Frågor om Australien.

Har fått lite frågor angående Australien. Så tänkte svara på de nu. 
 
Vart i Australien ska du bo? Jag ska bo i Melbourne. Hemma hos en familj i en stadsdel som heter mentone. Det ligger 30 minuter ifrån centrum av Melbourne, och precis vid havet. Verkar vara ett fint villa kvarter. 
 
Hur många barn ska du ta hand om? Barnen är tre stycken, pojke 6år, flicka 10 år och kille 13 år. Jag kommer följa de till skolan på morgonen, och fixa deras lunchlåda. På dagen är jag ledig. Sen hämtar jag de vid 15, då blir det mellanmål, läxor, aktiviteter och lek. Sen slutar jag runt 18-19 på kvällen, tror jag. Allt är ju inte helt bestämt en :).
 
Är familjen svensk?
Familjen är ifrån Australien. Så det är engelska som gäller. Det kommer bli en utmaning för mig. Jag kan inte prata flytande. Men brukar kunna göra mig förstod och förstå det mesta folk säger. Jag lär mig nog. 
 
Hur länge? Jag har ingen aning. Tycker frågan är jobbig. Haha, nej men allt kan hända. Jag vet inte om jag kommer trivas. Men de vill ha mig till september som minst, helst till december. Får stanna i ett år med mitt visum. Men ska jag vara kvar ett år så vill jag nog prova att bo i en ny stad i september. Dock så känns ett år alldeles för lång tid, men som sagt vi får se. Jag kommer att ta en dag i taget.
 
Vad är dina tankar? Just nu har jag miljoner tankar. Det känns helt overkligt. Jag har börjat ifråga sätta mig själv om det här är vad jag verkligen vill. De tre senaste veckorna har varit tunga. När jag äntligen kommit upp på fötterna igen, så skakades min värld om igen. Men jag har tänkt på hur jag kände veckan innan jag skulle till Gambia. Två veckor innan jag åkte till Gambia  så fick jag ta mitt värsta beslut. Jag var så trasig. Jag ville inte åka, jag ville bara gömma mig ifrån allt som hade hänt. Men Gambia är den bästa resan jag någonsin gjort, den resan gav mig krafter på nytt. Jag hoppas att Australien kan göra det samma. Vad livet en utsätter mig för, så ska jag fortsätta att vara stark och bli starkare. Jag måste välja att tro på att allt kan bli bättre. Jag vill utvecklas, se mig omkring och träffa nya människor. Jag kommer nog ha kul, samtidigt som jag såklart kommer sakna alla. Just nu tycker jag det är mest jobbigt att vad jag en gör, så handlar allt om min resa. Det är de ända folk pratar om, och det är hela tiden saker som jag måste fixa med. Gud vad jag längtar efter att ha en dag för mig själv ,då jag kan göra vad jag känner för. Men det är svårt att få ihop bara ett par dagar innan man åker. Så får se till att ha en lung dag för mig själv i Australien, så fort jag kan. Men jag är nervös, lite ledsen, spänd, och förväntansfull. Jag ororar mig mest för att jag inte kan leva upp till familjens förväntingar och att engelskan ska bli ett problem. Det spelar ingen roll att jag vetat sen i slutet av oktober att jag ska åka. Det är inte fören nu jag börjat fundera och tänka efter. Men provar jag inte så vet jag ju inte. Jag vill ju trots allt se så mycket jag bara kan av världen, och prova på nya saker. Sen om det här inte är rätt för mig så får jag åka hem. Som sagt, miljoner tankar. ..

Kommentarer
Postat av: natalia

Roligt att läsa :D

2015-01-18 @ 20:05:53
URL: http://nattis98.bloggplatsen.se
Postat av: ♀ THE REVOLT ♀

Va härligt att du får ledigt under dagen, och att de bor vid havet!! 8D Då blir det säkert bad då vädret tillåter! Blir ju awesome!

Jag tror du kmr lära dig jätte mkt, inte bara när det kommer till språk, när du åker dit ^^

Trevligt att du skrev ett inlägg om dina tankar om flytten. Det är intressant att läsa.

Det där med språk och allt, jag tror inte det blir ett hinder. Man lär sig ganska snabbt hur man ska kommunicera när man är tvungen till det. Du lär utvecklas jätte mkt då du är där. Och jag tror familjen kommer älska dig. Av det jag sett på din blogg så verkar du ha en bra kontakt med barn och så.

2015-01-18 @ 20:08:12
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

spännande, förstår du har många tankar. Men du skall se det går bra och gör det inte det och du inte trivs kan du ju alltid åka hem igen :)

2015-01-18 @ 21:19:43
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: LIENE

Har skaffat ny blogg :)

Önskar dig lycka till i Australien! Hoppas du kommer stortrivas och att du hamnat i rätt familj.

2015-01-18 @ 22:36:05
URL: http://liene.blogg.se
Postat av: ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Intressant inlägg. :)

SVAR: Tusen tack för dina fina ord. <3

2015-01-19 @ 07:28:10
URL: http://evahle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0