This story del 2

Den första delen kan ni läsa här ( kolla inlägget under det här så hittar ni det )

 

Mamma levde i ett flott hus hade jobb och fick mat. Så hon höll tyst och bara gjorde det som han ville. Ibland på nätterna kunde jag höra mamma gråta medens pappa skrek "men för fan kvinna jag är kåt." Jag var rädd, så rädd för pappa hade slagit mamma flera gånger. Första gången jag såg pappa slå mamma var när hon ville gå ut med sina kompisar från jobbet. Men pappa ville inte det. Hon fick inte gå ut. Mamma var väldigt omtyckt men hon kunde inte utnyttja det på grund av hans regler.

 

Men mamma gav aldrig upp och hon hjälpte mig med allt, så fort mina kompisar kom hem så ducka hon alltid fram smörgåsar, bullar, glass eller något annat gott. Hon hjälpte alltid mig med läxan och ibland när pappa jobbade över och åkte på konferanser så hyrde hon film med mig och så beställde vi pizza.  Det va då båda mådde som bäst.

 

När jag var 13 år fick jag reda på att mamma hade fått cancer precis som sin mamma. Det var en hemsk tid. Men pappa var faktiskt snällare en vanligt han hjälpte mamma och köpte nytt smink och nya klädet till både mamma och mig. Han kanske älskade Oss trots allt?

 

Två år senare som mamma fått sin diagnos dog hon. Då var jag 15 år.Det sista hon sa till mig var att kolla i en låda som låg i hennes garderob. Där skulle jag hitta något som jag tydligen borde läsa. Sedan mumlande hon fram med tunga andetag, och sa ,  jag vet att du är stark du kommer klara det här och kom alltid ihåg att du har ett hjärta av guld. Jag kommer vaka över dig. Sen släppte hon min hand. Hon var död! jag skrek av förtvivlan. Min mamma,min älskade mamma hade lämnat mig. Jag bröt ihop mamma var borta.

 

Pappa satte sig ner bredvid mig på golvet han höll om mig och vi grät. När vi kom hem sa han att han hade älskade mamma och han visste att han inte behandlat henne väl. Han visste hur mycket hon hade älskat mig och det var han glad för. Sen sa han att han inte var någon bra pappa. Det som nog förvåna mig mest va att han sa att jag var en söt och bra tjej. Att jag hade gjort min mamma lyckligast i världen  och att jag aldrig skulle glömma det,  se gick han ut. Jag var förstummad det var det snällaste som han någonsin sagt till mig. Sen kom jag på vad mamma hade sagt och sprang upp för att ta fram det hon hade sagt att jag skulle läsa.

 

När jag öppnade lådan så hittade jag en fin ask som va svart med lilla fjärilar på. Inuti låg ett rosa brevapper med både glitter och rosor på. Allt va så fint och allt va precis i mina älsklings färger.  Där fanns mammas berättelse. och på de sista raderna stod de, vad som händer dig  så kommer du alltid att vara min lilla flicka. Du kan klara allt bara du vill. Du kommer att bli lycklig och få ett barn som gör dig lika lycklig du gjorde mig. Du är mitt allt. Ta åt dig av vartenda ord. Älskling sköt skolan fortsätt kämpa gör inte som jag gjorde. Det finns andra familjer som gärna vill ta hand om att fina änglar som du. Du måste våga berätta hur det ligger till. Det är min sista önskan att du gör som jag säger och jag litar på dig. Jag önskar dig allt gott i världen. / Din mamma.

 

Jag slog ihop boken. Jag visste vad som skulle göra, jag ville göra allt för mamma. För jag visste att hon vakade över mig. Så nu sitter jag här 20 år senare har två barn på 8 och 2. Har världens underbaraste man som är advokat och själv hjälper jag utsatta barn. Min man träffade jag på en festgenom gemensamma kompisar då var jag 24 och vi gifte oss när vi var 26. Vår lilla Joel  fick vi när jag var 28 sedan kom Mirjam när jag var 33.

 

Nu undrar  ni förstås vad som hände den dagen efter jag läst. Jo jag gick till min kompis, hennes mamma jobbar på socialen och där utträde de mig. Två dagar efter min mamma dött så hittade de min pappa i en dunge inte så långt bort från vår gata hängandes i ett träd. Han orkade inte. Så jag fick komma till en annan familj. De hade två egna barn som var 18 och 11. Jag trivdes, de hjälpte mig mycket och fanns alltid  där för mig. Ingen kunde ta min mammas plats. Jag fortsatte gymnasiet och sedan universitetet. Det gick bra för mig och flera gånger i veckan besökte jag mammas grav och la blommor. Ibland besökte jag även mormors, och pappas. Morfar var också död han hade dött av allt drickande men hans besökte jag bara någon gång. Men bara för att spotta på den. En sån som han förlåter jag aldrig.

