Hur går man vidare?

När en person försvinner ur ens liv så undrar man hur man nu ska kunna gå vidare? Man vet att hur gärna man än vill så kommer man inte kunna prata med personen igen och krama om personen.
 
Min killkompis som nu tog sitt liv är den åttonde personen som jag förlorar. Men ingen sorg är den andra sorgen lik. För vi har olika relationer till personer. Man kan aldrig föreställa sig hur det ska kännas. Även om personen varit sjuk en längre tid så kan man ändå aldrig veta hur det ska kännas. En sorg är aldrig lätt. En sorg är aldrig lik någon annans sorg. Det du känner, känner inte någon annan, även om det är samma person som gått bort ifrån er.
 
Man kan heller aldrig vänja sig vid att gå igenom en sorg. Även om man gått igenom det tidigare så är det ju alltid nya känslor. Men samtidigt så är det lättare att veta hur man ska bearbeta en sorg om man varit med om det
tidigare. Men jag kan inte säga till någon att den ska göra si och så. Vissa vill åka tillbaka till plaster där man har minnen med personen, vissa vill prata med en professionell, vissa vill försöka hitta på saker och låta dagarna gå. Ja det finns tusen olika sätt som folk vill göra på.
 
Men det jag skulle säga är, att låt dig inte fastna i sorgen. Du ska gråta, vara arg, besviken, du ska låta dig känna. Självklart måste man låta livet gå vidare. men stanna också upp för att prata om din sorg, minns allt fint ni haft tillsammans. Umgås med folk som du kan lita på och som du känner dig trygg med. Är sorgen för tung så uppsök någon professionell.  Förträng aldrig några känslor och KLANDRA aldrig dig själv för saker du tycker att du borde ha sagt och gjort. Att du överhuvudtaget bemöt en personen med respekt och vänlighet visar nog på att den personen alltid kommer veta att du brydde dig om och älskade personen. Så ta din tid och sörj men glöm inte bort glädjen och livet som finnas kvar för annat!
 
 

Kommentarer
Postat av: Felicia

Fint skrivet, och man går vidare det gör man, även om det tar ett tag och även om det gör ont!

puss

2014-08-07 @ 16:12:05
URL: http://fjaelkis.blogg.se
Postat av: Sara Ekman

Jobbigt :(

2014-08-07 @ 18:31:59
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: Erica

Väldigt fint skrivet inlägg! <3
Jag har aldrig förlorat någon själv, inte någon som stått mig väldigt nära. Undrar ibland hur jag skulle reagera och hur jag skulle tänka och känna, men viftar alltid bort de tankarna med att allt kommer att bli bra. Vill liksom inte tänka på det.

Svar: Tack :)Nej, man ska inte tänka på sånt. Det går aldrig att föreställa sig och hur jobbigt och en svårt det kommer bli när du väl förlorar någon så kommer man kunna gå vidare. För personen kommer alltid att leva kvar med oss :)
kristin samuelsson

2014-08-08 @ 16:11:21
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Nelly

Fy så jobbigt :(
Styrkekramar!

2014-08-09 @ 12:28:34
URL: http://justanothermortal.blogg.se/
Postat av: LIENE

sv: Ja, testa det :)

Bra tips.
Om man känner något måste man oftast gå igenom det tills det går över.

2014-08-11 @ 14:54:43
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh, vad tufft det måste vara:(

2014-08-11 @ 20:49:17
URL: http://sessie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0