Gott nytt år alla finisar!


Bilder från Göteborg.

Var ju i Göteborg för tre veckor sen med Cam för att hälsa på Markus. Så då var vi Nordstan och på Liseberg. Tåg resan tid var rätt kul då vi lyssnade på musik, snackade och drack lite. Vi var ju 90 min försenade så då var vi ju tvungen att skapa lite party på tåget. Då vi i princip hade en hel tågvagn för oss själva och både jag och Cam kan ju släppa loss hur vi en är. Så vi sjöng och skrattade gjorde vi ju med såklart. Bästa tågresan och en rolig åh mysig helg hade vi!:)
 

Efter jag klippt mig.

Såhär såg jag ut i håret någon vecka innan jag klippte mig, rätt långt men fruktansvärt slitet och hår hade gått av på vissa ställen.
 
Det är en del som inte äns lagt märke till att jag klippt mig medens andra gjort tummen upp för det. Jag tycker det är skilland ialf och tycker det känns för kort även om det både känns och ser fräschare ut. Kortet är taget samma dag som jag klippte mig.
 

Tiden läker dina sår. Du är starkare än igår.

Föra tisdagen vart det skola där vi hade tema hälso dag som fritidsledarna i 2an höll i, en intressant dag! Sen vart det att umgås med de andra på internatet, är så glad att jag har så fina vänner där som finna där när allt blir kaos. På kvällen blev det ialf att komma på en sång som vi skulle uppträda med då det var veckans tävling för internaten;)
Föra onsdagen blev det skola och sen var nästan hela vår klass kvar på internatet för att vi skulle ha julest på skolan. Så blev middag, och uppträdanen i Aulan där vi på Bergsmannen sjöng låten "vi är en" från lejon kungen två. Sen vart det lite mer underhållning i cafeterian och vi Bergsmannen vann hela internattävlingen som hållit på det här halvåret! Har lite bilder att visa ifrån kvällen som kommer nån gång i livet;)
Föra torsdags hade vi julavslutning med lite tal, sång och lunch. Sen vart det att hänga med några på internatet och på kvällen vart det tjejmys hos Zeynab med henne, Karin och Sonja. Spelade spel, snacka och åt lite gott.
 
I fredags vart det att spela "med andra ord" jag och karin mot Gustav och Bobban. Vi vann;) Sen vart det att tvätta och plugga psykologi. Sen dra till ÖB med cam så slutade det med att vi träffade Erika och Martin som Cam känner och jag åh Martin behövde käka så vi drog och gjorde det trots att vi precis träffats sen hämtade vi upp hans kompis Kalle och drog hem till Martin. Så kom Cam dit så kollade vi film, drack och snackade. Sen tog vi en snabbis till en pub.
I lördags blev det att hänga med Martin fram tills jag åkte till Linköping. Direkt när jag kom till Linköping så fixade jag mig och drog till Nina där det blev musik, snack och dricka sen ut för att festa och fest blev det;) Cam och Martin kom från Karlskoga och hängde med oss. Har bilder från den kvällen som kommer upp nån gång;)
I söndags vart det att vara med Cam och Martin. Stan, ikano och chill hemma hos mig blev det.
 
I måndags så firade jag ingen jul så läste  och skrev om nervpysikatriska sjukdomar och slöade resten av dagen. I tisdags vart det lite jul firande så bilder där ifrån kommer. Sen vart det att dra till Emi för att umgås. Igår vart det ikano med Beccy sen drog jag hem till Rebecca för massa väl behövligt prat. Idag blev det stan med Rebecca och sen häng hemma hos henne. Tack fina vän för att du finns när jag behöver det som mest♥
 
Spel som vi körde hemma hos Zeynab :).

Min julkalender med era önskeinlägg dag 24.

Det bästa som hänt mig nu i vuxen ålder.
 
