Tarteletter.
Tarteletter med vaniljgrädde och bär – 2 till 4 stycken (beroende på storlek)
Degen:
1/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
15 gram smör
1 1/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Gräddfyllning:
½ dl vispgrädde
20 gram mascarpone
1 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Att toppa med.
Jag hade hallon, blåbär och daim över.
Degen
Blanda de torra ingredienserna till tarteletterna. Tillsätt smör och blanda till en deg. Klä mördegsfromar med degen och förvara i kyl i tio minuter. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 7-8 minuter. Låt inte formarna vara för länge i ugnen då de blir hårda och svåra att lossa. Låt svalna.
Gräddfyllningen
Lägg alla ingredienser i en passande bunke och vispa med elvisp till gräddfyllningen blir till en ganska fast grädde.
Fördela fyllningen i de kalla formarna. Toppa med bär och hyvla chokladen över.


Åsikt: Jag tyckte "degen" var jätte god och det är kul att man kan göra flera varianter av den här då man kan testa med olika bär, frukter, choklad och annat godis att ha över. Det var super lätt att göra och gick fort. Det kändes inte så där mäktigt och sött som de flesta andra bakverk gör. Det var uppskatat av de som åt då jag bjöd på de här i sommras när vi firade min storebror.
Åh, gott!
Gott :)
åh vad gott det såg ut!
Såg gott ut :)
Mmmm, ser sjukt gott ut! :)
Ser väldigt gott ut!
Ska det vara fika bröd ska det vara hembakt!! Förstår att dessa gjorde succe=))
Vad händer i helgen??
ser asgott ut :D
ser jätte gott ut :)