Min julkalender med era önskeinlägg dag 23.

Vad gör ni egentligen i skolan?
 
Vi har vissa ämnen vi läser men har inte direkt lektioner rakt av som bara innehåller psykologi t.ex. Utan vi har något som heter projekt där man blandar in delar från olika ämnen. Vårat första projekt handlade om att interjuva fritidsledare på olika arbetsplaster. Sen har vi haft en friluftsdag för en skola, jobbat med olika kommuNer och läst om hur kommun är uppbyggd när det gäller nämder och sånt, byggt upp en egen låtsas fritidsgård, jobbat med olika religoner och fysiska sjukdomar. Seminarium på böcker, idrott en dag i veckan där vi får hålla i en idrotts lektion och frilutsmetodik där vi får lära oss att laga mat utomhus, göra eld, överlevnads kunskap osv. Vi har även vart på lägervecka och ska på vinterjäll i februari. Just nu har vi distansstudier, så inget jullov. Så jobbar med nervpsykiska funktions hinder. Sen har vi ju en del samarbets/värdernings övningar ,diskussioner,  redovisningar, uppsatser, grupparbeten, data, studiebesök, föreläsningar osv.
 
Här är listan på alla ämnen vi ska läsa uder de här två åren!

Människans växande och livsvillkor ca 13,5 v
Beteendevetenskapliga teorier och perspektiv, kunskap om utveckling, uppväxt- och livsvillkor. Du läser psykologi, pedagogik, om tro och kultur samt hälsa, normalitet och avvikelser.

Samhälle, fritidskulturer och fritidsarbete ca 14 v
Samhällsvetenskapligt och idéhistoriskt perspektiv, enskildas och gruppers delaktighet, makt, resurser och trygghet. Du läser ämnen som samhälls- och rättskunskap, sociologi och socialt fältarbete, varav fem veckors praktik i kommunal verksamhet under höstterminen i årskurs 1.

Ledarskapsutveckling ca 12,5 v
Ledarskap, förhållningssätt och förutsättningar samt grupprocesser och grupputveckling i ett socialpsykologiskt och etiskt perspektiv. Här läser du socialpsykologi, administration samt pedagogiskt ledarskap och friluftsmetodik, innefattande sommar- och vinterfjäll, kanotfärd samt friluftsliv och läger i närmiljön.

 

Fritidsarbetets metodik ca 15,5 v
Yrkesroll och yrkesområde ur ett didaktiskt, socialpedagogiskt perspektiv, informella lärprocesser och folkbildningspedagogik. Du läser ungdomskultur, jobbar med fritidsgårdsmetodik och praktisk pedagogisk tillämpning samt lär dig hantera video, musik, hantverk, IT m m. Här ingår även en kurs i äventyrspedagogik.

Fritidskultur som forskningsfält 10,5 v
Metoder i samhälls- eller beteendevetenskaplig forskning. Du studerar fritidsvetenskap, fritidsforskning men även folkrörelsekunskap och data, varav en observationsvecka i förening under vårterminen, i årskurs 1.

Ditt spår ca 14 v

Här väljer du inriktning. Under vårterminen i årskurs 2 väljer du både praktik och examensarbete inom det yrkesområde du valt. Det finns många verksamheter för fritidsledare, som fritidsgård, kyrka och samfund, behandlingshem, studieförbund, kriminalvård, låg- mellan- och högstadieskolor, skoldaghem, ideell förening och handikapporganisation.

Kommentarer
Postat av: Nelly

Låter ju som roliga och spännande lektioner! :)

2012-12-24 @ 00:14:42
URL: http://justanothermortal.blogg.se/
Postat av: Liene

sv: Jag skulle int kunna säga att jag saknar Motala och Linköping för det är bra i Gotland:) jag gillar flytta runt och att byta ställen man bor på är bara awesome! hehe

2012-12-24 @ 12:03:16
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Liene

God jul på dig vännen!

2012-12-24 @ 12:03:25
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Erica

Låter intressant, fast tråkigt att det inte blev nåt jullov! Hoppas du hinner vara ledig lite ändå i jul! :)

2012-12-24 @ 12:11:48
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Liene

Tack så jätte mycket<3 Du peppar mig väldigt mycket, ännu mer än vad jag redan är:D
Bamsekram!

2012-12-24 @ 13:12:17
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: bella davis

god jul! hoppas du får en helt underbar dag med många fina klappar<3

2012-12-24 @ 13:12:25
URL: http://belladavis.myshowroom.se/
Postat av: Felicia

det är en jäkla massa kurser, men du verkar gillaT, toppen ju :D

pussss

2012-12-25 @ 13:57:56
URL: http://fjaelkis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0