Att jag flyttade från Linköping nu i höstas och till Karlskoga har gett mig ett helt nytt liv. Jag behövde verkligen komma bort och få ett miljö ombytte. Ingen verkar fatta varför jag flyttar till en liten stad från en stor stad som har det mesta. Men ibland behöver man bara komma bort. Jag har massor vänner jag tycker om i Linköping. Men jag har bara aldrig trivts här. Jag har utevecklats mycket i Karlskoga på kort tid. Jag hanterar mina känslor och händelser annorlunda nu. Jag känner mig starkare och mognare. Jag har träffat helt underbara människor och knytit så mycket fina band. Av all kärlek och komplimanger jag får i Karlskoga så lyfts jag. I skolan är jag allas vän och att få höra av sina mentor att hon endast finner postiva egenskaper hos mig att hon säger att hon tror att jag är den som kommer lyckas. Att få höra från andra lärare att de tycker man är klok, och lysser upp folks liv ger så otroligt mycket. Att också få höra av sina klasskamrater att de är glada att de träffat mig, att jag alltid är positiv, glad, härlig och lätt att sammarbeta med. Alltså jag blir helt tårögd. Allt det här behöver jag så mycket. Jag kommer fortsätta växa, jag ska klara av att börja tro mer på mig själv. Alla de här orden ska jag tro på. Jag är så förbannat tacksam. Karlskoga folkhögskola har gett mig en helt ny chans. Allt har verkligen hänt den här hösten. Ibland har det känst som jag totalt ska gå sönder då allt inte varit så lätt den här hösten heller. Men tack vare mina nya vänner, min nya milljö och fokus på skolan så har jag kunnat klara allt. TACK!!!
 
Sonja åker skidor på frilutsmetodiken.
 
Min och min mentors snö ängel.
 
Jag och Gustav körde samarbetsövningar på våran idrottslektion.

Min julkalender med era önskeinlägg dag 23.

Vad gör ni egentligen i skolan?
 
Vi har vissa ämnen vi läser men har inte direkt lektioner rakt av som bara innehåller psykologi t.ex. Utan vi har något som heter projekt där man blandar in delar från olika ämnen. Vårat första projekt handlade om att interjuva fritidsledare på olika arbetsplaster. Sen har vi haft en friluftsdag för en skola, jobbat med olika kommuNer och läst om hur kommun är uppbyggd när det gäller nämder och sånt, byggt upp en egen låtsas fritidsgård, jobbat med olika religoner och fysiska sjukdomar. Seminarium på böcker, idrott en dag i veckan där vi får hålla i en idrotts lektion och frilutsmetodik där vi får lära oss att laga mat utomhus, göra eld, överlevnads kunskap osv. Vi har även vart på lägervecka och ska på vinterjäll i februari. Just nu har vi distansstudier, så inget jullov. Så jobbar med nervpsykiska funktions hinder. Sen har vi ju en del samarbets/värdernings övningar ,diskussioner,  redovisningar, uppsatser, grupparbeten, data, studiebesök, föreläsningar osv.
 
Här är listan på alla ämnen vi ska läsa uder de här två åren!

Människans växande och livsvillkor ca 13,5 v
Beteendevetenskapliga teorier och perspektiv, kunskap om utveckling, uppväxt- och livsvillkor. Du läser psykologi, pedagogik, om tro och kultur samt hälsa, normalitet och avvikelser.

Samhälle, fritidskulturer och fritidsarbete ca 14 v
Samhällsvetenskapligt och idéhistoriskt perspektiv, enskildas och gruppers delaktighet, makt, resurser och trygghet. Du läser ämnen som samhälls- och rättskunskap, sociologi och socialt fältarbete, varav fem veckors praktik i kommunal verksamhet under höstterminen i årskurs 1.

Ledarskapsutveckling ca 12,5 v
Ledarskap, förhållningssätt och förutsättningar samt grupprocesser och grupputveckling i ett socialpsykologiskt och etiskt perspektiv. Här läser du socialpsykologi, administration samt pedagogiskt ledarskap och friluftsmetodik, innefattande sommar- och vinterfjäll, kanotfärd samt friluftsliv och läger i närmiljön.

 

Fritidsarbetets metodik ca 15,5 v
Yrkesroll och yrkesområde ur ett didaktiskt, socialpedagogiskt perspektiv, informella lärprocesser och folkbildningspedagogik. Du läser ungdomskultur, jobbar med fritidsgårdsmetodik och praktisk pedagogisk tillämpning samt lär dig hantera video, musik, hantverk, IT m m. Här ingår även en kurs i äventyrspedagogik.

Fritidskultur som forskningsfält 10,5 v
Metoder i samhälls- eller beteendevetenskaplig forskning. Du studerar fritidsvetenskap, fritidsforskning men även folkrörelsekunskap och data, varav en observationsvecka i förening under vårterminen, i årskurs 1.

