Bottrop school - Gambia.

När jag skulle lägga in bilder ifrån vår tredje dag i Gambia så insåg jag att även de bilderna försvunnit och många bilder ifrån andra dagar också. Så himla tråkigt att mobiler och datorer alltid ska krångla för mig, kameror ska vi inte ens tala om. Men är ialf glad för att jag hann få in de flesta bilderna på den nya datorn som jag har nu, innan mobilen också sa hej då. Har också turen att jag resta med andra så att jag kan ta lite av deras bilder som de lagt upp på facebook. Så idag lånar jag bilder ifrån Janina och Erika.
 
Vi var på en skola, där de har ifrån lågstadiet upp till gymnasiet i åldrarna.
 
Först hälsade vi på en klass där jag fattade det som att barnen var 5-7år gamla. De stod en tjej framför tavlan, som sjöng alfabetet för oss sen upprepade resten av klassen henne. Så otroligt duktiga!
 
 
Sen var vi med en klass där de var ifrån 18-22 år de flesta av dem.  En av killarna som föklde med oss under vår resa är deras lärare så därför blev vi vänner med de här gänget och hängde med de några gånger under resan. Vi fick ialf göra batik med de här eleverna.  Batik är något som är vanligt i Gambia. Det gör man igenom att först rita med blyerst på ett vit papper. Sen har man något slags mjukt tunnt svart papper som man lägger mellan pappret och tyget så fick man följa linjerna av det man ritat så att de kom på tyget. Sen hade de något slag vax över det. Färgen de hade innehöll gifta kemikalier så vi fick inte vara med att göra det. Men de trycker alltså sånt här på kläder, tygväskor och såna saker.
 
Sen fick vi en stor lunch med härlig afrikans mat. De bukar inte få lunch på skiolan, utan har med sig någon lätt lunch. Så de här var även en höjdpunkt för dem.
 
Efter lunchen fick vi kolla på en tetater där de spelade och sjöng. Jätte duktiga! Teatern handlade om en tjej som hade sex med en kille, blir gravid och måste sluta skolan. Killen lämnar henne och hon måste själv se till att klara sig! Riktigt bra gjord!
 
Emil som är lärare på Karlskoga folhögskola och som var med oss är så sjuk härlig att han hoppade upp på scenen och dansade med dem!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: deniiise :)

Vilka härliga bilder!

Ja, verkligen. Det kunde jag inte klaga på :)

2014-10-02 @ 07:35:51
URL: http://flikkand.blogg.se
Postat av: Ida Lindborg ♡

åh så roligt :D

SV: Jaa, fantastiskt duktig! så sjukt att hon kom till lilla Asarum haha :D

2014-10-02 @ 08:03:38
URL: http://photobylove.se/
Postat av: Anna

Alltsa fatta hur BRA vi har det i Sverige! O sa gnäller folk över dalig skolmat liksom...

2014-10-02 @ 08:12:17
URL: http://www.sugarrush.devote.se
Postat av: LIENE

sv: Kul du tyckte det :)

Å, jätteintressant inlägg.

2014-10-02 @ 09:37:17
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Kajsa-Stina

Vad kul att få se bilder därifrån. Dock så kan man ju inte riktigt inse hur det verkligen är i andra länder förrän man får se bilder och reportage från tv osv. Skulle nog vara jättenyttigt och intressant att resa till det landet tex men jag tror också att jag skulle bli väldigt berörd och illa till mods över all fattigdom osv :(

sv: Tack så mycket för tipsen och omtanken <3 Jag ska ju få träffa en dietist den 20 oktober så jag kan ju fråga henne då om lite tips osv och när det är aktuellt med träning om vad jag ska träna och äta för att på bästa möjliga sätt må bra :) Brukar du träna annars och vad tycker du om att träna i såfall? :)

2014-10-02 @ 09:55:25
URL: http://www.anorexinojag.blogg.se
Postat av: Sara Ekman

vilken upplevelse!! :)

2014-10-02 @ 12:52:00
URL: http://aamaziing.se/
Postat av: Sara - Fitspo, fashion & food

åh så fint!

2014-10-02 @ 18:14:52
URL: http://sarafl.forme.se
Postat av: Kashaya

Verkar som en intressant resa.

2014-10-02 @ 20:33:37
URL: http://www.kashayas.se
Postat av: Erica

Låter som en härlig tid! :)

2014-10-03 @ 12:02:33
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: MADDISENJ.SE

tack så mycket! härliga bilder

2014-10-03 @ 14:12:34
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vilken härlig upplevelse:)

2014-10-03 @ 15:08:25
URL: http://sessie.se
Postat av: fashion

Hoppas att du har en bra dag! :D

2014-10-04 @ 11:58:16
URL: http://nattstad.se/fashioninspiration
Postat av: Kajsa-Stina

sv: Tack så mycket! Vad glad jag blir att du tycker det :) Nej men så är det ju verkligen. Man måste ju säga vad man tycker och göra nånting åt saken. Annars vet ju dom inte själva vad dom gör fel kanske. Även fast jag tycker att personalen borde göra en självrannsakan på sig själv men även på sina kollegor.

Det är så tråkigt när det blir så att man blir sjuk när man ska träna. Varför blir det så? Har du nån aning om det? Är det att kroppen ska börja med nånting nytt och då så blir immunförsvaret sämre eller vadå? :(
Att träna hemma är ju kanon. Tycker man känner sig rätt obekväm på gymmet haha. Känns som att alla kollar på en och bedömer en hur man använder alla de olika maskinerna osv även fast dom säkert har fullt upp med sig själva att se snygga ut. Hemma kan man ju träna när man vill och vilken tid som helst. Att gå promenader är ju också bra :)

Åh så härligt det måste vara att kunna hjälpa andra människor som behöver det. Jag gillar ju att hjälpa människor också. Jag gick ju omvårdnad 1 år och hoppade sedan av men jag vet att det är nånting som jag vill jobba med i framtiden och hjälpa andra. Att se lyckan i barnens och de vuxnas ögon måste ju ha varit underbart för dig! <3

2014-10-05 @ 09:13:16
URL: http://www.anorexinojag.blogg.se
Postat av: Annika

Älskar dessa inläggen, så himla intressant att läsa om!

2014-10-05 @ 15:20:04
URL: http://bringblingtoeverything.com
Postat av: Vivi

Hej tjejen! Åh vad kull att höra av dig, du som varit i Gambia och allt !! Du verkar ha haft en riktigt häftig upplevelse!! :)
Kram

2014-10-09 @ 20:51:55
URL: http://www.missvivis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0