Hej då Sverige, hej då europa!

Imorgon drar jag till kina och detta är vad som kommer hända under veckan! :)

Dag 1: Tydligen räknas flygningen som en dag, så vi kommer flyga i cirka 9 timmar och mat ingår även på flyget i våran bokning:)

Dag 2: Det skiljer sju timmar i tid så när vi kommer fram i Peking är det förmiddag där. Vi kommer att träffa våra svenska guider direkt och äventyret böjar direkt då vi kommer att göra en stadsruntur. Vi kommer bland annat att se  himmelska fridens torg som är 50 hektar stort och är omgivet av den förbjudna staden i norr, Maos Minneshall i söder och Nationalförsamlingen samt historiska och revolitionära museerna på sidorna.  På eftermiddagen checkar vi in på vårat först klassiga hotel och innan middagen får vi en guidad tur i kvarteren i närheten av hotellet.
Dag:3 Den här dagen ska vi besöka den förbjudna staden och efter lunchen ska vi besöka något som heter himmelens tempel. Sedan beger vi oss till en stor och känd marknad, där de tydligen ska ha mycket fina och bra grejor för billigt pris ;)

Dag:4 Den här morgonen ska vi både få se och prova på kinesisk gymnastik, taiji och qigong. Där efter ska vi till ett ställe som heter sommarpalatset. Efter det ska vi besöka en förskola och få höra på massa kul! På kvällen bjuds det på en akrobatshow!


Dag 5: Den här dagen ska vi vara norr ut och vi börjar med att besöka den heliga vägen, som är 7 kilometer lång och som börjar med en triumfbåge därefter följs en 800 meter lång alle med djur som är hugna i ett stycke vitt amor sedan åker vi vidare till den kinesika muren som är 600 mil lång!!

Dag: 6 Nu ska vi åka på en Hu-tong-tur med cykelricksshaw i Pekings gamla kvarter och få uppleva folkliv i trånga gränder:P Vi ska besöka något torn. Där efter ska vi hälsa på hos en kinesisk familj som bjuder hos på en traditionell luch i deras hem.  På eftermiddagen ska vi få höra lite om massage, akupunktur och om naturmedecin som har sitt ursprun från kina, kanske kan man få lite massage också! :)  På kvällen sla vi äta pekings mest kända matträtt, en anka! Som ska vara 60 dagar gammal! :0

Dag 7: Fri dag = SHOPPING! Jag vill hitta fina kläder och smycken (A)

Dag: 8 Vi åker på förmiddagen och landar hemma i Sverige sent på eftermiddagen!Hoppas alla får det fint här hemma i Sverige, kolla in i min blogg igen nästa helg så ska jag försöka upptadera om hur allt har varit:) Puss ♥

Kommentarer
Postat av: Marcus Å

Ha det kanon nu :)

2010-02-26 @ 06:48:37
URL: http://slipsens.blogg.se/
Postat av: Jessicalillsmeds.se

hallå! Allt bra med dig idag?

kramar

http://Jessicalillsmeds.se

2010-02-28 @ 16:06:12
URL: http://Jessicalillsmeds.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0