Ditt spår ca 14 v

Här väljer du inriktning. Under vårterminen i årskurs 2 väljer du både praktik och examensarbete inom det yrkesområde du valt. Det finns många verksamheter för fritidsledare, som fritidsgård, kyrka och samfund, behandlingshem, studieförbund, kriminalvård, låg- mellan- och högstadieskolor, skoldaghem, ideell förening och handikapporganisation.

Min julkalender med era önskeinlägg dag 20,21 och 22.

 Vart du ser dig själv om typ fem eller tio år? ( Dag 20 )
Den här frågan är alltid lika svår att besvara. Om fem år är jag 27 och om 10 år är jag 32. Jag hoppas att jag vid 27 års ålder hittat rätt arbetsplats för mig, att jag kommit en bit på vägen med att hjälpa folk. Vid 32 år ålder hoppas jag nog att jag hittat en stad och ett hem jag trivs i och att jag lever ihop med någon i ett stabilt förhållande. Ska jag ha barn bör jag väl ha skaffat det runt 26-30 års åldern. Även om jag är osäker i nu läget om jag verkligen kommer vilja bilda familj.
 
Berätta en riktigt udda sak som hänt när du har varit på semester! ( Dag 21)
Det här var med en svår fråga för jag vet inte om det hänt mig någon riktigt udda sak? Jag har missat flyg, gått lite vilse, blivit uppragad, festat natten lång, gjort utlykter, skadat mig, blivit rånad jaa men det är väl rätt vanliga händelser?.. En sak som hände när jag var i Spanien 05 när jag var hos mina vänner så blev jag ju jätte dålig på grund av diabetsen, jätte, jätte högt blodsocker hade jag. Så en ambulanshelikopter fick komma och där det tog hand om mig i tre timmar. Snyggaste killen som tog hand om mig med, satt och dog lite av lycka samtidigt som jag ville dö för att jag mådde så dåligt. Så ja det kanske var en liten udda grej? ;)
 
En bild på din klass ( dag 22)
På bilden saknas Bobban, Mariia och Sandra. Men Eva vår lärare är med och det är hon som är min mentor då alla har en viss lärare som de har mentorsamtal med och som man kan vända sig till vid extra stöd.

Badhus kvällen.

För två veckor sen var vi i badhuset på kvällen med skolan. De hade tävlingar, spelade musik och bjöd på frukt. Vi hade även våran internat tävling där vi fick poäng genom att vara där, tävla och klä ut sig. Jag körde på att klä ut mig ;)
 


Min julkalender med era önskeinlägg dag 17,18 och 19.

 Berätta om din / dina största drömma? ( Dag 17 )
 Jag har flera drömmar och tror alla vet vid det här laget att jag fortfarande kämpar för min viktnedgång så att lyckas men den efter snart fyra års kämpande skulle vara en dröm. Sen är en annan stor dröm som jag haft sen jag var liten är att bada med delfiner. Något jag också drömmer om är att jobba utomlands som volontär i någon/ några månader vill göra på ett annat sätt en hur det var i Irland. Nu vill jag mer jobba med människor eller djur och hjälpa till på någon orginastion. Jag drömmer också om att kunna flytta till en ny stad när jag är klar här, jag vill fortsätta mina äventyr. Alla länder som jag inte besökt en och även städer i Sverige finns det en dröm om att åka till de. Vill ju som sagt se allt och prova på allt. Jag drömmer om att bli något viktigt och göra stor nytta, att kunna utveckla, lära ut och finnas där för andra. Jag vill sprida kärlek och rättvisa och drömen om att rädda liv kommer jag alltid hålla fast vid.
 
Berätta om en dröm/drömmar som gått i uppfyllelse. ( Dag 18 )
En stor dröm jag haft sen jag var liten var att träffa Henrik Larsson. Så sommaren 2011 vart den uppylld när jag träffade han efter en match i Landskrona. Tyvär var jag så nervös att det bara blev ett kort och inget samtal.
Sen har jag ju haft drömmen om att flytta hem ifrån och till en ny stad varit sen jag var 12 och i år gick båda upp i uppfyllelse, Helt otroligt. Att få min Hund Sandy var också en dröm som blev sann. Även då jag fick göra praktik i Irland, så sjukt häftigt!
 
