Min julkalender!

Jag fick precis en ide.. Hade tänkt att jag skulle kunna ha önskeinlägg här på bloggen, något jag såg att bloggerskan Kenza hade och så kom jag på att det är ju 1 december redan imorgon och då kanske man borde ha någon form av julkalender. Hade jag varit rik hade jag skänkt pengar varje dag eller lottat ut saker. Men nu tänkte jag att ni kan få vara med och bestämma vad som ska finnas med i mina inlägg. Så från och med imorgon och fram till den 24 december vill jag prova på att ha med önske inlägg ifrån er! Så bomba mig med önskemål så testar vi och kör! Ni får komma med nya önske mål under hela perioden! Hoppas ni är med!
 

Shoppingen jag gjorde senast i Ullared.

 
En kruka som jag tyckte var fin så har mina ringar i den.
 
Liten bordslampa
 
En fin korg att ha lite blandade saker i.
 

Henkes son jagas av City, United och Liverpool.

 

Henrik Larsson har lagt skorna på hyllan. Nu jagas sonen Jordan, 15, av Manchester United, City och Liverpool .Henrik Larsson är ett välkänt namn runt om i fotbolls-Europa. Nu börjar även storklubbarna få upp ögonen för sonen Jordan .Enligt Talksport är Manchester United, Manchester City och Liverpool nu intresserade av talangen.

 
"Bara spekulatioer" 15-årige Jordan spelar i A-lagsfotboll i "Henkes" gamla klubb Högaborgs BK. Under debutsäsongen i division 2 blev det fem mål och Uniteds scouter på plats ska ha blivit imponerade.
Det är bara spekulationer. Den dagen något händer kan jag säga något. Nu är det bara onödigt, säger Henrik Larsson till fotbollskanalen.se
 
Tränade med Feyenoord Jordan, som i somras blev uttagen till landslaget för pojkar födda 1997, tränade för två år sedan med Feyenoords akademi under en vecka. Pappa Henke ser dock helst att sonen stannar i Sverige ett tag till. Grabbben är 15 år gammal, tränar med A-truppen och spelar matcher i division 2. Jag ser ingen anledning för honom att sticka utomlands, har han tidigare sagt till Sportbladet.
Stort Henke fann som jag är så vart jag ju skit glad när jag läset det här. Skulle vara awsome att se Jordan spela i landslaget om en 5-6 år!
 
 
 

Spanska trappan.Sista praktik veckan och äntligen hemma!

Föra måndagen hade jag praktik 10:30-17 på fritidsklubben. Efter de vart det att åka hem till Matilda där det blev mat, prat och en promenad. I tisdags Vart det praktik 13-20:45 på Arbis. I onsdags praktik på Diva 13-20:30. I torsdag blev det praktik på fritidsklubben igen plus en föreläsning på morgonen 9-17 och på kvällen blev det hockey med Jonny. LHC vann med 5-2.
 
I fredags var det min sista praktik dag, tårta, presenter, kramar och tår i ögat. 13-17 på fritidsklubben. På kvällen blev det att träffa Gabbie. I lördags vart det att packa, plugga, fixa och leka med Alexander. Igår vart det att åka till Karlskoga, handla på maxi, packa upp och plugga. Sen sprang jag runt, sjöng, dansade och kramades. Så GLAD att vara här. Cam kom förbi med. Nu är jag äntligen hemma! ( Linköping är bara Linköping för mig nu och inte hemma!  ) Idag har jag varit i skolan, kramats och gått runt med ett leende hela dagen. Sen har jag pluggat och hängt med min fina sambos♥
 
En tjej vid namn Chris äter frukost i Portugal och vill inte vara med på kort när den där Carro ska ta!

Det här klippet är så fantastiskt på sitt sätt.

 

Bild lista med bilder som inte visats tidigare i bloggen.

En bild från sommaren.
I motala från i sommras.
 
En bild på dig själv osminkad.
Tagen i helgen helt ofixad hela jag.
 
Någonstans du har varit.
Rom.
 
Den första bilden i den sjätte mappen.
Leo som liten plutt.
 
Någon som du tycker är snäll.
Min Natta
 
En bild som du tagit.
Från alla hjärtans dag.
 
Du för något år sen.
Augusti 2011.

En bild från en fest du varit på de senaste året.
Jossie och Martina på nyår.
 
En bild på något du ätit.
Scones
 
Något du längtar till.
Träffa alla fina på skolan.
 
En bild på  en piercing du har/ skulle vilja ha.
Min älskling.
 
