Vart går gränsen gällande en tävling?

Alltså det där med tävlingar, nu menar jag inte bloggtävlingar, utan såna tävlingar man ofta har i skolan. Jag tycker de alltid spårar ut, jag gillar verkligen inte tävlingar då folk är i lag och man t.ex är i flera lag och ska tävla mot varandra. Folk gnäller på varandra, pratar om hur andra fuskar och stressar upp sig. Varenda idrottslektion jag varit med på i mitt liv har de alltid funntits tävlingsinriktade, de tar sällan hänsyn till att vissa kanske är bollrädda och inte vågar gå på samma sätt som de själva gör. De får ofta höra de säga:" men det är ju ingen fara." Men är man bollrädd så är man, då tycker man det är läskigt. För två veckor sen hade vi en eldtävling i skolan, vi var tre grupper och även om vi ska vara vuxna människor så blev folk helt annorlunda. När en av våra lärare hjälpte min grupp lite vart det ett himla liv från en del. Jag sa då till dem att för mig handlade det inte om att vinna utan jag är här för att lära mig och genom att se hur min lärare gör kan jag ta efter. Jag tycker inte det är okej när folk hestar, går och säger att de andra är bättre en de i sin egen grupp och att de kommer förlora. Hur mår de andra i gruppen då tror ni? Tror ni man någonsin kan vinna när folk i sin egen grupp nästan ger upp direkt och bara klagar. Hur roligt är det då och vad lär man sig av det? Jag är emot många tävlingar och lär nog vara det så länge folk inte kan bete sig.
 
För mig är det så här. De riktiga vinnarna är det som aldrig ger upp, ovasett var de befinner sig i tävlingen eller i sitt liv.
 
Min kompis Carro t.ex hon är en riktigt vinnare för hon ger inte upp skolan hur trött hon en är på den, hon kämpar med sina hästar trots att folks dåliga kritik, hon kämpar på med livet trots sina tuffa sjukdoms perioder.  Hon är en sån som kan vinna allt genom att kämpa. Med sin starka vilja kan man göra så mycket, viljan är bland det starkaste vi har och den vinner man på!
 

Kommentarer
Postat av: Vivi

Jag håller med dig, klokt inlägg. Kanske man borde leka mer och tävla mindre !
Kram

2012-10-25 @ 08:41:11
URL: http://www.missvivis.se
Postat av: trollet

Fint skrivet, skickar en kram till kämpen och hennes kompis=))

2012-10-25 @ 09:30:24
URL: http://www.lchftrollet.blogg.se
Postat av: Erica

Väldigt bra inlägg! Det här borde fler tänka på...

2012-10-25 @ 12:14:59
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Johanna

Skall man tävla skall man göra det med personer man känner väl så det inte spårar ur! vilket lätt gör.

2012-10-25 @ 14:51:27
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Nelly

Bra inlägg! Själv tycker jag att det kan vara upplyftande att tävla eller själv ha småtävlingar, men det ska ju inte gå över styr eller gå ut över någon! Precis som du säger så är de riktiga vinnarna de som aldrig ger upp :)

2012-10-25 @ 15:39:16
URL: http://justanothermortal.blogg.se/
Postat av: - - ♥ T H A I P I N N E N ♥ - -

sv; ja, det lutar sig faktiskt åt den!:D

2012-10-25 @ 20:40:26
URL: http://thaipinnen.se
Postat av: Hannah C

Håller med dig om det du skriver, är samma på min skola!!

Ps, ställ gärna en fråga i min frågestund om det är något du vill veta om mig! Och roligaste/knäppaste/finurligaste frågan får en FET länk ;)
http://spoink.blogg.se/2012/october/fragestund.html

ser du detta som spam/irriterade bara ignorera det!

2012-10-25 @ 22:34:46
URL: http://spoink.blogg.se/
Postat av: Carro

Tack finaste vännen.. oavsett hur jobbigt livet än är så gäller det att aldrig ge upp även om man många dagar bara vill sluta livet, man vill ge upp.. men allting har en mening sägs det och ja, den som kämpar och aldrig ger upp är den som är vinnare.. du är oxå en vinnare vännen, du har inte haft det lätt i livet men du ger likt förbaskat aldrig upp, du är inspiration! Älskar dig <3

2012-10-27 @ 01:17:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0