En dröm stad du vill bo i? ( Dag 19 )
Ärligt talat så har jag ingen dröm stad. Jag skulle vilja prova att bo utomlands men inte hittat den där typiska drömstaden. Men städer som jag haft en speciell känsla i när jag varit där olika gånger är Landskrona, Helsingborg. Nyköping och Göteborg. Alla de städerna har jag besökt flera gånger vid olika årstider, ålder och för olika tillällen och jag har då alltid känt att här skulle jag kunna stanna kvar. Så vem vet var jag kan hamna.

Om du har styrkan att förlora har du vunnit allt ändå.

Föra tisdagen blev det en powervalk på 6 km med vickan efter skolan och så handlade vi också åh så blev det plugg. I onsdags vart det att fixa med lite saker, baka och fira Mustafa som fyllde år! I torsdags blev det skolan och sen julpyssel på cafekvällen, jag satt dock bara och slöade med grabbarna då jag är skit dålig på pyssel och inte kunde baka för att jag var så förkyld.
I fredags blev det skola och sen sov jag när jag slutat. Helt slut efter att haft feber i två dagar, var jätte snorrig och hostig. Sen på kvällen blev det att kolla film och hänga med min fina vän Mustafa. I lördags slöade jag på dagen sen blev det att gå till Cam framåt kvällen där vi lagade mat, kollade film, skrattade, pratade, sjöng, hade jul mys, jävlades och var bara så knäppa som vi är. I söndags städade jag rummet, dammade, damsög, skurade golvet och plockade med saker. Sen blev det även tvätt och plugg.  Igår blev det att åka hem till Eva en av våra lärare här i skolan med min klass, 2orna och våra andra lärare på fritidsledarlinjen. Vi blev bjuda på mat och det var så trevligt och kul! Sjöng för fulla muggar på hemvägen, älskar att alla är så knäppa på sitt sätt här!
 
Kvällen med Cam i lördags.

Min julkalender med era önskeinlägg dag 16.

Berätta om varför du började blogga och om/hur din syn på bloggningen har ändrats?
 
Jag började att blogga 08 och det var då många av mina vänner  som började att bloggade och tror det var min kompis Sabine som fick mig att bli intresserad. Kollar man tillbaka i bloggen ser man att jag skrivit en del om vad jag gjort och känns som röriga, arga och otydliga inlägg. Nu brukar jag ha mer en tanke av det jag skriver. Jag tycker att vissa använder bloggningen helt fel, genom att få uppmärksamhet bli känd och startar bråk. Jag tycker det är mer roligt nu med min egen blogg, då jag får bra respons och jag gillar att skriva. Känns kul att kunna gå tillbaka för att läsa och se vad man gjort. Så är glad över att jag utvecklat min blogg och att jag skaffat det här intresset. De bloggar jag läser är för att jag tycker de är intressanta och roliga. Ser det också som något bra då mina vänner i Linköping kan följa mig och kul när man kan följa sina egna vänner med och hitta bloggvänner!
 
 

Min julkalender med era önskeinlägg dag 14 och 15.

Det bästa som har hänt mig i högstadiet. ( För mig är det här inlägget så viktigt så det får vara för två dagar)
 