Ett djur du gillar.
Älskar apor!
 
En bild på när du är ute i naturen.
Alexander och jag.
 
En släkting/ familje medlem till dig.
Min storebrors fru Sandra och mamma till Tuva och Leo.
 
En gammal bild.
Jag och Steffi 07.
 
Något du skrivit.
Chris + Em. Skrivit i sanden 05.
 
Någon du ska träffa snart.
Ska träffa Gabbie imorgon efter praktiken.
 
En strand bild.
Albuferia.
 

My dream.

Du är en god människa med ett stort hjärta och som kommer rädda hela världen när du hittat alla vägar. Du är på god väg
 
Den här kommenatren fick jag av min kompis Iza hösten 2010 tror jag det var. De här orden jag fick av henne glömmer jag aldrig. Jag vet att folk rynkar på pannan och skrattar när jag berättar att mitt dröm jobb har varit att rädda världen sedan jag var sex år. Men vet ni, jag hade fadderbarn i 10 år om inte mer. Jag hjälpte henne att få medeciner, leksaker, kläder, mat, rent vatten. Jag har skänkt in pengar på hur många olika sätt så länge jag kan minnas. Även om jag bara kan skicka just nu 100 kr i månaden till olika hjälp orginastioner så är det de 100 kronor som ger ett barn vaccin, näringspulver för att kunna växa, skolböcker för att kunna utvecklas, pengar till forskning, en hjälp för att bygga upp ett samhälle. För mig handlar inte allt om att skänka pengar heller. Att finnas där för mina vänner, lyssna och ge dem råd. Kanske jag kan rädda min kompis ur en svaka och få personen på benen igen. Att ge barn och ungdomar komplimanger som de kanske aldrig fått förut, på det sättet kanske jag räddar en person ifrån att inte tro på sig själv. När ni blir uppmärksamade av mina inlägg och jag ser att ni också skänker pengar har vi alla hjälpt till att förbättra en del av världen.
 
Jag kan inte rädda världen idag eller om ett år. Men jag kan fortsätta göra det jag gör och utveckla det. När jag pluggat klart vill jag jobba på heltid med att hjälpa människor. På ett långsiktigt håll vet jag att ja själv kan bidra till att göra världen till en bättre plats och fortsätta att rädda liv. Så jag kan och ska rädda världen på mitt sätt.
 

Lite Italensk mat kanske?

 
Tyvär så hamnade vi inte på bästa resturangerna när vi var i Rom i sommras. Pizzan på andra bilden var verkligen inte god. Men magaritan på sista bilden var underbar och jag tror vi åt glass varje dag. Den var ju sjukt god! Så ja en del pasta typ carbonara, är gott. Men ingen av de pastarätterna jag åt på bilderna var goda. Men magarita pizza och glass är det jag rekomenderar i Italien!
 

Liksom tavlan på min vägg sitter du där fast. Svart, vit och grå kommer aldrig därifrån.

Föra måndagen var jag på fritidsklubben 13-17. Sen vart det att plugga och vara med Nazanin på kvällen. I tisdags Var jag på Arbis 13-21. I onsdags Vart det Diva 13-20.30. I torsdags hade jag praktik 8:30 -17 på fritidsklubben och så kom min söta mentor på besök. På kvällen blev det stan och middag med Sofia. När jag kom hem blev det träning.
 
I fredags Vart det att träna och plugga. Sen blev det att se breaking dawn part 2 med Bine. Steffi, Martina, Sandra, Bella och Malin. Kul att träffa tjejorna, tog en 30 min innan vi kom iväg från stan sen fastande jag och Martina när vi skulle säga hej då till Malin också så jag missade bussen. Men Martina var snäll och släppte in mig hos henne en timme till nästa buss gick. I lördags blev det mediamark, Ikea och Willys med mamma. Sen blev det praktik 18-1:30 då vi hade party för ungdomarna. I söndags blev det att leka med Alexander och att plugga. Idag har jag vart på fritidsklubben 10:30-17 och sen varit hos Matilda där det bjöds på middag, snack och promenad.
 
 
Jag, Steff. Martina, Sofia, Fia, Bella och Jossie från 07. Fina tider med de tjejerna som jag saknar!
 

Shopping i Oktober.

Tre par höst/vinterskor från Skopunken 800kr totalt.

 
Smycken från H.M 49 kr st.
 
 
199 kr från H.M
 
Från Cubus 150 kr.

Gina tricot 99 kr.
 
