram till Landakrona och vårat boende så packade vi upp fort och drog sedan till bortsahusen för att bada.


Becca ville vara med på bild :)


Fortsättning på den här kvällen och resan kommer ;)

Häftiga äventyr och min dröm blev uppfylld!

Jag kom hem från Skåne igår vid 22 tiden. Jag har gjort så mycket! Vart i köpenhamn, besökt kristiana där de säljer knark helt öppet och röker på. Vart i helsingör, cyklat på vackra ven, badat i havet, bränt mig som tusan! Sovit alldeles för liiiite, ätit god mat, ridit på en häst jävel, skrattat, hängt med tjejorna, svettast, åkt massor bil, tåg och båt. Tittat på fotbolls match och fått tagit kort ihop med HENRIK LARSSON! Jag kan inte fatta det, omg min dröm. Min stora dröm. Min gud! Så lycklig!

Jag kommer berättar mer om allt sen och lägga in bilder. Har inte tid  och ork nu. Massor saker att fixa helt enkelt!Ölandsbron, orkar inte leta efter någon annan bild..

RSS 2.0