När jag gick i 9an började jag att spela innebandy. De började med att Carro sa att de behövde en spelare till helgen och jag som inte kan säga nej sa ja. Hade då aldrig spelat innebandy förutom i skolan någon gång innan. Det gick faktiskt bra för mig och jag tyckte det var roligt så jag började. I början spelade vi i en liten skit hall med några få spelare vi hade knappt avbytare till matcher. Sen började fler folk att börja och några andra slutade. Vi fick en ny tränare som jag rök ihop med många gånger men som jag också hade kul med. Jag och min kompis Kim satt ibland en hel helg och kollade när andra körde. Vi spelade med herrarna på tisdagskvällarna och jag fick nya vänner som Angelica, Alle och Z. Alle kom ofta och hämtade mig och skjutsade hem mig. Vi pratade ofta och han tog hand om mig. Z som egetligen heter Carro hjälpte mig med engelskan i skolan så jag fick godkänt. Jag bodde även mycket hos henne då jag inte kunde vara hemma. Angelica och jag blev väldigt bra vänner och jag hade alltid så kul med henne, Carro, Steff och Sofia. Innebandy betydde otroligt mycket för mig det här året i 9an, Även om jag många gånger inte lysnade på vad de äldre spelarna sa till mig så fick ialf innebandy mig att skaffa en viss trygghet. Där kunde jag släppa ut känslor och för första gången kunde jag känna mig lite trygg när jag hade något hem jag kunde gå till när de behövdes. Jag fortsatte med innebandyn fram till jag var 18 med lite pauser i mellan. Vi fick även ytterligare en ny tränare och ännu mer nya spelare. Var då jag var 17tror jag. Martin och jag kom väldigt nära varandra och vi har pratat ut om mycket. Vi står varandra nära en idag och han gav aldrig upp mig trots min kaxighet och dåliga attityd jag kunde ha ibland. Eftersom jag blivit sviken så mång gånger av vuxna människor hade jag ett system att testa äldre mycket under en period. Men det vissade sig att han kunde man lita på och oj vad mycket vi har skrattat ihop. Innebandyn har gett mig så troligt mycket, roliga träningar, spännande matcher, nya vänner, tränings läger, skratt, laserdome spel, fester,  sammanhållningdagar på fritiden och viktiga samtal. Jag har så fina minnen där ifrån. Jag saknar innebandyn varje dag och jag vill tacka alla människor som fanns där då. Särskilt Carro, Angelica, Z, Steff, Sofia, Alle och Martin. Utan er hade jag kanske gått fel vägar!
 
 

Min julkalender med era önskeinlägg dag 12 och 13

Hissa ( dag 12)
 
Det finns en del jag vill hissa, tycker det finns mycket viktig och bra saker som är värda att nämna men tar de som jag tänker främst på just för tillfället.
  •  Alla modiga personer som riskerar sina liv för att rädda andra. Så som soldater i krig, brandmän i bränder, poliser i skottlosningar.
  • Alla människor som gör något för nån annan. Skänkar pengar, ger en komplimang, vårdar om de sjuka, lyssar på någon som behöver det, allting räknas.
  • Karlskoga folkhögskola som har så fantastiska lärare som låter en vara den man är. Här skaffar man sig en stark vänskap med alla och här känner man sig alltid välkommen och trygg.
  • Jag vill hissa främst några speciella personer i mitt liv som vissar att det finns där vart jag än i världen befinner mig och som gör min tillvaro lite exra fin just nu. Nina, Carro, Emil, Mariia, Cam, Karin, Vickan,  Bobban, Jocke, Sebbe, Natta, Matilda, min mamma, Mustafa, Gustav, Micke och Markus. Tack för ni finns♥
  • All insamling som vi driver i Sverige för att hjälpa andra. Som musikhjälpen te.x .Jag blir så tacksam för sånt!
  • Alla som hjälper de personer som inte har de bra hemma och tar hem en person som fosterbarn. Ger ett barn eller en ungdom en grund att stå på till ett värdigt liv.
Dissa ( Dag13)
 
Även här lyfter jag fram det som känns viktigast för mig att dissa just nu.
  • Alla människor som gör nån annan illa med våld och ord.
  • Allt onödigt snack om att "förbjuda" pepparkaksgubbar i lucia tåget. Om alla människor la ner lika mycket energi på att hjälpa behövande eller att prata gott om det vi faktiskt har här i Sverige skulle världen bli rätt annorlunda.
  • Denna kyl, jag mår bättre av värme.
  • Min diabetes. Den tar sönder min kropp och mitt humör nu. Jag vill må bra!
  • Att folk tror att jag är någon superwomen som ska vara på alla sida. Kom igen, har du problem med någon eller undrar över något  ta det med den personen! Mår du dåligt lyssnar jag gärna på dig men jag varken kan eller vill hjälpa dig om du bara ska snacka skit!

Pepparkaksbak med Karin och Rebecca.