Lager 157 150 kr.
 
Halsduk och mössa från lager 157 för 99 kr.
Vettefan varför bilderna vart så suddig när jag laddade upp dem, men orkar inte ta om dem när jag själv inte äns har en egen fungerande kamera :)

Villa d'Este.

En dag tog vi pendel från Rom och åkte en bit utanför. Tog bussen vidare till en stad som Tivoli. Där besökte vi en fontän park med 500 fontäner. Tyvär var några sönder men hela parken var helt fantastiskt. De hade också massor vackra målningar. Det är en av de vackraste platserna jag varit på och själva staden Tivoli är med så himla mysig. Totalt tog väl resan från Centralen i Rom 2 timmar. Var ju galen trafik när vi skulle hem från Tivoli så därför tog det så lång tid.
 

Mer bilder kommer.

Ensam Chris badar i Portugal.

 
 
Är väldigt mycket badkruker i Albuferia för det var varmt i April, jag lovar! Efter det här precis hade slutat filmas så kom en mega våg och jag flyger in och vrikar foten. En typiskt Chris grej, gjorde samma sak i Kroatien men då slog jag i en stor sten så den var lite mer skadad då ;)

Att inte ha er här.

Om jag blundar kan jag se min farmor skratta, min farfar sitta där på bänken vid telefonen i deras gamla hus. Känna doften av mormors kötbullar och se hur hennes kärleks till morfar finns kvar. Hos farmor och farfar fikar vi och spelar spel. Farfar leker hund och skäller. Han skakar när han lyfter kaffe koppen. Hans parkerson blev med åren allt tydligare. Jag minns hans doft, min fina farfar luktade precis som en farfar ska göra. Jag sitter i bordet med farmor och spelar 7an. Vi pratar om när hon och farfar kysstes första gången. Jag ser hennes kärlek som finns kvar i ögonen. Min mormor, jag minns så väl hur hon tog hand om mig. Hur hon skällde ut mig när jag gjorde något dumt men hur hon alltid var den som fanns där för mig. När jag hade bakat marsipan grisar till henne i skolan och hon inte vågade äta upp dem för att de var för söta. När min mamma berättar att det är henne jag är lik blir jag glad. Min mormor skänkte pengar precis som jag, hon ställde upp och jag minns att hon hade ett stort hjärta. Min morfar minns jag inte, men jag såg alltid på mormor hur hon aldrig slutade älska honom. När jag var nästan 3 år dog han. Jag trodde han hade ont i benen för att han satt i rullstol. Jag sa alltid stackars morfar har ont i benen. När han fyllde år undrade jag varför han inte fick en tårta på sin grav. Jag berättade för mina vänner att där på kyrkogården bodde min fina morfar nu.
 
Alla är de döda nu. Morfar 1993, mormor och farfar 2004. Farmor 2010. Ibland saknar jag er lite extra mycket. När morfar dog försvann en bra början på något vi borde haft. När farfar dog, dog julen här. Det var farfar som var julen. När mormor dog försvann en stor trygghet. När farmor dog försvann alla mysiga kvällar med skratt, spel och fika. Min fina tokiga farmor.
 
Farfar.
Farmor
Mormor.
 
Farmor och jag 2006.
Syrran. farmor, bror och jag 2004.
 
Farfar 2004 tror jag inte långt innan han dog.
 

Det finns så mycket vackert att se i vår värld.


Men vi kör ju en lista då.

Vilka egenskaper önskar du dig att du besatt?: Jag skulle vilja vara smart, jag är faktiskt väldigt trög på riktigt, haha. Men sen skulle jag vilja kunna arrgumuntera mera och vara mer självsäker så det är egenskaper jag saknar hos mig själv.
 
Vilket är det bästa ordet som finns? Hej? Nej men seriöst, jag tycker att man alltid ska hälsa på folk. Ibland när jag säger hej till busschaufförer blir det jätte glada att man hälsar på dem!
 
Vilket språk är det vackraste du vet?: Jag tycker spanska är rätt sött.
 
Vart i hela världen skulle du vilja befinna dig nu?: Göteborg faktiskt, nu undrar ni säkert om jag är knäpp. Men det är jag och orsaken är fin;)
 
Vilket lösgodis är alltid med i din påse?: Saltlakrits!
 
När var det senast du skratta högt?: För någon timme sen hos Nazanin:)
 
När du blir kär vad faller du för?: Oblyghet, mogen, ärlighet, humor, social, lite små knäpp som jag, omtänksam, kärleksfull, vilja hitta på saker. Han ska le mycket. Leendet är det finaste som finns!
 