 

Varje dag saknar jag min mamma. Men jag gjorde som mamma ville, hennes sista önskan var att  jag aldrig  skulle ge upp och våga berätta. Sen har jag även haft tur. Det ordna sig fast det har varit svåra år så har allt varit gott på slutet. Min familj och mina vänner är mitt liv, även fast inte mamma finns kvar så kommer hon alltid vara den som jag älskar allra högst på jorden.


Kommentarer
Postat av: MATHILDA ღ

SVAR Vaknar nio varje dag:p

2010-06-16 @ 11:01:25
URL: http://mathildaaz.blogg.se/
Postat av: Linnéa

faan vad du är duktig på att skriva berättelser! :) du ska nu bli författare tjejen! <3

2010-06-16 @ 11:07:21
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: rania

åh jag har ingen aning, något roligt förhoppningsvis :D vad ska du göra?

2010-06-16 @ 11:12:26
URL: http://ranias.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: precis=) jag har ju inte lyckats komma ut i det fina vädret för vagnen bara krånglar! inte så kul att inte kunna ta sig ut när det är så skönt ute=)

2010-06-16 @ 11:21:25
URL: http://durrr.blogg.se/
Postat av: ISSA.

Ja hoppas verkligen det! Haha hur lång är han ungefär?

2010-06-16 @ 11:59:54
URL: http://issafashion.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: haha jaaa, extremt gott :)

2010-06-16 @ 12:01:23
URL: http://nakenkaktus.blogg.se/
Postat av: alexandra - VADFANSKAJAGHETA.SE

sv: ja det är sant cutie :D

2010-06-16 @ 12:12:55
URL: http://vadfanskajagheta.se
Postat av: Josse

vad duktig du är!! :D

2010-06-16 @ 12:15:58
URL: http://josefinesoderberg.devote.se
Postat av: N I L M A

Sv: Nu ligger ytterligare inlägg uppe på bloggen från resan :D

2010-06-16 @ 13:13:29
URL: http://www.nilma.se
Postat av: ciiz

haha ja :D

2010-06-16 @ 13:47:31
URL: http://ciiiiz.blogg.se/
Postat av: MyzaaN

ja tyvärr ärdet så att måna har svårt att göra det :P

jag har okcså haft svårt för det :P

2010-06-16 @ 14:35:39
URL: http://myzaans.se
Postat av: OLIVIAALM - ett namn du aldrig kommer glömma

bra text :D



okej:) kollar på vm :)

2010-06-16 @ 14:39:10
URL: http://ooliivias.blogg.se/
Postat av: emelie

du är grym på att skriva. Sitter här och stört gråter. Fy fan vad du är stark <3

2010-06-16 @ 14:55:29
URL: http://emelieastemoo.blogg.se/
Postat av: » P H O T O L E N S

SVAR: HAHA! x)

2010-06-16 @ 15:59:34
URL: http://photolens.blogg.se/
Postat av: Felicia

caporales, själv då?:)

2010-06-16 @ 16:15:38
URL: http://ffelli.blogg.se/
Postat av: R e b e c c a

sv: Jo jag vet, resan dit kostar skjortan verkligen :o men det är billigt att leva där! Iallafall för oss svenskar :)

2010-06-16 @ 17:10:03
URL: http://saatisfaaction.blogg.se/
Postat av: Pam ;)

sv: tack du och förlåt för sent svar! D

2010-06-16 @ 17:24:28
URL: http://soetpam.blogg.se/
Postat av: LIENE

Så bra du skriver, verkligen. Gillar avslutningen:) sista meningen.

2010-06-16 @ 18:13:10
URL: http://finestlight.se/liene
Postat av: hannah

SV: Okej ;D

2010-06-16 @ 18:14:32
URL: http://hannisas.blogg.se/
Postat av: Gabriella

yeah :)

Postat av: Beatrice Jakobsson [foto]

sv; hahah jo men det är bara för ifall vi vill se någon som slutar så man inte slipper ha det på samma dag :D



jo, livet är hårt.. :(

2010-06-16 @ 20:54:18
URL: http://beattriicee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0