Kukarna är Rebeccas påhitt och de glada gubbarna mina. Stolta är vi ialf och kommer ni hit så bjuder jag på pepparkaka för jag äter ju inte sånt direkt:)

Min julkalender med era önskeinlägg dag 11.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Min dag på en vardag börjar med att jag går upp mellan 7:30 8:00- Sminkar mig, klär på mig och fixar håret lite snabbt. Sen går jag in till skolans matsal och äter frukost. Vid 9 börjar alltid våran första lektion Vi har fyra lekioner per dag som alla håller på i 75 minuter var. Vi slutar vid 16 varje dag förutom fredag då vi slutar 12. När vi slutat brukar jag oftas vara i mitt rum en stund för att fixa med något eller bara för att slöa en stund. Sen om jag är frisk brukar jag träna, en promenad eller ett träningspass på dvd. När jag varit och tränat duschar jag och sen lagar jag mat. På kvällarna brukar jag plugga, kolla på tv, snacka med alla, skratta, dansa och sjunga med Mustafa, Prata i  tele med mina vänner och tvättar och handlar gör jag oftast en dag i veckan. Innan jag går och lägger mig brukar jag sitta vid datorn och kanske se något avsnitt av någon serie. Brukar lägga mig vid 23-24 men somnar väl oftast inte fören 01-02 någon gång. Så ja så ser väl en dag ut för mig på ett ungefär. Den brukar alltid innehålla kramar, samtal, skratt, knäppa kommentarer, leenden och saker som gör dagen värd på sitt sätt!
 
För två helger sen spelade vi spel på kvällen här på internatet.

Livet är ett äventyr.

I tisdags Vart det skola, hänga med folk och baka pepparkakor på kvällen med Karin och Rebecca :). I onsdags vart de att fixa med lite grejer efter skolan och städa i min garderob då allt bara var inslängt i en röra ;) I torsdags vart det att klippa sig efter skolan, hade inte klippt mig på ett halvår så fick klippa bort massssoooor! :/ Sen på kvällen var jag i badhuset med skolan, där spelades det musik, bjöds på frukter och var tävlingar! Vart att packa sen när jag kom hem med. I fredags efter skolan vart det att packa resten och fixa med saker. Sen tog jag och Cam tåget till Göteborg, blev 90 min försenat. Men vi hade kul, drack, sjöng, skrattade och pratade! När vi kommit fram skilljdes vi åt och jag och Markus drog till vandrarhemet.
 
I lördags kom cam och mötte upp mig så blev det att leta efter Nettonet med Cam, fick en sightseeing med bussarna vi åkte och promenaderna vi fick gå :) Sen blev det Nordstan för shopping. På kvällen blev det lisebergs julmarknad, lite fika och häng med Cam och Markus. I söndags blev det Nordstan innan vi tog tåget hem till Karlskoga. Ledsna båda två för att lämna Göteborg :/. När jag kom hem blev det att packa upp och umgås med Mustafa. Sen mådde jag skit så spydde, mitt blodsocker fuckar ut total och min kropp är ur balans, men jag håller humöret uppe ändå! I måndags blev det skola, häng med Vickan och en timmes promenad med henne. Så stor tvättade jag med, kläder, lakan och handukar!
 
Bilder från Göteborg, badhus kvällen, bakning av pepparkakor och en bild på mitt hår kommer!
 
Bild från sjön vid skolan.
 
 

Min julkalender med era önskeinlägg dag 8,9 och 10.

Inte haft tid att skriva här på bloggen så är lite efter med era önskeinlägg och vet att vissa väntat på dem så kör tre stycken nu i ett och samma inlägg.
 
Vilka är dina favorit affärer? ( Dag 8 )
Gina tricot är nog de affären som jag hittar mest kläder i och även andra snygga associarer, tycker de ofta har sjukt snygga smycken men blir att jag handlar smycken på H. M eller ur&penn oftast för att de är billigt där. Sen handlar jag skor på skopunkten oftast för de har mycket att välja på för ett bra pris. Smink brukar med inhandlas till mesta dels på H.M då jag ofta får rabatter på smink produkter och föt att de har bra erbjudanen. Sen gillar jag lagerhouse där jag alltid hittar presenter och en del snygga inrednings saker till mig själv, har även upptäckt att indiska har en hel del snygga saker. Sen älskar jag ju Gekås för där har de ju verkligen allt och gillar alla deras avdelningar!
 
Ett favorit plagg du har? ( Dag 9)
De här byxorna är från Gina tricot. Jag gillar de mycket för att de passar till mycket av mina kläder jag har och är snyggt till både kalas,fest och vardags sen har många sagt att de är snygga och jag tycker själv de sitter bra på mig så de är en favorit!
 