Vilken känsla  har du nu? Känner mig kärleksfull. Om inte klockan vore så mycket skulle jag ringa typ Carro och säga att jag älskar henne! För det gör jag ju carro!
 
Person du pratade med senast i telefon?  Pratade med min fina Cam tidigare ikväll.
 
Har du någon gång hånglat med någon i skogen?: Haha skogen var min grej sommaren 07;)
 
4 favorit program?: Chuck, Glee, Vänner och Veronica Mars.
 
Ler du ofta: Ja typ hela tiden.
 
Vart reste du sist?: Utomlands så var det Rom i sommras med mami.
 
Gråter du när du skadar dig?: Nej, jag brukar typ börja skratta faktiskt:P
 
Är du en glad person?: Tror ingen säger emot att jag inte är det?
 
Vem ringde du senast?: Mustafa :)
 
Är du bortskämd?: Jag är bortskämd med att ha så mycket vänner, en sån fin hund, härliga syskonbarn och en mamma som ställer upp så ja.
 
Brukar du komma i tid?: Mjaa är på gränsen att komma försent nästan jämt. Dåligt jag vet!
 

Hennes ögon berättar en hemlighet Men gåtans svar är det ingen alls som vet.

Föra söndagen vart det kalas, rensa i garderoben och fixa med lite annat. I måndags vart det praktik på fritidsklubben 10-17 sen plugg på kvällen. I tisdags vart det ullared med mamma och syrran. I onsdags vart det praktik, möte och tjejgrupp 10-20:30 Sen lite plugg när jag kom hem. I torsdags Vart det praktik på fritidsklubben igen 9-17 sen träffa jag Iza för lite käk och snack.
 
I fredags blev det stan med Steff, shopping, mat och fika. Sen praktik på Arbis 15-24. I lördags blev det stan och ikano med Beccy sen praktik igen på Arbis 17:30 - 22:30. Idaghar jag kolllat innebandy hela dagen med Carro. Både dam b, herrerna och dam a från vårat gamla innebandy förening körde matcher så vi har umgåts från 11:30-21:30. Massor prat, skratt och innebandy, Så underbar dag!
 
Fina Carro i Portugal.

Villa Borghese i Rom.

En stor Park i Rom med trädgårdar. fontäner, kiosker, fontäner, lekplaster, cykel uthyrning, osv. Den ligger i närheten av spanska trappan. Tog ungefär fem minuter att gå till parken från övredelen av spanska trappan. Parken är en mega stor och är så sjukt vacker. Här man man utan tvekan stanna en hel dag,
 
 

Barndiabetesfonden. ( Mitt bidrag Oktober månad)

Som många vet har jag diabetes och fick det i maj 1995 skulle fylla fem då i juli. Mitt liv, min familjs liv och mina släktingars liv förändrades den dagen jag blev sjuk. Jag vet inget annat liv utan att ha diabetes då jag inte minns hur de var innan. Men jag vet nu hur tufft det kan vara. Mitt blodsocker är som en berg och dalbanna och hur mycket jag en kämpar så går det alltid sin egen väg. Diabetes ser så olika ut för alla människor och är olika svår. Jag har fått höra av alla läkare jag träffat att de aldrig träffat en diabets person som jag som har så mycket problem men samtidigt sköter sig så bra. Folk brukar fråga hur jag står ut med alla sjukhusbesök, kontroller, anpssade mattider, och insulin tagningar. Men helt ärligt jag har inget val. Det är att antingen att kämpa på eller att  strunta i allt. Sköter jag mig inte kan jag bli blind, bli rullstolsbunden eller till och med dö.
 
Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig nu, för snälla det är inte synd om mig. Jag är inte min sjukdom. Jag är Chris, tjejen som uppskattar det mesta i livet. Jag skriver det här för att jag vill att ni ska förstå att det inte är någon lek. Att det bara inte är att ta sitt insulin och sen räcker det. Man lär sig nytt hela tiden och jag vet aldrig till 100 hur allt kan påverka mig. Därför vill jag skänka pengar nu för jag vill att de ska hitta ett botemedel. Jag vill att alla rädda barn som får ta dessa sprutor och kontroller får ett friskt liv. Jag vet fortfarande inte varför min kropp slutade att producera  insulin. Varje dag insjunknar 1-2 barn Sverige. Det är på tiden att det de hittar något snart. Vi alla vill ha svar.
 
