Muffins med hallontosca
Gör så här
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned i smeten.
3. Tillsätt smält smör som du låter svalna lite och rör om.
4. Häll direkt smeten i aluminiumformar för mazariner/muffins så att de fylls till ungefär tre fjärdedelar. Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 11-12 minuter.
6. Under tiden gör man toscasmeten: Lägg/häll smör, socker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet. Rör ner mandelspånen. Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme.
7. Ta ut kakorna ur ugnen efter 11-12 minuter (de är då lite mer än halvfärdiga) och klicka på knappt 1 tesked hallonsylt på varje kaka.
8. Klicka därefter toscasmeten ovanpå sylten och ställ sedan in kakorna i ugnen ytterligare cirka 6-7 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.
Det va väldigt lätt att göra dom här och det tog inte så lång tid. Dock så va det så mycket godare nybakta en vad de va efter de legt i frysen i tre dagar. Därför rekomenderar jag att baka dem samma dag som de ska bjudas på eller dagen innan så man slipper frysa in dem för en del va smaken försvinner om man fryser in dem tyvär.
Min kompis berättade så många otroliga saker om Kina och Japan, det väkte mina tankar och intresse för dessa länder och hon tipsade också om en hemsida där man kan bli kompis med folk som bor i Kina och Japan, en massa andra länder också.
sv: härligt :)
ÅHH,... vad gott :D blev sugen haha :P
SV: fast jag höll mig sysselsatt ;P
PUSS
Ser sjukt gott ut =)
ååh bjud mej!!!
haha ja xD hittas på idag då? :)
Heey.. allt bra denna snöiga tisdag?? :D
Tackk :D
det ser gott ut!