Ett plagg du skulle vilja ha i din garderob?
Alltså ni kan ju bara kolla på denna sida...http://www.batoko.com/collections/shop Jag älskar de söta tröjerna även om jag kanske inte skulle använda dem men de tröjorna med kors på hade jag lätt kunna köpa om de fanns i Sverige och inte var köp på nättet.
 
 
 
 

Min julkalender med era önskeinlägg dag 7.

Vad tycker du om för inredning saker?
 
Jag gillar saker som det står texter på ljus, pryddnadskuddar, personliga foton, vitt, svart och lite smått färglada prylar.
 

Min julkalender med era önskeinlägg dag 6.

Vilken är din favorit musikgrupp?
 
Jag har aldrig haft värsta favorit gruppen sådär men Simple Plane är gruppen som jag lyssnat på sen jag var 14 år och lyssnar på en idag. Är nog den ända gruppen jag aldrig riktigt tröttnat på fast jag lyssnat på dem mycket i perioder. Vissa av deras låter känner jag igen mig i och kan hantera känslor och händelser igenom deras låtar. Många gånger har jag lyssnat på dem när något varit tungt eller när jag känner att jag behöver lite ork och styrka för att kanske plugga. Var även på en konsert och såg dem när jag var 15 år, härliga grabbar!

Min julkalender med era önskeinlägg dag 5.

Det bästa som har hänt dig? ( Gymnasie tiden )
 Alltså när jag får den här frågan tänker jag på större händelser som hänt i mitt liv och vad de betytt för mig då och vad det betyder nu .Jag tror inte att man bara har en det bästa som hänt mig sak, eller jag känner ialf det finns flera såna jag vill dela av mig med.Så jag tänkte dela upp frågan lite och börja med det bästa som hände mig när jag gick på gymnasiet..
 
Så det första jag kommer att tänka på är min Resa till Irland.
 
Vi gick sista året på gymnasiet och jag hade längtat så mycket efter att få börja den internationella kursen. Det var inte en självklarthet att alla skulle få åka och ha praktik utomlands så när vi började det sista året sattes vi på prov. Ialf jag som varit borta mycket från skolan de tidigare åren. Min mentor trodde inte jag skulle fixa det men min dröm och mitt mål var att åka iväg. Så jag var knappt bort någonting i 3an alls och fick bara VG och MVG i mina kurser. Så efter att min mentor haft ett långt samtal med mig och jag suttit där och kämpat så med mina ord att jag skulle få åka så sa hon ja!, Jag kramade om henne och hade tårar i ögonen. När jag kom hem grät jag hur mycket som helst, Jag smsa och ringde alla. Den månaden jag hade i Dublin fick mig att må så bra, jag kom hemifrån och första gången i mitt liv under en längre period mådde jag bra och kände mig trygg. Jag missade inte en ända praktik dag. Jag satt med ont i magen och tårar i ögonen när vi lämnade Dublin. Jag grät ärligt talat när jag kom hem. Att få komma bort från Linköping, och få ett miljöombyte var en så stor betydande räddning för  mig ialf för en kort stund och även för att jag fick ork och mer vilja att satsa på skolan.
 
 
Här kan ni läsa mer om min Praktik i Irland och se bilder.

Min julkalender med era önskeinlägg dag 4.

Berätta om något du gjorde i Rom och visa mer bilder där ifrån.
 
Jag var självklart på Vatikanstaten när jag var i Rom. Dit åkte vi med en sån där hop on hop off buss, Men går även att ta tunnelbanan dit eller taxi, men taxi kan bli rätt dyrt dock. Om jag minns rätt kostade de inget att gå in i kyrkan men sen om man skulle gå upp och ha utsikt över vatikanstaten kostade de 7 Euro, men vi gjorde alrig det då var så lång kö. För att få komma in i sant peters Kyrkan var man tvungen att täcka axlar och ha plagg ovan för knäna. Väl inne i St Peters krykan gick vi runt och bara häpnades över hur stort det var och hur mycket det var att titta på. Det var sjukt vackert och hela platsen runt vatikanstaten var stor och mäktigt med allt folk som gick runt och tog kort, St Peters krykan är helt klart den vackraste kyrkan jag besökt.


Min julkalender med era önskeinlägg dag 3.

Hur ser ditt dröm hus ut?
 
Jag har aldrig haft den där ultimata bilden om hur drömhuset ska se ut. Utan jag har alltid sagt att jag vill att det ska vara nära till vatten och natur och att ett slott aldrig skulle vara fel. Men det skulle ju inte vara helt fel i att bo i ett av de här husen...
 