För att skänka pengar gå in här  För att läsa mer om diabetes gå in här
 
 

Myoh - What Goes Around.

 
 
Helt galet vad jag älskar den här låten med den här mannen. Lyssnar på den hela tiden!

Jag växer fast, hämtar kraft, kan äntligen bli jättestark.

Jag trivs i Karlskoga. Skolan går bra. Praktiken flyter på. Jag har hunnit och ska träffa fler av mina fina vänner här i Linkan. Jag har fortfarande problem med sömn, sjukdomar och vikt men jag kämpar på. Jag är tacksam för allt jag har. Jag har lämnat en stad och personer som inte fått mig att må bra. Jag hoppas det är min tur nu att fortsätta på den här vägen. Jag behöver lite tur att slippa dessa motgångar. som gått på räls.Jag är villig att kämpa med allt som sker i livet och att fixa till allt så det kan bli ännu bättre.  Om knappt tre veckor är jag hemma igen där jag vill vara. Men just idag mår jag bra.

Colloseum.Full fart hela tiden.

Föra fredagen vart det att äta buffe med Matilda på ming och sen se paranomal acivity 4 på bio, tyckte inte den var läskig som de andra filmerna tyvär. Föra lördagen vart det att äta ute med Rebecca, ta en kaffe och sitta oh snacka. Sen kom Beccy till stan så vi mötte upp Jonny och gick ut för att dansa. I söndags vart det att plugga och så en sväng till tornby med mamma för lite shopping, om tre veckor ger jag tillbaka Jonas gamla knapp telefon för att jag köpt mig en iphone fem, på tiden med en egen och väl fungerande telefon. 
 
I måndags hade jag världens migrän så vart hemma från praktiken men pluggade lite på kvällen ialf. I tisdags vart det praktik 9-17 på fritidsklubben där de hade fifa turnering. Sen vart det ikano med Beccy och träning på kvällen för min del. I onsdags vart det praktik 10-17 då det var filmklubb på fritidsklubben. Sen blev det ikano igen, denna gång med Ella och så tränade jag efter det. I torsdags vart det kolmården med fritidsklubben där de hade halloween tema. Jobbade 9-18:30 så vart en lång och spännande dag. Igår blev det att plugga lite och sen dra hem till Nina där det blev förfest med henne Emil och Dan. Sen drog vi ut på krogen och sen efterfest hos Nina med samma folk plus Rikard och Robin. Kom hem 7 imorse då vi var vakna hela natten. Idag har jag varit på kyrkogården och tänt ljus för farmor,farfar,mormor och morfar. Sen har jag varit barnvakt åt Tuva och Leo. Sen kollat film med min mamma och storebror nu ikväll.
 
Jag och min fina pp babe♥

Helena Salo.

 

Därför tog det slut.

Det är många som undrat som vad som hänt mellan mig och Jonas. Jag har direkt inte pratat om det eller skrivit ut det så vissa tror fortfarande att vi är tillsammans, men det är vi inte. Jag tog beslutet att göra slut för snart två månader sen. Jag vill att ni ska veta att det inte har att göra med att någon varit otrogen, blivit kär i någon annan eller något sånt, det handlar absolut INTE om distansen. Det har varit dåligt så länge nu och jag tappade känslorna. När jag väl kom bort från Linköping fick det mig att se allt ännu klarare och jag kände att jag ville börja om på nytt. Jag ville inte behöva sätta in mig i en ny stad, i ett nytt hem och i en ny skola med ett förhållande jag inte äns mådde bra i. Vi försökte få det att funka för länge, ialf jag. Vi är för OLIKA. Vi har inga gemensamma mål och drömmar. För mig är livet för kort och viktigt för att bo kvar i samma stad livet ut och ha samma jobb. Jag respekterar de som vill de även om jag inte förstår mig på det. Därför är det bättre Jonas träffar någon som kan förstå vad han vill. Jag vill så mycket, det finns så mycket att göra i livet, så mycket att se. Jag vet inte om jag kommer vilja bo i Östergötland igen. Det jag vet nu är att jag vill satsa på skolan, bo med min underbara sambos, umgås med mina nya goda vänner och leva livet precis som jag vill. Jag är fri och jag är glad för mitt beslut. Vi kommmer inte att bli tillsammans igen, Vi hade en fint tid tillsammans då vi var kära. Men snälla inga snyft historier om hur bra vi var ihop. Låt hos vara historia nu.
 
Våra vägar skiljs åt här

RSS 2.0