 
 Fortsätt att önska på, finns flera plaster kvar för era önskeinlägg! :)

Jag offrar allting som jag har om du kan stanna kvar och tro på mig.

I tisdags blev det att åka til Maxi med Gustav och Alex efter skolan. Behövde inget egentligen men följde med för att hänga med grabbarna lite och sen vart det mer häng med de andra på internatet på kvällen också. I onsdags blev det skola och träning. I torsdags var det cafe kväll där veckans tävling hade varit kärleks vecka då man skulle göra fina grejor som kramar, laga mat tillsammans, hjälpas åt, skänka grejor osv. Vi vann;) Sen blev det innebandy 21-23. En timme på plan och en timme i mål för min del.
 
I fredags blev det skola och sen att åka och handla för taco och myskväll. Så blev att göra taco ihop och äta med Alex, Karin, Bobban och Gustav. Sen film och gottigheter på det. I lördags kollad jag, Bobban och Karin på gamla mysteriet på greveholm alla avsnitt. I söndags blev det att tvätta, fixa, pugga och slöa.
 
Idag har jag vart i skolan och sen varit på Maxi. Nu blir det att slöa resten av kvällen, Har lyckats skada mig så går på krykor nu och knät värker som bara den och är så trött!
 

Min julkalender med era önskeinlägg dag 2.

Ditt drömresemål?
 
Min dröm är som de flesta vet är att besöka hur många länder som jag bara kan och därför är mitt drömresmål mer eller mindre alla länder men sen har ju en dröm om att flyga iväg längre bort och besöka USA. Det finns så många ställen jag vill till i USA så min dröm är om att besöka minst en delstat i USA.
 
Här är de som jag drömmer mest om att åka till.
 
 Florida
 
Hawaii.
 
Kalifornien
 
New york.
 
Några fler önskemål har kommit in från personer. Men behöver mer, så önska på! :)

Min julkalender med era önskeinlägg dag 1.

 Om du har några husdjur så gör gärna ett inlägg där du berättar om dem.
 
Jag har en hund som heter Sandy. Eller egentligen är det min mamms hund som bor kvar i Linköping med henne. Men vi skaffade henne när jag var 12 år så jag räknar henne som min. Sandy är en japanskspets som nu är 10 år och som vi hämtade hos en trevlig familj i  Jönköping när hon var två månader. Sandy har sen första ögonblicket varit speciell för mig. Första gången jag fick henne i min famn så pussade hon mig och redan då visste jag att den här hunden skulle jag älska av hela mtt hjärta. Sandy är väldigt lättlärd och lärde sig allt väldigt fort när vi gick på hundskola, hon vann tävlingar även fast hon var den yngsta. Hon har också alltid varit galen i mat, promenader, bollar och paket. Slår man in paket eller plockar upp något från en påse är hon ivrigt där och ska se vad som händer. Hon är också en svartsjuk liten överbeskyddande liten hund. Jag är den ända personen som får bära runt på Sandy och ha henne i knät en längre stund. Sandy är mitt allt, min bästa vän, min bebis, min skatt, mitt hjärta och min lillasyster. Sandy vet direk när något är fel i mitt liv, då går hon efter mig extra mycket eller skäller utanför min dörr och vill komma in för att kolla läget med mig. Jag är så glad att just den här hunden kom in i mitt liv. Hon har hjäpt mig upp många gånger, hon har varit den som fått mig att äns vilja komma hem och hon är den jag saknar varje dag. Utan henne är det som ett litet hål i mitt hjärta och jag blir lite ledsen när jag skriver det här nu för jag vet att det dröjer innan jag får träffa henne igen. Så ni som undrar hur mycket man kan älska ett djur? Jag älskar henne mest av allt i hela världen för mig är hon världen och utan henne vet jag ärligt talat inte vad jag skulle gjort i situationer jag fått uppleva. Hon är min hjälte.
 
 
En så länge är det bara Nelly som gett förslag på vad hon vill att jag ska skriva och eftersom det var flera som ville att jag skulle ha det här så får ni komma med lite önskningar för annars blir det inget fram till den 24e. Självklart får ni komma med hur många önskningar som helst och när ni vill!
 

RSS 2.0